Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Niko'][FONT=Calibri]Kateczko![/FONT]
[FONT=Calibri]Przypominam Ci, że kupując psa od Sylwii miałaś od razu zamiar pozbawienia biedaka „sprzętu”. Nie dojrzewałaś do tej decyzji, bo zwierzak nie tak wyrósł jak oczekiwałaś. Więc się tym nie chwal jakby to było zdobycie Mount Everestu. A zdecydowana byłaś właśnie na to skojarzenie.[/FONT]

a co to ma do tematu...znaczy do mojego stwierdzenia.....?? I co to za określenie "biedaka" :D moze zaraz walnę wywód na temat dlaczego kastracja jest ok...??
Tak od początku znałam skojarzenie...i nigdy nie załowałam wyboru :) co nie zmienia faktu, ze gdybym planowała psa dobrego wystawowo nie wybrałabym takiej matki. Chyba, zę wiesz lepiej ode mnie co kierowało mna przy wyborze szczeniaka?? Bo ja pamiętam, ze przede wszystkim zdrowie i wychowanie szczeniaczków-na championach się nie znałam...bo nie było mi to potrzebne.

Powiem moze tylko nie na temat, ze zaprzęgi swietna sprawa...i dobrze, że psiaki mają "pasje" poza wystawami :)

Posted

[quote name='Niko']
[FONT=Calibri]Shirai po pierwsze nie przewiduję zmiany płci, żeby zwracać się do mnie per panie Marzeno.[/FONT]
[FONT=Calibri]Ponadto jak się komuś poleca, żeby coś przeczytał wypadałoby doczytać to, co się poleciło. W sumie jesteś genialna, bowiem naukowcy nie potrafią stwierdzić wszystkich potrzebnych czynników warunkujących zachorowanie na S.A. , a nie jest to tylko dziedziczenie recesywne, bowiem według wysnutej przez Ciebie teorii połowa Akit w Polsce powinna biegać z widocznymi objawami choróbska. A tu niespodzianka, na tysiące Akit udało się znaleźć ile przypadków, o zgrozo aż 1!!! + drugi stwierdzony na 99% przez super eksperta Matagi. Szkoda było kasy na badania.[/FONT]
[FONT=Calibri]Nudzisz tym tematem za każdym razem wyciągając go, jak królika z kapelusza, bo w sumie masz niewiele do powiedzenia. Zmień płytę dziewczyno, ta już się strasznie ograła.[/FONT]
:D:D:D to sie posmialam...oooo literowki nie mozna zrobic to prawie zbrodnia i zaraz Cie rozstrzelaja, he he he dobre...ja delikatnie i spokojnie a ta z strzela z dubeltowki, ej spokojniej troszke kobieto zlosc pieknosci szkodzi !!! A ja jak bym byla na plyty to bys ewentualnie mogla mnie prosic o zmiane, ale ja na plyty nie dzialam i magikiem tez nie jestem, chociaz to drugie to stanowczo strata he he

Posted

nigdy sie nie zastanawiałam nad kwestia psa wystawowego.....gdybym miała wybierać to długo bym szukała i nie wykluczam Tenshiego jako ojca :) Nie wybrałabym wielu matek, które takowymi co jakiś czas są :) ale to moja osobista ocena :)

Posted

czyli jak nie rozumiesz przeczytaj proszę jeszcze raz :) nie zastanawiałam sie nad tym. Tenshi jest ładnym psem tak samo jak Niko ale nie rozpatrywałam ich pod wzgledem uzyskania szczeniaka wystawowego a tym samym do dalszej hodolwii. Wiem, że Tenshi ma świetny charakter i to juz działało by na jego duży plus :)
Chcesz osiagnąć coś konkretnego tymi pytaniami?

Posted

Moja suka, chociaż po innych rodzicach, ale też Dolina Wiązów i też Halne Wzgórza, również ma wspaniały charakter, nie tylko zresztą, ale m.in.,

Posted

a mało to suk na ulicach...nie pilnowanych :) i co najgorsze niesterylizowanych właśnie...Ja mam psa do kochana...nie po to walcze z bezdomnością u czworonogów zeby czasem przypadkowo sie przyczynić do tego czemu jestem przeciwna :) długa dyskusja :P
poza tym suczka jest w planach...dalekich ale jest :)

Posted

Kateczka, no proszę Cię, Ja mieszkam w Warszawie, na Białołęce i tak sobie przeczytałam co napisałaś i tak jakoś dziwnie mi się zrobiło..... No mój Mitsu, owszem jak suka w okolicy ma cieczkę, to się potrafi przykuć na chwil parę do trawy, ale o kryciach nie ma mowy. Na spacerki luzem jeździmy do Puszczy Słupeckiej gdzie się towarzystwo ugania za zwierzyną i sobą - ale generalnie nie bardzo sobie wyobrażam krycia na porannym spacerku etc.... No tak trochę sorki, ale nie bardzo...I powiem, szczerze, że oprócz wystaw chyba nie MA bardziej uciążliwego miejsca na cieczki suczek... Bardzo współczuję , że jest taka możliwość , bo znam tylko jeną dziwczynę Blankę, która hoduje Corgi , która nigdy nie zabiera swoich suk na wystawę z cieczką.
Mitusu wtedy kompletnie się zawiesza. I sądzę, że nie jest jedyny.

Dokończymy kiedy indziej idę spać.

Posted

[quote name='Aranka']PSY
kl.szczeniąt

HISAO GO Akogareno FCI - 1, wybitnie obiecująca, Best Puppy

kl.pośrednia
MEIJIN Duma Samuraja - 1, CWC, doskonała, Zwycięzca, BOB

SUKI
kl.pośrednia
KAMARI z Krobskiego Hajmatu
MIWAKU Duma Samuraja - 1, CWC, doskonała, Zwycięzca

GRATULACJE!!!
Gratuluję bardzo serdecznie zwycięzcą klas i zwycięzcy rasy,bardzo piękny efektowny pies-bardzo mi się podoba.

Posted

[quote name='Mitsu']A Ty Shirai z czego tak się śmiejesz?

Wytłumacz mi proszę co chciałaś przekazać w swoim poście - "aluzju nie poniał"

A co nawet juz smiac sie nie wolno, skoro jest z czego to sie smieje :evil_lol:, nie ma zamiaru Ci nic tlumaczyc, wiesz Twoje problemy z rozumieniem tektu czytanego, nie moja sprawa naucz sie rozumiec co czytasz, wtedy poznasz tajemnice postu napisanego przeze mnie :D:D:D

Posted

[quote name='Shirai - Koki']A co nawet juz smiac sie nie wolno, skoro jest z czego to sie smieje :evil_lol:, nie ma zamiaru Ci nic tlumaczyc, wiesz Twoje problemy z rozumieniem tektu czytanego, nie moja sprawa naucz sie rozumiec co czytasz, wtedy poznasz tajemnice postu napisanego przeze mnie :D:D:D

Można się śmiać - jak najbardziej, jeśli się wie z czego.......

.... a, tajemnic Twoich postów nie sposób rozumieć. Trochę więcej wysiłku Shirai!!!! Ćwiczenie czyni mistrzem. :p

Posted

[quote name='Mitsu']Można się śmiać - jak najbardziej, jeśli się wie z czego.......

.... a, tajemnic Twoich postów nie sposób rozumieć. Trochę więcej wysiłku Shirai!!!! Ćwiczenie czyni mistrzem. :p

Ja Mitsu wiem z czego sie smieje, a ty nie musisz wiedziec, a ja nie ma ochoty Ci tlumaczyc. Tajemnic moich postow to zazwyczaj tylko ty nie rozumiesz, wiec daruj sobie. Jezeli masz zapedy zeby zostac mistrzem to sobie cwicz i pamietaj cwiczenie czyni mistrzem !!!

Posted

[quote name='Niko'][FONT=Calibri]Przyganiał kocioł garnkowi…[/FONT]
[FONT=Calibri]Nie zabolało Lilko tylko zaśmierdziało tchórzem.[/FONT]
[FONT=Calibri]Widziałyśmy się wielokrotnie na wystawach, rozmawiałyśmy i nigdy nie zebrałaś się na odwagę, żeby skomentować moje posunięcia.[/FONT]
[FONT=Calibri]A klawiatura przyjmie wszystko.[/FONT]
[FONT=Calibri]Lilko w bazie Akit obejrzałam Twoje „osiągnięcia” hodowlane i rozumiem, że przejście na Shiby było koniecznością. Zwłaszcza to z 2006 roku cudne krycie – suka w starym typie + Oki naprawdę „myślałaś”, że będzie z tego fajny miot? A może kasa się skończyła.[/FONT]
[FONT=Calibri]To akurat był ten moment kiedy kupowałam pierwszą Akitę więc mogłam trafić na Twoją ofertę, to dopiero byłby „diamencik”.[/FONT]
[FONT=Calibri]Ponadto w Danii nie było HISAO GO, pozostał w domu. Masz jakieś zwidy, słyszysz też jakieś głosy, może czas na egzorcystę, albo lekarza specjalistę, a żebyś nie miała problemów ze zrozumieniem psychiatrę.[/FONT]
[FONT=Calibri]Mam też prośbę, abyś podsłuchując rozmowy moje z Tomkiem robiła to dokładniej, albo robiła notatki, bo potem przeinaczasz fakty. Apropos dowcipów, jesteś jak ten stary dowcip o partii – „nie dowidzi, nie dosłyszy a chce rządzić.” Weź sobie na wstrzymanie Lilka.[/FONT]
[FONT=Calibri]Jestem młodym hodowcą, nie tylko duchem i jak już słusznie zauważyłaś nabyłam fajne zwierzątka z niezłymi papierami, zgodnie z teorią hodowli którą łaskawa byłaś przytoczyć.[/FONT]
[FONT=Calibri]Obserwój zatem bacznie, bo doczekasz się jak potomkowie z przydomkiem Duma Samuraja pójdą w Europę.[/FONT]
[FONT=Calibri]Co zaś się tyczy użytku, może szczęśliwie doczekamy z Akitami tego momentu, bo w tym roku do użytku weszły 4 rasy z V grupy: Samoyed, Siberian Husky, Pies Grenlandzki i Alaskan Malamute. Kosztowało to wiele pracy i zachodu, ale się udało. Udział w tym miało wielu miłośników psów i sędziów kynologicznych, których wiedzę tak ładnie podsumowałaś.[/FONT]
[FONT=Calibri]Jak mawiała moja św. Pamięci babcia „mądrzejszy musi ustąpić” dlatego nie mam zamiaru odpowiadać więcej na Twoje zaczepki, które służą tylko zasianiu fermentu i wzbudzeniu sensacji.[/FONT]
[FONT=Calibri]Resztę wątpliwości jeśli będziesz chciała, możemy wyjaśnić sobie na wystawie.[/FONT]

Sama tego chciałas.....przez dwa dni wchodziłas na to forum i czytałas co zostało Ci odpisane,ale nie odpisywałaś,bo.....moim zdaniem szukałaś osoby,która Ci napisze tekst który Ty tu wstawisz jako swoją odpowiedź.Rozmawiałam z Toba kilka razy,poznałam Twe słownictwo i WIEM,że to nie Ty skleciłas tą odpowiedź i kilka innych.Poucz swego pisarza,że OBSERWUJ nie pisze sie przez Ó:evil_lol:.
Co do smrodu.....proponuje używać dezodorantów,można je kupić wszędzie,polecam szczególnie Tobie,może Ci nikt z grzeczności nie powiedział,ale po prezentacji psa w ringu ....nie pachnie od Ciebie fiołkami:shake:- raz jeszcze powtórzę-sama tego chciałaś.
Tchórzem nie jestem,bo gdybym była to nie napisałabym swego zdania o Twoich psach i o tym co zrobiłaś.W poście do Shirai napisałaś ,że szkoda mi bylo kasy na badania Tośka.Głupia jestes i tyle,nie wiesz dlaczego te badania nie zostały jeszcze zrobione.Chcesz bardzo wiedzieć -zapytaj Kacedy,ona wie,na bieżąco.Ty bys takiego psa zapewne uspiła....ja dalej walcze o jego każdy dzień.
Nie mając argumentów na swoje "wyczyny" hodowlane i wystawowe, wypominasz mi miot SAKE X OKII.Tylko 2 psy z tego miotu były pokazywane.Noritsu był chyba na 3 wystawach-Łódź -Zw.Mł.,Dobre Miasto- I dosk,później chyba Białystok-II dosk. i jeszcze dużooo później w Białymstoku,gdzie szarpał sie i miotał dostał bdb/chyba?/,ale nie dyskwalifikacje.Jego pan jest operatorem w TVN,dużo jeździ niestety nie poswięcił duzo czasu na nauke prezentacji psa na ringu.Nami trafiła do Legnicy i zapoczątkowała hodowle Namitori.Na wystawach uzyskała:
3xCWC, 2xRes. CACIB, BOB, Zwycięzca Młodzieży, Najlepszy Junior

nie miała żadnej dyskwalifikacji też.Jej dzieci uzyskały też niezłe wyniki na wystawach:http://namitori.pl/wp/lang/pl/osiagniecia-miot-a poczytaj sobie:eviltong:.
Miotu nie powtórzyłam,szukałam czego innego niz Ty,która powieliłas skojarzenie dla ....czego???jakoś nie napisane zostało nic na ten temat?dwie wpadki były?czy jednak potrzeba budowania zaprzęgu?:evil_lol: A szczeniaka na pewno bym Ci nie sprzedała,bo pomimo,że wydawałas mi sie miłą osobą,to jednak nie wzbudzasz we mnie zaufania:p
Mogłam nie zauważyć w Danii,że nie było Hisao/teraz sobie przypominam,że mi o tym mowiłas na WDS/,ale dziwne,że nie miałam do tego głowy???:pPrzecież wszystko przyćmiło Twoje i Twego męża zachowanie na wystawie!!!:angryy:Na hali wyzywaliście sie takimi bluzgami,leciał cały repertuar najgorszych wyzwisk,wykorzystaliście cały alfabet.Darliście sie na hali,potem chodziliście po wystawie i dalej na cały głos leciały najgorsze bluzgi.Wstyd było odezwac sie po polsku,ludzie z całego świata patrzyli i kręcili glowami,może na szczęście nie każdy rozumiał....Nic na ten temat tez z Twojej strony nie zostało napisane,a byłas reprezentantka Polski:p.I Ty mnie wysyłasz do psychiatry????Ja Cie do kryminału nie wysyłałam,a sądzę,że tylko tam mozna sie nauczyc było takiego słownictwa...Piszesz,że jesteś "młodym hodowcą" i nabyłas fajne zwierzątka.Zgoda nabyłas -dwa,ale patrząc co zrobiłaś do tej pory,to je zmarnujesz-Bi wygląda tragicznie,celowo sie jej przyjrzałam w Białymstoku,bo wczesniej ktos mi mówil,że z nia nie najlepiej i miał rację.Hiiihiiii cytuje :jak potomkowie z przydomkiem Duma Samuraja pójdą w Europę."[SIZE=2]tylko dla tych chętnych europejczyków wyślij swoja fotkę wraz ze zdjęciami szczeniaczków,bo sądzę,że Twoja twarz po podbojach Danii to zapamietali wszyscy:evil_lol: i na bank beda chcieli szczeniaczka od bardzo inaczej kulturalnej paniusi.Tak,tak,bądź akitowym Napoleonem,pamiętaj jak on zakończył działalnośc:diabloti:.
I ostatnie:gdybys była mądra,to siedziałabys na tyłku i nie odpowiadała na to co napisałam,tylko bys przemyslała to,co zrobiłaś i może bys doszła do jakichs mądrych wniosków...
Sama chciałaś....powtarzam ostatni raz:p

Posted

[quote name='Niko']Mam też prośbę, abyś podsłuchując rozmowy moje z Tomkiem robiła to dokładniej, albo robiła notatki, bo potem przeinaczasz fakty.QUOTE][

Podsłuchując??? Trzeba było chyba mieć poważny uszczerbek na słuchu, żeby Państwa nie słyszeć. Nie było Państwa słychać wyłacznie po opuszczeniu hali wystawowej i to też do czasu, bo potem wałęsali się Państwo po terenie- nadal sobie wymyślając od kretynów.

[FONT=Calibri]Obserwój zatem bacznie, bo doczekasz się jak potomkowie z przydomkiem Duma Samuraja pójdą w Europę.[/FONT]

Nie pójdą, bo psy kupuje się od ludzi miłych i nie nerwowych- szczególnie takie psy, jak akity- więc nie pójdą.
Apropos- Pani Babcia miała rację. To ja pomiędzy halami na chodniku krzyknęłam do Was wesoło, żebyście dali juz sobie spokój.
Popatrzyliście oboje w stronę, z której dochodził język polski i od nowa rzuciliście sobie do gardeł.
Zachowujcie sie jakoś na litość boską, jeśli jesteście między ludźmi. Widowisko w Danii było naprawdę żenujące.

Posted

[quote name='Tattoi'][quote name='Niko']Mam też prośbę, abyś podsłuchując rozmowy moje z Tomkiem robiła to dokładniej, albo robiła notatki, bo potem przeinaczasz fakty.QUOTE][

Podsłuchując??? Trzeba było chyba mieć poważny uszczerbek na słuchu, żeby Państwa nie słyszeć. Nie było Państwa słychać wyłacznie po opuszczeniu hali wystawowej i to też do czasu, bo potem wałęsali się Państwo po terenie- nadal sobie wymyślając od kretynów.

Nie pójdą, bo psy kupuje się od ludzi miłych i nie nerwowych- szczególnie takie psy, jak akity- więc nie pójdą.
Apropos- Pani Babcia miała rację. To ja pomiędzy halami na chodniku krzyknęłam do Was wesoło, żebyście dali juz sobie spokój.
Popatrzyliście oboje w stronę, z której dochodził język polski i od nowa rzuciliście sobie do gardeł.
Zachowujcie sie jakoś na litość boską, jeśli jesteście między ludźmi. Widowisko w Danii było naprawdę żenujące.

Gosia!:lol: ten,z którym Marzena sie darła w Danii to nie Tomek:evil_lol:,to ślubny Marzeny tak ją wyzywał:p A Tomek,to właściciel Roala,któremu to Marzenka sławę i chlube przynosi,bo wcześniej nikt o jego hodowli nie słyszał.:evil_lol:I to rozmowe pomiędzy Tomkiem a Marzenka ja miałabym podsłuchiwywać:diabloti:.Co oczywiście jest bzdurą ,bo nie o rozmowe Tomek -Marzena chodziło mi w moim poście,tylko o to,co właścicielka Dumy /aż chce sie użyć innego słowa/ Samuraja gada na prawo i lewo.
Gosia,zostaw ....bo zaraz Ci zarzuca czort wie co:shake:

Posted

Nie wiem kto ślubny, kto kochanek, kto partner.
Słyszałam chamskie darcie mordy, wyzwiska i wrzaski w języku polskim. Najpierw w hali. Tam mnie złapałaś za łokieć, bo chciałam lecieć na pomoc głęboko przekonana, że coś sie stało.
Potem te same ryki słyszałam na łącznikach między halami. Wtedy się odezwałam, żeby przestali, bo to nie ma większego sensu, a wszyscy na nas patrzą.
Nic to nie pomogło.
Dzięki za promocje polskiej kynologii...

Posted

Shirai - Koki napisał(a):
Ja Mitsu wiem z czego sie smieje, a ty nie musisz wiedziec, a ja nie ma ochoty Ci tlumaczyc. Tajemnic moich postow to zazwyczaj tylko ty nie rozumiesz, wiec daruj sobie. Jezeli masz zapedy zeby zostac mistrzem to sobie cwicz i pamietaj cwiczenie czyni mistrzem !!!

Kali chcec, ale Kali nie moc :placz: