Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nela ma dom u pani Janki. Kilka tygodni temu odeszła na raka nasza staruszka Mika, która miała u pani janki dożywotni tymczas.
Nela wypełniła pustkę.

Moi sasiedzi poprosili mnie o pomoc w wyadoptowani suni, którą przygarnęli kilka dni temu.
Sami maja 3 rasowe pieski modnej rasy. Sunia trafiła do nich podobno z pseudohodowli, własciciel zostawił ja, na dworcu, zupełnie bez opieki.
Nela jest malusieńka i bardzo przestraszona sytuacją. Robiła zapewne za fabrykę szczeniaczków, na brzuszku ma slady przynajmniej jednego cięcia. Prawdopodobnie przestała już rodzić, więc stała się niepotrzebna. Do mioch sąsiadów trafiła bardzo brudna, z uszami zawalonymi i chora skórą.
Sunia mieszka w łazience. Bardzo garnie sie do człowieka. Ma 6-7 lat.
Taki okruszek. Patrząc na nią zaczynam nienawidzieć rasy, przez którą musiała znosić to co p[rzeszła.
Załatwiłam już sterylkę. Nie pozwolę, że ktoś pomysłowy wpadł znów na pomysł pokrycia tej biednej suni.
Acha, nela słbo chodzi na smyczy. Prawdopodobnie "właściciel" niezbyt często z nia spacerował.
Nela szuka dobrego, spokojnego domu i normalnych ludzi, którzy chcą pokochać psa a nie modny gadżet.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Kar0la napisał(a):
Na "Przygarnę psa" pełno chętnych na yorka. :p

No własnie, a ja bym chciała ja oddać komuś normalnemu , kto szuka psa, a nie yorka.

Posted

Ale paradoks. Z jednej strony po małą stanie kolejka chętnych na śłitaśnego jorczaska, a z drugiej to właśnie stanowi problem, żeby kogoś sensownego wybrać.

Posted

elmira napisał(a):
Ale paradoks. Z jednej strony po małą stanie kolejka chętnych na śłitaśnego jorczaska, a z drugiej to właśnie stanowi problem, żeby kogoś sensownego wybrać.

No własnie. miałam już kilka telefonów od "wielbicieli yorków, choć uparcie twierdzę , że to kundelek.
Nie o to mi chodzi.

• 3 weeks later...
Posted

Nela od kilku dni ma wspaniały dom u pani Janki, osoby o wielkim sercu, u której były na DT dwie "moje" suczki", Mika i Czika. Niestety Mika odeszła niedawno (rozległy nowotwór wielonarządowy).
Nela przeszła sterylkę, niestety nie udało sie usunąć macicy, ponieważ z powodu wielu cięć cesarskich macica jest zrośnięta z narządami wewnętrznymi. Wet usunął tylko jajniki. Oczyścił także zęby - jeden był w takim stanie, że przegniła od niego kość.

Wczoraj dostałam tez wiadomość, że TOZ wykrecił sie od pokrycia kosztów leczenia Neli (zostawię bez komentarza).