Naklejka Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Ja nawet nie wiem jaką mam średnią, coś ponad 3 ;) Jak mnie przygarniesz, to mogę jechać :grins: nie mam z kim jechać, bo bym dawno gdzieś się wybrała na wakacje, a samemu to bez sensu... Quote
kalyna Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Onomato-Peja napisał(a):kalyna - jakieś 63-4cm, niewiele :) Jest tycia. tycia?? jak na suczkę to jest duża ;) moja Sonia ma 60cm :evil_lol: ahh morze.. byłam w tamtym roku, a w tym nie wiem jak z finansami będzie :roll: tylko ja nie lubię takich upałów, więc wrzesień dla mnie jest rewelacyjny :loveu: Quote
Onomato-Peja Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Naklejka - no z tym przygarnięciem to może być problemowo. :D Mam działeczkę niedaleko plaży ale odkąd zniknął z niej Atos jest ładna i zadbana i piesków raczej gościć nie może. :lol: W drugiej klasie pragnę mieć pasek. ;) kalyna - Może i jest wysoka ale co z tego skoro jest małym, kruchym szczurkiem. ;) Wrzesień jest reweacyjny z innych powdów - pustki na plaży. :loveu: Quote
Onomato-Peja Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Majkowska - Miło, nie powiem. :) Dziękujemy. No... jutro zamierzam z rana pójść na plażę znów, choć może z rana to nie są odpowiednie słowa. Tak czy siak mam zamiar zaliczyć wschód słońca. :) Ostatnio zrobiłam to chyba rok? Czy też 2 lata temu... Wstyd. Quote
Olson Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 hej, witam się i tu :) zazdroszczę Wam plaży, zawsze zastanawiam się jak to jest z psem nad morzem. Quote
kalyna Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Olson napisał(a): zazdroszczę Wam plaży, zawsze zastanawiam się jak to jest z psem nad morzem. dawaj na zlot ON/DON :loveu: z jednej strony jest zalew, a kawałek drogi i masz morze... wrzesień, psy mogą być na plaży ahh jest bosko :loveu: Quote
Olson Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 wiem... co roku czytam na owczarku i co roku co raz bardziej zazdroszczę tych wypadów do Krynicy... ;) ale tak naprawdę to powstrzymuje mnie to, że nie mam jako dotrzeć, a poza tym nie wiem jak zachowywałaby się Whisky. :shake: Quote
kalyna Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Sorki za OFF.. wybaczysz nam, prawda? :cool3: Olson napisał(a):wiem... co roku czytam na owczarku i co roku co raz bardziej zazdroszczę tych wypadów do Krynicy... ;) ale tak naprawdę to powstrzymuje mnie to, że nie mam jako dotrzeć, a poza tym nie wiem jak zachowywałaby się Whisky. :shake: ja byłam w tamtym roku.. w tym nie wiem jak wyrobię finansowo... :roll: a masz jakieś połączenie pociągiem? osoby z śląska jechały chyba ok. 10 godzin i dały radę. Ja jechałam samochodem...A zachowania się możesz zdziwić. Mój zbój i rozrabiaka trzymał się bliziutko mnie i było zero wyskoków do obcych psów. Popadłam w samozachwyt, ale jak przyjechaliśmy do domu to psiak sprowadził mnie na ziemię :diabloti: Quote
Olson Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 jej, nad morze to ja mam w zwyczaju latać samolotem. w KTW wsiadam 5.55, 8.50 wysiadam w SZZ. :eviltong: rozważałam już nawet tę opcję, żeby zabrać tak psa, ale nie chce jej narażać na taki stres. :shake: poza tym... ja w pociągu wytrzymam 10godzin, ale co z psem? jak rozłożyć się on ma w przedziale? co z potrzebami fizjologicznymi - jest czas żeby wysiąść na stacji? poza tym, moja Whisky tak naprawdę nie była nigdy uczona że w domu nie wolno sikać, ale zimą sypia często z nami w domu i wtedy ładnie zachowuje czystość, czasem i 8 godzin - dopiero kiedy wypuszczam ją na dwór to idzie się załatwić. ale mimo wszystko obawiam się tego tam, na miejscu w Krynicy... Quote
Onomato-Peja Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Zabiorę Cię, właśnie tam... :lol: A sobie gadajcie ile chcecie. :D FUJ, zlot owczarków, ble. :eviltong: Bewarka - Co za problem, sa wakacje! :) Quote
kalyna Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Olson napisał(a):jej, nad morze to ja mam w zwyczaju latać samolotem. w KTW wsiadam 5.55, 8.50 wysiadam w SZZ. :eviltong: rozważałam już nawet tę opcję, żeby zabrać tak psa, ale nie chce jej narażać na taki stres. :shake: poza tym... ja w pociągu wytrzymam 10godzin, ale co z psem? jak rozłożyć się on ma w przedziale? co z potrzebami fizjologicznymi - jest czas żeby wysiąść na stacji? poza tym, moja Whisky tak naprawdę nie była nigdy uczona że w domu nie wolno sikać, ale zimą sypia często z nami w domu i wtedy ładnie zachowuje czystość, czasem i 8 godzin - dopiero kiedy wypuszczam ją na dwór to idzie się załatwić. ale mimo wszystko obawiam się tego tam, na miejscu w Krynicy... no tak, samolot :lol: Najlepiej napisz na wątku to ktoś napewno Ci napisze. Możesz poszukać z przesiadką, gdzie masz czas na spacer z psem. U mnie to będzie coś ok 8 godzin, więc nie ma tragedii. Przed podróżą pies idzie do domu uczyć się tyle wytrzymywać. W Krynicy to ja nawet z Gandzikiem łaziłam i o 2 czy 4 w nocy/nad ranem :evil_lol: No i najważniejsze, żeby przed podróżą psa porządnie zmęczyć :) A co masz do zlotów ONów?:cool3: Quote
Onomato-Peja Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 [CENTER]Osobiście preferuję zloty TTB. :lol:[/CENTER] Quote
Bewarka Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Nie mam pieniążków, może jak się wezmę do roboty to się znajdą tylko znów z kim jechać. Już widzę wakacyjny wyjazd w tym roku... :cool3: :evil_lol: Quote
Ewa&Duffel Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Jakie pustki na tej plaży ;) http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSCF6231_zpsc142fbc9.jpg My znowu będziemy w Gdyni w te wakacje, może uda nam się wybrać na jakiś spacerek ? :) Quote
Talucha Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Właaaśnie, Karolina, wiesz coś o zlocie TTB? Szykuje się coś? Quote
Onomato-Peja Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 (edited) Bewarka - ja tam nigdzie nie wyjeżdżam, mooże na woodstock, bo mnie namawiają paskudy jedne, ale to też ne jest pewne, bo liczę każdy grosz. Ale mi tu dobrze. :lol: Ewa - Pewnie, że można, jak wspomniałam wyżej - nigdzie nie wyjeżdżam, więc jestem do dyspozycji. :) Psy znów się wyszaleją, pobiegają, pobawią się. :eviltong: Natalia - No próbowałam coś zagadnąć, ale trzy osoby się odezwały i ot, tyle. Więc czarno to widzę niestety. Noo, miałyśmy sobie iść na plażę, ale przed 3 w nocy zaczęło zlośliwie lać... Jestem niepocieszona. Kupiłam sobie Yerbę! W końcu! :lol: Miły akcent, teraz się parzy, za parę godzin wyskrobię tykwę, znów zaleję a potem będę już mogła sobie pijać. :) Edited July 5, 2013 by Onomato-Peja Quote
Talucha Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 A to szkoda, fajnie by było powtórzyć taki konkretny zlocik jak kiedyś co tyle nas było. Coooo to jest za dziwne urządzenie :lol: Ej, ej, ja się wpycham na spacer z wami jak mogę! :lol: Quote
*Magda* Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Talucha napisał(a): Coooo to jest za dziwne urządzenie :lol: To chyba do parzenia herbaty ;) Quote
Onomato-Peja Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 Talucha - okazje jeszcze będą, podejrzewam, że teraz sporo ludzi podróżuje i stąd tak mało chętnych... Na spacer jak najbardziej się wbijaj, drzwiami i oknami. ;) magdabroy - zgdałaś! To śmieszne urządzenie na zdjęciu to moja piękna Tykwa do Yerby. :) Yerba Mate to herbata parzona z liści ostrokrzewu paragwajskiego. Świetna sprawa, ciekawie wygląda, pobudza lepiej niz kawa, zaspokaja głód, poprawia przemianę materii, dostarcza witamin i tak daaaalej. :) Quote
Talucha Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Brzmi ciekawie, wpadam na herbatę :lol: A jeszcze zachęcasz tymi pączkami w wątku Naklejki :diabloti: Quote
Naklejka Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 To ja też wpadnę na pączki i herbatkę :evil_lol: Quote
Onomato-Peja Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 Natalia - proszę bardzo, niech tylko je zrobię. :D Naklejka - Poszukam orzechowej, powinna Ci smakować. Swoją drogą bazowa Yerba, bez dodatków smakowych smakuje jak woda z kurzem (o dziwo bardzo ją lubię) ale są też owocowe czy ziołowe. :) Można się bawić w mieszanki, zamierzam zresztą. :) Quote
Majkowska Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 (edited) wow też gustuję w wymyślnych herbatkach, ale na yerbę jeszcze nie wpadłąm. Aczkolwiek słyszałam. może warto spróbować bo samo parzenie jest zachęcające. Ostatni wymysł który piłam to kwiatek - kupuje się taką kuleczkę i zalewa wrzątkiem. I ta kuleczka się rozwija, najlpierw listki, potem różowy kwiatuszek. Próbowałam to rozgryźć i nie wiem czy to takie jest naprawdę, czy to zwykłe liście herbaty z koniczyną w środku... Próbował ktoś? edit : znalazłam na yt linka do filmu o takich herbatach : http://www.youtube.com/watch?v=1gUM2iHFqow Edited July 5, 2013 by Majkowska Quote
Recommended Posts