Onomato-Peja Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 Zawzajemnie, późna pora, pora na książkę. :) Quote
Onomato-Peja Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 magdabroy -A czemu jest? Bo go wychowałaś. ;) W tym rzecz, ludzie myślą, że psy same się wychowują... Majkowska - Mam nadzieję, że to "laluniu" tyczyło się psa. :D Zabrałam zwierzaki na flotę, do parku, niewypał. Pies trochę pobiegał ale kot był przerażony nowym miejscem, najpierw powęszył po krzakach, potem poleżał plackiem na trawie aż w końcu wdrapał mi się na kolana i postanowił już nie schodzić. W weekend zabiorę go na działkę. Wybaczcie kolory zdjęć i przepalenia, od jakiegoś czasu dysponuję nowym laptopem i zauważyłam, że inaczej tu wszystko wygląda, ciężko mi kolory ustawić. ;) W dodatku Purkel wychodzi dziś na zdjęciach jak ostatni gbur. :shake: Quote
*Magda* Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSCF6115_zpsecb2fe2b.jpg i mamy nawet 2w1 :loveu: Quote
Majkowska Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 No jakże psa. Do ciebie było to "laluniu". Taki, podryw, wiesz :cool3: Lol :evil_lol: No do psa było, do psa, bo to lalunia jest słitaśna, to tak trochę mi Waldek podpowiedział co mam napisać ;) Piękny ten kot. Zdjęcie "grupowe" fantastyczne! A i podziwiam za pomysł. Ja bym się z żadnym moim kotem nie wypuściła nigdzie, bo by chyba szału dostaly po drodze i mnie zabiły w furii. Quote
Onomato-Peja Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 magdabroy - Zdziwiłam się, bo sama się koło niego położyła. ;) Majkowska - No cóż, wolałam się upewnić. :D Fakt, Raszpla jest lalunią, cholerną lalunią, damulką powiedziałabym. Kot w żadnym wypadku piękny nie jest. :P Brzydal ostatni, fe. Też kiedyś w szał wpadał ale dziwnym trafem jak jest u mnie na rękach czuje się bezpiecznie... W sumie to mało rozsądne z jego strony. :D Btw. Mogę Cię spytać o wiek? Quote
Majkowska Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Nie mów źle na kicię bo jest bardzo ładnym kotkiem. Ja lubię łaciatki:loveu: Wiek mam młodociany że tak powiem, nie dużo, nie mało a w sam raz ;) Nie jest to tajemnica państwowa, ale ciekawi mnie dlaczego pytasz? ( czy to coś ma wspólnego z tym moim podrywem? :evil_lol:) A może jakąś kartotekę mam zakładaną a ja nic o tym nie wiem ;D Quote
Naklejka Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Oooo, cześć! Gdzie Ty się tyle czasu podziewałaś? :eviltong: Niezłe wycieczki rowerowe sobie robisz :-o ja sobie zo najwyżej 20km przejadę, a średnio koło 15km z Arnim... http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSCF6115_zpsecb2fe2b.jpg Słodkie! :loveu: Raszpla jest strasznie biedna z tymi problemami :-( Jetsan też nie ma idealnych bioderek, ale mu na szczęście nie dokuczają :) Quote
Baton Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 O, w końcu jesteś :) http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSCF6115_zpsecb2fe2b.jpg Jak pięknie razem wyglądają :D Zdrowia Wam życzymy ;) Quote
Majkowska Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Przewetowałam sobie jeszcze wątek i znalazłam że była adoptowana w wieku 5 lat. Jakoś zakapowałam że ma 4 lata... A to ona ma 9 już? Wygląda kwitnąco! Quote
Onomato-Peja Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Majkowska - też lubię łaciatki, ale Purkel jest prawdziwym brzydalem, no niestety. :P Pytam, bom ciekawa, biorąc pod uwagę Twoje wypowiedzi czasem wydaje mi się, że jesteś ode mnie dużo starsza, czasem, że podobna wiekowo. ;) A co do psiego wieku to owszem, zupełnie po niej go nie widać, czy to na zdjęciach, czy na żywo. :) Naklejka - Ano miałam kilka problemów. ;) Zdrowie i szkoła, potem zaczęła mi siadac psycha. Okazało się, że mam felerne stawy, przeleżałam 2 tyg w szpitalu, narobiłam sobie zaległości w szkole, musiałam zrezygnować z bardzo wielu rzeczy i zaczęłam wpadać w lekką deprechę, nie potrafiłam się na niczym skupić, nic zrobić porządnie. Teraz jedno zmartwienie odeszło, w sumie odeszły dwa, a zdrowie... Brzydko mówiąc zaczęłam mieć w dupie, bo więcej na to nie poradzę. ;) No i wróciłam i jest si. :D Rower mnie strasznie kręci, kocham, uwielbiam, im dalej tym lepiej. :) A Raszpla biedna, nie biedna, taka kolej rzeczy, damy radę. :lol: maryg22 - Dzięki! Jakiś spacer trzeba będzie ogarnąć. ;) Quote
Majkowska Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 O boziutku ale fota:loveu: Ona jest świetna. A wiesz co stwierdziłam , że ona gdzieś tam cosik ma takie belgowate kształty. Smukły długi pysk itd. Co o tym sądzisz? Wiek wiekiem, ale w łebku to ja mam mało ;) Czasem mi się coś mądrego powie, ale to przypadkiem całkiem. Co nie znaczy że nie lubię się obficie i częśto wypowiadać :evil_lol: Quote
Onomato-Peja Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Majkowska - Wszystko jest możliwe, pysior ma długi, fakt, ale czy aż tak? http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rastek/DSCF1907.jpg Nie wiem co w niej siedzi, ale to mocno zmutowany owczar jest, bynajmniej nie wzorcowy. :) Co mnie bardzo cieszy zresztą. Quote
Majkowska Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Nie wiem. To tylko takie moje osobiste spostrzeżenie. Się nie znam, ale byliśmy na etapie zakupu belga i się naoglądaliśmy zdjęć, więc tak mi się porównało. Nie umiem wzorcowo analizować psów, ale wydaje mi się że ogólnie ma gładszą czaszkę , prostszą i dłuższą kufę. Ta głowa jest całościowo jakoś delikatniejsza od typowem onkowej. Tak mi się zdaje. Niekoniecznie mam rację :P Quote
Onomato-Peja Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Tzn tak, jest bardzo delikatna, ma bardzo sportową figurkę i waży ledwie 26kg. :) Po prostu Krasnal mi belga nijak nie przypomina, ona wygląda jak mysz. :D Quote
kalyna Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Ja tam nic z Belga u niej nie widzę ;) po prostu to typowa, drobna, ONkowa dziewczyna :loveu: a ile ma w kłębie? Quote
Onomato-Peja Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Majkowska - Kiedy ja już ich nie posiadam. :oops: Jutro z rana narobię. ;) kalyna - jakieś 63-4cm, niewiele :) Jest tycia. Quote
Majkowska Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 OK. To jutro z rana się tu zjawiam. No może z popołudnia, jak już zasiądę przed komputrem ;) Dziś to już mnie łóżko zaczyna przyciągać z racji kręgosłupowych... :/ Quote
Onomato-Peja Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Majkowska - Ach te kręgosłupy. :) maryg22 - No to się ugadamy, może do Natalii się jeszcze odezwę. :) Z rana byłyśmy sobie na plaży, nawet udany wypad, choć pogoda bardzo zmienna, co chwilę słońce i chmury, na zmianę. Woda jeszcze zimna, ale znaleźli się i tacy co pływali - zazdroszczę ja nie dałam rady. :lol: Quote
Naklejka Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 I dobrze, że wróciłaś :) Szkołą nie ma co się przejmować, jeśli ja miałabym się wszytskim przejmować, to bym w psychiatryku wylądowała po tym co się u mnie działo, ale... życie jest piękne! :evil_lol: Co Ty chcesz od zimnej wody, ja się kąpałam w jeziorze, gdy było 13 stopni :eviltong: Jak ja bym chciała nad morze, całe życie na śląsku :placz: Quote
Majkowska Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Ale wam zazdroszczę tak blisko wody. My w gruncie rzeczy też mamy zaraz jeden piękny zalewik, ale ludzi tam od groma. I szkieł i innych farfocli... Zdjęcie tarzające mianuję moim dzisiejszym zdjęciem dnia :loveu: Mokra miss. Quote
Onomato-Peja Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Naklejka - No właśnie przejmować się przestałam i mam średnią 3,2. Sami tego chcieli. Na szczęście w drugiej klasie mam tylko 8 przedmiotów. ;) Co do zimnej wody to no nie wiem... no jakoś takoś mnie ona nie zachęca swoimi właściwościami. :lol: Zapraszam nad morze! Co to za życie... Całe na śląsku... :D Majkowska - Morze to jeszcze nie jest szczyt mego spełnienia wodnego ale niedługo myślę pojechać z matką nad jeziorko, na Dąbrówke, moje najukochańsze miejsce do pluskania. :) Stary pomost, pole namiotowe, konie. What can I say... Beautiful. :loveu: Zalew tez musi być fajną opcją. :) Quote
Recommended Posts