Onomato-Peja Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 Zbieraj... Nie mam gdzie zbierać. ;) Mogę liczyć tylko na życzliwość rodziny tak naprawdę a z ich strony się jej nie doczekam. Nie w przypadku aparatu. Quote
Agnes Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='Onomato-Peja']Zbieraj... Nie mam gdzie zbierać. ;) [/QUOTE] czemu? okres wakacyjny, dorobic mozna ;) Quote
Onomato-Peja Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 [quote name='Agnes']czemu? okres wakacyjny, dorobic mozna ;) Mam zamiar w drugim miesiącu się pobawić, teraz to już nawet nie ma gdzie, mogłam pomyśleć wcześniej. ;) Tak na prawdę moje potrzeby to max 1000zł. Postaram się jeszcze porozmawiać z rodzicami, czy może zamiast jakiegoś wyjazdu, zamiast obozu. :lol: Albo po prostu poczekam z rok i z pieniędzy z różnych okazji się uzbiera może, może... Jutro będą zdjęcia Raszplochy. :) Quote
jonQuilla Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [FONT=Georgia]Fakt, lustrzanki to nie małe koszta...nawet te słabiutkie a potem jeszcze obiektywy, studnia bez dna w sumie ;) ale za to ile radości jak ktoś rzeczywiście lubi to. Moja przyjaciółka kupiła sobie nikona w tym samym czasie co ja swojego soniacza i nawet go w sumie nie poznała. Na początku owszem próbowała ale się zniechęciła po tym jak nic sensownego nie wychodziło i teraz aparat używany jest od przypadku do przypadku przy okolicznościach typu 'zjazd rodzinny'. Jak się jej zapytałam czy mi go pożyczy to powiedziała od razu 'a bierz go na ile chcesz' ;) Myślałaś już o jakimś konkretnym lustrze?[/FONT] Quote
Agnes Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Probuj :) Ja zbieralam rowno rok, a jaka satysfakcja :) Najpierw uzbieraj na jakis z kitowym obiektywem, potem cos lepszego i tak po malu dojdzie do lepszego sprzetu :) Quote
eria Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 http://i1238.photobucket.com/albums/ff483/kaszcz/Gdamostek.jpg Fajne miejsce, uwielbiam takie mostki !!! Quote
Onomato-Peja Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Fakt, lustrzanki to nie małe koszta...nawet te słabiutkie a potem jeszcze obiektywy, studnia bez dna w sumie ;) ale za to ile radości jak ktoś rzeczywiście lubi to. Moja przyjaciółka kupiła sobie nikona w tym samym czasie co ja swojego soniacza i nawet go w sumie nie poznała. Na początku owszem próbowała ale się zniechęciła po tym jak nic sensownego nie wychodziło i teraz aparat używany jest od przypadku do przypadku przy okolicznościach typu 'zjazd rodzinny'. Jak się jej zapytałam czy mi go pożyczy to powiedziała od razu 'a bierz go na ile chcesz' ;) Myślałaś już o jakimś konkretnym lustrze?[/FONT] [quote name='Agnes']Probuj :) Ja zbieralam rowno rok, a jaka satysfakcja :) Najpierw uzbieraj na jakis z kitowym obiektywem, potem cos lepszego i tak po malu dojdzie do lepszego sprzetu :) No satysfakcja i zabawa musi być ogromna, mi wielką radość sprawia zabawa moim aparatem, co dopiero jakimś lepszym. ;) Początkowo chciałam NikonaD90 +kit, ale teraz tak sobie myślę... Używany Canon 20D/30D/40D do tego adapter M42 i wtedy hulaj dusza z super tanimi, ostrymi i jasnymi obiektywami. ;) Na wstęp będę miała od cioci ze 2 albo 3. [quote name='eria']http://i1238.photobucket.com/albums/ff483/kaszcz/Gdamostek.jpg Fajne miejsce, uwielbiam takie mostki !!! Ja również. W Gdańsku pełno tego... W środku miasta zawsze znajdzie się jakiś przyjemny widoczek. :) EDIT: Żeby nie pisać pod pod postem zrobię edita. : ) Kurde no i się zaczęło, skończyły się nam krople, i teraz nie wiem, zamawiac znów fiprexy? Pies łapie kleszcze, bo łapie... Ale mało i póki co te nieszkodliwe. W pt i Sb będę z Rastkiem hulać nad jeziorem po łąkach i lasach, więc się zastanawiam czy może nie podejść jutro po jakieś pewniejsze krople typu bayer czy frontline...? Ło matko jaki gorąc! Spacer 30 min z psem tak mnie ztyrał... Quote
Onomato-Peja Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 Akuku Jutro z rana nad jeziorko! Wracamy w Sobotę wieczorem. :lol: Quote
:: FiGa :: Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Witajcie pieknosci :loveu: Bawcie sie dobrze i ... fotki przywiezcie :grins: Quote
*Monia* Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Krople się spłuczą, chyba lepiej obroża w takim wypadku. Wszystkie zdjęcia super, z przyjemnością wchodzę podziwiać :loveu::loveu: Quote
cockermaister Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 http://i1238.photobucket.com/albums/ff483/kaszcz/Rastek.jpg śliczna :) Quote
Onomato-Peja Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Wyjzad to porażka, tzn no fajnie połazić sobie z psem po polach, popatrzeć jak tapla się w stawie, ale cały czas padało... A domek śmierdział stęchem. dodałam 2 zdj kropli tutaj http://kaszcz.wordpress.com/ No to jeszcze 2 Rastki prosto z Chynowia. Czyli brudne, mokre i szczęśliwe. Quote
:: FiGa :: Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 http://i1080.photobucket.com/albums/j337/KarolinaSzczepanska/KropleII.jpg Aaaaaaa :loveu: I Ty narzekasz ze padalo :loveu: :loveu: :loveu: Quote
jonQuilla Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [FONT=Georgia]u hu hu....ale fotoblog świetny :) sobie dodaję do ulubionych i będę Cię nawiedzać :eviltong: swoją drogą też od dawna myślę o założeniu czegoś takiego aczkolwiek jakoś tak zabieram się za to jak bym chciała a nie mogła ;) Rasta im brudniejsza tym fajniejsza :loveu:[/FONT] Quote
kalyna Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Mokry pies to szczęśliwy pies, ale nie w przypadku moich potworków :( jak widzą, że deszcz pada to chowają się coby wyjść nie musiały... ona nawet kałużę omijają szerokim łukiem... Quote
Onomato-Peja Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name=':: FiGa ::']http://i1080.photobucket.com/albums/j337/KarolinaSzczepanska/KropleII.jpg Aaaaaaa :loveu: I Ty narzekasz ze padalo :loveu: :loveu: :loveu: Mi się te zdjęcia nie podobają... Strasznie jakość pojechała. [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]u hu hu....ale fotoblog świetny :) sobie dodaję do ulubionych i będę Cię nawiedzać :eviltong: swoją drogą też od dawna myślę o założeniu czegoś takiego aczkolwiek jakoś tak zabieram się za to jak bym chciała a nie mogła ;) Rasta im brudniejsza tym fajniejsza :loveu:[/FONT] No ja od dawna myślałam a w końcu znalazłam fajny adres więc. :) Nawiedzaj! :loveu: [quote name='kalyna']Mokry pies to szczęśliwy pies, ale nie w przypadku moich potworków :( jak widzą, że deszcz pada to chowają się coby wyjść nie musiały... ona nawet kałużę omijają szerokim łukiem... Ło matko, to dziwne jakieś. :D No to jeszcze kilka zdjęc badziewnych, ale to nie forum fotograficzne. :eviltong: Ładne będę zamieszczać na blogu. :P Quote
makot'a Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Oj, dawno mnie nie było...jakie Ty robisz piękne zdjęcia! Zbieraj na lustro, zbieraj :D Myslę, że się opłaca i przydaje się mieć taki sprzęt pod ręką...ja tam fotografem się nie czuję specjalnie, ale chciałam mieć lustro amatorskie i uzbierałam na Pentax'a K-x. Jestem bardzo zadowolona, mimo że użytkuję go naprawdę amatorsko na co dzień, ale przynajmniej zdjęcia są wyraźne i soczyste. A przy okazji wiem, że jakby mi się jakiejś sesji zachciało, to mam aparacik w zanadrzu :) Wadą jest tylko to, że muszę dozbierać jeszcze na jakiś obiektyw porządniejszy, bo poki co biegam z kitowym...robienie zdjęć z daleka kompletnie nie wchodzi w grę, jak się pewnie domyślacie -.- Ale ta Twoja psica jest piękna :loveu: Quote
*Monia* Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rasta/DSCF8561.jpg - jaka mokra i brudna sierotka :loveu: http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rasta/DSCF8605.jpg - ładny portrecik :) Krople zaje2biste :loveu: Quote
jonQuilla Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [FONT=Georgia]ostatnie śliczne :loveu: panierująca się Rasta też dobra :):evil_lol:[/FONT] Quote
makot'a Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia] panierująca się Rasta też dobra :):evil_lol:[/FONT] Aaaaa, padłam :D Quote
Onomato-Peja Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 makot'a;17183712 napisał(a):Oj, dawno mnie nie było...jakie Ty robisz piękne zdjęcia! Zbieraj na lustro, zbieraj :D Myslę, że się opłaca i przydaje się mieć taki sprzęt pod ręką...ja tam fotografem się nie czuję specjalnie, ale chciałam mieć lustro amatorskie i uzbierałam na Pentax'a K-x. Jestem bardzo zadowolona, mimo że użytkuję go naprawdę amatorsko na co dzień, ale przynajmniej zdjęcia są wyraźne i soczyste. A przy okazji wiem, że jakby mi się jakiejś sesji zachciało, to mam aparacik w zanadrzu :) Wadą jest tylko to, że muszę dozbierać jeszcze na jakiś obiektyw porządniejszy, bo poki co biegam z kitowym...robienie zdjęć z daleka kompletnie nie wchodzi w grę, jak się pewnie domyślacie -.- Ale ta Twoja psica jest piękna :loveu: No, kiedyś się dorobię to będę miała radochę. ;) Jednak na spacer z psem raczej brać nie będę. :D Przynajmniej nie kiedy będę szła sama... [quote name='*Monia*']http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rasta/DSCF8561.jpg - jaka mokra i brudna sierotka :loveu: http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rasta/DSCF8605.jpg - ładny portrecik :) Krople zaje2biste :loveu: :lol: [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]ostatnie śliczne :loveu: panierująca się Rasta też dobra :):evil_lol:[/FONT] makot'a;17184046 napisał(a):Aaaaa, padłam :D Rasta zjeżdżała tak z tej górki i wpadała do stawu. :D Quote
makot'a Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Onomato-Peja']No, kiedyś się dorobię to będę miała radochę. ;) Jednak na spacer z psem raczej brać nie będę. :D Przynajmniej nie kiedy będę szła sama... [/QUOTE] Hehe, no mnie też się wydawało, że nie będę brać, bo mi się nie będzie chciało nosić, a i tak skończyło się na tym, że na każdym spacerze mam lustro, bo zawsze myślę, że może się uda coś ładnego zrobić ;) Nigdy w życiu tyle zdjęć nie robiłam :D Quote
Onomato-Peja Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 makot'a;17184557 napisał(a):Hehe, no mnie też się wydawało, że nie będę brać, bo mi się nie będzie chciało nosić, a i tak skończyło się na tym, że na każdym spacerze mam lustro, bo zawsze myślę, że może się uda coś ładnego zrobić ;) Nigdy w życiu tyle zdjęć nie robiłam :D Mi by się chciało, mojego paparata też mam zawsze, ale chodzi mi o to, że zepsułabym bardzo szybko. ;) Quote
jonQuilla Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [FONT=Georgia]Mi się najczęściej nie chce lustra tachać na spacery ale to wynika z tego że po prostu przy moim psie muszę mieć oczy dookoła głowy najczęściej i czasami aparat to jedynie zbędny balast w próbie złapania jej w locie. [/FONT][FONT=Georgia]No i plaża jest chyba najgorsza jak się idzie z psem i lustrem....wystarczy że się pies otrzepie obok i zaraz będzie nam obiektyw zgrzytał :evil_lol:[/FONT] Quote
*Magda* Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Onomato-Peja'] http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rasta/DSCF8605.jpg Piękny portret :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts