Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ehh...
Niedługo 27...
Już rok od kiedy nie ma Tosulka...
Wcale mi nie jest z tym lepiej niż było :roll:
Jak sobie to wszystko przypomnę.
Dziadek umiera, ja 'dziedziczę' psa ratując go przed schronem,
po pół roku okazuje się, że pies chory na raka, chcą go usypiac na miejscu ale rodzice się na szczęście nie zgadzają.
Pies dostaje tabletki, trzyma na nich już ponad rok i znów pieprzony atak...
Sierpień - pies stopniowo przestaje jeśc, 30 - pusty żołądek, odwodnienie i biegunka z śluzem i krwią, nowe tabletki, zastrzyki znów okej... 26 września pies traci władze w łapach, nie może wstac, ledwo chodzi, 27... jedyne co mu pozostało to lezec i piszczec - godzina 12 uśpienie... :-(

Tak wyglądało jego życie... Oczywiście oprócz tego były też cudowne wakacje nad jeziorem wśród konie, były różne fajne wypady, były świetne spacery... Z wyglądu i zachowania - okaz zdrowia i psiej radości... Na prześwietleniu - pies który powinien już nie życ. Gdyby nie on, nie miałabym psa dopóki nie wyprowadziłabym się z domu. Na nim popełniłam największe i najgorsze błędy, których najbardziej żałuję - zwłaszcza, ze to był cud a nie pies, po prostu anioł w piej skórze...
Żaden pies nie będzie tak wyjątkowy jak on i żadnego psa nie będę tak kochac...

Siedze i połykam gile, bo nic innego już mi nie pozostało...

Chciałabym już zawsze widziec go takiego:

Posted

gops napisał(a):
Rasta jets naparwde piekna!
podoba mi sie chociaz nie przepadam za owczarkami
szkoda ze nie mozemy sie spotkac ehh

Skończyło by się to podwójną śmiercią psów zapewne :P

Ana04 napisał(a):
Zamierzacie kiedyś wystąpić na DCDC? :D

za rok na wystawie Sopockiej. ;)

Posted

Feigned napisał(a):
nie wiem czy już prosiłam, ale nagraj któregoś razu filmik jak frizbujecie :cool3:

prosiłaś, prosiłaś i próbowałam, ale sama nie dam rady a póki co nie mam nikogo kto by mógł owy filmik nakręcic za mnie ;)

Posted

Ooo jaka śliczna psica, a jakie imię ładne :) Suczka ze śmietnika, którą przygarnęłam jakiś czas temu dostała takie samo imię.
Przejrzałam pobieżnie kilka stron w Waszej galerii, a dziś wieczorkiem prześledzę zapewne całą ;)
Pozdrawiamy całym stadem :)

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Jutro wyniki badań krwi Raszpli, jak upewnię się, że nic jej nie jest (bo chyba nic nie jest... mam nadzieję) to opiszę całą sytuację.

alez tajemnicza:shake::evil_lol: Dawaj znaki koniecznie;)