Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Majkowska']Cudowne. Kangur powala :D : D
[quote name='gato']Jak się jeździ z psem obok roweru to rzeczywiście, adrenalina -100, ale jeśli ma się dwa psy podpięte z przodu i ciągną to 15km/h to taki lajcik :diabloti: Miałaś chyba myśli 25km/h :lol: 15 to nie prędkość.
Ale no... kurczę... porwałabym się na coś takiego. Tylko moje psie się nie nadaje.

[quote name='agutka']ona szczerbata?? http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Canon 50D/078b_zps2717036b.jpg:-D
:lol: Nie! Tzn nie ma jednego zęba, dolnego siekacza, kamieniem sobie załatwiła i trzeba było rwać.
[quote name='zuzaw']Onomato-Peja cudne zdjęcia i świetny psiak.A najbardziej zazdroszczę plaży :)
E tam plaża, góry i jeziora i dajcie!
[quote name='Ty$ka']Ja na razie nie umiem jeździć bez psa. Po prostu jeszcze się nie przekonałam, by wsiąść na rower i zniknąć na cały dzień, ale myślę, że to kwestia czasu - już czasami mam takie przebłyski, żeby "zmarnować" w taki sposób dzień :D
U mnie jest taki problem, że aparat mam do bani. Zresztą fotograf nie lepszy, więc go nigdzie nie biorę, a potem żałuję, że nawet tym staruchem nie uwieczniłam czegoś... :D
http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Canon 50D/084b_zpsa55729cb.jpg ONy są normalne, ONy są normalne, ONy są całkiem normalne... dobra, kogo ja oszukuję :lol: W tej chwili zaczynam się zastanawiać czy na pewno wiem w co się chcę wpakować
Spokojniejsze są DONki, ale dla mnie DONek to jedynie wygląd, nie widzę w tym żywego psa. :lol:
[quote name='agutka']Tyska planujesz Onka?
Dla mnie owczary mają jedną wadę co widzę także u Sagata za dużo jęczą i za dużo się kręcą ;)
jak mówię siad to ma siedzieć a nie 100 razy łapami przebierać:diabloti:
a tak poza tym to fajne psy z którymi można na prawdę wiele zrobić ;)
Tak... Przede wszystkim ONki są niezrównoważone.
Nie wiem jak by to wyglądało u psa z hodowli, ale moja glizda to taka trochę bomba, nie wiadomo co jej do łba strzeli.
Plusem ONków jest to, że mimo wszystko są bardzo podatne na szkolenie i nawet taką bombą da się manipulować.
Ale na spacerach są okropne.
Tylko piłka/patyk, jedynie na plaży potrafi zająć się sama sobą - atakując piach. :D
[quote name='Ty$ka']Myślę poważnie o użytku. Czasem co prawda mówię, że nieee chcęęęę, ale nie wyobrażam sobie mieć innego psa. Wszystkie inne mają w sobie coś, co mi się nie podoba. No jeszcze ozzik mógłby być, ale bałabym się, że porównywałabym do swojego kundla, który bardzo charakterem przypomina znane mi aussiki ;)
Użytki są prze-e-piękne, zwłaszcza czarne i wilczaste.
[quote name='Baski_Kropka']Raszpla jest jednorazowa z tym wsciekiem w oczach atakująca piasek czy co to tam w tym piasku jest :D

A ty Tyśka chcesz ONka? :D
Nie prawda, dobek, Jari od Amber ma podobny wyraz pyska gdy kopie. :lol:
[quote name='Ty$ka']Mam dwie takie rasy, co sa na liścię "mieć muszę":
1. użytek ON.
2. working aussie.
Do tej pory się przed 1. broniłam, ale cholerka no... tylko na ONy dostaję ślinotoku, kiedy widzę je w pracy :loveu: IPO :loveu: Obi :loveu: Choć pewnie sobie tak gdybam, a ostatecznie polezę do schrona i wyciągnę jakieś schizowe COŚ :eviltong:
Przepraszam za OT. To koniec już. Chodźmy, Dziewczyny na PW. ;p
Hahaha, mam to samo. :lol:
Mogę sobie wkręcać jakiej to ja bym rasy nie chciała i z jakiej hodowli a i tak wiem, że jak Krasnal padnie to po prostu pójdę do schroniska i wyjdę z czymś, czego nigdy nie chciałam mieć.

Mi OT nie przeszkadza, luzik. Jest co czytać.
[quote name='kesencja']Kurde, myślałam, że tylko ja mam rower od Cube! :D Tyle, że ja mam sztywniaka do jazdy po lesie, mini skakania, a nie na wycieczki rowerowe dłuższe :D
Gratuluję przebytego dystansu, ja umieram po 10km :D
Cube rządzi!
Zakochałam się w tej firmie, nie mogłam postąpić inaczej. :lol:
Dobra jakość i niska cena, nie znam osoby, która zna a nie poleca.

No, Ciebie usprawiedliwia inny typ jazdy.
Ja bym chyba nawet 10 nie dała rady w podskokach. Po lesie to ja mogę jeździć, okej, z górki, pod górkę, w błocie, ale JEŹDZIĆ, nie skakać. :lol:

Matka skorzystała z Lidlowej oferty i dostały mi się dwie pary pieluchomajtów rowerowych i rękawiczki. :multi:

Posted

Ja tez sobie planuje uzytka, bi color albo wilczasty :loveu: tylko w owczarkach trzeba uwazac na te hodowle, niektóre z czeskich hodowli bardzo mi sie podobaja. Chcialabym takiego kucyka z 70cm w klebie :loveu:

Posted

Vailet napisał(a):
Ja tez sobie planuje uzytka, bi color albo wilczasty :loveu: tylko w owczarkach trzeba uwazac na te hodowle, niektóre z czeskich hodowli bardzo mi sie podobaja. Chcialabym takiego kucyka z 70cm w klebie :loveu:

Ty to patrzysz tylko na wygląd :shake:

Posted

Widzę, że mamy ten sam typ psa :D. I buhahaha, jestem zła i okropna, bo wychodzę z założenia, że jak zdecydowałabym się na psa z hodowli to chciałabym by był piękny :D

Posted

Skróty myślowe mnie kiedyś zabiją :p. Miałam na myśli akurat umaszczenie. Czarne i wilczaste to jedyne słuszne umaszczenia, innych nawet nie biorę pod uwagę. No i jeśli ON to tylko użytek, DONy mi się nie podobają, a co dopiero mówić o showach - fuj fuj... ;p

Posted

ej a co sądzicie o malinois?? dla mnie to psy mega zajebiszcze , sąsiad miał dwa takie:loveu: bardzo pojętne psy no i w robocie niezłe show potrafią robić ;) nie wspomnę o tej nietypowej urodzie:loveu:

Posted

Ty$ka napisał(a):
Skróty myślowe mnie kiedyś zabiją :p. Miałam na myśli akurat umaszczenie. Czarne i wilczaste to jedyne słuszne umaszczenia, innych nawet nie biorę pod uwagę. No i jeśli ON to tylko użytek, DONy mi się nie podobają, a co dopiero mówić o showach - fuj fuj... ;p

Hahaha, DONy :diabloti:

agutka napisał(a):
ej a co sądzicie o malinois?? dla mnie to psy mega zajebiszcze , sąsiad miał dwa takie:loveu: bardzo pojętne psy no i w robocie niezłe show potrafią robić ;) nie wspomnę o tej nietypowej urodzie:loveu:

Maliniaki... :loveu:
Ale tylko z czarną klatą!

Posted (edited)

[quote name='Ty$ka']Mam dwie takie rasy, co sa na liścię "mieć muszę":
1. użytek ON.
2. working aussie.
Do tej pory się przed 1. broniłam, ale cholerka no... tylko na ONy dostaję ślinotoku, kiedy widzę je w pracy :loveu: IPO :loveu: Obi :loveu: Choć pewnie sobie tak gdybam, a ostatecznie polezę do schrona i wyciągnę jakieś schizowe COŚ :eviltong:
Przepraszam za OT. To koniec już. Chodźmy, Dziewczyny na PW. ;p
A ja żadnych aussie, w ogóle odpuściłam jakiekolwiek pastuchy, nawet cholendra chociaż bardzo mi się podobają w akcji :P
Jeśli chodzi o użytki mam już swój typ o tak na przykład
http://www.napor.pl/wp-content/gallery/dorosl******/Akar.jpg
albo
http://www.napor.pl/wp-content/uploads/2013/11/bad-napor-owczarek-niemiecki-uzytkowy-pies-strozujacy-4.jpg
Chociaż wolała bym całego czarnego lub wilczastego...:)

Ale jak hodowle wybiorę to już głównie będę wybierała po popędach charakterze szczeniaka, bo teraz mam już dosyć duże wymagania co do psa i jego psychiki :)

[quote name='kesencja']Kurde, myślałam, że tylko ja mam rower od Cube! :D Tyle, że ja mam sztywniaka do jazdy po lesie, mini skakania, a nie na wycieczki rowerowe dłuższe :D
Gratuluję przebytego dystansu, ja umieram po 10km :D
Cube są super! Luby ma krosowego uwielbiam na nim jeździć. Moja merida do scigania z psem już odchodzi do lamusa. Na długie trasy jest tragiczna.Po 30 km ja ledwo żyje. Wszystko mnie boli :/

[quote name='Vailet']Ja tez sobie planuje uzytka, bi color albo wilczasty :loveu: tylko w owczarkach trzeba uwazac na te hodowle, niektóre z czeskich hodowli bardzo mi sie podobaja. Chcialabym takiego kucyka z 70cm w klebie :loveu:
Czeskie są fajne hodowle, ale niemieckie niektóre też są zaczepiaste. I fak taki solidnej wielkości koń... podoba się <3

[quote name='Ty$ka']Widzę, że mamy ten sam typ psa :D. I buhahaha, jestem zła i okropna, bo wychodzę z założenia, że jak zdecydowałabym się na psa z hodowli to chciałabym by był piękny :D
Otóż to...jak się wybiera psa z hodowli to wygląd też ma znaczenie. Ale u mnie wysówa się na prowadzenie ja już wspomniałam charakter.Mając porównanie Baskiego

• i Dexa psychola, już dokłądnie wiem czego chce :P

• [quote name='agutka']ej a co sądzicie o malinois?? dla mnie to psy mega zajebiszcze , sąsiad miał dwa takie:loveu: bardzo pojętne psy no i w robocie niezłe show potrafią robić ;) nie wspomnę o tej nietypowej urodzie:loveu:
    Malinois są BOSKIE! Pięknie wyglądają w pracy w ruchu po prostu majestatyczne i hipnotyzujące. Ale nie lada wyzwaniem jest znaleźć stabilnego bez jazd podobno. Ale sama nie interesowałam się tym więc nie wiem.
    [quote name='agutka']mnie się na wystawie podobał ten :

ta jego postawa w gotowości, bystry wzrok , świetne są
    Typowy pracuś <3

Ale sie popanoszyłam w nieswojej galerii :evil_lol:

Edited by Baski_Kropka
    Posted

[quote name='agutka']mnie się na wystawie podobał ten :

ta jego postawa w gotowości, bystry wzrok , świetne są
    Fajny. :lol:
    Ale mój ideał Maliniaka to Conan z Marshall Dogs :

:loveu: Diabeł

[quote name='Baski_Kropka']A ja żadnych aussie, w ogóle odpuściłam jakiekolwiek pastuchy, nawet cholendra chociaż bardzo mi się podobają w akcji :P
    Jeśli chodzi o użytki mam już swój typ o tak na przykład
    http://www.napor.pl/wp-content/gallery/dorosl******/Akar.jpg
    albo
    http://www.napor.pl/wp-content/uploads/2013/11/bad-napor-owczarek-niemiecki-uzytkowy-pies-strozujacy-4.jpg
    Chociaż wolała bym całego czarnego lub wilczastego...:)
    Pierwsza fota się nie ładuje.

Ale jak hodowle wybiorę to już głównie będę wybierała po popędach charakterze szczeniaka, bo teraz mam już dosyć duże wymagania co do psa i jego psychiki :)

Cube są super! Luby ma krosowego uwielbiam na nim jeździć. Moja merida do scigania z psem już odchodzi do lamusa. Na długie trasy jest tragiczna.Po 30 km ja ledwo żyje. Wszystko mnie boli :/

Meridy podobno też super.
    Jaką masz?

Czeskie są fajne hodowle, ale niemieckie niektóre też są zaczepiaste. I fak taki solidnej wielkości koń... podoba się <3

Jak mogą się Wam podobać ogromne owczarki? Przecież to mutanty. :lol:
    Fuj.

Otóż to...jak się wybiera psa z hodowli to wygląd też ma znaczenie. Ale u mnie wysówa się na prowadzenie ja już wspomniałam charakter.Mając porównanie Baskiego
  • i Dexa psychola, już dokłądnie wiem czego chce :P

Malinois są BOSKIE! Pięknie wyglądają w pracy w ruchu po prostu majestatyczne i hipnotyzujące. Ale nie lada wyzwaniem jest znaleźć stabilnego bez jazd podobno. Ale sama nie interesowałam się tym więc nie wiem.

Typowy pracuś <3

Ale sie popanoszyłam w nieswojej galerii :evil_lol:

• Poczułam się trochę jak gość a nie gospodarz, haha. :D

Nasze zdjęcie na konkurs Brita. :)

Posted

A no właśnie nie, bo puszka parzy w łapy.
    Krasna nie chciała jej nawet dotknąć, jakby miała wejść to chyba zeszłaby przy tym na zawał. :lol:

Mam jedno zdjęcie, zrobione ułamek sekundy przed tym, jak z obrzydzeniem odskoczyła.
    Tylko jedno zdążyłam zrobić, zwykle kładła łapy na puszkę i po 2 sek już uciekała.

Widać to szczęście na jej pysku. :eviltong:

Posted

Hihi no troche sie popanoszyłam ale co tam :P

Wilczasty mocarz na zdjęiu był, ale nie chce sie link ani fotka tu wrzucić więc trudno :/

A, że tak sobie pozwolę :P Słyszał ktoś opinie o hodowli Napór? Nie jest to hodowla zarejestrowana w ZKWP. Ale tak ostatnio trafiłam do nich na strone przez jakieś forum. I psy mają ładne, tzn mocne duże i podobno z dobrymi popędami :P
    Ale w sieci nie wiele słychać o nich... :)

Posted

Monika, w takim razie jakiego psa chcesz skoro pastuch nie? :p
    Ten czarny pies średnio mi się podoba, jest dla mnie zbyt mocny.
    Za to ta malina: http://www.marshalldogsfci.pl/gallery/53_57639752.jpg miodzio :loveu:
    Acz dla mnie ta rasa zdecydowanie jest zbyt psychiczna, chyba za duże wyzwanie jak dla mnie :D

http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Canon%2050D/004b_zps4264de2e.jpg widać, że jest zachwycona dotykaniem puszki :loveu:
    Skąd masz taką puchę? ;)

Posted (edited)

[quote name='Ty$ka']Monika, w takim razie jakiego psa chcesz skoro pastuch nie? :p
    Ten czarny pies średnio mi się podoba, jest dla mnie zbyt mocny.
    Za to ta malina: http://www.marshalldogsfci.pl/gallery/53_57639752.jpg miodzio :loveu:
    Acz dla mnie ta rasa zdecydowanie jest zbyt psychiczna, chyba za duże wyzwanie jak dla mnie :D

http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Canon 50D/004b_zps4264de2e.jpg widać, że jest zachwycona dotykaniem puszki :loveu:
    Skąd masz taką puchę? ;)
    Pisząc pastucha miałam na myśli bordery, kelpiki i tym podobne :)
    Zapominam sie że to pasterskie i to niby też :P I cąły czas mi się za to obrywa :P

Ale marze o owczarku użytkowym :)
    Mnie się podobają właśnie takie mocne. Ale wygląd nie będzie moim głównym kryterium wyboru, chociaż też ważnym.

Edited by Baski_Kropka
    Posted

[quote name='Ty$ka']

http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Canon 50D/004b_zps4264de2e.jpg widać, że jest zachwycona dotykaniem puszki :loveu:
    Skąd masz taką puchę? ;)
    E tam, są gorsze rasy. :eviltong:
    Tak! Puszkowelove :loveu:
    Dostaliśmy kiedyś gratis do karmy. :) Mieliśmy takie 2, ale jedna nie przeżyła podróży do mnie, dno odpadło. :roll:
    [quote name='agutka']ta fota jak Raszpel na niej stoi nieco lepiej do mnie przemawia ;)
    tylko te uszyska niech pięknie postawi i będzie git ;)
    Coś Ty? Ona na nim wygląda jakbym ją stłukła. :lol:

O kurna... Się porobiło. :lol:

Dobra wieść! Dostałam pracę, którą cholernie chciałam dostać. :) Jestem mega zadowolona, bo mam teraz pewne zarobki aż do Grudnia.
    Ale... Żeby mi za wesoło nie było - rozwalił mi się dysk, na którym miałam wszystkie zdjęcia, nawet te ze starego aparatu. :lol:
    Rozwaliło się tylko wejście, więc jest szansa, że da się dane odratować, jutro będę kombinować z kumplem, jak się nie uda to z jeszcze jednym a jak i on nie pomoże to oddam do serwisu, ale pewnie słono za to zapłacę. :roll:

Posted

Tzn sama praca to nic specjalnego, będę reprezentować jakąś tam firmę w Castoramie - pomagać klientom i wykładać towar na półki. Coś jak hostessa, ale po prostu dłuższa umowa i... o wiele wyższe zarobki - to mnie zwabiło. :lol: Będę miała 3x wyższą pensję.