jonQuilla Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [FONT=Georgia]Uwielbiam takich idiotów co pchają łapy mi do psa :roll: Najbardziej rozwalają mnie Ci, którzy pomimo tego że Salsa rwie, jeży się, warczy i szczeka nadal próbują udowodnić że to tylko taka poza....owszem, zazwyczaj tylko robi przedstawienie i nic więcej ale kto wie czy kiedyś nie użre Rasta z koszykiem idzie na grzybki ;) http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rasta/DSCF1299.jpg?t=1304791394[/FONT] Quote
Onomato-Peja Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='kalyna']Fajny ma kaganiec :) i dobrze w nim wygląda :) my mamy tylko skórzany i baaardzo rzadko jej zakładam.... Moja Sonia nie jest pozytywnie nastawiona dla ludzi pod wpływem alkoholu, ale jak warczy to ją delikatnie karcę, bo w sumie nie wiem co pijakowi może odbić....A jej wygląd już odstrasza... a najgorsze jest to że w konfrontacji człowiek-pies, często wszyscy stają po stronie człowieka itp.. a to, że pies został sprowokowany czasem trudno wytłumaczyć... :( i dlatego ja dmucham na zimne, bo nie chcę problemów mieć przez jakiś pijaczyków...a jak ugryzie to dopiero problemy mogą się zacząć i mimo tego, że nawet ubezpieczenie mamy wykupione w razie w... http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rasta/DSCF1242.jpg?t=1304790459 uszy to ma świetne :) Kaganiec już strasznie zjechany, trzeba rzadziej nosić. :D Ja się cieszę, że Rasta tak reaguje, ona zazwyczaj nie rwie się do człowieka tylko idzie koło mnie i drze ryjek, ale ten koles ją prawie pacnął więc oczywiste, ze by go złapała. Zresztą był tak napruty, ze nawet jakby mu rekę odgryzła to by potem zasnął i nie wiedział co się stało. [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]Uwielbiam takich idiotów co pchają łapy mi do psa :roll: Najbardziej rozwalają mnie Ci, którzy pomimo tego że Salsa rwie, jeży się, warczy i szczeka nadal próbują udowodnić że to tylko taka poza....owszem, zazwyczaj tylko robi przedstawienie i nic więcej ale kto wie czy kiedyś nie użre Rasta z koszykiem idzie na grzybki ;) http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rasta/DSCF1299.jpg?t=1304791394[/FONT] A potem afery w mediach, jakie to te psy są zue i niedobre. Nie wiem co niektórzy ludzie mają w głowach, ale to na pewno nic wartościowego... Ah i się nie pochwaliłam, działkowy spacer trwał 2 godziny. :loveu: Trochę wygłupów A dalej to już powaga, ludzie patrzą. ;) Rasta chciała pokazać się od jak najlepszej strony, ale nie mogła się zdecydowac która to Jak się dorwała do trawy to myślałam, że nie skończy węszyć. :) Quote
jonQuilla Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [FONT=Georgia]jak ona się zacnie prezentuje w tym kaloszu :) chuderlak jeden!! :diabloti::evil_lol::loveu:[/FONT] Quote
Onomato-Peja Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]jak ona się zacnie prezentuje w tym kaloszu :) chuderlak jeden!! :diabloti::evil_lol::loveu:[/FONT] Kalosz to w ogóle specyficzna sprawa bo wystarczyłaby jedna skarpeta, ale, że ja mam jakieś schizy to pakuję rastę w karpetę;worek;skarpetę. Musze mieć pewność, ze nic się jej tam nie wbije ani nie przemoknie. :eviltong: Chuderlakiem dopiero będzie, teraz przytyła jakoś 1 - 1,5kg a jak zacznę z nią porządnie spacerować to pewnie schudnie ze 2kg. :P Nie wiem co wojsko ma zamiar zrobić, ale wycięło stąd wszystkie drzewa i krzaki. Uprzątneli też szkło. A tu juz początek drugiego spaceru. Quote
kalyna Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 jej każda strona jest ładna :) a ten kalosz bardzo gustowny jest :) długo go będzie nosić? i zazdroszczę takich terenów spacerowych :) Quote
jonQuilla Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [FONT=Georgia]lądowisko dla ufo zrobili :) a ja też tak zawijam rudej tak łapę na spacery jak ma porządnie skaleczoną więc nie tylko Ty masz takie schizy :evil_lol:[/FONT] Quote
Onomato-Peja Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='kalyna']jej każda strona jest ładna :) a ten kalosz bardzo gustowny jest :) długo go będzie nosić? i zazdroszczę takich terenów spacerowych :) No myślę, ze jeszcze z tydzień gdzies ponosi. Tereny spacerowe mamy owszem fajne, ale te które widać na zdjęciach to syfiasty malutki las za blokiem i coś na kształt parku na górnym oksywiu. Najfajniejsze trasy spacerowe to pola i plaże. :lol: [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]lądowisko dla ufo zrobili :) a ja też tak zawijam rudej tak łapę na spacery jak ma porządnie skaleczoną więc nie tylko Ty masz takie schizy :evil_lol:[/FONT] No chyba tak. :lol: No to teraz już full działkowe Początkowo chciałam pokombinować z rozmyciem tła, ale potem stwierdziłam, że wolę siedzieć blisko Raszpli, żeby nie wpadła na pomysł ochłodzenia się w wanience pełnej brudnej deszczówki. Quote
Talucha Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rasta/DSCF1407.jpg?t=1304797477 :loveu::loveu::loveu: Quote
Onomato-Peja Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='Talucha']http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rasta/DSCF1407.jpg?t=1304797477 :loveu::loveu::loveu: :lol: Czerwone od alergi uszy, ale nie... Kawałek kurczaka jej NA PEWNO nie zaszkodzi... :mad: Rozładowywanie baterii i dwa jedyne zdjęcia które mi się z dzisiaj podobają, tylko szkoda, ze ten cień się na nich znalazł... :shake: Kurde na ponad 200 zdjęć 'udały' mi się 2, niezły ze mnie fotograf... :roll: Quote
agamer Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Jaka ta Rasta fotogeniczna! A ty powinnaś zająć się psią fotografią :-) Moj nigdy się tak ładnie do zdjęć się nie ustawia :( Quote
Onomato-Peja Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='agamer']Jaka ta Rasta fotogeniczna! A ty powinnaś zająć się psią fotografią :-) Moj nigdy się tak ładnie do zdjęć się nie ustawia :( No Krasnalia to urodzona modelka, Np. to jej zdjęcia kiedy jeszcze była w Ciapkowie. Robione najprawdopodobniej przez Monikę Chodak ( forumowa Korę-) A tutaj jakis coś działkowy. Co do samej fotografii. Ciekawe psie zdjęcie jest zrobić strasznie trudno, przynajmnij mi. Na ponad 2,5 tys zdjęć Rasty mam zaledwie kilka takich ciekawych. Poza tym pies w ruchu to dla mnie czarna magia, przez moment byłam przekonana, ze potrafię robić zdjęcia w ruchu, jednak obecnie twierdzę, że albo się myliłam, albo ta umiejętnośc znikła. Kolejna sprawa - ciemne psy, no za nic nie potrafię zrobić ładnego zdjęcia czarnuchowi. U Choco nigdy nie widać oczu, zresztą u rasty często to samo. Na Alexie sąsiadki trudno mi w ogóle ostrośc skupić. Ale ciągle się staram, zeby było lepiej. Chcę pokazać rodzicom, ze fotografia to nie jest coś co mi się znudzi po miesiącu, może w końcu mi ufundują upragnionego Nikona D90. ;) Quote
Pusiakowa Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Krasnaaaaaal ! :loveu: Już niedługo ją wymiziam i pomęczę :loveu: Quote
Agnes Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 o szok:-o alez ona sie zmienila! wczesniej nie bylam tego swiadoma, dopoki nie zobaczylam tych zdjec:-o Quote
kalyna Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 oo mi też się marzy Nikon D90 :) ale rodzice kategorycznie powiedzieli, że żadnego aparatu mi nie kupią :( to czym teraz focisz? Quote
Onomato-Peja Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 [quote name='Agnes']o szok:-o alez ona sie zmienila! wczesniej nie bylam tego swiadoma, dopoki nie zobaczylam tych zdjec:-o[/QUOTE] Morde ma zupełnie inną. Po schronisku miała taki szczurzy wyraz a teraz to w jej żyłach płynie błękitna krew. :D [quote name='kalyna']oo mi też się marzy Nikon D90 :) ale rodzice kategorycznie powiedzieli, że żadnego aparatu mi nie kupią :( to czym teraz focisz?[/QUOTE] Ja w sumie mogłam trochę poczekać i dostałabym lustrzankę rok temu, tylko to by było bez sensu. Moje zdjęcia rok temu były okropne. Jednak dobrze, ze zdecydowałam się na gorszy aparat, bo bym nabiła przebieg lustra badziewiem. A focę Fujis1600, bardzo fajny aparat. [quote name='Pusiakowa']Krasnaaaaaal ! :loveu: Już niedługo ją wymiziam i pomęczę :loveu:[/QUOTE] Biedna... ;o Kurczaki... mam jutro pr. kl z Histy, tzn kolejna poprawę. Dostałam już za nią 2 jedynki, pierwsza zrozumiem - nie uczyłam się, ale na druga już powkuwałam. :mad: Jak teraz dostanę jeden to nie wiem co zrobię, ale jak się wkurze to moge nad soba nie panować. Grrrr... Quote
Pinesk@ Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Ja i tak ciągle nie mogę uwierzyć, że to to ze zdjęć schroniskowych to Rasta...:crazyeye: przyznaj się, że po adopcji, psa wymieniłaś na innego :diabloti: Quote
Onomato-Peja Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 [quote name='Pinesk@']Ja i tak ciągle nie mogę uwierzyć, że to to ze zdjęć schroniskowych to Rasta...:crazyeye: przyznaj się, że po adopcji, psa wymieniłaś na innego :diabloti: Była promocja na allegro. :D A ja z racji, że powinnam się uczyć, robię wszystko tylko nie to. Wpadłam więc na pomysł, że pod małymi zdjęciami będę umieszczać linki do dużych. To mnie zmusi do ogarnięcia trochę galerii i nie wstawiania syfu na odwal. Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Zdjęcie 3 Zdjęcie 4 Quote
eria Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 powyżej dałaś same linki i mnie to nie zadowala hihiih ostatnie super! co do psów w ruchu - to jest sztuka, ja nie potrafię ;) mam może kilka takich co to przypadkiem wyszły ostre gdzie trzeba i w odpowiedniej sekundzie, ale to kilka jest Quote
Onomato-Peja Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 [quote name='eria']powyżej dałaś same linki i mnie to nie zadowala hihiih ostatnie super! co do psów w ruchu - to jest sztuka, ja nie potrafię ;) mam może kilka takich co to przypadkiem wyszły ostre gdzie trzeba i w odpowiedniej sekundzie, ale to kilka jest[/QUOTE] Dałam linki, bo już mi się zdjęcia skończyły, te w linkach ju były tylko małe. Dzisiaj taka pogoda, ze nawet nie mam ochoty iść z psem, a jak pójde to pewnie i tak bez aparatu. ;) No właśnie, dla mnie to czarna magia, kiedy jeszcze aparat sam sobie ustawiał autofokus gdzie chciał to mi wychodziło, ale jak zaczęłam kombinować i sama ustawiać gdzie ma być ostre to już trudniej mi psa złapać. Quote
evel Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 To se poczytałam trochę :evil_lol: Ogólnie przechodziłam okres zdeklarowanej czerni w ubiorze ;) teraz jest trochę inaczej. Glany uwielbiam, niestety odkąd jedne mi się spaliły w ognisku (na trzeźwo, to był wypadek! :evil_lol:) a drugie po trzech czy czterech latach się rozpadły na kilka części - pasuję ;) Jednak uważam nadal, że nie ma dla mnie lepszych butów, bo normalne wytrzymują zastraszająco krótko :evil_lol: Jeśli chodzi o ubiór innych osób to mnie to zwisa generalnie, aczkolwiek tak, uważam np. białe kozaczki za skrajną wieś :lol: Na Woodstock bym nie pojechała, bo po pierwsze bym nie miała co z bydłakiem zrobić, a po drugie bym nie wytrzymała tyle czasu w tak ekstremalnych warunkach sanitarnych :lol: [quote name='Onomato-Peja']Miałyśmy dzisiaj niefajną sytuację. jakiś narabany koleś wyciągał łapy do rasty a ona wcale nie była przyjaźnie nastawiona (za co ją pochwaliłam) idiota zagrodził nam droge tupiąc i drąc się na psa a jak ta mało co go w rękę nie użarła to stwierdził, że on dzwoni na policję. :razz: Ja nie mogę z takimi dziadygami, najpierw łapska pchają a później zdziwko - choć mając powiedzmy dużego psa jeszcze jakoś chyba jesteś w stanie ich przekonać, że to nienajlepszy pomysł, ale pewnie możesz się domyśleć ich reakcji gdy mówię, że mój chomik gryzie :roll: http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rasta/DSCF1297.jpg?t=1304791390 cudne pyłko :loveu: http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rasta/DSCF1350.jpg?t=1304795761 jakaż ona jest zgrabna! Mojej się przytyło ostatnio :siara: ale to wszystko przez "ograniczenia zdrowotne" :roll: Co do umiejętności fotograficznych to się nie wypowiadam, bo takowych nie posiadam w ogóle, ew. sobie mogę podziwiać zdjęcia innych ;) I tak mi się dziwnie zrobiło w momencie, w którym przeczytałam, że masz 15 lat - "z postów" bym Ci dała sporo więcej, moja najmłodsza ma 15 lat i to jeszcze taaaakie dziecko, że szok ;) Quote
*Magda* Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='Onomato-Peja'] http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rasta/DSCF1361.jpg?t=1304795762 Wpadam z rewizytą :D Piękny ONeczek :loveu: Będę zaglądać częściej :p Quote
Onomato-Peja Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 [quote name='evel']To se poczytałam trochę :evil_lol: Ogólnie przechodziłam okres zdeklarowanej czerni w ubiorze ;) teraz jest trochę inaczej. Glany uwielbiam, niestety odkąd jedne mi się spaliły w ognisku (na trzeźwo, to był wypadek! :evil_lol:) a drugie po trzech czy czterech latach się rozpadły na kilka części - pasuję ;) Jednak uważam nadal, że nie ma dla mnie lepszych butów, bo normalne wytrzymują zastraszająco krótko :evil_lol: Jeśli chodzi o ubiór innych osób to mnie to zwisa generalnie, aczkolwiek tak, uważam np. białe kozaczki za skrajną wieś :lol: Na Woodstock bym nie pojechała, bo po pierwsze bym nie miała co z bydłakiem zrobić, a po drugie bym nie wytrzymała tyle czasu w tak ekstremalnych warunkach sanitarnych :lol: Ja nie mogę z takimi dziadygami, najpierw łapska pchają a później zdziwko - choć mając powiedzmy dużego psa jeszcze jakoś chyba jesteś w stanie ich przekonać, że to nienajlepszy pomysł, ale pewnie możesz się domyśleć ich reakcji gdy mówię, że mój chomik gryzie :roll: http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rasta/DSCF1297.jpg?t=1304791390 cudne pyłko :loveu: http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rasta/DSCF1350.jpg?t=1304795761 jakaż ona jest zgrabna! Mojej się przytyło ostatnio :siara: ale to wszystko przez "ograniczenia zdrowotne" :roll: Co do umiejętności fotograficznych to się nie wypowiadam, bo takowych nie posiadam w ogóle, ew. sobie mogę podziwiać zdjęcia innych ;) I tak mi się dziwnie zrobiło w momencie, w którym przeczytałam, że masz 15 lat - "z postów" bym Ci dała sporo więcej, moja najmłodsza ma 15 lat i to jeszcze taaaakie dziecko, że szok ;) Glany Ci się w 3 lata rozpadły? :o Coś Ty z nimi robiła? :lol: U mnie buty wytrzymują w stanie dobrym 2 tygodnie w stanie nawet dobrym miesiąc a po miesiącu już tylko z psem na spacery, bo nic się nie da zrobić. Co do Woodstoku - warunki sanitarne zniosę, nie lepiej mam w pokoju. A z pieskiem zostaną rodzice :loveu: których bardzo bardzo kocham. :loveu: Co do umiejętności fotograficznych - podałabym link do pierwszej galerii, ale chyba ją juz usunęli, tam to są dopiero 'dzieła' :lol: No i ostatnie co do. Posty piszę jak piszę, wypowiadać się tez staram bardziej po polsku niz po polskiemu i w ogóle mam wrażenie, że powinnam była urodzić się jakieś 20 lat temu... Teraz młodzież to zoo i to niezbyt pozytywne. No i zauważyłam, że najlepiej się rozumiem z ludźmi 19-25, tak więc jestem dziwna. [quote name='magdabroy']Wpadam z rewizytą :D Piękny ONeczek :loveu: Będę zaglądać częściej :p :) Powiedzcie mi, czy to działa i czy po kliknięciu na fotę 640x480 pokazuje się ta duża. Quote
evel Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Działa :D A glany były użytkowane bardzo intensywnie, koncerty, cały okres jesień/zima, jeden okres letni gdy skręciłam kostkę... Widać ujowe jakieś były ;) Quote
eria Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 No i zauważyłam, że najlepiej się rozumiem z ludźmi 19-25, tak więc jestem dziwna. ja mam 24 a najlepiej się rozumiem z ludźmi 40-50 - to jest dopiero dziwne :D Quote
Onomato-Peja Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 [quote name='evel']Działa :D A glany były użytkowane bardzo intensywnie, koncerty, cały okres jesień/zima, jeden okres letni gdy skręciłam kostkę... Widać ujowe jakieś były ;) No tak, koncerty... Mi po jednym odpadła podeszwa z nowiutkich tramposzy. :lol: Myślę, że moje trochę potrzymają tylko się zastanawiam, brać burżujskie hdki czy z bustagrip. [quote name='eria']ja mam 24 a najlepiej się rozumiem z ludźmi 40-50 - to jest dopiero dziwne :D No dobra, to jest dziwniejsze. :D Chwilę po tym jak napisałam, ze mamy lipną pogodę wyszło piękne i niestety gorące słońce więc się kawałek przeszłyśmy. :) Teraz będę chodziła przewrażliwiona, bo Krasnalowej chodził po pysku kleszcz. Sprawdzałam ją już kilka razy na spacerze i po powrocie do domu i pewnie do wieczora kolejne kilka ja sprawdzę. Mamy w Gdyni od roztopów cholernie dużo przypadków babeszji odkleszczowej... Dziękujemy, raz przez to przechodziliśmy i więcej nie chcemy. Krasnalia zakrapiana od lutego ale i tak wolę dmuchać na zimne. No i wprowadzam reformę, od tej pory po kliknięciu na zdjęcie wyskoczy wersja 1000x=<750px Quote
Recommended Posts