Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kilka fotek z dzisiejszego, bardzo fajnego spacerku w lesie z psiakami. Spacerek był super, fotki są mniej fajne, bo pogoda była marna (choć psy i komary były zadowolone).

Posted

Psiaki w lesie czuły się wyśmienicie. 10 metrowe linki nie były dla nich przeszkodą do świetnych zabaw z nami, ze sobą. Przy okazji sprawdziliśmy, że Clyde jest bardzo zorientowany na człowieka, przychodzi na zawołanie, uwielbia zabawy (w tym jest niestrudzony i choćby miał się czołgać będzie chciał się nadal bawić).
Psy mają świetną kondycję.

Bonnie jest mniej wylewna, ale jak już zobaczy, że się siada, to przychodzi na przytulanie i wtedy jest przeszczęśliwa. Clyde oczywiście nie stoi z boku, więc ma się na sobie oba psy.

Posted

albo mi się zdaje albo super podobny .. ale ten błękitny to pies jest ? jeśli tak to na 90% był u mnie w schronie ... mam gdzieś jego fotkę , zaraz poszukam....

Posted

To przecież nasz potwór :)
Malwi, wiesz coś więcej?
U Was nie kastruje się psów ani nie chipuje? Bo on ma jajca i nie ma chipa.
Przed adopcją był sprawdzany dom do którego poszedł? Wiesz coś więcej? Ciekawe, czy to nieszczęśliwy przypadek, czy został wyrzucony? Dasz radę delikatnie się dowiedzieć co u nowych właścicieli?
Pewnie nie wiecie jak np. miał na imię?

Posted

Matko, co za cudeńka! Wychuchana, błyszczące, domowe psy...

Zdjęcie ze schroniska bardzo podobne! Coś wiecie o losach tamtego psa? swoją drogą, czy wydany do adopcji nie byłby kastrowany?

Posted

z tego co pamiętam on był w schronisku około 2-3 dni - zgłosił się po niego właściciel ... jutro miałam jechać do schroniska, nie wiem czy dam radę bo mi wypadło kilka spraw, dowiedzieć się dowiem na bank - bo na bank miał kartotekę ... tylko to może troche potrwać bo to bylo w 2008 - zapamiętałam go baaardzo dobrze dlatego od razu skapowalam ze to moze byc on ... ale dane właściciela będą ;) w krótszym lub dłuższym czasie ale będą ;) imie tez będzie ... bo raczej w kartotece zapisują imiona te orginalne jak się właściciel znajdzie ;) chipowane są od zeszłego roku ... więc się jeszzce nie załapał...

zdjęcia były dokładnie robione : 2 listopada 2008 .... dobrze ze data jest szybciej się znajdzie :D

Posted

i dlatego że takie piękne ( piekny ) to go zapamiętałam no .... masakra... jakby ktoś inny wtedy zdjęcia robił to bym w życiu nie skojarzyła .... az sama uwieżyć w to nie moge ;)

Posted

Tak, do mnie jak najbardziej. Siedzimy z p. Magdą jak na szpilkach od kilku dni (p. Magda chciała adoptować psiaki jak tylko dowiedziała się, że mają być zastrzelone) i podczytuje temat. :)