doddy Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 NEXT vel Charcik vel Szczupak, starszy, dostojny, bardzo wysoki amstaffek, który kilka dni temu zawitał do naszej fundacji ze schroniska białostockiego (tu, bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za pomoc). Next został przywiązany do schroniska... pewnie przez właściciela... ten, zamiast go leczyć, poszedł na łatwiznę... przywiązał psa i odjechał. Poniżej na zdjęciach zobaczycie chudziutkiego psiaka, w takim stanie psa znaleźli pracownicy. Dzisiaj udało nam się odwiedzić Nexta w hotelu i inne psiaki, wyspacerować. Psiak na spacerze jest psem idealnym, idąc nie ciągnie, reaguje na człowieka, jest delikatny. Nie zna natomiast żadnych komend. Pies zamknięty w boksie płacze, bardzo płacze.W schronisku doszło samookaleczanie, stąd nasza decyzja o zabraniu go do nas. U nas nie ma wprawdzie warunków idealnych (nie jest bowiem w DT), ale ma regularne spacery, odwiedziny ciotek i dużo poświęconej uwagi. Next ma podejrzenie niewydolności trzustki. Kupa z niego tryska jak z fontanny. Zaczniemy mu dawać Royal Canin Digestive Low Fat i jak tylko kupa się unormuje zrobimy badania. Szukamy na Nexta domu tymczasowego. Po pierwsze z uwagi fakt, że psiak źle znosi zamknięcie, po drugie z uwagi na potrzebę leczenia. Zbieramy także środki finansowe na leczenie + diagnostykę Nexta. Jeśli ktoś zechce go wspomóc choćby 5zł to będzie niezwykle cenna pomoc! [FONT=verdana]AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych ul. Żwirki i Wigury 1b/37 02-143 Warszawa [/FONT] [FONT=verdana]Nr konta:[/FONT] [FONT=verdana] 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463 [/FONT] Quote
andzia69 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 :cool3:ząbki ma takie piękne jak mój Zgredzior:) kurcze...moze mój pies jest starszy niż mi się wydaje?:roll: Zgredzior ma guzka na boku:-( wydaje mi się, ze to tłuszczak...no ale muszę w koncu wybrać się do weta... Quote
doddy Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Oby to był tylko tłuszczak. Wczoraj Alter miał wycinany guz 8x10cm... jak miał robioną z tego biopsję to wyszedł włókniak. Z tygodnia na tydzień rósł jednak w oczach i ewidentnie powodował ból. Ciekawe co teraz wyjdzie w badaniu histopatologicznym. Eh... czemu te psy muszą tyle chorować... Quote
andzia69 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 uuu...to miał sporego guziorka:( Zgredzior na razie ma takiego...ok. może 2 cm x 1 cm, dajacego się "oddzielić" od wnętrza...taki pod skórą...co dziwniejsze ten guzek w tym miejscu mu się tak pojawiał i znikał (jak z resztą większość guzków, które miał na sobie - normalnie czasem to w szoku byłam)..no ale od pewnego czasu ta cholera nie chce zniknąć...wet kazał obserwować czy rośnie i w jakim tempie...no i muszę się wybrać do niego i pokazać - za szybko nie rośnie...no ale jest... Quote
ageralion Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Ale przystojniak. Jak juz dojdzie do siebie to bedzie potezny pies czyli taki jakie kocham i to umaszczenie :loveu: Cudo nie pies :iloveyou: Quote
justysiek Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 matko, jak mozna doprowadzic psa do takiego stanu:shake: Quote
zuza911 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 No wreszcie się dogrzebałam do wątku:) Na razie sobie zapisuję. Quote
jaanna019 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Wreszcie go znalazłam. Jestem i będę czuwać. Na ten moment nie mogę zadeklarować stałej kwoty ale was nie opuszczę, coś dla przystojniaka wygrzebię ze skarpety. Quote
doddy Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Dzięki wielkie. Wczoraj u niuńka były dziewczyny w odwiedzinach i już myślą nad DT dla niego :) Quote
jaanna019 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 To piękny pies. Zapadł mi w serce. Byłam z nim dosłownie chwilę a miałam wrażenie, że już mnie kocha ;) słodziak. W boksie strasznie cierpiał, ja mówię o nim "płaczący Ast". Podawali mu sedalin, żeby nie dopuścić do samookaleczeń, ponieważ walił głową w kraty :( Quote
bebcik Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 pies cudo, jak ja kocham takie śliczne psiaki... Quote
ageralion Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 jaanna019 napisał(a): Podawali mu sedalin, żeby nie dopuścić do samookaleczeń, ponieważ walił głową w kraty :( :placz::placz: Quote
doddy Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Możesz pomóc, wspomóż Next'a na aukcji: http://www.allegro.pl/item1043726292_amstaff_next_aukcja_charytatywna.html Quote
doddy Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 W poniedziałek na 11:40 Next ma umówione badanie USG u dr Marcińskiego. Przy okazji zrobimy resztę badań. Quote
bebcik Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 prepraszam za offa pietrucha 204: "[FONT=MS Shell Dlg 2]PILNE!! DO ODDANIA SZCZENIAKI AMSTAFA!! PO RODOWODOWYCH RODZICACH!! ZA DARMO!!!!! INACZEJ ZOSTANĄ UTOPIONE PRZEZ WŁAŚCICIELA PISZCIE PROSZĘ JEŚLI KTOŚ CHCIAŁBY PRZYGARNĄC I URATOWAC W TEN SPOSÓB PSIAKI...INFORMUJCIE TEŻ KOGO SIĘ DA PROSZĘ!!!!" [/FONT]Telefony: 609 825 376 601 328 267 okolice Wrocławia/Legnicy Quote
doddy Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 jaanna019 napisał(a):Są jakieś wieści? Co w badaniach wyszło? Czekamy na poniedziałek :) W poniedziałek mamy wizytę u weta :) Dzisiaj zaś Next przeprowadza się do DT. Quote
Recommended Posts