Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NEXT vel Charcik vel Szczupak, starszy, dostojny, bardzo wysoki amstaffek, który kilka dni temu zawitał do naszej fundacji ze schroniska białostockiego (tu, bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za pomoc).
Next został przywiązany do schroniska... pewnie przez właściciela... ten, zamiast go leczyć, poszedł na łatwiznę... przywiązał psa i odjechał.
Poniżej na zdjęciach zobaczycie chudziutkiego psiaka, w takim stanie psa znaleźli pracownicy.

Dzisiaj udało nam się odwiedzić Nexta w hotelu i inne psiaki, wyspacerować. Psiak na spacerze jest psem idealnym, idąc nie ciągnie, reaguje na człowieka, jest delikatny. Nie zna natomiast żadnych komend.
Pies zamknięty w boksie płacze, bardzo płacze.W schronisku doszło samookaleczanie, stąd nasza decyzja o zabraniu go do nas. U nas nie ma wprawdzie warunków idealnych (nie jest bowiem w DT), ale ma regularne spacery, odwiedziny ciotek i dużo poświęconej uwagi.
Next ma podejrzenie niewydolności trzustki. Kupa z niego tryska jak z fontanny. Zaczniemy mu dawać Royal Canin Digestive Low Fat i jak tylko kupa się unormuje zrobimy badania.

Szukamy na Nexta domu tymczasowego. Po pierwsze z uwagi fakt, że psiak źle znosi zamknięcie, po drugie z uwagi na potrzebę leczenia.
Zbieramy także środki finansowe na leczenie + diagnostykę Nexta.
Jeśli ktoś zechce go wspomóc choćby 5zł to będzie niezwykle cenna pomoc!

[FONT=verdana]AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
ul. Żwirki i Wigury 1b/37
02-143 Warszawa [/FONT]

[FONT=verdana]Nr konta:[/FONT]
[FONT=verdana] 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463 [/FONT]

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:cool3:ząbki ma takie piękne jak mój Zgredzior:) kurcze...moze mój pies jest starszy niż mi się wydaje?:roll:

Zgredzior ma guzka na boku:-( wydaje mi się, ze to tłuszczak...no ale muszę w koncu wybrać się do weta...

Posted

Oby to był tylko tłuszczak. Wczoraj Alter miał wycinany guz 8x10cm... jak miał robioną z tego biopsję to wyszedł włókniak. Z tygodnia na tydzień rósł jednak w oczach i ewidentnie powodował ból. Ciekawe co teraz wyjdzie w badaniu histopatologicznym.
Eh... czemu te psy muszą tyle chorować...

Posted

uuu...to miał sporego guziorka:( Zgredzior na razie ma takiego...ok. może 2 cm x 1 cm, dajacego się "oddzielić" od wnętrza...taki pod skórą...co dziwniejsze ten guzek w tym miejscu mu się tak pojawiał i znikał (jak z resztą większość guzków, które miał na sobie - normalnie czasem to w szoku byłam)..no ale od pewnego czasu ta cholera nie chce zniknąć...wet kazał obserwować czy rośnie i w jakim tempie...no i muszę się wybrać do niego i pokazać - za szybko nie rośnie...no ale jest...

Posted

To piękny pies. Zapadł mi w serce. Byłam z nim dosłownie chwilę a miałam wrażenie, że już mnie kocha ;) słodziak. W boksie strasznie cierpiał, ja mówię o nim "płaczący Ast". Podawali mu sedalin, żeby nie dopuścić do samookaleczeń, ponieważ walił głową w kraty :(

Posted

prepraszam za offa
pietrucha 204:
"[FONT=MS Shell Dlg 2]PILNE!! DO ODDANIA SZCZENIAKI AMSTAFA!! PO RODOWODOWYCH RODZICACH!! ZA DARMO!!!!! INACZEJ ZOSTANĄ UTOPIONE PRZEZ WŁAŚCICIELA PISZCIE PROSZĘ JEŚLI KTOŚ CHCIAŁBY PRZYGARNĄC I URATOWAC W TEN SPOSÓB PSIAKI...INFORMUJCIE TEŻ KOGO SIĘ DA PROSZĘ!!!!"

[/FONT]
Telefony:

• 609 825 376
  • 601 328 267

okolice Wrocławia/Legnicy

Posted

jaanna019 napisał(a):
Są jakieś wieści? Co w badaniach wyszło?

Czekamy na poniedziałek :) W poniedziałek mamy wizytę u weta :)
Dzisiaj zaś Next przeprowadza się do DT.