Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agoosia napisał(a):
wszystko ma swoje plusy i minusy.. nie wiem na ile to prawda ale słyszałam ze szczeniakom i młodym, psom nie powinno sie nakładac szelek bo mozna doprowadzi do deformacji stawów..

Nie sądze.
Więcej szkody może zrobić obróżka uciskajaca tchawice.

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cori ma szelki które sama zrobiłam z TŻ. Niestety nie ma na nią takich malutkich a jak już są takie z regulacją i jak się je zmniejszy na max to są takie sztywne że nie da rady w nich chodzić.
Zrobiłam szelki ze skórki. Nic a nic nie plączą włosków.
Zrobiłam sobie dwie pary jedna ze skórki a druga z delikatnej tasiemki, ale ze skórki sprawdzają się świetnie więc na razie tylko te używamy.

Posted

wiesz mi ja jestem totalnym beztalemciem jedyne co umiem zrobic to przyszyc guzik i to wszytsko a i tak z problelem.. czuje sie taka niekobieca i niezaradna :((

• 2 months later...
Posted

Pierwszy raz słyszę o takiej karmie. Chodzi Ci może o Brit? Nie umiem o niej nic powiedzieć, nigdy w życiu jej nie kupowałam, ani nikt ze znajomych.

Ale zważywszy że (właśnie znalazłam na Krakvecie) 15 kg kosztuje 80 zł, to hm. Raczej do najlepszych ona chyba nie należy. Poza tym nie widzę ras miniaturowych wymienionych w rodzajach karm. A to też nie wróży dobrze dla yorków.

Posted

Bosch jest niewątpliwie niezłą firmą, z tym że (a przynajmniej tak było kiedyś) specjalizującą się głównie w dużych rasach.

Właściciele yorków chyba najchętniej sięgają po Royal Canin, zresztą ta firma ma w ofercie specjalną karmę przeznaczoną dla naszej rasy. Osobiście mogę polecić, ale decyzja należy do Ciebie.

Posted

Szczerze mówiąc, mój Tupek porzucił Royal Canin, Eukanubę i Hillsa dla Puriny. Zjada tylko jagnięcinę z ryżem. To mogę polecić. Ważyłam go wczoraj - i o dziwo waży 2,70 kg. To duży sukces po ostatnich tygodniach głodówki / cieczka suki moich rodziców /. Ach ta natura. Pozdrawiamy.

Posted

Moje yoreczki od 4 lat jedza Royal Canin i nie moge nic zlego powiedziec na ta karme. Pieski maja sliczny wlos , nie tuucza sie , sa zdrowe. Karma jest smaczna i chetnie zje]adana przez moje pieski. Polecam .

Posted

Dziś powinna przyjść przesyłka z karmą Biomill dla ras miniaturowych. W rankingach ma niezłą pozycję skład też niczego sobie. Do tej pory tez podawałam Royala tyle, ale widać było, że piesek nie przepada za tym akurat smakiem. Zobaczymy co będzie z biomillem.

Posted

witamy,

nasz Uz dostaje hills'a i royala ...polecamy jak najbardziej

co do do boscha (typ active), kupujemy większemu pupilowi - siberian'ce husky

zaś dla yorka najbezpieczniejsze w każdym momencie - szelki

Posted

Nie jestem długo na forum, ale mam wrażenie czytając wypowiedzi, że czasami temat postu jest zupełnie inny a odpowiedzi inne, tak jak w tym temacie pytanie o obrożę/szelki a rozmowa o karmie. Szkoda, bo wielu zagląda na forum by poszerzyć swoją wiedzę, dowiedzieć się konkretnych rzeczy a tu takie niespodzianki. Szkoda bo wiele osób na forum stara się trzymać jego poziom, ale w taki bałaganiku trudno będzie. Przepraszam za słowa lekkiej krytyki. Oczywiście wątków odbiegających od tematu jest więcej niestety np. o nauce czystości a zeszło na mało sympatyczną dyskusję. To takie moje spostrzeżenia.
Pozdrawiam Yoanka
P.S. Niestety nie znalazłam wątku, w którym można umieścić tego typu spostrzeżenia. Y.

• 3 months later...
  • 2 weeks later...