dorotal Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='puli']Wystarczy przejechać słowacką granicę,żeby znaleźć nocleg z psami za cenę 50-60 zł za pokój 2-os.Psy (grzeczne) są często mile widziane i to bez dopłaty. dorotal -jak będziesz wyglądała na BISie z podkrążonymi oczami?;) Nie przesadzajmy. Problem byl tylko jak bylam w styczniu w Slowenii(1250 km ode mnie) i mialam w sobote CACIB a po 17 zaczynal sie CAC i na CAC-owych BIS - ach bylo ciezko, ale to bylo po 21. Quote
dorotal Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Krakowa do Bratyslawy nie jest daleko :eviltong: Quote
Alojzyna Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Ja do Bratysławy mam 300 km więc wyjadę w sobotę rano. Moja psica lubi jeździć samochodem i podróż przważnie przesypia. Nocleg mam już zamówiony ((hotel w lesie 15 km od Bratysławy) - za 2-osobowy pokój z możliwością 2 dostawek + psa płacę 900 koron. Quote
Elitesse Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 w zeszlym roku pojechalismy z marszu na wystawe - ja dalam rade ale TZ co chwile zasypial mi na krzeselku :eviltong: w tym roku chba pojedziemy juz w piatek - to jest ten plus ze w piatek mozna odebrac katalog i oplacic Quote
Musiałek Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Ja w zeszłym roku ja byłam to spałam w takim domu studenckim blisko wystawy - pamietam że było śmiesznie tanio a warunki jak to w domu studenckim ale miałysmy swój pokój z własną łazienką i ubikacją. Quote
Flaire Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Nie sprawdzałam, ggdzie jest ta wystawa, ale jeśli na terenie targów, to jakieś dwa lata temu zatrzymałyśmy się w hotelu tam właśnie, na terenie samych targów. Nie najlepszy może i trochę drogawy, ale za to niesamowicie wygodny... Quote
Asdf Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 A czy jest organizowany jakiś busik do Bratysławy, albo czy mógłby mnie ktoś przygarnąć z jednym średniej wielkości, pokojo nastawionym psem. Partycupuje w kosztach i dojade do każdego miejsca w PL :) Quote
Iwona Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Witam:-) czy ktoś mógłby mi uświadomić jak wyglada opłata wystawy w Bratysławie??? Chodzi mi konkretnie czy: a/ obowiązuje nas Polaków opłata w EURO? b/ czy możemy płacić w koronach? c/ czy można przesłać pieniążki przekazem pocztowym? Będę baaardzo wdzięczna za odpowiedź:-) Quote
Elitesse Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 a) tak b) przewaznie tak ale rownowartosc tego co w euro i nie oplaca sie c) ja tak robilam w zeszlym roku i w tym roku tez zrobie Quote
Elitesse Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 UWAGA bede miala miejsce w aucie dla osoby z malym/sednim psem !! Quote
olaglowka Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Ja chyba jade ale transport i nocleg juz mam :) Quote
Iwona Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Elitesse napisał(a):a) tak b) przewaznie tak ale rownowartosc tego co w euro i nie oplaca sie c) ja tak robilam w zeszlym roku i w tym roku tez zrobie Dzięki za odpowiedź:-), tylko czemu nas traktują jako "zagranicę" :mad: - przecież my unijni:cool3: czyli prawie rodzina- według przepisów unijnych "zagranica" to państwa trzecie niezrzeszone w Unii:lol: Quote
Flaire Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Ode mnie koron nie chcieli przyjąć. Ale to było ze dwa-trzy lata temu. Quote
puli Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Iwona napisał(a):Dzięki za odpowiedź:-), tylko czemu nas traktują jako "zagranicę" :mad: - przecież my unijni:cool3: czyli prawie rodzina- według przepisów unijnych "zagranica" to państwa trzecie niezrzeszone w Unii:lol: Bo my ich też tak traktujemy.Zobacz ile "zagranica" płaci za wystawy w Polsce. Quote
Iwona Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 puli napisał(a):Bo my ich też tak traktujemy.Zobacz ile "zagranica" płaci za wystawy w Polsce. Wcale nie twierdzę,że jesteśmy bardziej wspaniałomyślni:lol: ale tak wogóle to trochę mniej płacą- 45 EU. Quote
puli Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Najlepiej miec psa na współwłasność ze Słowakiem albo Czechem.Oni w Czechach i Słowacji nawzajem płacą za wystawy ceny w koronach jak tubylcy. Quote
Iwona Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 oooo- dzięki za podpowiedź:-). Suczke mam z Czech- może warto by było wejść we współwłasność:confused: Czywspółwłasność musi być jakoś odnotowana w rodowodzie? Quote
Alojzyna Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Dostałam dzisiaj potwierdzenie z Bratysławy i na tym potwierdzeniu pisze, że moja płatność wynosi 130 euro - płatność w dzień wystawy. Psa zgłaszałam w pierwszym terminie i pieniądze przesłałam pocztą. Czy zatem będę musiała dopłacać różnicę na wystawie, czy wystarczy, że pokaże dowód nadania pieniędzy? Quote
puli Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Iwona napisał(a):oooo- dzięki za podpowiedź:-). Suczke mam z Czech- może warto by było wejść we współwłasność:confused: Czywspółwłasność musi być jakoś odnotowana w rodowodzie? Sądze ,że tak.Nie wiem jak wygląda czeski rodowód,ale w słowackim jest aż 5 miejsc do wpisywania nowych włascicieli.I wiadomo, umowę na pismie trzeba mieć. Quote
Ventora Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Czy może mi ktoś podać stawke Shelti z ubiegłego roku? Bardzo prosze;) Quote
Santy Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Alojzyna napisał(a):Dostałam dzisiaj potwierdzenie z Bratysławy i na tym potwierdzeniu pisze, że moja płatność wynosi 130 euro - płatność w dzień wystawy. Psa zgłaszałam w pierwszym terminie i pieniądze przesłałam pocztą. Czy zatem będę musiała dopłacać różnicę na wystawie, czy wystarczy, że pokaże dowód nadania pieniędzy? Miałam podobną sytuację.Zgłosiłam psa w I-terminie.Pieniądze przesłałm przelewem,a kopię dołączyłam do zgłoszenia.Zdziwiłam się,gdy na potwierdzeniu napisano,że mam do zapłaty 110 Euro.Zadzwoniłam do organizatorów i okazało się,ze to błąd i wszystko jest OK. ;) Myślę,ze też powinnaś wyjaśnić sprawę. Quote
Kika Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 Elitesse napisał(a):w zeszlym roku pojechalismy z marszu na wystawe - ja dalam rade ale TZ co chwile zasypial mi na krzeselku :eviltong: w tym roku chba pojedziemy juz w piatek - to jest ten plus ze w piatek mozna odebrac katalog i oplacic Faktycznie tak jest? To super, zwłaszcza ze nam sie kroi specjalistyczna dalmaśków w piątek. Quote
Elitesse Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 na potwierdzeniu z tego co pamietam sa podane godziny w ktorych w piatek czynny jest sekretariat - na pewno sa to godziny popoludniowe Quote
Kika Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 Elitesse napisał(a):na potwierdzeniu z tego co pamietam sa podane godziny w ktorych w piatek czynny jest sekretariat - na pewno sa to godziny popoludniowe Oj to faktycznie by bylo super.Mam nadzieję że moje zgłoszenie dotarło, bo wysłałam je w zupełnie ostatniej chwili. Quote
Recommended Posts