rodzice Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 ann1gorszapolowa napisał(a):Dziękuję w imieniu żony i swoim za miłe słowa. Plany wystawowe na ten rok mamy już ustalone. Październik - Legionowo, listopad międzynarodowa - Kielce, a kończymy Legionowem w grudniu. a Poznań ? Quote
ann1 Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Na wstępie jeszcze raz z mężem dziękujemy za gratki. Jest nam bardzo miło, że na forum hawańczyków jest tyle życzliwych wielbicieli tej rasy.Co do Poznania to dla nas trochę za daleko.Prada żle znosi podróże samochodem więc postanowiliśmy jej w tym roku już nie stresować.Zdobyła już tyle ocen wybitnie obiecujących że możemy trochę odpuścić. Quote
bursztynki Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Oj choroba lokomocyjna jest straszna,zwłaszcza jaksię jedzie daleko na wystawe. Quote
Hawanka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 bursztynki napisał(a):Oj choroba lokomocyjna jest straszna,zwłaszcza jaksię jedzie daleko na wystawe. zgadzam sie bo sama przechodze katusze jak jade z pedrem :) i dlatego do Poznania jade z Moniką i arabellą Pociągiem :) Quote
Havany Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Hawanko, pewnie w swoim poście że Luna nie jest wystawowa pijesz do mnie ale gwarantuję Ci, że jeżeli pojeździsz trochę na wystawy zagraniczne to zobaczysz różnicę w jakości włosa. Pojedź sobie do Niemiec, masz blisko. Hawańczyki z takim włosem nie mają najmniejszych szans ! Dobry włos mają w tej chwili w Polsce: Prada i reszta z tego miotu, psy z Przemożnej Chętki, które są rewelacyjne, All Wiesi i moje szczenięta z miotu po Visakoivun Yuppie Yente. Będziesz jechała do Poznania z Monią - pomacaj szatę Arabelli a z pewnością poczujesz różnicę. Włos hawańczyka to powinien być w dotyku jedwab a nie wata !!! Taki włos ma Prada ale nie Luna. Quote
Hawanka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Havany napisał(a):Hawanko, pewnie w swoim poście że Luna nie jest wystawowa pijesz do mnie ale gwarantuję Ci, że jeżeli pojeździsz trochę na wystawy zagraniczne to zobaczysz różnicę w jakości włosa. Pojedź sobie do Niemiec, masz blisko. Hawańczyki z takim włosem nie mają najmniejszych szans ! Dobry włos mają w tej chwili w Polsce: Prada i reszta z tego miotu, psy z Przemożnej Chętki, które są rewelacyjne, All Wiesi i moje szczenięta z miotu po Visakoivun Yuppie Yente. Będziesz jechała do Poznania z Monią - pomacaj szatę Arabelli a z pewnością poczujesz różnicę. Włos hawańczyka to powinien być w dotyku jedwab a nie wata !!! Taki włos ma Prada ale nie Luna. czy tobie Havany chodzi tez o mojego Pedra ?????jezeli tak to sie nie zgodze owszem jak był mały to miał wate ale wypierzył sie i włos robi sie prosty i nie jest watowaty.... Quote
bursztynki Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Oj widze że mamy eksperta rasy,tyle ile hawańczyków tyle rodzajów włosa,czasem włos jest watowaty ,bo żle pielęgnowany.A włos u szczeniat się bardzo zmienia,Havany widze że chcesz zasiać trochę zamętu,ale po co? jest Nas tak mało i trzeba cieszyc sie że mamy piękne hawany bo ja uważam ze moje są piękne,po Badiku rodzą się piękne eksterierowo szczeniaki i nie mają waty! I nie musze się przechwalać na forum,bo to nie w moim stylu.Jesteśmy miłosnikami i hodowcami hawańczyków i nalezy o tym pamiętać. Quote
ann1 Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Oj , oj miłe Panie, może dyskusję o włosie hawańczyków przekierujemy do innego tematu np. "informacje o hawańczykach"? Przecież to Galeria Luny i Prady. Quote
Havany Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 ok, moja odpowiedź na pełne oburzenia posty bursztynków i hawanki w informacjach Quote
ann1 Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Weekend nas rozpieszczał słoneczną i ciepłą pogodą (może ostatni raz w tym roku?), dlatego zabrałam psiaki i pojechaliśmy na wieś. Psy były szczęśliwe czego dowody dostarczam w postaci fotek. Quote
Hawanka Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 ann1 napisał(a): http://i54.tinypic.com/29d8ie9.jpg rzeczywiście piękna Pogoda ;)(u mnie Zimno!!!) i jak sobie ładnie leżą piękne słoneczka ;)I jaka Pogoń za Patykiem :diabloti:Bomba!! Quote
ann1 Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Niestety miałam ze sobą gorszy aparat i zdjęcia w ruchu są niewyraźne. Luna tak super aportuje , że nie mogłam sobie odmówić nawet tych kiepskich fotek. Quote
Hawanka Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 ann1 napisał(a): http://i54.tinypic.com/nyab6c.jpg jaki ona ma piękny włos!!!!! Quote
ann1 Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 To prawda Hwanko, a ma dopiero siedem miesięcy.Jak będzie przyrastał w takim tempie to będę zmuszona kręcić papiloty. Quote
Havany Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Tak, Prada jest naprawdę przepiękną sunią - ma doskonały gatunkowo włos i jest prześlicznie umaszczona. Aniu, jeżeli tylko zechce Ci się trochę pojeździć po wystawach zagranicznych, jestem przekonana, że zrobisz jej CACIB-a. Masz blisko Litwę i Białoruś. Musisz spróbować ! Na marginesie - fajna działeczka. I Ty mi tu nie smaruj, że wolałabyś się ze mną zamienić. A co do jakości zdjęć - cóż to, Gorszapołowa się zbuntował ? Quote
ann1 Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Zabrał lepszy sprzęt na Mazury na rybki. Ciekawe co fotografował :razz: bo rybki , nawet malutkiej nie przywiózł. Quote
Havany Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Nie bądź dociekliwa. Najważniejsze, że sam wrócił. Nic nie przywiózł, bo pewnie wszystkie sklepy rybne były już zamknięte... Quote
rodzice Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 ja też zachecam Cię do zagranicznych wystaw , zwłaszcza ze masz co pokazać . Działeczka sliczna , piękne krzewy , ja w moim lesie wielokrotnie dosadzałam cos innego niz sosny i brzozy ale niestety zbyt słaba ziemia a moze cos nie tak z ph , no w kazdym bądź razie krzaczki zyja ale nie rosna niestety . Quote
ann1 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Nigdy nie byłam na wystawie zagranicznej, nawet jako obserwator. Nawet nie wiem w którym kierunku się udać. Hodowcy od których mam Pradę, polecali Austrię.Podobno bardzo profesjonalnie przygotowane wystawy. A co do działki , to zanim pojawiły się pieski, roślinki były moim pierwszym hobby. Obsadziłam całą działkę , wszystko rośnie i okazało sie że mam za dużo wolnego czasu. I tak zakiełkował pomysł na nowe hobby.Ponieważ zwierzęta zawsze były mi bardzo bliskie (najbardziej konie) , wystawy okazały się strzałem w dziesiątkę. Nawet nie myślałam ,że będą dawały mi tyle satysfakcji. A ilu nowych fajnych ludzi poznałam.Super.Moje dzieci też mają frajdę , chciały pieska a mają dwa.I nikt w domu nie wyobraża już sobie bez nich życia. Quote
Havany Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Wiesz co, to może jak my będziemy gdzieś jechali to się wybierzecie razem ? Zawsze to raźniej "w kupie". W najbliższym czasie chyba wybierzemy się na Litwę. Tam też są bardzo dobrze przygotowane wystawy i raczej nie spotkałam się ze spóźnieniami jak to ma miejsce często u nas. W grudniu, w Vilnie są 2 CACIB-ówki. Wiesia - Ty najczęściej bywasz tam, chyba niezła jest organizacja, co ? Quote
ann1 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Pomysł niezły, razem rażniej.Prada już będzie w młodzieży. A jaki jest koszt tych wystaw? Quote
Hawanka Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 ja tez miałam plany zagraniczne ale nie odważe sie sama....Ceny sa podobne jak w Polsce - bo Poznań w tym roku to kurcze drogiiii Quote
Havany Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Na Litwie fajne jest to, że im wcześniej zgłaszasz tym mniej płacisz. Ceny trochę wyższe ale moim zdaniem powinnaś spróbować, Prada jest naprawdę przepiękna. Masz olbrzymią szansę zrobić jej litewski Championat. Tym bardziej, że tam jest bardzo dużo wystaw. Niektóre są naprawdę bardzo blisko granicy, ja np jak jeździłam do Alytusa to miałam chyba bliżej niż do W-wy. Zastnaów się, szczególy obgadamy w Legionowie ok ? Quote
Recommended Posts