Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze raz bardzo dziękuję.
Ula, w zasadzie wszystkie włos miały prawie prosty. Moja Prada najbardziej falujący, ale umaszczenie przeważało takie jak u Meisi. Czarne ze znaczeniami. Wszystkie hawańczyki były malutkie , drobniutkie.
Moja Prada jest niewielka, ale i tak była większa od konkurencji.Byłam zaskoczona drobną budową tych hawańczyków. Według mnie w kilku przypadkach za drobna. Jeden piesek dostał obniżoną ocenę za niewielki wzrost.
Agent ze swoją budową na tle całego towarzystwa prezentował się nader imponująco:evil_lol:.
Ale bardzo podobał się sędziemu, więc wszystko jest ok :lol:.
Ps. Beata, będą wymiziane specjalnie od Ciebie :-))

• Replies 615
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aniu, a mogę zapytać jak wysoka jest Prada?
Moja bardzo rosła, aż w pewnym momencie zaczęłam się zastanawiać czy nie wyrośnie ponad wzorzec. Na szczęście zatrzymała się na 27 cm i waży aż 7 kilo. Tak, że jest potężną suczką :p. W Bułgarii ta druga suczka z Francji była maciupeńka, musiała być z tej dolnej granicy, bo różnica wzrostu była imponująca. I co dziwniejsze, mimo że była tylko o miesiąc młodsza od Barbie, to jej włos był duuużo krótszy. Jak tylko dostanę zdjęcia od znajomego, wstawię dla porównania.
Na Twoich zdjęciach nie widać dużych różnic we wzroście.

Posted

Pradę mierzyłam domowymi miarkami i wg mnie to 25 lub26 cm waga 5 kg.
Jak na wystawie sędzia będzie miał miarkę, to poproszę o zmierzenie. Wtedy będzie na pewno dokładnie.
Na fotce nie widać dużych różnic , bo to były te większe hawańczyki :evil_lol:( ale i tak malutkie )Moje były największe:p.

Posted

Beato, sądzę że ciężko jest dyskutować o wzroście bez jakiegoś punktu odniesienia (pomijam pomiary). Większość hawańczyków była - jak na polskie ringowe realia - bardzo drobna, by nie rzec zbyt drobna. Zdaję sobie sprawę, że nie widziałaś na żywo, ani Luny, ani Meisi, które są drobnymi hawańczykami, ale tam byłyby naprawdę "duże" :)
Inną kwestią jest to, że na podstawie tej wystawy nie wolno, moim skromnym zdaniem, wyciągać wniosków co do wielkości tamtejszych hawańczyków, gdyż zaprezentowane w Nitrze mikrusy wywodziły się praktycznie z trzech, czy czterech hodowli, a hodowli jest tam ciut więcej :) Mieliśmy z Anią okazję zobaczyć, pomiziać i podziwiać także hawańczyki, których nie wystawiano i zapewniam, że żadne z nich mikrusy :)

• 3 weeks later...
Posted

Dostałam jeszcze kilka fotek z Nitry .
[IMG]http://i40.tinypic.com/2rwtct4.jpg[/IMG]

[IMG]http://i40.tinypic.com/15x7j4p.jpg[/IMG]

[IMG]http://i42.tinypic.com/70hoh1.jpg[/IMG]

[IMG]http://i42.tinypic.com/2rz5hs5.jpg[/IMG]

Posted

Wystawa w Legionowie 10.12.2011

Zakończyliśmy sezon wystawowy 2011 udziałem naszych milusińskich na wystawie w Legionowie.

Torcedores NOCCIOLO DORADO

OCENA DOSKONAŁA NAJLEPSZY JUNIOR ZWYCIĘZCA RASY !!!! :multi:

Buenos Amigos BONNIBELLE VALENTIA

OCENA DOSKONAŁA ZWYCIĘZCA MŁODZIEŻY !!! :multi:

FASCINATIO NUGACITATIS Flupsie

CHAMPION POLSKI !!!!!!!!!! :multi: OCENA DOSKONAŁA CAC

Zdjęcia dzięki uprzejmości Karoliny i Marcina -The Sweetest Coton

Posted

Kolejna wystawa w lutym w Rzeszowie.
Już nie możemy sie doczekać.
Rywalizacja będzie zacięta :evil_lol: bo w konkurencji będą hawańczyki z naszej ulubionej hodowli Flupsie :evil_lol:.
A teraz czekamy na śnieg i zdjecia zimowe :lol:.

Posted

Dzięki :lol:.

No tak , troszkę masz daleko. My jesteśmy w połowie drogi.
Na wystawy w Polsce wszędzie mamy jednakowe odległości, ale za to na wystawy zagraniczne w każdą stronę daleko :evil_lol:.

Posted

ann1 napisał(a):
Dzięki :lol:.

No tak , troszkę masz daleko. My jesteśmy w połowie drogi.
Na wystawy w Polsce wszędzie mamy jednakowe odległości, ale za to na wystawy zagraniczne w każdą stronę daleko :evil_lol:.

A ja mam wszedzie daleko :evil_lol: Jedynie Cacib szczecin no i zagraniczne to niemcy ....

Posted

Hawanka napisał(a):
A ja mam wszedzie daleko :evil_lol: Jedynie Cacib szczecin no i zagraniczne to niemcy ....

Nie zapominaj, że w pław masz blisko do Szwecji i Norwegii ;D

Posted

Beata+Barbie napisał(a):
:multi: Gratulacje dla pluszaków !!

Dziękuję w imieniu pluszaczków :lol:.

Beata jesteś może zalogowana na facebooku?
Jeżeli nie, to się zaloguj.
Będziesz miała informacje z hawańczykowego " światka" na bieżąco .
Tam się udziela prawie cała familija hawańczykowa ;) ze wszystkich części świata.

Posted

ann1 napisał(a):
Dziękuję w imieniu pluszaczków :lol:.

Beata jesteś może zalogowana na facebooku?
Jeżeli nie, to się zaloguj.
Będziesz miała informacje z hawańczykowego " światka" na bieżąco .
Tam się udziela prawie cała familija hawańczykowa ;) ze wszystkich części świata.

No, niby mam profil ale rzadko tak bywam :)

Posted

ann1 napisał(a):
Zagladaj częściej , naprawdę wielu rzeczy można sie dowiedzieć.
My funkcjonujemy jako havanese Almendares.

Ok, to sobie Was zaproszę, ale powiem szczerze, że za bardzo nie umiem się tam poruszać :oops:. Jakoś ten szał mnie ominął, mam tam tylko kilku znajomych, z którymi czasem sobie rozmawiamy. No ale teraz mam więcej czasu, więc spróbuję się w tym połapać :p

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

[quote name='kimiki']
Fajne te szkraby małe no.. aż by się chciało mieć takie stadko. :)[/QUOTE]

Ostrzegam, posiadanie hawańczyka mocno uzależnia :evil_lol:.
Zaczyna sie od jednego a kończy na sporym stadku ;).

Posted

[quote name='ann1']Ostrzegam, posiadanie hawańczyka mocno uzależnia :evil_lol:.
Zaczyna sie od jednego a kończy na sporym stadku ;).[/QUOTE]
Hehe.. zauważyłam. Byłam ostatnio u takich jednych (bardzo dziękuję raz jeszcze za gościnę u stadka;)), którzy też jakoś skromnie - od jednej sztuki zaczynali.. ;) Ale widząc te mały kudłate stworki zupełnie przestało mnie to dziwić.. dobra ok.. w ogóle nie dziwiło od początku - też lubię kudłate, a hawańczyki są wyjątkowo fajniutkie.

Posted

[quote name='ann1']Ostrzegam, posiadanie hawańczyka mocno uzależnia :evil_lol:.
Zaczyna sie od jednego a kończy na sporym stadku ;).[/QUOTE]
oj uzależnia jak by to odemnie zależało miałabym już gdzieś z 7 hawańczyków :D
narazie jest jeden myśle bardzo intesywnie o drugim i o innej rasie jeszcze ....:)

• 3 weeks later...