Jarek_Soja Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Hej! Do zobaczenia w Opolu;) Tylko do nas nic jeszcze nie przyszło :sad: Quote
Alojzyna Posted April 29, 2006 Author Posted April 29, 2006 My już po wystawie. Całe szczęście, że ring staffików był w hali - współczuję wszystkim, którzy musieli moknąć na zewnątrz. Oto wyniki (choć nie wszystkie): PSY klasa szczeniąt: 1. WIZARD Diabelski Uśmiech klasa młodzieży: 1. Canaveral Staff MIGDAŁ - Zw.Młodzieży :crazyeye: NOSTRADAMUS Daffodil Yellow - nieobecny WWW KNIGHT ERRANT Port Erin - nieobecny klasa pośrednia 1. CARELESS SAVAGE IMPOSSANT BOHEMIA - CWC, CACIB 2. UMPAKI VALI HUARES Staff-Ka - :thumbs: 3. OBI-WAN KEN OBI Daffodil Yellow klasa championów 1. BETA Redbull - CWC, Res.CACIB 2. DEMON Rygast SUKI klasa szczeniąt EOWYN BONE-JU - nieobecna klasa młodzieży 1. WWW KROPKA Port Erin - Zw.Mł. 2. DESERT ROSE Berserker 3. OUR OPIUM Daffodil Yellow klasa pośrednia 1. TASHA Port Erin - CWC, CACIB 2. AMANDA BOHEMIA ATLET -Res.CACIB 3. FUJI YAMA Rygast OKTAWIA Buldożer - nieobecna klasa otwarta 1. ECLIPSE AT CHIPPENDALE Mat-Staff - CWC, 2. ASTRA Stawka Wieksza niż Życie:klacz: 3. Sirius FIONA 4. Staffjoy's FINN FLOWER AYKA Stawka Większa niz Życie - nieobecna:placz: KIMMER Fransimo Bohemia - nieobecna klasa championów 1. ALFA Skordatura - CWC :loveu: Niestety nie wiem w końcu kto wziął rasę - może Justuss po powrocie do domu uzupełni ten brak. Kto nie przyjechał niech nie żałuje. Pani sędzina była monentami bardziej zaabsorbowana rozmową z asystentką niż oceną psów. Do tego stopnia, że niektórzy obserwujący ring pytali która z nich jest sędzią.:roll: Jednym słowem zupełny brak zaangażowania. Świadczą też o tym opisy psów - niemal identyczne i chyba najkrótsze z jakimi się spotkałam. Jej wybory też były czasami zaskakujace.:crazyeye: Zdjęcia na hali oczywiscie moim aparatem zupełnie nieudane. Może oprócz tego jednego: Jarku - gratulacje!!! Bardzo ładnie pokazałeś Astrę . :cool2: Quote
Marta Chmielewska Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Gratulki dla zwycięzców, trochę dziwnowate lokaty niektóre. Alu szokująca liczba zdjęć :evil_lol:;) Się napaliłam :cool3: Quote
Alojzyna Posted April 29, 2006 Author Posted April 29, 2006 Tam gdzie siedziałam miałam za to wspaniały widok na ring grzywaczy. No i głaskalismy Twojego naguska.:loveu: Ależ on mięciutką ma skórke i fajne uszony :lol: Quote
Marta Chmielewska Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Oooo Pola was nie pożarła? :evil_lol: Fajna w dotyku nie? Niektórzy myślą, że jest obrzydliwa :evil_lol: a tu taka niespodzianka. Musiałabyś jeszcze pogłaskać Mikiego, tego zarośniętego, jaki ma delikatny, aksamitny włos. Ale on startuje ze mną aż w Bydgoszczy :cool1: Quote
Alojzyna Posted April 29, 2006 Author Posted April 29, 2006 No to trzymam kciuki :thumbs: Dla mnie zarośniete grzywacze to takie miniaturowe afgany:evil_lol: Quote
Justuss Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Na początku gratulacje dla wszystkich....:klacz: :klacz: :klacz: A teraz małe sprostowanko ;) niestety R.CACIBA nie dostał Huares a BETA Redbull i tak samo w suczkach R.CACIBA dostała suczka z II lokaty z klasty pośredniej: AMANDA BOHEMIA ATLET...natomiast BOBa dostała CACIBowa suczka...:-) - Gratulacje...:klacz: Jarku - gratulacje!!! Bardzo ładnie pokazałeś Astrę . To fakt ja również byłam pod wrażeniem...bravo :thumbs: :thumbs: i chociażby za sama prezentację Astra powinna stanąć wyżej...:) :) A jeżeli chodzi o Panią sędzinę i jej sędziowanie, to poprostu wg mnie "odbębniła" tylko swoją pracę- mało profesjonalizmu, dokładności i tak jak wspomniała Ala zero zaangażowania ( nie mówię tutaj tylko i wyłącznie o staffikach) a to, że niektóre Jej werdykty zaskakiwały to juz co innego...:lol: ( ale co tu się dziwić chyba dopiero 2 czy 3 raz sedziwała terriery, a w tym bullowate, a przeszła z jamników)....;) Pozdrawiam....:hand: Quote
Alojzyna Posted April 29, 2006 Author Posted April 29, 2006 Justuss napisał(a): A teraz małe sprostowanko ;) niestety R.CACIBA nie dostał Huares a BETA Redbull i tak samo w suczkach R.CACIBA dostała suczka z II lokaty z klasty pośredniej: AMANDA BOHEMIA ATLET...natomiast BOBa dostała CACIBowa suczka...:-) - Gratulacje...:klacz: Dzięki za sprostowanie. Wiedziałam, że na ciebie można liczyć - już poprawiam.:lol: Tak to jest, gdy oceny oglada się z wysokości I piętra. Poza tym było to najszybsze ocenianie jakie widziałam. Stąd też może moje błędy, do tego w pewnych momentach trudno się było połapać w tym, co się dzieje na ringu.:shake: :razz: Quote
Justuss Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Poza tym było to najszybsze ocenianie jakie widziałam.Stąd też może moje błędy, do tego w pewnych momentach trudno się było połapać w tym, co się dzieje na ringu Nic się nie martw ja nawet nie zdążyłam porządnych fotek zrobić...hehehe Quote
Marta Chmielewska Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Alojzyna napisał(a):No to trzymam kciuki :thumbs: Dla mnie zarośniete grzywacze to takie miniaturowe afgany:evil_lol: Bo tak sie je nawet określa ;) To debiut kudłatego, do tego na dzień dobry 4 sztuki w konkurencji :mad: Coś czułam, żeby nie jechać do Opola z Penny, sprawdziłam nasz plan wystaw i na szczęście ta sędzina na nas nie trafi, albo my na nią. :evil_lol: Tak to jest jak fafiole ocenia sędzia od jamników albo sędzia od terrierów wysokonożnych.... :shake: Quote
Alojzyna Posted April 30, 2006 Author Posted April 30, 2006 Justuss napisał(a): A jeżeli chodzi o Panią sędzinę i jej sędziowanie...:lol: ( ale co tu się dziwić chyba dopiero 2 czy 3 raz sedziwała terriery, a w tym bullowate, a przeszła z jamników)....;) Toteż nie dziwię się, że ocenę doskonałą dostał staffik z uszami jak... jaminik:diabloti: Quote
Jarek_Soja Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Przekazałem już Astrze opinie o jej występie ;) Co do lakoniczności oceny: jeśli zajmuję drugie miejsce i już po ocenie słyszę od sędzi, że pies ma świetną głowę, ładne kątowanie i ruch - to chciałbym w ocenie przeczytać dokładniejsze uzasadnienie zajętej lokaty. :eviltong: Quote
Carbonara Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Wielkie gratulacje dla wszystkich staffikowców: dla Huaresika, Astry oraz Kropki :multi: :multi: :multi: Brava!!!!!! Quote
bongobongo Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 [quote name='Carbonara']Wielkie gratulacje dla wszystkich staffikowców: dla Huaresika, Astry oraz Kropki :multi: :multi: :multi: Brava!!!!!! Przyłanczamy się do GRATULACJI dla wszystkich Dogomaniaków!!!:laola: Carbonara! W pierwszej chwili chciałam Wam napisać, że szkoda, iż nie dojechaliście, ale teraz czytając co napisała Justuss, Alojzyna, to....... rzeczywiście nie ma czego żałować, jeśli chodzi o sędziowanie:cool1: ! Bo znajomych Dogomaniaków zawsze fajnie spotkać, a dodatkowo można było nacieszyćoko Marty maluchem......:lol: :lol: :lol: Pozdrawiamy! Quote
bongobongo Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 [quote name='Marta Chmielewska']Oooo Pola was nie pożarła? :evil_lol: Fajna w dotyku nie? Niektórzy myślą, że jest obrzydliwa :evil_lol: a tu taka niespodzianka. Musiałabyś jeszcze pogłaskać Mikiego, tego zarośniętego, jaki ma delikatny, aksamitny włos. Ale on startuje ze mną aż w Bydgoszczy :cool1: Szkoda w takim razie, że nas nie będzie:placz:, ale kiedyś trzeba odpocząć, szczególnie gdy się slalomem wraca z Kijowa:angryy: . Życzymy POWODZENIA! Quote
Marta Chmielewska Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 Nie dziękuję :p Będą zdjęcia wszystkich fafików, to mogę obiecać. :cool3: Quote
bongobongo Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 Marta Chmielewska napisał(a):Nie dziękuję :p Będą zdjęcia wszystkich fafików, to mogę obiecać. :cool3: Na Ciebie jak zwykle można liczyć!:buzi: Quote
HUARES Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 hallo juz po Opolu jakiś czas a zdjęć staffików nie ma. Może jednak ktos jeszcze wstawi fotki , pliiiiss :lol: Quote
bongobongo Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Rzeczywiście, coś Marta chyba zapomniała.....:mad: Quote
Marta Chmielewska Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Ale to nie ja byłam w Opolu.... :cool1: Z Bydgoszczy fotasy wstawiłam, tak jak obiecałam :cool3: Teraz jedziemy do Zaniemyśla i mogę znowu obiecać pełną fotorelację ze stafików a może i coś więcej :razz: Quote
bongobongo Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Sorrki!!! :modla: Twoje zapewnienia dotyczyły Bydgoszczy, a już Ciebie obwiniłam za brak fotorelacji :oops: . Chyba się przyzwyczaiłam, że jak fotki to Marta albo Alojzyna. Rutyna gubi. Mam nadzieję, że jakoś się zrehabilituję w Zaniemyślu.......:eviltong: Quote
Marta Chmielewska Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Ściśle wyegzekwuję przeprosiny :evil_lol: :beerchug: Quote
bongobongo Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Marta Chmielewska napisał(a):Ściśle wyegzekwuję przeprosiny :evil_lol: :beerchug: No to jesteśmy umówione :popcorn: ! Tylko żebyśmy oceny na ringu nie przegapiły.....:evil_lol: A może przyjeżdżasz w sobotę? My mamy zarezerwowany domek na terenie. Podobno nic ciekawego, ale na jedno spanie może być ;) Quote
Marta Chmielewska Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Chyba, że mi zrobisz miejsce w łózku :evil_lol:;) Raczej nie planuję, musiałabym córę podrzucić a nie mam takiego zwyczaju ;) Quote
bongobongo Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Miejsce w łóżku znajdzie się i dla Ciebie i dla Peny :evil_lol: A z tego ostatniego, to pewnie Charger byłby zadowolony, jako stały bywalec mojego łóżka :evil_lol: A tak na poważnie, to w takim razie widzimy się w niedzielę :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam, Kasia Quote
Recommended Posts