Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My już po wystawie. Całe szczęście, że ring staffików był w hali - współczuję wszystkim, którzy musieli moknąć na zewnątrz.

Oto wyniki (choć nie wszystkie):

PSY

klasa szczeniąt:
1. WIZARD Diabelski Uśmiech

klasa młodzieży:
1. Canaveral Staff MIGDAŁ - Zw.Młodzieży :crazyeye:
NOSTRADAMUS Daffodil Yellow - nieobecny
WWW KNIGHT ERRANT Port Erin - nieobecny

klasa pośrednia

1. CARELESS SAVAGE IMPOSSANT BOHEMIA - CWC, CACIB
2. UMPAKI VALI HUARES Staff-Ka - :thumbs:
3. OBI-WAN KEN OBI Daffodil Yellow

klasa championów

1. BETA Redbull - CWC, Res.CACIB
2. DEMON Rygast

SUKI

klasa szczeniąt

EOWYN BONE-JU - nieobecna

klasa młodzieży

1. WWW KROPKA Port Erin - Zw.Mł.
2. DESERT ROSE Berserker
3. OUR OPIUM Daffodil Yellow

klasa pośrednia

1. TASHA Port Erin - CWC, CACIB
2. AMANDA BOHEMIA ATLET -Res.CACIB
3. FUJI YAMA Rygast
OKTAWIA Buldożer - nieobecna

klasa otwarta

1. ECLIPSE AT CHIPPENDALE Mat-Staff - CWC,
2. ASTRA Stawka Wieksza niż Życie:klacz:
3. Sirius FIONA
4. Staffjoy's FINN FLOWER
AYKA Stawka Większa niz Życie - nieobecna:placz:
KIMMER Fransimo Bohemia - nieobecna

klasa championów

1. ALFA Skordatura - CWC :loveu:

Niestety nie wiem w końcu kto wziął rasę - może Justuss po powrocie do domu uzupełni ten brak.

Kto nie przyjechał niech nie żałuje. Pani sędzina była monentami bardziej zaabsorbowana rozmową z asystentką niż oceną psów. Do tego stopnia, że niektórzy obserwujący ring pytali która z nich jest sędzią.:roll:

Jednym słowem zupełny brak zaangażowania. Świadczą też o tym opisy psów - niemal identyczne i chyba najkrótsze z jakimi się spotkałam. Jej wybory też były czasami zaskakujace.:crazyeye:

Zdjęcia na hali oczywiscie moim aparatem zupełnie nieudane. Może oprócz tego jednego:

Jarku - gratulacje!!! Bardzo ładnie pokazałeś Astrę . :cool2:

Posted

Tam gdzie siedziałam miałam za to wspaniały widok na ring grzywaczy.
No i głaskalismy Twojego naguska.:loveu: Ależ on mięciutką ma skórke i fajne uszony :lol:

Posted

Oooo Pola was nie pożarła? :evil_lol: Fajna w dotyku nie? Niektórzy myślą, że jest obrzydliwa :evil_lol: a tu taka niespodzianka. Musiałabyś jeszcze pogłaskać Mikiego, tego zarośniętego, jaki ma delikatny, aksamitny włos. Ale on startuje ze mną aż w Bydgoszczy :cool1:

Posted

Na początku gratulacje dla wszystkich....:klacz: :klacz: :klacz:

A teraz małe sprostowanko ;) niestety R.CACIBA nie dostał Huares a BETA Redbull i tak samo w suczkach R.CACIBA dostała suczka z II lokaty z klasty pośredniej: AMANDA BOHEMIA ATLET...natomiast BOBa dostała CACIBowa suczka...:-) - Gratulacje...:klacz:

Jarku - gratulacje!!! Bardzo ładnie pokazałeś Astrę .

To fakt ja również byłam pod wrażeniem...bravo :thumbs: :thumbs: i chociażby za sama prezentację Astra powinna stanąć wyżej...:) :)

A jeżeli chodzi o Panią sędzinę i jej sędziowanie, to poprostu wg mnie "odbębniła" tylko swoją pracę- mało profesjonalizmu, dokładności i tak jak wspomniała Ala zero zaangażowania ( nie mówię tutaj tylko i wyłącznie o staffikach) a to, że niektóre Jej werdykty zaskakiwały to juz co innego...:lol: ( ale co tu się dziwić chyba dopiero 2 czy 3 raz sedziwała terriery, a w tym bullowate, a przeszła z jamników)....;)

Pozdrawiam....:hand:

Posted

Justuss napisał(a):

A teraz małe sprostowanko ;) niestety R.CACIBA nie dostał Huares a BETA Redbull i tak samo w suczkach R.CACIBA dostała suczka z II lokaty z klasty pośredniej: AMANDA BOHEMIA ATLET...natomiast BOBa dostała CACIBowa suczka...:-) - Gratulacje...:klacz:

Dzięki za sprostowanie. Wiedziałam, że na ciebie można liczyć - już poprawiam.:lol:
Tak to jest, gdy oceny oglada się z wysokości I piętra. Poza tym było to najszybsze ocenianie jakie widziałam. Stąd też może moje błędy, do tego w pewnych momentach trudno się było połapać w tym, co się dzieje na ringu.:shake: :razz:

Posted

Poza tym było to najszybsze ocenianie jakie widziałam.Stąd też może moje błędy, do tego w pewnych momentach trudno się było połapać w tym, co się dzieje na ringu

Nic się nie martw ja nawet nie zdążyłam porządnych fotek zrobić...hehehe

Posted

Alojzyna napisał(a):
No to trzymam kciuki :thumbs:
Dla mnie zarośniete grzywacze to takie miniaturowe afgany:evil_lol:

Bo tak sie je nawet określa ;)
To debiut kudłatego, do tego na dzień dobry 4 sztuki w konkurencji :mad:
Coś czułam, żeby nie jechać do Opola z Penny, sprawdziłam nasz plan wystaw i na szczęście ta sędzina na nas nie trafi, albo my na nią. :evil_lol: Tak to jest jak fafiole ocenia sędzia od jamników albo sędzia od terrierów wysokonożnych.... :shake:

Posted

Justuss napisał(a):

A jeżeli chodzi o Panią sędzinę i jej sędziowanie...:lol: ( ale co tu się dziwić chyba dopiero 2 czy 3 raz sedziwała terriery, a w tym bullowate, a przeszła z jamników)....;)

Toteż nie dziwię się, że ocenę doskonałą dostał staffik z uszami jak... jaminik:diabloti:

Posted

Przekazałem już Astrze opinie o jej występie ;)
Co do lakoniczności oceny: jeśli zajmuję drugie miejsce i już po ocenie słyszę od sędzi, że pies ma świetną głowę, ładne kątowanie i ruch - to chciałbym w ocenie przeczytać dokładniejsze uzasadnienie zajętej lokaty. :eviltong:

Posted

[quote name='Carbonara']Wielkie gratulacje dla wszystkich staffikowców: dla Huaresika, Astry oraz Kropki :multi: :multi: :multi: Brava!!!!!!

Przyłanczamy się do GRATULACJI dla wszystkich Dogomaniaków!!!:laola:

Carbonara! W pierwszej chwili chciałam Wam napisać, że szkoda, iż nie dojechaliście, ale teraz czytając co napisała Justuss, Alojzyna, to.......
rzeczywiście nie ma czego żałować, jeśli chodzi o sędziowanie:cool1: !
Bo znajomych Dogomaniaków zawsze fajnie spotkać, a dodatkowo można było nacieszyćoko Marty maluchem......:lol: :lol: :lol:
Pozdrawiamy!

Posted

[quote name='Marta Chmielewska']Oooo Pola was nie pożarła? :evil_lol: Fajna w dotyku nie? Niektórzy myślą, że jest obrzydliwa :evil_lol: a tu taka niespodzianka. Musiałabyś jeszcze pogłaskać Mikiego, tego zarośniętego, jaki ma delikatny, aksamitny włos. Ale on startuje ze mną aż w Bydgoszczy :cool1:

Szkoda w takim razie, że nas nie będzie:placz:, ale kiedyś trzeba odpocząć, szczególnie gdy się slalomem wraca z Kijowa:angryy: .

Życzymy POWODZENIA!

Posted

Sorrki!!! :modla: Twoje zapewnienia dotyczyły Bydgoszczy, a już Ciebie obwiniłam za brak fotorelacji :oops: . Chyba się przyzwyczaiłam, że jak fotki to Marta albo Alojzyna. Rutyna gubi.

Mam nadzieję, że jakoś się zrehabilituję w Zaniemyślu.......:eviltong:

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):
Ściśle wyegzekwuję przeprosiny :evil_lol: :beerchug:

No to jesteśmy umówione :popcorn: !

Tylko żebyśmy oceny na ringu nie przegapiły.....:evil_lol: A może przyjeżdżasz w sobotę?
My mamy zarezerwowany domek na terenie. Podobno nic ciekawego, ale na jedno spanie może być ;)

Posted

Miejsce w łóżku znajdzie się i dla Ciebie i dla Peny :evil_lol:

A z tego ostatniego, to pewnie Charger byłby zadowolony, jako stały bywalec mojego łóżka :evil_lol:

A tak na poważnie, to w takim razie widzimy się w niedzielę :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam, Kasia