wojtuś Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Kar0la napisał(a): Te psiaki są w Kielcach? Czy gdzieś w okolicy? A mogą tam pozostać jeszcze przez ten tydzień do czasu ogłoszenia W Dzienniku Zachodnim? czy trzeba myśleć o tymczasie już na teraz dla wszystkich. Quote
ewab Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Psiaki są w Kielcach. Czy mogą zostać przez tydzień? To zależy od "życzliwych" sąsiadów. Na razie dostałam zdjęcia, niestety tylko takie, ale dają wybrażenie kto jest kto. Sunia 1 Sunia 2 Sunia 3 Sunia 4 [FONT=Tahoma][/FONT] Quote
ewelinka_m Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Ewa w którym miejscu są w kielcach? od poniedziałku mam wolne...tak myślę może uda mi się podjechać chociaż obfotografować towarzystwo Quote
ewab Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Piesek 1 [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Piesek 2[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Piesek 3[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Tatusiów chyba co najmniej 3 było:). [/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Gdyby ktoś myślał, że one już w domu, to od razu powiem, część zdjęć była robiona w biurze, w trakcie przygotowań do "transportu".[/FONT] Quote
ewab Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 [quote name='Kar0la']Banerek: Ewab a można dostać jakieś zdjęcia tych żółwi? Co do płci to z tego co pamiętam samce mają bardzo długie trzy środkowe pazury w przednich łapach. Samice mają wszystkie dosyć krótkie, jednakowej długości. Ogon u samicy zwęża się równomiernie ku końcowi. Ogon samca jest cały gruby, dopiero sam koniuszek jest zwężony. Dziekuję bardzo za banerek:loveu::loveu::loveu: Żółwie już znalazły osobę chętną do adopcji. Kurcze gdyby psiaki udało mi się wyadoptowywać w tym tempie byłoby super. A może powinnam napisać o psach na jakimś "gadzim" forum:) Quote
ewab Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 ewelinka_m napisał(a):Ewa w którym miejscu są w kielcach? od poniedziałku mam wolne...tak myślę może uda mi się podjechać chociaż obfotografować towarzystwo Super Ewelinko, to jest rejon 1 Maja i Batalionów Chłopskich, na terenie myjni samochodowej. Kontakt do pani, która zajmuje się psami jest w I poście. Quote
ewelinka_m Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Ewa, gdybyś rozmawiała z Panią powiedz, że będę się z nią kontaktować..i przyjadę na początku tygodnia. idę w poniedziałek do lekarza mam nadzieję, że mi już ściągną gips z nogi ;) Quote
ewab Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 ewelinka_m napisał(a):Ewa, gdybyś rozmawiała z Panią powiedz, że będę się z nią kontaktować..i przyjadę na początku tygodnia. idę w poniedziałek do lekarza mam nadzieję, że mi już ściągną gips z nogi ;) Oki, zdrowiej, szkoda czasu na doktorów:) Quote
Ellig Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Jaaga napisał(a):zawsze w jeden tydzień wydawałam całe mioty. Niestety, z tych ogłoszeń zainteresowanie jest tylko szczeniaczkami i to małymi. A co z umowami adopcyjnymi i wizytami przedadopcyjnymi? Zapisuje... Quote
ewab Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Jaaga napisał(a):Ewab, jeśli byłby jakis transport (szkoda, zebyś specjalnie wydawała tyle kasy na paliwo), to moja mama zgodziła się wziąć jedną suczkę, wyglad obojętny ;). Pieski chyba szybciej znajdą domy, suczek nikt nie chce. Tylko trzeba byłoby ja u Was zaszczepić na nosówkę i parwo i ogłaszać. Dałoby się? Najlepiej byłoby ogłosić je na Katowice w Dzienniku zachodnim. Piątkowe wydanie, 14 zł za linię. Zmieści się: Oddam szczeniaki i nr tel. Można to zrobić telefonicznie, zapłacić na konto. Jakbyś podała swój tel, to mozesz wszystkie umawiac u mnie na jeden dzień. Wtedy warto je przywieźć. Odzew murowany. zawsze w jeden tydzień wydawałam całe mioty. Niestety, z tych ogłoszeń zainteresowanie jest tylko szczeniaczkami i to małymi. Szczeniaki były przedwczoraj odrobaczone. Kiedy je można zaszczepić? Czy pieć dni wystarczy? Quote
Jaaga Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Ellig napisał(a):A co z umowami adopcyjnymi i wizytami przedadopcyjnymi? Zapisuje... Każdego psa wydaje z umową. Nie daję psów byle komu. Jesli ktos chce źle potraktowac psa, to wizyta przedadopcyjna nie pomoże. Widze ludzi, jak przyjeżdżają i zawsze mogę psa nie dać. Zamiast się czepiać, proponuje pomóc. Quote
Ellig Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Jaaga napisał(a):Każdego psa wydaje z umową. Nie daję psów byle komu. Jesli ktos chce źle potraktowac psa, to wizyta przedadopcyjna nie pomoże. Widze ludzi, jak przyjeżdżają i zawsze mogę psa nie dać. Zamiast się czepiać, proponuje pomóc. Po pierwsze tylko zadalam pytanie. Po drugie pomagam ponad 90 psom i 150 kotom. Po trzecie zapytalam z troski o psy i ich dalsze losy Po czwarte nie potrzebna ta zlosc i to zle skierowana.... Quote
Ellig Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 ewab napisał(a):Szczeniaki były przedwczoraj odrobaczone. Kiedy je można zaszczepić? Czy pieć dni wystarczy? jezeli byly tylko 1 raz odrobaczane to trzeba odrobaczanie najpierw powtorzyc po 14 dniach a potem mozna szczepic po 7-8 dniach.Pierwsze szczepienie w 6 tyg. zycia Quote
Ellig Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 [quote name='wojtuś']Ellig dzięki za przybycie :) Witaj Wojtus, nie ma za co dziekowac, musimy jeszcze sciagnac tu kilka Cioteczek:) Quote
Jaaga Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Świetnie. Pomagaj dalej i troszcz się. Ja tez pomagam i nie jestem półgłowkiem, który zbywa zwierzęta, gdzie się da. Quote
Ellig Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Jaaga napisał(a):Świetnie. Pomagaj dalej i troszcz się. Ja tez pomagam i nie jestem półgłowkiem, który zbywa zwierzęta, gdzie się da. Przepraszam ale w taki sposob prowadzonej rozmowie nie bede brala udzialu, pyskowki mnie nie interesuja, natomiast bardzo interesuja mnie to gdzie psy trafia mam nadzieje ,ze bedzie mozna sprawdzic gdzie przebywaja? Dziekuje. Quote
agnieszka24 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Jaaga, co ty dzisiaj jesteś taka zła jak osa?? Nikt cię tu nie obraża, Ellig zadała tylko pytanie, a ty się złościsz. Nie rozumiem czemu :roll: Quote
psiara34 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 hej ewab- i jak sprawa wygląda? wyslij mi fotki szczeniorów na maila- koniecznie dzis- albo z samego rańca....sorki biegalam dzis caly dzien i dopiero wdepłam:) piękne ciasteczka....jak na nie patrze to mi sie mleko zaczyna wydzielac:)...daj znaka Quote
erka Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Ellig napisał(a):Przepraszam ale w taki sposob prowadzonej rozmowie nie bede brala udzialu, pyskowki mnie nie interesuja, natomiast bardzo interesuja mnie to gdzie psy trafia mam nadzieje ,ze bedzie mozna sprawdzic gdzie przebywaja? Dziekuje. Elig, jakie pytanie , taka odpowiedź Jaagi. Znajdź domy dla tych szczeniaków, a my tez będziemy sprawdzać , gdzie trafią. Bo jak na razie to maja największe szanse trafić do kieleckiego schronu-umieralni. Quote
Ellig Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 erka napisał(a):Elig, jakie pytanie , taka odpowiedź Jaagi. Znajdź domy dla tych szczeniaków, a my tez będziemy sprawdzać , gdzie trafią. Bo jak na razie to maja największe szanse trafić do kieleckiego schronu-umieralni. Przykro mi ale nie takie bylo moje pytanie to juz dalszy ciag nie potrzebnie toczacej sie dyskusji, wlasnie dzwonie i szukam domow dla maluchow, pisze do znajomych, problem to odleglosc ale zawsze trzeba miec nadzieje..... Quote
ewab Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Drogie Ciotki, trochę nam nerwy puszczają myślę, że z powodu nawału problemów. Opanujmy emocje i postarajmy się działać konstruktywnie. Bardzo dziękuję Ellig za przybycie na wątek, mam nadzieję, że pomożesz naszym bidom. Jaagę znamy, Jej pomoc i pomoc Jej Mamy jest nieoceniona i nie jesteśmy w stanie policzyć ile kieleckich psiaków dzięki nim znalazło domy, a kilka jeszcze siedzi ich głowach. Quote
2411magdalenka Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 hej hej i ja się zapisuję! :)))) szczeniaczki są "do zjedzenia", myślę, że się rozejdą jak ciepłe bułeczki :))) odezwę się jutro, bo mam pomysł na fajny ds, ale muszę sprawdzić czy już się jakiś psiurek tam nie pojawił... Quote
Recommended Posts