Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy ktos z was kupowal to psiakowi? ostatnio bedac w zoologicznym natknelam sie na to. sklad :
Stuzzy kurczak z królikiem:
Produkty pochodzenia zwierzęcego:m.in.65%(16%kurczaka, 16%krolika), substancje mineralne, cukier
Analiza:surowe białko 9,5%, surowy tluszcz 5%, surowe wlokno 0,4%, surowy popiół 2,5%, wilgotnosc 81%.
Dodatek witamin:wit.D3 800 j.m, wit. E (alfa-tokoferol) 20 mg.
Firma to chyba : cotto a vapore.
Co o tym sadzicie?

Posted

Z puszek Stuzzy polecam Stuzzy Dog New Zealand, puchy hipoalergiczne

Pełno porcjowa, wysoko przyswajalna karma dla psów wrażliwych i alergików.
Ten smak karmy pochodzi z zielonych łąk Nowej Zelandii i zadowoli nawet najbardziej wymagające psy. Zawartość wagowa mięsa wynosi 80 do 96%. Każdy produkt zawiera białko zwierzęce pochodzące tylko z jednego rodzaju mięsa. Dzięki temu produkty te są zalecane także psom z alergią pokarmową. Karma ta zalecana jest psom wszystkich ras.

Skład: Jagnięcina (86.3%), flaki jagnięce (10%), roślinny dodatek żelujący zatwierdzony przez EC, substancje mineralne.

W kilku rodzajach, np.: czysta jagniecina, czysty kurczak, wołowina z ryżem, cielęcina z ryżem, cielęcina z makaronem.

Posted

hmmm ja karmię tym ostatnio mojego psa i jestem bardzo zadowolona. Traktują puszkę ze względu na dużą zawartość mięsa jako porcję takowego i do michy dokładam jeszcze ryż i zmiksowane surowe warzywa. Micha jest wylizywana do czysta a pies nigdy nie marudzi odkąd dostaje Stuzzy. Uwielbia wszystkie smaki ale najbardziej chyba wołowinę z flakami i jagnięcinę z flakami a to chyba dlatego że mają dość mocny zapach.
Wydaje mi się że karma jest dobrze przyswajalna bo kupki " palce lizać" :). Fajnie by było gdyby ktoś kto lepiej wyznaje się na karmach napisał co o tym sądzi....acha ja do michy wrzucam jeszcze Gammolen albo leję 2 łyżki oleju lnianego. Czasem wbijam jajko.
Do tej pory gotowałam ale Dajut marudził i potrafił wypluwać ugotowaną z warzywami szynkę lub indyka a Stuzzy wcina że aż mu się uszy trzęsą :).
Jeśli ktoś jeszcze tym karmi psy to niech się wypowie bo jestem ciekawa innych opini na temat tej karmy!!

• 1 year later...
  • 1 year later...