aduska1212 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 czy ktos z was kupowal to psiakowi? ostatnio bedac w zoologicznym natknelam sie na to. sklad : Stuzzy kurczak z królikiem: Produkty pochodzenia zwierzęcego:m.in.65%(16%kurczaka, 16%krolika), substancje mineralne, cukier Analiza:surowe białko 9,5%, surowy tluszcz 5%, surowe wlokno 0,4%, surowy popiół 2,5%, wilgotnosc 81%. Dodatek witamin:wit.D3 800 j.m, wit. E (alfa-tokoferol) 20 mg. Firma to chyba : cotto a vapore. Co o tym sadzicie? Quote
yamayka Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Z puszek Stuzzy polecam Stuzzy Dog New Zealand, puchy hipoalergiczne Pełno porcjowa, wysoko przyswajalna karma dla psów wrażliwych i alergików. Ten smak karmy pochodzi z zielonych łąk Nowej Zelandii i zadowoli nawet najbardziej wymagające psy. Zawartość wagowa mięsa wynosi 80 do 96%. Każdy produkt zawiera białko zwierzęce pochodzące tylko z jednego rodzaju mięsa. Dzięki temu produkty te są zalecane także psom z alergią pokarmową. Karma ta zalecana jest psom wszystkich ras. Skład: Jagnięcina (86.3%), flaki jagnięce (10%), roślinny dodatek żelujący zatwierdzony przez EC, substancje mineralne. W kilku rodzajach, np.: czysta jagniecina, czysty kurczak, wołowina z ryżem, cielęcina z ryżem, cielęcina z makaronem. Quote
ania_wawa Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 hmmm ja karmię tym ostatnio mojego psa i jestem bardzo zadowolona. Traktują puszkę ze względu na dużą zawartość mięsa jako porcję takowego i do michy dokładam jeszcze ryż i zmiksowane surowe warzywa. Micha jest wylizywana do czysta a pies nigdy nie marudzi odkąd dostaje Stuzzy. Uwielbia wszystkie smaki ale najbardziej chyba wołowinę z flakami i jagnięcinę z flakami a to chyba dlatego że mają dość mocny zapach. Wydaje mi się że karma jest dobrze przyswajalna bo kupki " palce lizać" :). Fajnie by było gdyby ktoś kto lepiej wyznaje się na karmach napisał co o tym sądzi....acha ja do michy wrzucam jeszcze Gammolen albo leję 2 łyżki oleju lnianego. Czasem wbijam jajko. Do tej pory gotowałam ale Dajut marudził i potrafił wypluwać ugotowaną z warzywami szynkę lub indyka a Stuzzy wcina że aż mu się uszy trzęsą :). Jeśli ktoś jeszcze tym karmi psy to niech się wypowie bo jestem ciekawa innych opini na temat tej karmy!! Quote
aduska1212 Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 wlasnie moja sunia wcina Stuzzy Dog New Zealand i jak na razie wszystko jest ok. Mysle, ze skoro to karma hipoalergiczna, to powinna byc w miare dobrze tolerowana ;) Quote
daria123 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 ostatnio widziałam stuzzy na alegro to może warto kupić Quote
Monika i Max :) Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Można ją również dostać w krakvecie Quote
Recommended Posts