Shania Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Oczywiście przytuliłam ja i sobie warczała...heheehheh, chyba nie wie, że psiorki w domciu to tez jamnik i myśli, że kogoś wystraszy:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
kaskadaffik Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Czy ktos może mi podać swoje konto, żebym te pieniądze przelała ?? Tylko potrzebuję do przelewu adresu, bo mój bank inaczej nie uznaje przelewu, Zofija może Ty możesz, a potem prześlesz dalej do Jumki, bo nie chcę mieć nie swoich pieniędzy na koncie.... Quote
Shania Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Jumcia i ja dziękujemy za pieniążki z bazarku:modla::modla::modla::modla::modla::modla: Czy ktoś dzwonił w jej sprawie może?????? Quote
kaskadaffik Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Cieszę się że doszły :) Jumka gdzie ten domeczek Twój ??? Quote
kamilawa Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 __Lara napisał(a):Podniosę Jumkę! Ja też! :) Quote
Ingrid44 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Dzisiaj moja znajoma opowiedziala mi jak to jej brat (Pan okolo 50 lat) stal sie posiadaczem rasowego ,pieknego brazowego jamnika. Otoz Panstwo mieszkaja na wsi gdzies kolo Szczecina bardzo blisko pieknego lasu. Pan wybral sie na przechadzke ze swoim pieskiem znajda sprzed kilku lat (Ktos wyrzucil do lasu )i zobaczyl jak zatrzymuje sie auto i cos z niego wyrzucaja. Troche daleko bylo i dokladnie nie mogl zobaczyc. Jak podszedl to okazalo sie ze to sliczny ,czysciutki, lsniacy jamniczek zostal wyrzucony z auta. Oczywiscie wzial go domu i u nich zostanie. Jamniorek zostal nazwany Parowka. Odrazu po wejsciu do domu wskoczyl na lozko. Widac ze juz nie pierwszej mlodosci. Ja nie moge zrozumiec jak ludzie moga wyrzucic zyjace stworzenie. Co oni sobie mysla jesli wogole mysla. Lepiej by juz zawiozl do Schroniska, przynajmniej ktos by sie nim zainteresowal bo piesek rasowy i zadbany a lesie napewno by zginal gdyby nie Pan na przechadzce. Badzo to przykre ze w 21 wieku w srodku Europy ludzie tak traktuja zywe istoty :( Quote
Mika31 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 :angryy:Znam to z autopsji mieszkam w mieście turystycznym pełno lasów stąd mam mojego jamnika Maksa znalazłam go 6 lat temu dorosły ważył 2kg.Nawet sobie nie wyobrażasz ile ludzie psów w lasach wyrzucają:placz: Quote
Ingrid44 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Mika31 napisał(a)::angryy:Znam to z autopsji mieszkam w mieście turystycznym pełno lasów stąd mam mojego jamnika Maksa znalazłam go 6 lat temu dorosły ważył 2kg.Nawet sobie nie wyobrażasz ile ludzie psów w lasach wyrzucają:placz: Ja moge zrozumiec ze wyrzuca jakiegos wielkiego onka, moze im sie wydaje ze tak jak wilk poradzi sobie w lesie. Ale takie malizny ? Moja rodzina mieszkajaca na wsi niedaleko lasu dorobila sie juz 5 psow ! A znalezli chyba 10 razy tyle. Na szczescie wspolpracuja z Fundacja Emir i oni je zabieraja i szukaja domkow. To jest Koszmar ! Quote
Mika31 Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 :shake:Ja znalazłam w ostatnich latach labradora 2 husky retriwera 4 owczarki małe kundelki mojego Maksa 3 koty pudla i 1 ratlerka.Może zabrzmi to cynicznie dobrze jak tylko wyrzucą a nie przywiążą do drzewa drutem.W kwietniu znajomi znalezli jamniczke ciężarną przywiązaną drutem niestety była martwa:-( Quote
__Lara Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 A najgorsze jest to, że takie potwory dalej chodzą po tym świecie i dalej będą krzywdzić zwierzęta :( Quote
pietrucha204 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Jumcia jedzie 10 lipca na festyn do Ujazdu szukać szansy na nowy dom ;) Nati na festynie miejskim załatwiła pawilon i stanowisko dla nas :) będzie 5 psów z przytuliska + Jumka :) http://www.dogomania.pl/threads/185427-AKCJA-adopcyjna-szukamy-ch%C4%99tnych-do-pomocy! link do akcji może ktoś jeszcze dołaczy :D? Quote
kaskadaffik Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Miejmy nadzieję, że akcja przyniesie domek !!! Quote
ilon_n Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 odwiedzam Jumkę i zarazem zapraszam na bazarek - dochód dla wycieńczonej beni MILI:: http://www.dogomania.pl/threads/188131-Malusieńkie-CIUSZKI_nie-tylko-dla-dziewuszki_NA-sterylizację-MILI_rozm62-gt-wzwyż_2.7. Quote
Zofija Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Ostatnio nie odwiedzałam Jumki- przepraszam, ale odeszła moja sunia, inna sunia została zwrócona z ds, a inna wzięta ze schronu do dt, a jescze inna zmienia dom. Takze przepraszam. Słyszę, że Jumcia ns Festiwal jedzie malutka:) Quote
kaskadaffik Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/188041-Dla-Ciebie-Psa-Kota-na-Mielec-i-nie-tylko-do-04.07?p=14927915#post14927915 Wystawiałam bazarek m.in. z rzeczami które zostały dla Jumki. Już pudelek od Isadory7 idzie na 9 i bluzeczka jedna za 10 :) Quote
kaskadaffik Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Cioteczo od bluzeczek dla Jumki proszę odezwij się na tym bazarku z powyższego linku, tam za jedną bluzeczkę było 10 zł chyba, tak ?? Quote
Recommended Posts