Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiście przytuliłam ja i sobie warczała...heheehheh, chyba nie wie, że psiorki w domciu to tez jamnik i myśli, że kogoś wystraszy:diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Czy ktos może mi podać swoje konto, żebym te pieniądze przelała ?? Tylko potrzebuję do przelewu adresu, bo mój bank inaczej nie uznaje przelewu, Zofija może Ty możesz, a potem prześlesz dalej do Jumki, bo nie chcę mieć nie swoich pieniędzy na koncie....

Posted

Dzisiaj moja znajoma opowiedziala mi jak to jej brat (Pan okolo 50 lat) stal sie posiadaczem rasowego ,pieknego brazowego jamnika. Otoz Panstwo mieszkaja na wsi gdzies kolo Szczecina bardzo blisko pieknego lasu. Pan wybral sie na przechadzke ze swoim pieskiem znajda sprzed kilku lat (Ktos wyrzucil do lasu )i zobaczyl jak zatrzymuje sie auto i cos z niego wyrzucaja. Troche daleko bylo i dokladnie nie mogl zobaczyc. Jak podszedl to okazalo sie ze to sliczny ,czysciutki, lsniacy jamniczek zostal wyrzucony z auta. Oczywiscie wzial go domu i u nich zostanie. Jamniorek zostal nazwany Parowka. Odrazu po wejsciu do domu wskoczyl na lozko. Widac ze juz nie pierwszej mlodosci.

Ja nie moge zrozumiec jak ludzie moga wyrzucic zyjace stworzenie. Co oni sobie mysla jesli wogole mysla. Lepiej by juz zawiozl do Schroniska, przynajmniej ktos by sie nim zainteresowal bo piesek rasowy i zadbany a lesie napewno by zginal gdyby nie Pan na przechadzce.

Badzo to przykre ze w 21 wieku w srodku Europy ludzie tak traktuja zywe istoty :(

Posted

:angryy:Znam to z autopsji mieszkam w mieście turystycznym pełno lasów stąd mam mojego jamnika Maksa znalazłam go 6 lat temu dorosły ważył 2kg.Nawet sobie nie wyobrażasz ile ludzie psów w lasach wyrzucają:placz:

Posted

Mika31 napisał(a):
:angryy:Znam to z autopsji mieszkam w mieście turystycznym pełno lasów stąd mam mojego jamnika Maksa znalazłam go 6 lat temu dorosły ważył 2kg.Nawet sobie nie wyobrażasz ile ludzie psów w lasach wyrzucają:placz:

Ja moge zrozumiec ze wyrzuca jakiegos wielkiego onka, moze im sie wydaje ze tak jak wilk poradzi sobie w lesie. Ale takie malizny ?
Moja rodzina mieszkajaca na wsi niedaleko lasu dorobila sie juz 5 psow ! A znalezli chyba 10 razy tyle. Na szczescie wspolpracuja z Fundacja Emir i oni je zabieraja i szukaja domkow. To jest Koszmar !

Posted

:shake:Ja znalazłam w ostatnich latach labradora 2 husky retriwera 4 owczarki małe kundelki mojego Maksa 3 koty pudla i 1 ratlerka.Może zabrzmi to cynicznie dobrze jak tylko wyrzucą a nie przywiążą do drzewa drutem.W kwietniu znajomi znalezli jamniczke ciężarną przywiązaną drutem niestety była martwa:-(

Posted

Ostatnio nie odwiedzałam Jumki- przepraszam, ale odeszła moja sunia, inna sunia została zwrócona z ds, a inna wzięta ze schronu do dt, a jescze inna zmienia dom. Takze przepraszam. Słyszę, że Jumcia ns Festiwal jedzie malutka:)