Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Bookman Old Style]
13.03.2011 r. Jumka zamieszkała w domku stałym w Katowicach.

Tak było:

Juma jest uroczą suczką w typie jamnika. Aktualnie przebywa w cieszyńskim schronisku. Gdy została znaleziona miała tak długie pazurki, że palce wykrzywiały jej się na boki. Niestety wygląda na to, że nikt specjalnie o suczkę nie dbał. Jest łagodna i spokojna, bez problemu dała sobie przyciąć pazurki, ciesząc się, że ktoś jej chce pomóc. [/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]Juma ma około 7 lat, została znaleziona w Brennej w pierwszej połowie kwietnia. [/FONT]
[FONT=Bookman Old Style]Juma ponadto jest sunią BARDZO wrażliwą i pobyt w schronisku zupełnie jej nie służy. Juma traci wolę życia, z dnia na dzień jej ubywa jej coraz bardziej:-(. Błagam o pomoc dla niej.

[/FONT]
[FONT=Bookman Old Style][/FONT][FONT=Bookman Old Style][/FONT]

Wątek przejęty 14 IX 2010 r.

W porozumieniu z Deą (oddział Cieszyn) podjęłam decyzje o wzięciu Jumki pod moją opiekę. Z mojej strony zapewniam ,że jak tylko Jumka będzie mogła zostanie poddana sterylizacji oraz sprawdzeniu stanu uzębienia. Uprzejmie proszę Zofije o zgłoszenia do moderatora prośby o przepisanie na mnie wątku Jumki. Tak będzie łatwiej i przejrzyściej.

JUMKA od 14 IX 2010 R pozostaje pod opieką Koła Wolontariuszy Fundacji Emir w Katowicach.

Rozliczenie od 14 IX 2010 r
Wpływy z dogo:

0 zł

Wydatki:

290 zł (sterylizacja, czyszczenie zębów, antybiotykoterapia, ubranko pooperacyjne)-październik

======================
minus 290 zł

przekazano DT łącznie 18 kg karmy suchej- koniec września
przekazano DT łącznie 10,5 kg karmy suchej (plus makaron, kaszę, psie ciastka)-marzec

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zofija napisał(a):
Czy ktoś moze tu ściągnąć ciocie od jamników

Niech ściągnie tu każda Ciocia, która może ......
Żeby choć podnieść .....

Posted

__Lara napisał(a):
O ludzie, jakie biedactwo :( :( :(

Trzeba ją stamtąd wyciągnąć!!!!

Zrobię ogłoszenia.

bardzo Ci dziękuję. Chcę tu ściągnąć ciocie od jamniczków-masz może link do jamnisiów w potrzebie?

Posted

kar0la napisał(a):
o matko, kolejna bida. Strasznie smutna jamnsia. :-(

wiadomo coś o jej stanie zdrowia?

wiem na razie tyle, ze ona sobie psychicznie tam nie radzi

Posted

Zofija napisał(a):
kurcze nie wiem. Tak ją oceniła Dea, a ona trafiła do schronu baaaaaaardzo zaniedbana no i teraz gasnie, psychicznie sobie nie radzi. To też może dodawać lat

W tym też jest racja. Trzeba ją stamtąd szybko zabrać, bo inaczej nie wytrzyma tego :(

Zaraz będzie allegro, więcej ogłoszeń jutro po południu.

Isadora7 napisał(a):
nawet człowiek pochorować nie może bo biedy czekają

Ja mam takie samo wrażenie - jednej bidzie się pomoże to zaraz pojawia się następna i tak w kółko.... :(

Posted

Powiedzcie ile trzeba uzbierać kaski, żeby mała tam pojechała? Na pewno da się to zrobić, tylko trzeba ludzi na wątek pozapraszać. A ja wczoraj nie dałam rady, ale dziś banerek zrobię.

Posted

Hmm. Powiem tak. Możliwe, że mogłabym wziąźć jamnisię na tymczas, ale za zwrot kosztów utrzymania i weta. Niestety w tej chwili absolutnie nie stać mnie na utrzymanie kolejnego psa, o wizytach u weta już nawet nie wspomnę.
W tej chwili bardzo pomocy potrzebuje ta jamnisia i jamnisia z Dobrocina. Może udałoby się zrobić tak, żeby jedna pojechala do Astaroth, a druga do mnie. Z tym, że ja mogę wziąźć tylko łagodną, spokojną sunię.
Tylko czy będą jakieś deklaracje? :roll:

Posted

Kar0la napisał(a):
Hmm. Powiem tak. Możliwe, że mogłabym wziąźć jamnisię na tymczas, ale za zwrot kosztów utrzymania i weta. Niestety w tej chwili absolutnie nie stać mnie na utrzymanie kolejnego psa, o wizytach u weta już nawet nie wspomnę.
W tej chwili bardzo pomocy potrzebuje ta jamnisia i jamnisia z Dobrocina. Może udałoby się zrobić tak, żeby jedna pojechala do Astaroth, a druga do mnie. Z tym, że ja mogę wziąźć tylko łagodną, spokojną sunię.
Tylko czy będą jakieś deklaracje? :roll:

Mam kiepskie doswiadczenia z deklaracjami z wątku Tusi, no ale może tu sie akurat uda.