Bluebird Posted November 4, 2003 Posted November 4, 2003 hej! Czy jest ktoś, kto chciałby psa lub sukę tej rasy? Mam możliwość dostania psa tej rasy w rozliczeniu ze Szwecji, ale tylko wtedy jeśli będzie ktoś chętny. Papatki. Quote
nice_girl Posted November 15, 2003 Posted November 15, 2003 jakbym nie miała już psa innej rasy to bym sie skusiła. Jestem ciekawa jaka byłaby jego cena Quote
Dudek Posted December 22, 2003 Posted December 22, 2003 Islandzki pies pasterski to moje marzenie!!! Niestety chyba nie mogę sprawić go sobie teraz teraz (kończę studia, nie mam jeszcze pracy) :wink: A ile by kosztował?? Mój mail: kasia.zienkiewicz@wp.pl Prosiłabym o kontakt. Zresztą zapytaj się w gr.V - bo on chyba jest z gr.V - szpice. Wiem, że ktoś kiedyś o nim wspominał na forum - chciał sprowadzić tę rasę http://www.psy.pl trzeba poszukać. Chyba nawet na tych topicach spotkaliśmy(łyśmy?) się :) Tylko nie pamiętam maila do tej osoby :( Quote
nice_girl Posted December 23, 2003 Posted December 23, 2003 Dudek Czyli marzymy o tym samym :wink: Quote
Dudek Posted December 23, 2003 Posted December 23, 2003 Na to wygląda Nice girl 8) (Super te corgaski na rysunku!!) A ja przez to nie mogłam spać całą noc!!! Bluebird odezwij się - bardzo chcę wiedzieć, czy mnie stać będzie na to cudeńko :roll: (A może chcesz dostać chińskiego grzywacza w rozliczeniu :lol: :lol: :lol: :wink: ) :wink: Żarty, żartami, ale ja zaczynam coraz poważniej myśleć o psie islandzkim - szczerze mówiąc myślałam o tej rasie juz 8 lat temu, kiedy kupowałam mojego pierwszego rasowego psa - ale wtedy nawet przez myśl mi nie przesło, ze można sprowadzić psa z zagranicy :oops: :wink: Bluebird - miej serce odezwij mi sie na maila :cry: Quote
nice_girl Posted December 23, 2003 Posted December 23, 2003 Zastanawiając się nad psem też myślałam nad ta rasą.Zrezygnowałam, bo chyba nie ma w Polsce żadnych egzemplarzy :( A znasz może jakieś stronki z tą rasą Pozdrawiam Quote
Dudek Posted December 24, 2003 Posted December 24, 2003 Moja ulubioną stroną o islandach jest strona niemieckiej hodowli: http://www.islandhund.de/ A na niej mnustwo linków i fajnych informacji - zobacz sobie co się dzieje jak pies islandzki sie nudzi;) Dosłownie 'co robio pies islandzki, kiedy jest znudzony' :lol: : http://www.islandhund.de/home/things/stories/boredom.htm Quote
nice_girl Posted December 24, 2003 Posted December 24, 2003 Sliczne pieski chociaż na tym zdjęciu co ja miałam wyglądały troszkę inaczej. A ciekawa jestem czy owcom podoba się zachowania znudzonych island dogów :lol: Quote
Dudek Posted December 24, 2003 Posted December 24, 2003 Psiska super - takie niepozorne - wyglądają jak kundelki :) Takie lubię - nie trzeba kąpać co tydzień :lol: :lol: :lol: Owce wyglądają na zadowolone :wink: Co się dzieje z Bluebird?? :( Wesołych Świąt!!!! Jak widać islandery służą Świętemu Mikołajowi:))) Quote
nice_girl Posted December 24, 2003 Posted December 24, 2003 Ja też przepadam za rasami naturalnymi :wink: Dlatego właśnie mam corgiego Quote
Dudek Posted December 24, 2003 Posted December 24, 2003 Ja bym się trochę bała o kręgosłup corgi - ale rasa jako taka jest świetna - znajoma miała takiego psa (welsh corgi) dożył kilkunastu lat i do końca był sprawny fizycznie i zabawowy. Quote
Tjahzi Posted December 24, 2003 Posted December 24, 2003 jakby przypadkiem w rozliczeniu dawali Elkhunda, to bym sie pisal :P Quote
Dudek Posted December 25, 2003 Posted December 25, 2003 A to w Polsce nie ma jeszcze Elkhundów?? Tjahzi - a Twój nick nie pochodzi czasami od Van Hamme'a? :wink: Quote
Tjahzi Posted December 25, 2003 Posted December 25, 2003 sa sa w naszym kraju, ale taki elkhund prosto z norwegii to jest to! :) a pochodzi, od takiego malego krasnalka w czerwonej czapeczce Quote
nice_girl Posted December 25, 2003 Posted December 25, 2003 Ja bym się trochę bała o kręgosłup corgi - ale rasa jako taka jest świetna - znajoma miała takiego psa (welsh corgi) dożył kilkunastu lat i do końca był sprawny fizycznie i zabawowy. Właśnie corgi nie mają kłopotów z kręgosłupem :wink: .One mają mięsnie, które trzymają cały ten cięzar na krótkich nózkach.Ale czy to nie jest słodkie Quote
Dudek Posted December 25, 2003 Posted December 25, 2003 A to przepraszam :wink: Jeśli nie mają kłopotów z kręgosłupem - to fantastycznie!!! Niejeden jamnik i basset mógłby im pozazdrościć :D Zdjęcie piękne - to Twoja pociecha? Quote
Dudek Posted December 25, 2003 Posted December 25, 2003 Sama słodycz :D To suczka, czu piesek? W jakim wieku? Quote
nice_girl Posted December 25, 2003 Posted December 25, 2003 Sunia aktulnie 6,5 jeśli chcesz jeszzce kilka fotek to wejdż sobie na "wszystko o psach" tam jest topic "zdjecia Klio' :wink: Quote
Bluebird Posted February 10, 2004 Author Posted February 10, 2004 Sorry,ze tak późno sie odzywam, ale podaje ten link na stronę gdzie sa jesczze wolne bodajże pieski, cena 650euro, mozliwośc przywiezienia szczeniaka przez hodowce,jak bedzie odbierac ode mnie szczenię: www.come.to/lizz-bon Pozdrawiam. Quote
Dudek Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Bluebird - ten temat z Islandzkim psem pasterskim powinien być w V grupie;) B.T.W. Pierwsza suczka już jest w Polsce, mieszka w W-wie:loveu: - natrafiłam na nią w którymś katalogu (nie pamiętam którym):oops: Quote
Recommended Posts