Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hej!

Czy jest ktoś, kto chciałby psa lub sukę tej rasy?

Mam możliwość dostania psa tej rasy w rozliczeniu ze Szwecji, ale tylko wtedy jeśli będzie ktoś chętny.

Papatki.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Islandzki pies pasterski to moje marzenie!!!

Niestety chyba nie mogę sprawić go sobie teraz teraz (kończę studia, nie mam jeszcze pracy) :wink: A ile by kosztował??

Mój mail: kasia.zienkiewicz@wp.pl

Prosiłabym o kontakt.

Zresztą zapytaj się w gr.V - bo on chyba jest z gr.V - szpice.

Wiem, że ktoś kiedyś o nim wspominał na forum - chciał sprowadzić tę rasę http://www.psy.pl trzeba poszukać.

Chyba nawet na tych topicach spotkaliśmy(łyśmy?) się :) Tylko nie pamiętam maila do tej osoby :(

Posted

Na to wygląda Nice girl 8) (Super te corgaski na rysunku!!)

A ja przez to nie mogłam spać całą noc!!! Bluebird odezwij się - bardzo chcę wiedzieć, czy mnie stać będzie na to cudeńko :roll:

(A może chcesz dostać chińskiego grzywacza w rozliczeniu :lol: :lol: :lol: :wink: ) :wink: Żarty, żartami, ale ja zaczynam coraz poważniej myśleć o psie islandzkim - szczerze mówiąc myślałam o tej rasie juz 8 lat temu, kiedy kupowałam mojego pierwszego rasowego psa - ale wtedy nawet przez myśl mi nie przesło, ze można sprowadzić psa z zagranicy :oops: :wink:

Bluebird - miej serce odezwij mi sie na maila :cry:

Posted

Psiska super - takie niepozorne - wyglądają jak kundelki :) Takie lubię - nie trzeba kąpać co tydzień :lol: :lol: :lol:

Owce wyglądają na zadowolone :wink:

Co się dzieje z Bluebird?? :(

Wesołych Świąt!!!!

Bild-1a.jpg

Jak widać islandery służą Świętemu Mikołajowi:)))

Posted

Ja bym się trochę bała o kręgosłup corgi - ale rasa jako taka jest świetna - znajoma miała takiego psa (welsh corgi) dożył kilkunastu lat i do końca był sprawny fizycznie i zabawowy.

Posted
Ja bym się trochę bała o kręgosłup corgi - ale rasa jako taka jest świetna - znajoma miała takiego psa (welsh corgi) dożył kilkunastu lat i do końca był sprawny fizycznie i zabawowy.

Właśnie corgi nie mają kłopotów z kręgosłupem :wink: .One mają mięsnie, które trzymają cały ten cięzar na krótkich nózkach.Ale czy to nie jest słodkie

zdjecie8.jpg

Posted

A to przepraszam :wink: Jeśli nie mają kłopotów z kręgosłupem - to fantastycznie!!! Niejeden jamnik i basset mógłby im pozazdrościć :D

Zdjęcie piękne - to Twoja pociecha?

• 1 month later...
  • 2 years later...
Posted

Bluebird - ten temat z Islandzkim psem pasterskim powinien być w V grupie;)

B.T.W.
Pierwsza suczka już jest w Polsce, mieszka w W-wie:loveu: - natrafiłam na nią w którymś katalogu (nie pamiętam którym):oops: