flutek&luka Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Mój, teraz już dziewięciotygodniowy szczeniak, nie chce w nocy spać. Śpię z nim w jednym pokoju, ale pisina bez przerwy chce się bawić albo jeść. Nie pomaga wieczorne "zmęczenie" psa. Ponadto potwornie mnie gryzie. Gdy przychodzę do domu wita się bardzo ładnie ale już po chwili gryzie. Czy można coś z tym zrobić? Dziękuję. Quote
Behemot Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Z wiekiem powinno przejść, ale pamiętaj: nie reaguj na nocne zaczepki pieska. Nie baw się, nie karm. Powoli piesek zrozumie, że noc to czas na sen, a nie zabawę. Co do gryzienia - zajrzyj do wątku "Rozgryziony szczeniak". Powodzenia! :lol: Quote
flutek&luka Posted April 14, 2006 Author Posted April 14, 2006 Ale tak jest od 4 tygodni. Staram się nie reagować na zaczepki, ale pies mnie gryzie, siada mi na głowie, ciągnie za włosy. I tak jest co noc... Quote
Behemot Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Może zrób mu posłanie w innym pokoju/przedpokoju? Tak, by w ogóle nie wchodził do Twojej sypialni? Quote
flutek&luka Posted April 14, 2006 Author Posted April 14, 2006 Jeśli tak będzie dalej, to nie będę chyba miała innego wyjścia. Starałam się spędzać z nim jak najwięcej czasu bo jest jeszcze bardzo młody, za szybko został zabrany od matki (w wieku 5 tygodni)...Zwyczajnie mi go żal gdy płacze pod drzwiami... Quote
Behemot Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 flutek&luka napisał(a):Zwyczajnie mi go żal gdy płacze pod drzwiami... Albo on będzie płakał, albo Ty - ze zmęczenia i niewyspania... :cool3: Wiem, serce się kraje, ale spróbuj chociaż jedną noc z tym odizolowaniem. 4 tygodnie zarwanych nocy to stanowczo za dużo! Quote
flutek&luka Posted April 14, 2006 Author Posted April 14, 2006 Spróbuję. Jeśli nie ma innego wyjścia. Dziękuję. Quote
Klaudia:-) Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 Jak psiak tylko zaczyna podgryzac powiedz nie wolno i wynies go do innego pokoju,zignoruj jego placz,skomlenie,wycie. Jak sie uspokoi daj mu nagrode i znow wpusc do pokoju. Po jakims czasie dluzszym badz krotszym zrozumie jak powinien sie zachowywac. Rozwiazaniem tez moze byc klatka, tylko musisz do niej wczesniej psiaka przyzwyczaic. Quote
axel$ Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Klaudia:-) napisał(a):Jak psiak tylko zaczyna podgryzac powiedz nie wolno i wynies go do innego pokoju,zignoruj jego placz,skomlenie,wycie. Jak sie uspokoi daj mu nagrode i znow wpusc do pokoju. Po jakims czasie dluzszym badz krotszym zrozumie jak powinien sie zachowywac. Rozwiazaniem tez moze byc klatka, tylko musisz do niej wczesniej psiaka przyzwyczaic.Zgadzam się jak najbardziej Klaudia;)Spokojnie i konsekwentnie do celu a obejdzie się bez klatki:klacz::Cool!: Quote
Recommended Posts