Marlena:) Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Od kilku dni jestem w kontakcie z Panem Kamilem. Skontaktował się ze mną prosząc o pomoc dla 4 miesięcznej znajdy uratowanej kilka dni temu. Aron to szczeniak moskiewskiego stróżujacego (benek + kaukaz) znaleziony przez dziewczynę P.Kamila przywiązany do drzewa. Natychmiast zobaczył go wet - nie stwierdził on u psiaka żadnych oznak chorobowych. Niestety z przyczyn osobistych osoby, które uratowały Arona nie mogą go zatrzymać - w związku z tym proszą o pomoc w znalezieniu dzieciakowi odpowiedniego domu. Państwo nie oddadzą go do kojca, a tym bardziej na łańcuch. Są w stanie przetrzymać małego do czasu znalezienia domu, ale bardzo zależy im na czasie. Wg. pani wet szczeniak był zaniedbany, możliwe, że przetrzymywany na łańcuchu..oraz bity. Jest jeszcze nieco nieufny, ale z każdym dniem coraz bardziej oswaja się z ludźmi. Państwo są z Władysławowa - woj.pomorskie Prosiłabym dogomaniaczki z okolic o kontakt z Państwem (namiary podam na pw). Aron: Quote
Paulina_mickey Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Jestem i ja. Myślę, że mały szybko znajdzie domek.Tylko przydało by się może zdjęcia lepsze. Myślę, że dziewczyny się ze mną zgodzą, żeby wrzucić Go na naszą stronę? :) Quote
Malwi Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 tak tak , ale metryczka + fotki porządne to mus żeby go wrzucać na stronę ... 1. Imię - ... 2. Płeć - ... 3. Wiek - ... 4. Sierść - (długa/półdługa/krótka) 5. Sterylizacja - (tak/ nie ) 6. Wielkość - /jak na szczeniaka to XS damy , z zaznaczeniem że urośnie/ 7. Miejscowość - ... 8. Województwo - ... 9. Miejsce Pobytu - (schron/hotelik/DT) 10. Zachowanie - ... 11. Zachowanie względem Dzieci -... 12. Zachowanie względem Zwierząt - ... 13. Dla Kogo - ... 14. Historia - (jak do was trafił i przeszłość o której wiadomo) 15. Kontakt - (nr tel i do kogo) 16. Krótki Opis - ( naprawdę jedno króciutkie zdanie opisujące psa najlepiej i zachęcające do odwiedzenia jego "profilu" na stronie, bądź przeczytania całego wątku ) Quote
Marlena:) Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 Niestety do zrobienia lepszych zdjęć będzie potrzebny jakiś dogomaniak z okolic... ewntualnie wkleić przykładowe zdjęcie znalezione w necie z zaznaczeniem, że tak wygląda ta rasa. Co do metryczki to wypełniam: 1. ARON 2. pies 3. 4mies 4. półdługa 5. nie 6. XS - urośnie 7. Władysławów 8. pomorskie 9. dt 10. łagodny, wesoły, przyjacielski, ciekawski (jak każdy szczeniak) 11. łagodny 12. łagodny 13. do domu / budy koło domu - nie do kojca, ani na łańcuch! 14. Znaleziony uwiązany do drzewa, porzucony. 15. kamil.luczynski1988@wp.pl (jeśli nr. tel konieczny - muszę poprosić o zgodę) 16. Będzie Ci wierny i oddany aż do ostatniego uderzenia serca - tylko pokochaj! Quote
Malwi Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 hmmm kto jest z Władysławowa na dogo ? .... Kana jest z trójmiasta .. chyba najbliżej .... trzeba będzie poszukać ... Quote
danka1234 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 ANETTTA napisał(a):no to trzeba tu ciotki pomorskie zaprość ... Witam,odpowiadam na pw.Niestety mieszkam w pomorskim ale w Słupsku -120km od malucha.Trzeba by szukac kogos raczej z Trójmiasta lub Wejherowa. Quote
Malwi Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 z trójmiasta jest Kana ..... zaraz poszukam może ktoś z Wejherowa się znajdzie ... mam! agatkia i pinkmoon i jeszcze Angel_ i jeszcze badman2503 Quote
pinkmoon Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Jestem na zaproszenie. Jakiej pomocy oczekujecie? Kliknijcie też do Fiks ;) Quote
Malwi Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 dzięki pinkmoon :loveu: na pewno jak się Marlena zjawi to zaraz wszystko wytłumaczy :D Quote
Marlena:) Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Na poprzedniej stronie jest mail do p.Kamila - prosiłabym dziewczyny z okolic, żeby przejęły 'sprawę' i pomogły ludziom znaleźć dom dla Arona. Potrzebne będą fajne zdjęcia do ogłoszeń.. Quote
pinkmoon Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 O zdjęcia poproście Fiks, robi świetne. No i działamy w duecie :loveu: :diabloti: Jeśli się zgodzi to możemy podjechać tam razem, ona popstryka super fotki, a ja napiszę ładny tekst. I razem poogłaszamy. Quote
Paulina_mickey Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Ja jestem pewna, że On bardzo szybko znajdzie dom. Quote
ANETTTA Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 liczymy na wasza pomoc cięzko nad pomagac na odległośc 500 km Quote
Marlena:) Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Niestety (lub stety) maluch trafił dzisiaj do nowego domu. Pan mówi, że osoba zostałą wybadana i będzie obserwował to, jak pies jest traktowany. Mam nadzieję, że trafił dobrze ... Quote
pinkmoon Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 W razie czego, jeśli załatwicie adres i zgodę, to zawsze możemy podjechać za jakiś czas na wizytę "po" ;) Quote
Recommended Posts