Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie dzieci przyniosły mi do domu psa... Dorosły, malutki rozmiarowo. Co ja mam z nim zrobić? W schronie go zjedzą. Roboczo nazwałyśmy go Trampek: czarny, mały, długi. Typ jamnikowaty, ogromne, grube łapy, duża głowa. ale chudy jest baaardzo, może dlatego ta głowa tak wygląda...

Uszy jak nietoperz - oooogromniaste!!!!!

Posted

Trampek jest bardzo kontaktowym psem. Zero agresji. Pieknie chodzi na smyczy, nie ciagnie. Lgnie do człowieka. Nawet leżąc na podłodze odwrócony tyłem merda ogonem, gdy się do niego mówi. Wskakuje na kolana, łasi się. Jest wystraszony, prawdopodobnie dostawał w skórę. W domu zachowuje czystość i, co najwazniejsze, jest przespokojnym psem! Żadnych szaleństw, gonitw - leży i śpi, albo obserwuje ludzi. Lubi wywrócić się do góry kołami i leżeć czekając na pogłaskanie brzuszka. Trampek jest wielkości jamnika, tylko jednak krótszy :)

Trampek wczoraj wieczorem pojechał do schroniska i tam czeka na właściciela lub nowy dom. Tel: tel./fax: 12 429-74-72 , 12 429-92-41, a moje gg: 10107397

Posted

Dzięki Asior. Szkoda małego, bo śliczny, dobry z niego psiak. Wiele osób szuka małych piesków, a on jest malutki, naprawdę. Więcej fotek już mieć nie będę, bo psiak jest w schronie.

Posted

Asior, czekamy na wieści od Ciebie, jak mały ma się w schronie. Nie mogę przestać o nim mysleć. Są psy złośliwe, są agresywne, są takie, co brudzą w domu lub nie tolerują niektórych domowników, np dzieci. A Trampek jak na razie ma same pozytywy. Szkoda go skazać na dożywocie w schronie. Poza tym jest urodziwy z tymi swoimi nietoperzowymi uszami.

Posted

Mam pana z dzieckiem autystycznym, chcą zaadoptować jakiegoś pieska, myślę aby polecić mu trampka, ale Zebro, on był tak krótko u Ciebie. Martwię się czy ta łagodność u Trampka nie wynikała przypadkiem z poczucia niepewności chłopaka??? Nie jestem pewna, jaki on będzie do chorego dziecka po zaadoptowaniu się do nowego miejsca. Poznałaś trochę Trampka, co myślisz o tym?

Posted

Wg mnie trzeb by było wziąć go na tymczas na dłużej. Dzieci go nosiły i on nawet się nie wyrywał. W domu nie biegał, nie szalał, tylko od razu się rozłożył i spał. Jutro Asior jedzie do schronu i postara się odwiedzić Trampka. Może coś więcej powie. Ale młody jest spokojny, jak nie zwaracam na niego uwagi, to wskakuje przednimi łapami na kolanko. Dzieci autystyczne nie dręczą zwierząt. Są obojętne, wyciszone lub nawet lękliwe. Mnie Trampeusz wygląda na idealnego. Ale poczekajmy co powie Asior. Mnie jutro cały dzień nie będzie, bo jadę na chrzciny. Odezwę się wieczorem.

Posted

Dzięki wielkie Monia! Nie ma ogłoszeń. Nie wiem jakie podac namiary. Na schronisko? Asior pojedzie do schronu, to się dowie coś więcej.Tymczasem może podaj nr do mnie: 506 81 97 37. A ja zadzwonię do schronu i powiem, że szukamy mu domu.

Posted

Dzwoniłam do schroniska. Jak najbardziej można mu szukać domu. Pozostawili imię Trampek. Mam jutro zadzwonić i powiedzą mi nr boksu i inne dane. Roboczo więc, można dac namiary na mnie. A ja już pokieruję dalej. Liczę też na pomoc Asior :) Oczywiście jak tylko minie ten deszcz.

Posted

[quote name='zebra12']To ja sobie dodam do obserwowanych, a Ty wiedz, że to ja :) Ja głownie kupuję na All. Rzadko sprzedaję. Jeszcze raz dzięxy wielgachne!

To jest mały prezent ode mnie, ogłoszenie na gumtree i na cageanimal.pl, powinno się pokazac w ciągu 24h, nic więcej nie moge zrobić, moze potem dodam jeszcze gdzieś jakieś ogłoszenia:

http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=205581275&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_DELAYEDMXAdIdMZ205581275MXGuidMZ128a63dc-e6b0-a20b-26f7-d247ffffffd1MXadDelayedMZ24&mpname=List-Ad&mpname=Conf-Ad-Total&mpuid=3200001%3B9131%3B205581275%3B51047539%3B%3B&secev=AQAAASig%2FCoAAM0AAAABACIxMjhhNjNkY2Y5My5hMjBiMjc1LjczMTA3LmZmZmZmZmYwAAAAAQAAAAAMQOvbAKS5nnkwgtOqRobV5msoxiFsqenY&wmid=205581275

http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Trampek,14967

Dziwny ten link, ale chyba działa. Pozdrawiam i życze powodzenia.