Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo dziękujemy za wpłaty na Berusię. Ja swój numer konta podam jutro na pw osobom, które zgłosiły chęć pomocy - teraz mi serwis nie działa i nie mogę spisać numeru.

Myślę, że pojedziemy z Berusią najpierw do naszej pani wetki Ewy. Ona ją obejrzy, obmaca, zajrzy w oczka, i wtedy zdecydujemy wspólnie co dalej - czy do Lublina, czy gdzieś dalej na leczenie. Zobaczymy jaka będzie wstępna diagnoza.

Potrzebuję kogoś, kto pomoże mi zawieźć Berusię do weta, bo nie wiadomo jak będzie się zachowywała w samochodzie.

• Replies 805
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anielica napisał(a):

Myślę, że pojedziemy z Berusią najpierw do naszej pani wetki Ewy. Ona ją obejrzy, obmaca, zajrzy w oczka, i wtedy zdecydujemy wspólnie co dalej - czy do Lublina, czy gdzieś dalej na leczenie. Zobaczymy jaka będzie wstępna diagnoza.

Prosze wiec o numer konta.
I oczywiscie o nowe wiadomosci o psinie. Czy mozliwe bylyby tez jakies nowe zdjecia :modla: ?
Bardzo ciekawa jestem jej reakcji zaraz po wyjsciu z klatki ( czemu ja jestem tak daleko :pissed: i nie moge Wam pomoc - a mam i auto i znalazlby sie tez czas :wallbash: ?
Czy macie juz moze jakis wstepny termin spotkania z p. doktor ?
Pozdrawiam.
.
.
.

Posted

Dzieki za PW. Przesle pieniazki jutro po poludniu, dzisiaj po pracy juz nie zdaze.

Mam nadzieje, ze wstepne diagnozy Waszej p. doktor beda pomyslne ( ale milcze - nie zapeszam :ekmm: ) i dalsze dzialania przyniosa skutek.
Berusia moze bedzie znowu widziala :roll: ! ?
A swoja droga, ciekawe, kiedy ona ten wzrok stracila ? Czy to w wyniku starzenia, czy moze jakas wada ? A moze ona nie widzi juz od dawna i przyczyna jest inna ? Co by to jednak nie bylo - trzymam kciuki zeby sie powiodlo !
Caluski w nosek dla Berusi a dla Was poklony - jestescie ANIOLKAMI :angel:.

Posted

Berusia serdecznie dziękuje cioteczkom :

pixie
Aga Mazury
Beata J. (nick poprosimy ,niech się ujawni)

za wpłaty na na konto Alarmowego Funduszu.
:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Już znamy nazwisko bardzo dobrego okulisty w Lublinie (podobno)
Dzwoniłam , ale dziś mi juz uciekł....nazywa sie Balicki.... jak ktoś coś wie na jego temat to prsimy o informacje....(Buniu1 ???)
Jutro będzie w klinice na AR od 8.00 do 14.00 to zadzwonię i spróbuje jakoś umówić Berusię z nim na randkę...
Chciałybysmy zgrac tę wizytę z wizytą u naszej wetki p. Ewy ......
Chcemy żeby ją zbadała ...jej stan ogólny.....
Myslę ,ze to będzie już przyszły tydzien....

Posted

Alaa: wysłałam numer konta, ale można też na Fundusz Alarmowy wpłacić, jak napisała Tweety. Dzięki!

Ustaliłyśmy z Tiger, że pojedziemy w następnym tygodniu, musimy umówić lekarza, no i pogoda u nas jest tragiczna - ciągle leje. Więc nawet pospacerować nie będzie można, czy wyczesać pod schroniskiem, jak już ją nam wydadzą (znowu mamy zakaz wchodzenia do boksów, w których jest Berusia:-( ). Mam nadzieję, że Balicki nas przyjmie, zahaczymy o dr Ewę w celu ogólniej konsultacji. Może od razu jakąś obróżkę na insekty kupimy dla niej, albo preparat, żeby jej nie żarły pchły...

Posted

Wspaniale wiadomosci od rana. Trzymam dalej kciuki za pomyslne diagnozy lekarskie. Fajnie, ze w Lublinie jest specjalista i nie bedzie trzeba Berusi stresowac dodatklowo dlugim transportem.
Jak w schronisku moga zakazywac zajmowania sie potrzebujacymi psami ludziom, ktorzy chca to robic :angryy: ! Sami nie zapewniaja tego przeciez - powinni byc za to wdzieczni ! - to niesamowite :angryy: !

Posted

Dzwoniłam dziś do Balickego....
I umówienie sie z nim na konkretny dzień i godzinę niestety graniczy z cudem....Jest bardzo zajęty ,ma mnóstwo zajęć ,zebrań, badań, odczytów, wykładów itp....
Wyjasniłma sytuację i zgodził sie wstępnie na spotkanie 7 czerwca w środe, ale nie jest to na 100% pewne ....Mam we wtorek jakoś go łapac i pytac..... Bedę dzwonic od poniedziałku.... może się uda....

Tak więc czekamy.....
Na wszelki wypadek powiemy jednak w schronisku ,że w środę zabierzemy Berkę na badania..... żeby panie kierowniczki nie były zaskoczone ....

Posted

Tiger napisał(a):
Dzwoniłam dziś do Balickego....
I umówienie sie z nim na konkretny dzień i godzinę niestety graniczy z cudem....Jest bardzo zajęty ,ma mnóstwo zajęć ,zebrań, badań, odczytów, wykładów itp....
Wyjasniłma sytuację i zgodził sie wstępnie na spotkanie 7 czerwca w środe, ale nie jest to na 100% pewne ....Mam we wtorek jakoś go łapac i pytac..... Bedę dzwonic od poniedziałku.... może się uda....

Tak więc czekamy.....
Na wszelki wypadek powiemy jednak w schronisku ,że w środę zabierzemy Berkę na badania..... żeby panie kierowniczki nie były zaskoczone ....

Jestescie naprawde wspaniale :lol: . Strasznie mi smutno, ze nie moge Wam pomoc w tych zabiegach. Pozdrawiam.

/ Dzisiaj przesle pieniazki, jak obiecalam. Na poczatek moze niewiele, ale jesli bedzie pilna potrzeba nastepne rowniez wkrotce /.