Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Berusia będzie kąpana jutro (a właściwie juz dziś). Doszłyśmy do wniosku, że lepiej bedzie zrobić to w dzień, gdy jest bardzo gorąco - na wieczór jednak trochę się ochładza.

• Replies 805
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Babat ,bardzo dziękujemy za zainteresowanie, oby się udalo....
A o głowę się nie martw; kupimy Ci Alca-prim...:cool3: i będziemy robić okłady....

Posted

babat napisał(a):
Zawsze mozna zmienic ludzi na nowszy model. Mysle ze kazdy bedzie lepszy od tych co sa

Moim zdaniem na to tzreba położyć największy nacisk, bo z tym będzie też największy problem :angryy: Dziękujemy Babat :)

Posted

[quote name='Tiger']Mała poprawka.......Zdjęc było 58.....

Bardzo podoba mi sie to klapnięte jedno uszko....

A to Berusia i jej nowi przyjaciele- teraz z nimi mieszka...(dwie suczki i młody piesek)

A mnie sie strasznie podoba na tym pierwszym zdjeciu i oczywiscie jest przesliczna z tym klapnietym uszkiem !
Cudna psina i czy to tylko takie moje wrazenie ? ...... ale ta jej minka........ ona jest zadowolona :-o - usmiechnieta cudna mordka :loveu: !
No, nie mowiac juz o calym wspanialym towarzystwie . Jestescie wspaniale i kochane, ze chcialyscie przygarnac i poswiecic czas tej biedulce. Nie mam slow uznania dla Was.
Wiem, ze dziewczyny nie czytaja dogomanii ( i wcale sie nie dziwie, bo przy takiej gromadce futrzakow :crazyeye: - trudno sie nudzic i znalezc chwilke na inne zajecia - wierze i tym bardziej podziwiam ! ), ale wczoraj rozmawialam dluuuuuuuugo z Gosia i opowiadala mi o Berusi wszystko ze szczegolami.
Berusia to naprawde wyjatkowa sunia ! Niewidoma psinka - zeby sobie w nowych warunkach potrafila poradzic od pierwszych minut - czy to nie jest niezwykle ? Gdyby nie to, to czy przezylaby tyle lat w ...takim :angryy: schronisku ?
Matko, jak mi Gosia powiedziala, jak wygladalo wydanie Berci, to skora cierpnie ! ! ! On jej nie wyprowadzil ! ! ! On ja po prostu wyrzucil z budy ! ! ! ! ! !
Dlatego to cudowne, ze wreszcie jest juz daleko od tego strasznego miejsca !

Tylko to spanie na kanapie :razz: ? ? ? ? ? Nie, nie, nie - ja nie mam nic przeciwko temu :lol: - sama spalam z moja Igunia (:-( ) przytulona do mnie przez cale jej zycie, wiec wiem, jakie to mile :lol: . Tylko obawiam sie, ze Bercie mi dziewczyny rozpieszcza i co bedzie ......? ? ? ;)

Prosba do Tiger - jesli mozesz przeslac mi wszystkie - CALE 58 ZDJEC ! - bede bardzo wdzieczna. Wszystkich tu nie wkleisz, a ja chcialabym miec co do jednego - PROSZE :modla: - adres : zuzia@web.de

Pozdrawiam i dziekuje.

Posted

Zuziu , niestety ja podczas przenoszenia zdjęc do komputera wykasowałam większośc i zostawiłam tylko 15.....

Wiele z nich było nieudanych, bo Berusia nie chce niestety pozowac tylko prze do przodu były np. zdjęcia samego tyłeczka z ogonem albo kawałka ucha.....:lol: ......część też była niewyraźnych, bo fotograf ze mnie żaden.....

Prześlę ci więc wszystkie ,które mam...

P.S. a wczoraj jak dzwoniłaś to własnie byłam u Berusi z córką...było to tuż po sesji fotograficznej...

Posted

Tiger napisał(a):
np. zdjęcia samego tyłeczka z ogonem albo kawałka ucha.....:lol: ......część też była niewyraźnych, bo fotograf ze mnie żaden.....

Prześlę ci więc wszystkie ,które mam...

P.S. a wczoraj jak dzwoniłaś to własnie byłam u Berusi z córką...było to tuż po sesji fotograficznej...

....samego tyleczka - tez musialy byc urocze :loveu: !
Troche sie wiec naczekalas, bo sie przez telefon rozgadalam, ze ho ho...., a mowia o mnie, ze jestem milczkiem ...:-o !
Pozdrawiam i dziekuje za ocalale :lol: zdjecia.

Posted

ZuziuM, w końcu jesteś zadowolona i spokojna :)
Berusia w dobrych rękach, kieszonkowe narazie ma, a jak braknie to ciotki czuwają :)
Mnie ciekawi, jak dziewczyny poradziły sobie z zapachem schroniska, bo on jest trudny do zmycia, a tu już mowa o spaniu w łóżku...

Posted

Tiger napisał(a):
A to Berusia i jej nowi przyjaciele- teraz z nimi mieszka...(dwie suczki i młody piesek)

To nie jest wszystko, bo jeszcze są 2 psy na przychodne - stara suczka Mika, będąca własnością babci Moniki (babcia ma kłopoty ze zdrowiem i Monika opiekuje się tym psem) oraz mój Biszkoptowy Potwór, czyli Alma, która wraz ze mną przebywa tam codziennie parę godzin.
W każdym razie z małym schroniskiem prawie możemy już konkurować :evil_lol:

Posted

Mika jest ujęta w tych dwóch suczkach......, druga to Fifelka i piesek Krakers....zapomniałam zupełnie ,ze Alma też odwiedza.....

Jolu, czy wiesz jak się czuje Berusia po kąpieli?
Czy były jakieś problemy ,czy grzecznie dała się wykąpac?
I czy wygląda choć troszkę lepiej?

Posted

[quote name='Czarodziejka']Kawał baby z tej Beruśki.:lol:

Eeeeeeeee, to taki misio do kolanka i z tego, co slyszalam - straszny z niej pieszczoch ! Sama sie podklada pod rece do glaskania :loveu: .
Czarodziejko - zaluj, ze sie nie zdecydowalas, kiedy mialas okazje :lol:
.......

Jo37 - Ciebie tez chyba ta sunia zauroczyla :evil_lol: ? Powtorze tylko - jestes kochana :Rose: .

Tez jestem ciekawa, jak sie sprawowala Bercia w kapieli, ale mysle, ze nie robila klopotow - ona jest taka ulegla i poddawala sie przeciez tym lekarskim zabiegom bez zarzutu.....
I jeszcze mam pytanie - czy Bercia dostaje te leki przepisane przez p. doktor ( 1 tabl. na tydzien to, zdaje sie, byla ) ? ? ? ? ?

Tiger - nie ponaglam ze zdjeciami, ale tylko zapytam - czy wyslalas, bo nie mialam w poczcie ( i jesli nie masz czasu - to nie jest pilne ! ).

Posted

Eeeeeeeee, to taki misio do kolanka i z tego, co slyszalam - straszny z niej pieszczoch ! Sama sie podklada pod rece do glaskania :loveu: .
Czarodziejko - zaluj, ze sie nie zdecydowalas, kiedy mialas okazje :lol:
.......

ZuziuM - żałuję, ale ja nigdy nie miałam warunków, bo okazja była cały czas, ale cieszę się, bo jest i będzie w dobrych rękach.

A kawał babki jest - zad ma i udzik całkiem do rzeczy :cool3: , a że do kolanka...małe krągłe babki mają, jak widać, wzięcie :lol:

Posted

Wbrew pozorom Berunia wcale niejest taka przy tuszy. Ona jest już starą psiną i przez to ma np obwisły brzuch, co daje wrażenie, że jest grubiuteńka. Ale fakt-pupcię ma całkiem sporą :lol:

Posted

[quote name='paros']A co z Zosią? :razz: Czy trzeba ją ogłosić?? Na kogo namiary?? :roll:

Zosi koniecznie trzeba zalozyc jej wlasny watek.
Najczesciej sa u niej, chyba - Tiger i Anielica :roll: . Ona potrzebuje domku pilnie, bo jest teraz samotna bez swojej przyjaciolki Berusi.....:-( .
Jest taka slodka :loveu: !

A ja jeszcze nie mowie ostatniego slowa, jesli chodzi o Zosie .... nie jest wiec calkowicie wykluczone, ze spedzi swoje zycie u boku swojej przyjaciolki.... ale nie moge jeszcze zadeklarowac tego na 100 % :sadCyber: .
A w jej przypadku - z relacji dziewczyn, ktore ja znaja i jej sytuacje, nie bedzie to proste, bo ja trudno tam dojrzec. A jesli nawet, to jest bardzo zaniedbana :angryy: i przez to niezbyt atrakcyjana ( a wiekszosc ludzi odwiedzajacych schroniska raczej szuka ladnego pieska :-( - to smutne ).
Wiec gdyby ktos, mimo wszystko, pokochal Zosie - bede rownie szczesliwa !

Posted

[quote name='Tiger']Hi hi hi Zuziu.....wyszłam w trakcie rozmowy......:lol:

Tiger - szkoda, ze nie porozmawialysmy tez - chociaz chwilke....:roll:

Jesli chodzi o zdjecia, to juz Cie pytalam, ale powiem tylko, ze nie dostalam ich jeszcze ( ale sie nie spiesz specjalnie ).
I mam pytanie, czy dostalas moj email ze zdjeciem mojego domu ( jeszcze w budowie ), na ktorym jest moj Suzik ( jest bardzo podobny do Berusi :lol:) i Dianka (przyjaciolka Suziczka ) ?

Posted

[quote name='Jo37']Bardzo prosimy o nowe wiadomosci .Nowe zdjęcia byłyby bardzo,bardzo mile widziane .

To ja wstawie, poki co, zdjecia przyszlych kolezanek Berusi .

To jest Polcia :

W schronisku wygladala tak :

A to Inusia :

W schronisku wygladala tak :

To moje kochane dziewczyny, ktore beda zadowolone z nowego towarzystwa :lol: - jestem pewna.
.