Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na miau jest takie ogłoszenie w wątku transportowym:" co jakiś czas Wrocław - Tarnów - Wrocław. Gdyby było potrzebne to prosze o maila lub tel 606 66 12 44. Samochód jest kombi więc nawet dużego psa możemy zabrać gdyby była potrzeba. graynew"
może choć trochę pomoże

• Replies 805
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarodziejka napisał(a):
I znowu dobrzy ludzie kupili cegiełki dla Berci!:multi:
O ile dobrze zerknęłam, to ma już 63 zł!
Zależy tylko, kiedy wpłyną te pieniążki.

Super! :multi:
Nie spodziewałam się takiego odzewu.

Posted

anielica napisał(a):
Super! :multi:
Nie spodziewałam się takiego odzewu.

Popatrzcie, gdyby nie dziewczyny z dogo i ten ruch sieciowo - organoleptyczny wokół niej, to dalej tkwiłaby w kącie swojego boksu bez szans na życie.
A teraz kochanej suni przyświeca słoneczko nadziei :-( :lol: :-(

Posted

[LEFT]Cudownie, że dostała szansę!
Ale ile jeszcze tych niezauważonych, zapomnianych, opuszczonych :-(
Śliczna nieśmiała Zosia, co już z Berusią mieszka długo zostanie sama...
Ehhh...[/LEFT]

Posted

anielica napisał(a):
Cudownie, że dostała szansę!

Ale ile jeszcze tych niezauważonych, zapomnianych, opuszczonych :-(
Śliczna nieśmiała Zosia, co już z Berusią mieszka długo zostanie sama...

Ehhh...

Ależ Anielico, Zosia jest prześliczna, dlaczego nie miałaby znaleźć domku. Jest też młoda, a to atut!:roll:

Posted

Czarodziejka napisał(a):
30 cegiełek w aukcji Berusi opuszcza Allegro, a pieniążki na konto!
Zuzia - masz się cieszyć jutro rano, aukcja przynosi Berusi szczęście!:multi:

Nawet nie wiesz, jak bardzo sie ciesze :Cool!: :Cool!: :Cool!: !
Ludzie sa naprawde cudowni ! Tylko dlaczego nie chca wziac do siebie jakiejs sierotki ? Przeciez w przeliczeniu na ilosc polskich domow - tych psow wcale nie jest tak wiele...a to jest smutne.

Co robimy z informacja podana przez Tweety o mozliwym transporcie : Tarnow - Wroclaw ? Od Was Tarnow jest tez kawal drogi, ale moze latwiej cos bedzie znalezc. Ja nie moge tu raczej decydowac, bo przeciez to wszystko zalezy od Was.

Jesli chodzi o podstawiona osobe do adopcji, to mysle, ze tak bedzie najlepiej ! Myslalam nawet, zeby zadzwonic do schroniska jako przyszla opiekunka Berusi, ale pomyslalam ( a czasem to robie ;) ), ze moge jej tym tylko zaszkodzic i wzbudzic niechec tych " pan :angryy: ".

Posted

Czarodziejka napisał(a):

Wczoraj zupelnie nie mialam czasu, zeby zajrzec na Allegro.
Teraz wlasnie zobaczylam i chyba nie musze opisywac swojej reakcji - pieknie to napisalas :placz: :placz: :placz: ! To takie prawdziwe..... i bardzo wzruszajace. Dziekuje !
Nie trudno jest sobie wyobrazic, jak ona sie tam meczy w tym upale. Moje sunie siedza w domu i kilka razy dziennie maja zmieniana wode w miseczkach, a i tak jezorki wisza im do podlogi. A kto Berusi daje swieza wode :placz: ! Jak ona w ogole trafia do miseczek ?
Boze - te slepe biedaczki sa naprawde najnieszczesliwsze w schroniskach !

Posted

zuziaM napisał(a):
Wczoraj zupelnie nie mialam czasu, zeby zajrzec na Allegro.
Teraz wlasnie zobaczylam i chyba nie musze opisywac swojej reakcji - pieknie to napisalas :placz: :placz: :placz: ! To takie prawdziwe..... i bardzo wzruszajace. Dziekuje !
Nie trudno jest sobie wyobrazic, jak ona sie tam meczy w tym upale. Moje sunie siedza w domu i kilka razy dziennie maja zmieniana wode w miseczkach, a i tak jezorki wisza im do podlogi. A kto Berusi daje swieza wode :placz: ! Jak ona w ogole trafia do miseczek ?
Boze - te slepe biedaczki sa naprawde najnieszczesliwsze w schroniskach !

Wiesz, Zuziu, jeden allegrowicz najpierw kupił tylko jedną cegiełkę, ale po jakimś czasie dokupił 9 , czyli razem 10. Może poczytał na dogo - podałąm link, jakie to nieszczęśliwe stworzenie, ta nasza Berusia i ile osób walczy o jej godne życie.
Cieszę się, że chociaż wystawiając aukcję mogę jej pomóc, bo wziąć jej niestety...nawet na tymczas nie mogę.

Posted

Norbitka napisał(a):
Dzisiaj Berusia podeszła do krat do głaskania. Potem mnie obszczekała :) i wylizala

Norbitko - Czy myslisz, ze ona sie dobrze czuje? I nic sie nie dzieje ? Mysle o tych antybiotykach, ktore ponoc ostatnio jej dawali ?
Zreszta, powiedzcie mi, jaki sens jest dawac psu antybiotyk, skoro raczej wiadomo, ze nie bedzie dostawala go regularnie ? Przeciez antybiotyki dzialaja tylko jak sa podawane w serii - min. 6 sztuk regularnie co iles godzin ! ! !
I czy ona ma podawany ten lek przepisany przez Wasza p. doktor ( chyba 1 raz tygodniowo ? ) ?
O matko ! I co z tym transportem ? Cisza.....

Czarodziejko - przeciez wystarczy spojrzec w te oczyska kochane Berusi i juz czlowiekowi serce sie roztapia...............

Posted

zuziaM napisał(a):
Norbitko - Czy myslisz, ze ona sie dobrze czuje? I nic sie nie dzieje ? Mysle o tych antybiotykach, ktore ponoc ostatnio jej dawali ?
Zreszta, powiedzcie mi, jaki sens jest dawac psu antybiotyk, skoro raczej wiadomo, ze nie bedzie dostawala go regularnie ? Przeciez antybiotyki dzialaja tylko jak sa podawane w serii - min. 6 sztuk regularnie co iles godzin ! ! !
I czy ona ma podawany ten lek przepisany przez Wasza p. doktor ( chyba 1 raz tygodniowo ? ) ?
O matko ! I co z tym transportem ? Cisza.....

Czarodziejko - przeciez wystarczy spojrzec w te oczyska kochane Berusi i juz czlowiekowi serce sie roztapia...............

Antybiotyki dla Bery:crazyeye: Na co znowu?
Chyba coś w tym wątku przeoczyłam.

Posted

Masza4 napisał(a):
Berusia bierze antybiotyki :-( Nie powiedziano mi co jej dokładnie jest (pewnie niedoiczony konował sam dobrze nie wie :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:) Ale Bera wygląda dobrze, poczuła nas i podeszła do krat-miała ciepły nosek, ale to normalne przy 35 stopniach na słońcu :placz:Kochane z niej stworzenie. Ona czuje, że chce się pomóc!

Czarodziejko, taka informacje podala Masza4 i od tego momentu wszyscy wzmozyli czujnosc ! I mysle, ze to byl odpowiedni moment, zeby zaczac wyciaganie Berusi z tego okropnego miejsca.

A widzialam na stronie schroniska, ze jest tam tez ta biedna staruszka - Sonia :-( - biedactwo - ona chyba jest tam najstarsza - czy ma jakies szanse ? ? ?

Posted

Norbitka napisał(a):
Zuziu Berusia wyglądała mi zdrowo. Będzie dobrze.

Jesli nawet nie - to w domku odzyje kochane Berusiatko !

Musze wyjsc...sprawy do zalatwienia....
Bede jutro rano...z bijacym sercem, ze moze to JUZ...... !

Posted

To bardzo wzruszające, że ludzie chcą pomagać, kupując cegiełkę...
Czas kiedy Berusia opuści betonowy boks zbliża się wielkimi krokami!

PS. Co do Tarnowa, to niestety od nas daleko i z Lublina nie jeździ się tam często (częściej Radom-Kielce, no i Warszawa). Także chyba byłoby trudno przez Tarnów :-(

Posted

To wszytko co sie tu dzieje jest niesamowite. Chyba wiekszośc z nas na poczatku nie widziała swiatełka w tunelu dla Berusi. Jednak niemożliwe dzięki ludziom dobrej woli staje sie MOŻLIWE!! Jeszcze te kilkaset km do szczescia... kto je pokona?