AgaG Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 sPRBUJCIE Z CEGIELKAMI NA CEL HOTELU NA ALLEGRO. DZIEWCZYNY Z aMICUSA NAM KIEDYS KONTA UZYCZYŁY ŻEBYSMY ZBIERAŁY PIENIADZE AN OPERACJĘ SUCZKI I WPŁYNĘŁO AZ 720 ZŁOTYCH I NIE TYLKO JEJ POMOGLIŚMY Z TYCH PIENIEDZY ALE I INNYM PSOM! Co za s.. w tym schronie, brak słów...dranie... Quote
jnk Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 To ja już nic nie powiem na ten temat, bo rzeczywiście szkoda słów. :mad: Quote
zuziaM Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 ulvhedinn napisał(a):A może ją jednak umieścić w hoteliku, tak na wszelki wypadek... jakoś nie do końca ufam tym ludziom:shake: Ja rowniez juz przestalam wierzyc, ze Berusie zostawia w spokoju i pozwola jej dozyc tej szczesliwej chwili wyjscia na wolnosc ! Prosze - umiesccie ja w hoteliku ! ! ! :modla: :modla: :modla: :modla: Bedziemy zbierac pieniazki ( juz jakies przeciez sa na jej koncie - wiec bedzie na poczatek ) - ja bede tez wysylala jakies 150 - 200 zl/m-c - prosze nie pozwolcie zrobic jej krzywdy :modla: :modla: ! A przede wszystkim - w hoteliku bedzie miala stale kontakt z czlowiekiem i CIEN ! - w te straszliwe upaly ! CIEN w jej przypadku jest konieczny ! Blagam WAS ! ! ! Zabierzcie ja ! ! ! :modla: :modla: :modla: Ja juz moze wczesniej - koniec lub nawet polowa sierpnia, bede sie starala jak najszybciej, ja zabrac ! Te podawane antybiotyki to moze byc poczatek jakichs kombinacji, zeby udowodnic, ze mimo leczenia - nic sie nie dalo zrobic :angryy: ! ! ! To byloby STRASZNE ! ! ! . . Quote
zuziaM Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 anielica napisał(a):Beruśka, w górę! Słuchajcie, w związku z tym, że nie Berusia nie wymaga leczenia, fundusze na nią zebrane leżą na koncie. W związku z tym zastanawiam się na co je przeznaczyć Czekam na dyspozycje darczyńców. Przeznaczyc je trzeba na hotelik - Blagam ponownie :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: Quote
zuziaM Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 zuziaM napisał(a):Przeznaczyc je trzeba na hotelik - Blagam ponownie :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: Niech ktos sie odezwie ! Czy sa jakies hotele w okolicy ? Prosze, ona nie moze zostac w tym miejscu dluzej ! To nie dla takiej staruszki, ktorej nie wiadomo, ile zycia zostalo ! Damy rade - niektore psy z forum siedzialy czy nadal siedza w hotelach - po kilka miesiecy - bez szansy na szybki domek - tutaj domk jest najpewniejszy ! Jestem osoba odpowiedzialna ( inaczej, czy bralabym do siebie dwie sunie ze schronisk - w tym jdna bez lapki, ktora od marca nosze kilka razy dziennie na rekach z II pietra na dwor ! - ok. 7 - 8 kg zywej wagi ) i nie wycofam sie z tego ( chyba, ze ja przestane istniec na ziemi ). Chodzi tylko o zapewnienie Berci bezpieczenstwa do chwili adopcji. Prosze, zrobcie to jak najszybciej ! Quote
Norbitka Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 http://www.centrum-zwierzat.lublin.pl/hotel.php To jest nasz jedyny hotelik. Cenowo nie jest drogi. Ktos pewnie musiałby sie podjąc ja tam odwiedzać. I nie wiadomo czy sa miejsca- wakacje. Moze ktos z lublina by pomógł. Co robimy? Quote
AgaG Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 jest bardzo dobry hotel pod Krakowem w Lednicy Górnej pod Wiliczką. tam zresztą jest cień. no i opieka super, spacery itd, poraz mo zliwe nasze i moje w tym tez odwiedziny. Doba 20, ale nasze bidaki maja zniżkę i płacimy 15. trzeba jednak będzie zarezerwować telefonicznie, bo teraz sezon ...żeby czasem nie okazało się, że wszystko będzie zajęte. Quote
Aga_Mazury Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Jeśli zaczyna się kombinacja (niezrozumiala zresztą jak zwykle) to faktycznie jak najszybciej hotel....jeżeli znajdą się osoby, które pomoga finansowo....ja niestety nic obiecać nie mogę bo już mam za dużo bid na głowie, których nie mogę zostawić, ale ....jakiś wolny grosz jak się znajdzie chętnie podeślę.... Quote
zuziaM Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 AgaG napisał(a):jest bardzo dobry hotel pod Krakowem w Lednicy Górnej pod Wiliczką. tam zresztą jest cień. no i opieka super, spacery itd, poraz mo zliwe nasze i moje w tym tez odwiedziny. Doba 20, ale nasze bidaki maja zniżkę i płacimy 15. trzeba jednak będzie zarezerwować telefonicznie, bo teraz sezon ...żeby czasem nie okazało się, że wszystko będzie zajęte. Prosze, zabierzcie ja do tego hotelu. Anielica jest chyba na urlopie, ale bedzie zagladac na PW. Przepraszam, ze jestem tak daleko i nie moge pomoc......:-( - strasznie zle sie z tego powodu czuje. Jestescie kochane i obiecuje, ze odwdziecze sie wspaniala opieka nad Berusia, kiedy juz bedzie u mnie. Quote
zuziaM Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Ja juz nie bede miala dostepu do internetu ( do jutra 8,00 ). Ale bede sie strasznie niepokoila o dalszy los Berci. Czy mozecie podjac decyzje, co mozna dla niej zrobic ? Prosze....... Quote
ulvhedinn Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Jeśli nie wypali co innego, to oferuję Berusi hotelik u mnie- warunki kanapowe, 15zł/doba... Wolałabym jej dać po prostu tymczas, ale mam niejakie problemy finansowe... i swoje psiaki, wszystkie "kłopotki" ( Pao-padaczka, Mila-problemy hormonalne, leczona, no i Aksa na wózku)... Miałam już psa niewidomego, więc mnie to nie przeraża... Quote
Czarodziejka Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 zuziaM napisał(a):Niech ktos sie odezwie ! Czy sa jakies hotele w okolicy ? Prosze, ona nie moze zostac w tym miejscu dluzej ! To nie dla takiej staruszki, ktorej nie wiadomo, ile zycia zostalo ! Damy rade - niektore psy z forum siedzialy czy nadal siedza w hotelach - po kilka miesiecy - bez szansy na szybki domek - tutaj domk jest najpewniejszy ! Jestem osoba odpowiedzialna ( inaczej, czy bralabym do siebie dwie sunie ze schronisk - w tym jdna bez lapki, ktora od marca nosze kilka razy dziennie na rekach z II pietra na dwor ! - ok. 7 - 8 kg zywej wagi ) i nie wycofam sie z tego ( chyba, ze ja przestane istniec na ziemi ). Chodzi tylko o zapewnienie Berci bezpieczenstwa do chwili adopcji. Prosze, zrobcie to jak najszybciej ! Mogę wystawić aukcję z nr konta dla Berusi, żeby zebrać na hotelik dla niej. Mam co prawda kupę aukcji własnych i grzecznościowych, bo tu na wsi prawie nikt nie ma netu. Czekam też na aktywację własnego konta, być może dziś przyjdzie... Ludzie dobrej woli na pewno nie zostawią Berusi! Trzeba tylko dać zdjęcia, opisać sprawę, ustalić kwotę i podać nr konta. Czekam na info jestem zwarta i gotowa wystawić ją choćby dziś.Tekst mogę ułożyć - jestem z Berą od początku wątku, co do reszty - proszę o kontakt na pw. Quote
Masza4 Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Zuziu u nas w Lublinie jest jeden psi hotel, ale nie wolałabym nie wysyłać tam Berusi...Może skorzystać z tego domku we Wrocku? sama nie wiem. pieniędzy jest na razie sporo. na leczenie poszło chyba tylko 40 zł. ja dziś wyjeżdżam, nie wiem co robić... Quote
Czarodziejka Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 A ja wciąż pytam, czy wystawić aukcję z cegiełkami na hotel Berusi? Tylko w ten sposób mogę jej pomóc.... Quote
ulvhedinn Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Czarodziejka napisał(a):A ja wciąż pytam, czy wystawić aukcję z cegiełkami na hotel Berusi? Tylko w ten sposób mogę jej pomóc.... Wstaw, tak czy siak na pewno się jej przydadzą... Quote
anielica Posted July 10, 2006 Author Posted July 10, 2006 ulvhedinn napisał(a):Jeśli nie wypali co innego, to oferuję Berusi hotelik u mnie- warunki kanapowe, 15zł/doba... Wolałabym jej dać po prostu tymczas, ale mam niejakie problemy finansowe... i swoje psiaki, wszystkie "kłopotki" ( Pao-padaczka, Mila-problemy hormonalne, leczona, no i Aksa na wózku)... Miałam już psa niewidomego, więc mnie to nie przeraża... ulvhedinn: a czy u Ciebie jest miejscem, czy propozycja jest z tzw. awaryjnych? bo jeżeli jest, to chyba byłoby to najlepsze wyjście - i opieka super, domowe warunki, no i do Zuzi blisko. Lubelski hotelik jest typowo "klatkowy", więc Berusia czułaby się samotna tam... I czy Ty masz jakąś budkę? Bo ja nie jestem pewna, czy ona w mieszkaniu wytrzyma. Niewiele wiemy o niej, ale mam podejrzenia, że może nie umie zachować czystości w domu... Jeżeli nie u Ciebie, to poszukamy hoteliku może gdzieś koło Waeszawy, albo ten koło Krakowa... Zawsze to już bliżej do ZuziM. PS. Ja sfinansuję Berusi obróżkę i smyczkę. I też, w miarę możliwości, dołożę się do hotelu. Quote
Czarodziejka Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 ulvhedinn napisał(a):Wstaw, tak czy siak na pewno się jej przydadzą... No to wystawiam. Quote
ulvhedinn Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 U mnie mieszkanie, niestety... Tyle, że akurat nie mam współlokatorów, więc się przestrzeń życiowa zwiększyła:roll: Po prostu nie chcę żeby została w schronisku- mam złe przeczucia... odpukać!!! Quote
AgaG Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 [quote name='anielica'] Bo ja nie jestem pewna, czy ona w mieszkaniu wytrzyma. Niewiele wiemy o niej, ale mam podejrzenia, że może nie umie zachować czystości w domu... Niekoniecznie musza być z tym problemy. jak adoptowałam Kasanowę 15-latka głuchego i ślepego to wszycy mi mówili, ze będzie się załatwiał w domu, ale tak nie jest. Chyba, ze jest chory... ale to były pojedyncze przypadki. Siku nie zrobił nigdy mimo że w schronie spędził rok. natomiast w przypadk takich psów jest problem czasem schodów. ja mojego noszę, ale on waży tylko 18 kilo, pytanie czy berusia sobie poradzi ze schodami. Quote
anielica Posted July 10, 2006 Author Posted July 10, 2006 ze schodami myślę sobie poradzi, ona fizycznie jest sprawna i "kumata" jak na swoją sytuację. odważnie idzie przed siebie, nie jest lękliwa, jak się ją poprowadzi, to będzie szła. Quote
ulvhedinn Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 U nas był już pies, ślepy, stary i po wypadku- na początku się bał, ale szybko "zakumał' i raczej nie robił w domu. Czy do mnie, czy do hoteliku- wszędzie lepiej, bo przynajmniej będzie bezpieczna!!! Quote
zuziaM Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 ulvhedinn napisał(a):U nas był już pies, ślepy, stary i po wypadku- na początku się bał, ale szybko "zakumał' i raczej nie robił w domu. Czy do mnie, czy do hoteliku- wszędzie lepiej, bo przynajmniej będzie bezpieczna!!! Tyle wspanialych wypowiedzi, ze nie wiadomo do ktorej sie odniesc. Ulvhedinn, gdybys mogla Berusie u siebie przetrzymac, byloby to najlepsze dla Berci. W hotelu nie mialaby pewnie bliskiego kontaktu z czlowiekiem, a zmiana miejsca moglaby spotegowac stres. Wiec wtedy jeszcze bardziej bedzie potrzebny bliski kontakt ( a nie siedzenie w samotniosci w klatce ), a Berusia na dodatek nie widzi, co dzieje sie dookola..... Jesli chodzi o pieniazki ( kiedy juz ostatecznie zdecydujesz sie na wziecie Berusi ) - podasz mi numer konta i przesle Ci na jej utrzymanie. Ja bede we Wroclawiu, jak dobrze pamietam-18 sierpnia - obowiazkowo, bo bede odwozila na lotnisko siostrzenca, ktory po wakacjach u nas bedzie wracal do Chicago. I wtedy napewno sie spotkamy. A jesli bedzie to mozliwe ( bede sie starac ) to moze juz wtedy zabiore Berusie. Chociaz chcialabym pojechac jeszcze wczesniej - np. pod koniec lipca i spotkac sie z Toba i Berusia ( jesli oczywiscie pozwolisz ). Prosze wiec teraz, zebys potwierdzila chec zaopiekowania sie Bercia tak na 100 % i bedziemy organizowac transport. Trzeba bedzie wtedy zmienic tytul watku. Dziekuje Wam bardzo za pomoc. Quote
zuziaM Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 ulvhedinn napisał(a): Po prostu nie chcę żeby została w schronisku- mam złe przeczucia... odpukać!!! Wiesz, ze mnie tez niepokoi coraz bardziej podejscie pracownikow schroniska do sprawy. Nie znam realiow schroniskowego zycia, ale nie wydaje mi sie, zeby powszechne byly badania psow i podawanie im nagle lekow. Berusia byla na badaniach i jej stan zdrowia nie budzil zastrzezen.... Skad nagle to zainteresowanie schroniskowego lekarza :crazyeye: ? A moze im zalezy, zeby Berusia pojechala zdrowiutka do domu :roll: ? ? ? Quote
Czarodziejka Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Zuziu! Ty podejmujesz decyzje w sprawie Berusi. Czy wystawić aukcję z cegeiełkami na Fundusz Nadziei dla niej? Wczoraj w nocy pytałam, ale już nie miałam siły brnąć przez procedurę wystawiania. Nie chciałabym robić nic na siłę, ale może dobrze byłoby, gdyby na koncie Berusi było kilka zł? Quote
Recommended Posts