Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hmmm... Wiek nie ma tu nic do rzeczy. Psy nie patrzą w kalendarz :) Suczka mojej siostry ma 15 lat, wygląda jak wyliniała wycieraczka i w czasie cieczki znalazła amatorów (do niczego nie doszło, ale było gorąco) :evil_lol:

• Replies 805
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jnk napisał(a):
Hmmm... Wiek nie ma tu nic do rzeczy. Psy nie patrzą w kalendarz :) Suczka mojej siostry ma 15 lat, wygląda jak wyliniała wycieraczka i w czasie cieczki znalazła amatorów (do niczego nie doszło, ale było gorąco) :evil_lol:

Nie wtym rzecz, po prostu - czy nie szkoda sterylizować takiej staruszki? To przecież jednak pod narkozą.:shake:

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Dlaczego nie ma żadnych wiadomości?
Może ciocie gdzieś wyjechały...

Ciocie maja wiecej takich bidulek do dogladania..... my, co najwyzej mozemy podnosic Berusie i liczyc, ze moze wczesniej ktos ja pokocha i zapewni wygodny kacik.....
.
.

Posted

Nie wszystkie ciocie wyjechały, zmieniamy się :)
Po prostu nie mamy teraz żadnych wieści o Berusi. Gdy byłyśmy w schronie ostatnio, Berusia leżała sobie w budce bo tam było jej chłodniej. Myślę, że w schronie baliby się ją teraz uśpić (dziwne, że jakiś czas temu tego nie zrobili). Wiedzą jakie jest zainteresowanie Berusią, wiedzą, że ktoś ma ją adoptować po wakacjach. Wiedzą, że gdy coś się jej stanie, zniknie w 'tajemniczych' okolicznościach zrobimy ostry DYM :angryy:

Posted

Masza4 napisał(a):
Nie wszystkie ciocie wyjechały, zmieniamy się :)
Po prostu nie mamy teraz żadnych wieści o Berusi. Gdy byłyśmy w schronie ostatnio, Berusia leżała sobie w budce bo tam było jej chłodniej. Myślę, że w schronie baliby się ją teraz uśpić (dziwne, że jakiś czas temu tego nie zrobili). Wiedzą jakie jest zainteresowanie Berusią, wiedzą, że ktoś ma ją adoptować po wakacjach. Wiedzą, że gdy coś się jej stanie, zniknie w 'tajemniczych' okolicznościach zrobimy ostry DYM :angryy:

Oj byłby, byłby:mad:

Posted

Masza4 napisał(a):
Myślę, że w schronie baliby się ją teraz uśpić (dziwne, że jakiś czas temu tego nie zrobili). Wiedzą jakie jest zainteresowanie Berusią, wiedzą, że ktoś ma ją adoptować po wakacjach. Wiedzą, że gdy coś się jej stanie, zniknie w 'tajemniczych' okolicznościach zrobimy ostry DYM :angryy:

Bardzo wiec Was prosze, aby im w schronisku to jasno uzmyslowic, ze Bercia pojedzie do nowego domku juz wkrotce. Bedzie mieszkala na Dolnym Slasku - daleko, ale bedzie szczesliwa. Niech wiec nic jej nie probuja zrobic :angryy: , bo nie pozbywa sie zdrowego ( na ile pozwala jej wiek ) psa z ogromna szansa na adopcje ( pewna adopcje ).

Posted

Oznajmiłyśmy już to paniom k. ale zobaczyłyśmy tylko skrzywione pyski. To była reakcja na to, że adopcja będzie dopiero po wakacjach. Tu widać brak logiki i totalną głupotę, bo pies siedzi w tym więzieniu juz bardzo długo, a nie spodobało im się, że ma posiedzieć jeszcze dwa mesiące. :angryy: Nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednim stanowisku :angryy: A może właśnie planowali uśpić ją w wakacje...Niech tylko Berusia zniknie na chwile! :angryy:

Posted

Dzis zajrzałam równiez do berusi. Biedna z tą nie do konca wyliniała sierścią. Zastanowiło mnie, że zareagowała. gdy podeszłam do krat. Odwróciła głowe w moja strone .... Gdy byłam tamtym razem reakcja była zerowa.

Posted

Norbitka napisał(a):
Dzis zajrzałam równiez do berusi. Biedna z tą nie do konca wyliniała sierścią. Zastanowiło mnie, że zareagowała. gdy podeszłam do krat. Odwróciła głowe w moja strone .... Gdy byłam tamtym razem reakcja była zerowa.

Moze tez ma lepsze i gorsze dni - jak i " ludzkie staruszki " :roll: .

Martwie sie bardzo tym, co napisala Masza4 :sad: . Ona juz tak dlugo czeka - nie moga jej zrobic takiego swinstwa ! Boze ! - to nawet nie swinstwo ! - to by bylo najgorsze okrucienstwo :onfire: !
.

Posted

Masza4 napisał(a):
Myślę, że możesz być spokojna Zuziu. Nie ujdzie im to na sucho jeśli coś :angryy:

Tylko to mala pociecha, bo zycia by to Berusi nie wrocilo ...............

Miejmy nadzieje wiec, ze bedzie dobrze i Bercia dzielnie niech czeka - ten szczesliwy dzien nadejdzie. Zajela juz na dobre miejsce w moim sercu :loveu: i nikt jej juz nie przegoni ;) .

Posted

Tylko że na hotel trzeba by się złożyć, a te same pieniądze można przeznaczyć na inne potrzebujące psiaki :roll: Choć z drugiej strony, jeśli coś złego ma spotkać Berkę :roll:

Posted

Jeślicci "ludzie" są złośliwi, to przecież mogą powiedzieć wszystko: serce stanęło, miała jakiś atak... Zróbcie aukcję na allegro- to działa! i poszukajcie jak najtańszego hoteliku...

Posted

Berusia bierze antybiotyki :-( Nie powiedziano mi co jej dokładnie jest (pewnie niedoiczony konował sam dobrze nie wie :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:) Ale Bera wygląda dobrze, poczuła nas i podeszła do krat-miała ciepły nosek, ale to normalne przy 35 stopniach na słońcu :placz:Kochane z niej stworzenie. Ona czuje, że chce się pomóc!

Posted

Staramy się nad tym wszystkim jako tako panować, ale tu naprawdę dzieją się dziwne rzeczy. Skoro np chowa się jamnika przez osobą adoptującą, mimo, że jest stworzona do posiadania psa, to chyba nie można mówić o jakiejkolwiek uczciwości. Będziemy trzymać rękę na pulsie!!!!!

Posted

Ja dzisiaj się z Beruśką dłuugo wygłaskałam przez kraty. Była bardzo spokojna - podstawiała łępinę do głaskania i nie odchodziła, mimo, że było bardzo gorąco. Ona wcześniej w ogóle nie była głaskana, dopiero jak my ją znalazłyśmy w tym schronie. Tak bym chciała, żeby doczekała domku...

Berusia dzisiaj: