jnk Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 AlmaMater, ja zaraz mam wypłatę, więc jakby co, to podrzucę dla Berusi w swoim i Twoim imieniu parę złociszy. ;) Quote
zuziaM Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Bunia1 napisał(a):Widziałam dzisiaj Berusię jest naprawdę przesłodka. Moge tylko powiedziec, ze Wam zazdroszcze. Quote
Tiger Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Dzwoniłam na kliniki wczoraj, Balickiego nie było, ale dowiedziałam się, że pan doktor ma wpisany dyzur od 8.00 do 14.00 w środę 14 czerwca i prawdopodobnie będzie...... Będę pilotować.... anielico ,zrobiłybysmy tak: ( oczywiście jeżeli środa- 14.06 Ci odpowiada) Rano do schronu zabrac Berusię ,troszkę sprobowac ją doprowadzić do "ładu", potem do p. Ewy , a potem do Balickiego.... Wczoraj miałam wrażenie ,że ona jednak troszkę słyszy..... leżała sobie w boksie....zawołałam ją i podnisła głowe...... ale może po prostu poczula zapach człowieka..... Quote
Aga_Mazury Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Berusiu Kochana ....zobacz jakie masz Kochane Ciocie :loveu: napewno serduszkiem widzisz...dziewczyny jesteście Kochane... Quote
anielica Posted June 7, 2006 Author Posted June 7, 2006 Bardzo bym chciała dla Berusi cichego, spokojnego kąta. Żeby nie starzała się samotnie, żeby jakaś ręka ją pogłaskała, chociaż kilka minut na dzień :-( My znowu mamy zakaz wchodzenia do boksów... Quote
anielica Posted June 7, 2006 Author Posted June 7, 2006 Dla Berusi wpłynęła jeszcze jedna wpłata, od Ewy z Lubania - 20 zł. Bardzo serdecznie dziękujemy w imieniu Berusi! :buzi: Berusia ma na koncie 410 zł!!! Tiger, nie wiem jak to będzie w środę następną. Mam do wykonania pracę, przed Bożym ciałem i mam na nią wtorek i środę. Prawdopodobnie we wtorek się nie wyrobię, więc będę musiała w środę również pójść, na parę godzin. Tylko, że ciężko się tak umawiać niepewnie. Prawdopodobnie zajmie nam to cały dzień - pielęgnacja, potem lekarze. W czwartek Boże Ciało, pewnie wolny piątek i znowu tydzień mija. Cholerka, może Masza będzie mogła... Ja dopiero po BC mogę się umówić na pewno. Quote
Bunia1 Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Chorobcia, chętnie bym pomogła ale niestety w środę wyjezdzam na tydzień. Quote
zuziaM Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 anielica napisał(a):Dla Berusi wpłynęła jeszcze jedna wpłata, od Ewy z Lubania - 20 zł. Bardzo serdecznie dziękujemy w imieniu Berusi! :buzi: Ewa to moja wspaniala sasiadka, ktora ma ogromne serce dla zwierzakow. Ma sporo swoich ukochanych kotkow i jedna starowinke - pudelke Viki.Pani Ewa pomaga wszystkim potrzebujacym zwierzakom w okolicy. A mam nadzieje, ze wkrotce dolaczy do tego forum jej corka, ktora rowniez pomogla juz wielu zwierzaczkom. Kochana Berusiu, trzymaj sie dzielnie. Quote
anielica Posted June 8, 2006 Author Posted June 8, 2006 Napisałam do Maszy, może ona pojedzie z Berusią, żeby już sprawy nie odkładać. Bo pieniążki na lekarza są i można działać. Jeżeli nie będzie mogła to ja się kontraktuję na bank na początek tygodnia po Bożym Ciele. Tylko trzeba umówić Balickiego. Quote
anielica Posted June 8, 2006 Author Posted June 8, 2006 Masza ma czas i pojedzie z Berusią i Tiger do weta. Także najprawdopodobniej akcja po niedzieli. Quote
Bunia1 Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Świetnie, ale będę umierać z ciekawości bez dostępu do netu:placz: Quote
Tiger Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Buniu nie martw się....wyslę ci smska.... Żeby tylko coś dało się zrobić z tymi oczkami.... W schronie mówią ,że to ślepota i głuchota starcza..... ale ona jest w dobrej kondycji fizycznej i nie chce mi się wierzyc ,że te oczy to starość.... Quote
zuziaM Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Tiger napisał(a): Żeby tylko coś dało się zrobić z tymi oczkami.... .... Trzymam za to kciuki ! Quote
Monia_ Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Kochany Beruś czeka na cichy kącik i swojego człowieka! Quote
jnk Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Beruniu, kto to widział tak się chować przed światem??? Quote
anielica Posted June 10, 2006 Author Posted June 10, 2006 Nie zapominajmy o niej! Tylko my możemy ją stamtąd wyciągnąć! Quote
Tiger Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 W sobotę zrobiłysmy Berusi parę nowych fotek..... Niestety tylko przez kraty, bo nie możemy jej wyprowadzić.... Zobaczcie na te zdjęcia...... Patrzy tak, jakby widziała..... Jest kochana.....Tak spokojna...... Sierść w fatalnym stanie, posklejana, bardzo brudna i martwa - nie kąpana od lat chyba..... Ale widac ,że gdyby ją wykąpac, wyczesać i odkarmić porządnie (nie wiadomo jak długo jest na samej kaszy) to byłby jeszcze z niej naprawdę ładny pies..... Czy ktoś ją przygarnie na resztę życia ??? Jej potrzeba tak niewiele.... kawałeczek swojego miejsca i przyjazna dloń człowieka, która czasem podrapie za uchem.... Quote
anielica Posted June 11, 2006 Author Posted June 11, 2006 Podnoszę Berusię! Tiger, jak będziecie jechać do weta, potrzebujecie kasy. Podaj mi proszę na pw albo gg numer konta, to zrobię przelew, bo na razie wszystko u mnie leży. Quote
Aga_Mazury Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Berusiu.....czekamy na dobre wieści od weta.... a kiedy to nastąpi? Quote
anielica Posted June 11, 2006 Author Posted June 11, 2006 Aga_Mazury napisał(a):Berusiu.....czekamy na dobre wieści od weta.... a kiedy to nastąpi? We wtorek lub środę, jeżeli wet okulista będzie mógł ją przyjąć. Quote
zuziaM Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 anielica napisał(a):We wtorek lub środę, jeżeli wet okulista będzie mógł ją przyjąć. Oby sie udalo i mozna bylo ja zbadac. A przy tej okazji tez wyczesac psine. Zaczynaja sie upaly i taka ogromna ilosc starej siersci bedzie tylko ja dodatkowo grzala. Po wyczesaniu moze sie zdarzyc, ze ona miejscami moze wylysiec. Kiedy wyczesalam ( nieczesana przez kilka, co najmniej, lat dlugowlosa psine - nie ma juz mojej Dianki :-( ) przestraszylam sie, ze jej tylko zaszkodzilam, bo ona zaczela miec lyse placki na skorze ! - a wyczesalam siersci na przynajmniej dwa spore jaski . Potem zaczela jej odrastac piekna, lsniaca jedwabista siersc. Berusia tez bedzie piekna. Quote
Recommended Posts