Dabrowka Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Coś nam to imie dzisiaj chodziło po głowie... bo kiedy przeczytałam maila (z powiadomienia) o Berku, który okazał się być suką :cool3: pomyślałam od razu, pamiętając jego/jej zdjęcia, żeby może przechrzcić Berka na Zosię... ale chciałam poczekać na zdjęcia ze spaceru... No i proszę, okazało się, że Zosia owszem, była blisko :loveu: Świetnie, że się Wam udało wydobyć psy :) Oby to był dobry znak na przyszłość... Quote
anielica Posted May 14, 2006 Author Posted May 14, 2006 Beruśka czeka. Na swoją budkę i kawałek ogórdka, gdzie mogłaby bezpiecznie spędzić starość... Quote
Masza4 Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 i ja tez podnoszę Berusię która tak strasznie kocha... Quote
PaulinaT Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Ale numer - nie Berek a Berusia :evil_lol: Kurcze no - to naprawdę ślicznościowa psinka jest. Wiadomo coś skąd ta ślepota? Czy ona tak od zawsze czy w wyniku choroby? Quote
zuziaM Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Jejciu, jaka ta panienka jest podobna do mojego kochanego Suziczka ! Mial zamieszkac z nami w nowym domu, ale nie zdazyl - 1 kwietnia okrutni "LUDZIE :angryy: " spalili go razem z jego przyjaciolka Diana........:placz:. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24046 Mam nadzieje, ze Berusi sie poszczesci. Jesli do poznej jesieni nie znajdzie domu, to moze wtedy sprobuje namawiac swojego meza, zeby ja wziac do nas ( dopiero wtedy sie wprowadzimy - teraz mieszkamy w wynajetym mieszkaniu z dwiema suczkami ). Nie wiem , czy cos to da. Ale raz juz zgodzil sie na adopcje z dogomanii malenkiej Poli bez nozki http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21266( a 3 miesiace wczesniej na wziecie naszej kochanej Inusi ze schroniska w Jeleniej Gorze http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20253). Tylko, ze musialam poczynic niestety pewne obietnice, ze teraz to on zdecyduje kiedy i jakiego psiaka wezmiemy. Bo bedziemy potrzebowali wieksza suke do pilnowania ( musialaby mieszkac w kojcu ). Oczywiscie zrobie wszystko, zeby to nastapilo poprzez dogomanie. Pozdrawiam i zycze cudownego domku dla suni. Quote
Evra Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Ej, dziewczyny, nie można tak podmieniać psów!:loveu: Z Berka kołtuna zrobiłyście całkiem sympatyczną sunieczkę. Jeszcze kilka spacerków z czesaniem i będzie jak nowa. :loveu: Trzymam kciuki z całych sił za domek!!! Quote
Biedronka Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Berek - Berusią, no nieźle :-) W każdym razie - w górę! Quote
wanda szostek Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Dziewczęta napiszcie coś o tej jej ślepocie. Może dałoby się cos z tym zrobić. Cuda się zdarzają. Kto dorzuci się na konsultacje u dobrego okulisty? Gdyby tak jej podarować chociaż cień wzroku. Pomyślmy o tym. Quote
anielica Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 Mnie to wygląda na zaćmę w obydwu oczach. Do okulisty możemy zabrać, ale kto będzie potem psinie codziennie leki dawał :shake: Potrzebny domek w ogródkiem i budką dla naszej Ślepuszki!!! Quote
wanda szostek Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 anielica napisał(a):Mnie to wygląda na zaćmę w obydwu oczach. Do okulisty możemy zabrać, ale kto będzie potem psinie codziennie leki dawał :shake: Potrzebny domek w ogródkiem i budką dla naszej Ślepuszki!!! Jeżeli zaćma to jest szansa. Można operować. Domek z ogródkiem się przyda ale niech on go choć troszke zobaczy Quote
anielica Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Czy nasza Berusia me jeszcze jakąś szansę??:-( Quote
zuziaM Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='wanda szostek']Dziewczęta napiszcie coś o tej jej ślepocie. Może dałoby się cos z tym zrobić. Cuda się zdarzają. Kto dorzuci się na konsultacje u dobrego okulisty? Gdyby tak jej podarować chociaż cień wzroku. Pomyślmy o tym. Jesli znajdzie sie ktos, kto ja zawiezie do specjalisty, to ja sie doloze na ten cel chetnie. Prosze tylko, umowcie ja i moze rzeczywiscie jest jakas szansa usuniecia tej zacmy ( jesli to zacma ). Slepota jest najgorszym nieszczesciem ( a dla tej samotnej psiny - wrecz okrucienstwem ). Mysle o niej bez przerwy. Jestem za daleko, niestety, zeby moc ja chociaz odwiedzac. I nie bede sie powtarzala, bo pisalam juz wczesniej, ale moze to wlasnie u mnie znajdzie dom do konca swoich dni. Quote
wanda szostek Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='zuziaM']Jesli znajdzie sie ktos, kto ja zawiezie do specjalisty, to ja sie doloze na ten cel chetnie. Prosze tylko, umowcie ja i moze rzeczywiscie jest jakas szansa usuniecia tej zacmy ( jesli to zacma ). Slepota jest najgorszym nieszczesciem ( a dla tej samotnej psiny - wrecz okrucienstwem ). Mysle o niej bez przerwy. Jestem za daleko, niestety, zeby moc ja chociaz odwiedzac. I nie bede sie powtarzala, bo pisalam juz wczesniej, ale moze to wlasnie u mnie znajdzie dom do konca swoich dni. Dziewczyny jest oferta domu. Do akcji. Jest chyba jakiś specjalista na miejscu. Może stanie się cud? Zdiagnozujcie i jakie koszty. Quote
zuziaM Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 [quote name='wanda szostek']Dziewczyny jest oferta domu. Do akcji. Jest chyba jakiś specjalista na miejscu. Może stanie się cud? Zdiagnozujcie i jakie koszty. Moj maz jest bardzo uparty i ciezki bedzie orzech do zgryzienia. Bede robila wszystko, zeby pomoc. Urzekla mnie ta psina bardzo. Pod koniec roku wprowadzamy sie do nowego domu i konieczny bedzie jeszcze kojec dla psiakow, ktore beda mieszkac na dworze. Ogrodzenia jeszcze porzadnego nie mamy i jakis czas go nie bedzie dlatego kojec to koniecznosc. Buda jest juz gotowa, bo zbudowalismy ja dla naszego Suzika, ale on nie doczekal :-( ( a to byl jednojajowy blizniak Berusi :crazyeye: i pewnie dlatego tak zapadla mi ona w serce ). Nie myslcie tylko, ze jakikolwiek pies trafi do nas z jednej klatki do drugiej ! Zapewniam, ze psy maja u nas swobode i sa bardzo kochane. Ina, odkad jest u nas, ma dlugie spacery ( a ostatnio sama spaceruje po polach wokol naszej budowy :evil_lol: - lobuzica ma niespozyta energie), a Polcia woli lezec na slonku na kocyku ( jej na trzech nozkach nie chce sie kicac po 60-arowej dzialce ). Quote
Masza4 Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Jutro dogadamy się z anielicą jak rozwiązać tę sprawę. Byłoby super, gdyby Berusia trafiła do domu w ogrodem, ona jest taka kochana. Pogadamy z kierownictwem, czy wydadzą ją na badania... Quote
Recommended Posts