Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 805
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niewidomy, starszy już pan Berek błaga o ciepły głos i miękką dłoń swojego człowieka na resztę swoich dni.....

Jest łagodny i zupełnie nieabsorbujący.... może mieszkać w budzie...

Pomóżmy mu znaleźć dom !!!!!!

Posted

Berek chyba już jest na allegro, ale nie jest za piękny z tymi kołtunami.

Szkoda, że nikt nie może go wyczesać. Skoro jest w boksie tylko z jednym psem, to można by wyczesać oba i by się nie gryzły. Szkoda. Przecież pod tymi kłakami na pewno go swędzi.:shake: :shake: :shake:

Posted

Masza4 napisał(a):
będziemy starać się do niego dostać :evil_lol:

I oby się Wam udało. Bo to przecież od razu zwiększa jego szanse... pomijam to, że ładniejszy się zrobi po drobnych zabiegach, ale przecież im więcej o psie wiadomo, tym łatwiej przekonać kogoś...

Posted

Dzisiaj kochany Berek był na spacerku. Może poźniej anielica wstawi jakieś zdjęcia, bo chyba mu robiła.

Moim zdaniem Berek jest całkiem niewidomy, ale mimo tego dzielnie pokonuje wszelkie przeszkody. Potykał się o krawężnik, ale szybko szedł naprzód, Gdy kucałam przed nim-niuchał czujnie i wsadzał swój łepek na kolana. Czekał na mizianie...Berek świetnie sobie radzi, nie czuje lęku przed otoczeniem, chętnie chodzi na smyczy. Bardzo ufa człowiekowi, chce żeby ten dobrze go poprowadził. Jest naprawdę przekochany! Ma tylko bardzo zaniedbane futerko, pełno w nim dreadów, resztek jedzenia, na grzbiecie utworzył mu się filc. Doprowadzimy go do ładu! Jeszcze kilka spacerków z czesaniem i pies będzie jak nowo narodzony, no...może z wyjątkiem wzroku :-(

Posted

[quote name='Masza4']Dzisiaj kochany Berek był na spacerku. Może poźniej anielica wstawi jakieś zdjęcia, bo chyba mu robiła.

Moim zdaniem Berek jest całkiem niewidomy, ale mimo tego dzielnie pokonuje wszelkie przeszkody. Potykał się o krawężnik, ale szybko szedł naprzód, Gdy kucałam przed nim-niuchał czujnie i wsadzał swój łepek na kolana. Czekał na mizianie...Berek świetnie sobie radzi, nie czuje lęku przed otoczeniem, chętnie chodzi na smyczy. Bardzo ufa człowiekowi, chce żeby ten dobrze go poprowadził. Jest naprawdę przekochany! Ma tylko bardzo zaniedbane futerko, pełno w nim dreadów, resztek jedzenia, na grzbiecie utworzył mu się filc. Doprowadzimy go do ładu! Jeszcze kilka spacerków z czesaniem i pies będzie jak nowo narodzony, no...może z wyjątkiem wzroku :-(

Super Masza. Te spacerki i kontakt to juz dla niego wiele. Może się uda?

Posted

Faktycznie postęp jest i wcale nie mały, a ogromny :) Argumetowali to tak, że oszczędzimy im czas i odpchlimy psiaki. Ale teraz już nie mogą zabronić nam wyprowadzać! Postawimy się :evil_lol:

Posted

To oczywiście ja mam problemy ze wzrokiem, bo miałam zakodowane, że boksy są naprzemienne - psy, suki. Obok była Brązula, więc wykombinowałam, że pies. A na boksie jak byk pisze, że suki. Berkowa jest z jedną jeszcze sunią - dzisiaj pierwszy raz była na spocerku, ale niestety nie chodzi na smyczy:( Nazwałyśmy ją Zosia. Bardzo łagodna sunia.

A Berusiowa umie na smyczce chodzić, ale denerwuje się, bo nie zna terenu dookoła. Dla niej, i dla Zosi też, idealny byłby domek z ogródkiem.

Berkowa:

Berka zdenerwowana długim staniem w miejscu...

A tutaj Zosia - koleżanka z boksu: