Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 805
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Berek, Berek!
Dzien do berek!
Ryjeczek czeka na pysznosci!
Zabki, co tam zabki...papusiu...mniam mniam
juz ja sobie rade dam

juz dzwonie po sniadanko
kto mi przyniesie dzis
aniolek? czekam

Posted

Ślepe pieski są słodkie, takie ufne. I doskonale sobie radzą.
Mój Tosiek to umiał nawet aportować! Po prostu słuchał gdzie spadło, szukał i przynosił.
Jak tylko będę mogła mieć psa to wezmę tylko ślepaczka.

Posted

Norbitka napisał(a):
A Berek jest sliczny chociaż troszke zaniedbany. W domu napewno by był slicznym pieskiem i bardzo kochanym.

Berek jest naprawde niesamowity! Reaguje na anielice gdy ta jest jeszcze daleko od niego...Kochane Stworzenie!!!

Posted

Anielico, jesteś kochana, że tak wynajdujesz te psie sierotki, te najbardziej biedne wśród biednych...Chciałam tylko nadmienić, że mój poprzedni ś.p. piesek, to była pudliczka, która dostała zaćmy... Ponieważ to było ładnych parę lat temu wszelkie operacje okulistyczne u zwierząt były na etapie eksperymentalnym niemalże, więc bałam się podjać ryzyko operacji (zwłaszcza, że niewidomy pies radzi sobie b. dobrze i dla postronnego obserwatora to nawet nie jest zauważalne, że pies nie widzi). Ale, tak sobie gdybam... Nie doczytałam może w wątku ale... No, może, może piesek by miał szanse na jakąś operację poprawiającą wzrok... Oczywiście jakby miał własnego pana...Bo po takich operacjach to kropelki trzeba podawać różne kilka razy dziennie... No i w ogóle... Wiem, że doktor Garncarz pomaga takim sierotkom schroniskowym i nie bierze tyle co za zwykłych pacjentów... No tak sobie gdybam poprostu....... Może nadmiernie optymistycznie.....

Posted

Najpierw domek :-(
On już jest wiekowym pieskiem, nie wiem jaka może być przyczyna ślepoty. Bardzo cieszyłabym się, gdyby znalazł swoje podwórko, swoją ciepłą budkę, kochającego Pana. Oczywiście można próbować z oczkami, jak najbardziej, ale domek najważniejszy, domeeeeeek...

Posted

Zaglądam, zaglądam :cool3:

Jak się czuje Beruś? Inne psy nie dokuczają mu? Bez problemu znajduje miskę i budę? Spaceruje po boksie czy tylko siedzi?

Posted

Evra napisał(a):

Jak się czuje Beruś? Inne psy nie dokuczają mu? Bez problemu znajduje miskę i budę? Spaceruje po boksie czy tylko siedzi?

Beruś jest w Boksie tylko z jednym psem - podobnym do niego i młodszym. Pieski żyją w zgodzie i Berkowi chyba nie dzieje się krzywda. Raczej siedzi sobie w głębi boksu, ale mnie już poznaje, więc jak przyszłam ostatnio z karmą, to podbiegł pod kraty i czekał. Nawet poszczekuje, żeby się przypomnieć :lol: Ale muszę pod sam nosek dać karmę, żeby zjadł - nieporadny...

Beruś czeka na swoją szansę!