anielica Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Ten niewidomy piesek jest w schronisku już od dłuższego czasu. Jest umieszczony w boksach, do których my nie mamy wstępu. Więc możemy tylko podejść do klatki, pogłaskać przez kraty, podetknąć pod nosek karmy. Bierze delikatnie... To nie jest młody psiak. Spokojny, bardzo zrezygnowany, zdezorientowany. Ma skołtunione, bardzo zaniedbane futerko (nie możemy wejść i wyczesać...). Biedny jest z tymi swoimi ślepymi oczyskami... :-( Bardzo bym chciała, żeby znalazł domek i tylko my możemy mu pomóc. Ze schroniska nikt go nie zabierze. On nie podchodzi do krat, tylko siedzi z tyłu, nie widzi przechodzących ludzi... Może spokojnie mieszkać gdzieś w ocieplonej budce. Stróżem nie będzie, przydac się nie przyda :shake: Ale właśnie dlatego potrzebuje naszej pomocy... PIESEK OKAZAŁ SIĘ BYĆ SUNIĄ - BERUSIĄ. OBECNIE BERUSIA JEST W DOMU TYMCZASOWYM W LUBLINIE. ZA MIESIĄC, DWA POJEDZIE DO ZUZIM I ZAMIESZKA Z NIĄ NA ZAWSZE!!! "] Quote
anielica Posted April 13, 2006 Author Posted April 13, 2006 Średni-większy. Trochę ponad kolano, jeżeli dobrze pamiętam. Quote
anielica Posted April 13, 2006 Author Posted April 13, 2006 Ślepaczek szuka domku... Choćby kawałka kącika :( Quote
paros Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 To biedny niewidomy piesek, który potrzebuje domu z wielkim sercem!!! Nie jest już młody ale moze ktos może zapewnic mu odrobinę serca na starość!!!! :modla: :modla: :modla: :modla: Quote
anielica Posted April 18, 2006 Author Posted April 18, 2006 Czy Ślepaczek ma szanse na dom???:-( Quote
Tweety Posted April 18, 2006 Posted April 18, 2006 może tego nie widać na pierwszy rzut oka ale to jest bardzo ładny pies tylko mocno zaniedbany, potrzebny ktoś kto o niego zadba a psisko odwdzięczy się wielokrotnie :modla: :modla: :modla: Quote
anielica Posted April 19, 2006 Author Posted April 19, 2006 Ślepuszek wędruje na górę szukać domu!!! Quote
Biedronka Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Biedaczek, jak ktoś mógł oddać go do schroniska wiedząc, że ma takie małe szanse na nowy dom. Do góry, niech go wszyscy zobaczą! Quote
anielica Posted April 19, 2006 Author Posted April 19, 2006 On w tym schronie nie ma szans na domek... Ciągle z tyłu, na pierwszy rzut oka nie widać, że ślepy, tylko, że jakiś "skołowany". No i zaniedbany...:-( Musimy mu pomóc! Quote
muro Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 wyglada jak moj *******a kiedy go znalazlam, ehhh slabe szanse na dom w schronie ;( Quote
muro Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 ktos mi powie czemu mi gwiazdki wyskoczyly? chcialam napisac p i e r d o ł a Quote
anielica Posted April 20, 2006 Author Posted April 20, 2006 bo nasze forum dba o czystość językową i kulturę :evil_lol: :evil_lol: Quote
anielica Posted April 20, 2006 Author Posted April 20, 2006 myślałam, żeby ogłosić go na allegro... pewnie szansa jest niewielka, ale spróbuję... Quote
anielica Posted April 20, 2006 Author Posted April 20, 2006 Ślepy na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=99736616 Bardzo nieśmiało... :kciuki: Quote
pixie Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 CZY WIEDZA O NIM W SPECJALNYM STALYM WATKU U REBELLI ??????? Szansa dla starych i kalekich MAMY SERWER - KONKRETNE ZADANIA - SZUKAM CHĘTNYCH MOZE JAKIS PRZYDOMEK PRZYJAZNY acz wymowny BYLBY WSKAZANY? Juz jest wystarczajaco pokrzywdzony przez los, dajmy mu choc jakies imie, a moze Brail spolszczony na Brajl....albo jakiegos innego slynnego niewidomego? Quote
anielica Posted April 20, 2006 Author Posted April 20, 2006 masz rację pixie, warto pomyśleć o imieniu dla biedaka... do rebelii też zajrzę na wątek, dziękuję :buzi: Quote
Dabrowka Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 anielica napisał(a):warto pomyśleć o imieniu dla biedaka... Moje rozumowanie było następujące: - na zdjęciach wygląda z tą skołutnioną sierścią jak miś, czyli niedźwiedź. - "niedźwiedź" w pewnym obcym języku to bear ;) - czyli Ber... - czyli Berek :) I dlatego - korzystając z pierwszeństwa, skoro nie śpię ;) - proponuję imię Berek :) Quote
Magdarynka Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Baton, Bary (Bari), Boss, Misiek, Reks, Max, Oren... Quote
pixie Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 bardzo mi sie podoba, jest radosne i... troche zwariowane Juz sie ciesze, ze bedzie mial imie! A moze sladem Umki, bedzie ono mialo tajemnicza moc i odmieni jego los ! Quote
anielica Posted April 21, 2006 Author Posted April 21, 2006 Dabrowka napisał(a):Moje rozumowanie było następujące: - na zdjęciach wygląda z tą skołutnioną sierścią jak miś, czyli niedźwiedź. - "niedźwiedź" w pewnym obcym języku to bear ;) - czyli Ber... - czyli Berek :) I dlatego - korzystając z pierwszeństwa, skoro nie śpię ;) - proponuję imię Berek :) I mnie się Berek podoba :loveu: Zdrobniale byłoby Beruś :lol: Quote
Tiger Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 No to .....niewidomy Berek szuka kochającego domku.... Quote
muro Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 no no , berek do domu , chce cie w "metamorfozach" ogladac!! Quote
Recommended Posts