Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maruda666 napisał(a):
Zaglądam jak sobie Lenka radzi :):)

radzi sobie...
leki doszly i od razu poprawa! 2 miesiace szly, ale doszly (duza paczka, bo mala nadal nie doszla :( )
bez lekow obijala sie strasznie, upadala, nie zdazala sie 'rozstawic' (lapek) zanim upadnie, a teraz koordynacja lepsza
ogolnie to sytuacja z lekami jak sa sie nie zmienia, wyglada jakby chorobana razie sie nie posowala...

bede u weta tu z nia jakos w Lutym, bedziemy gdybac o programach w ktorych moze bedzie mogla uczestniczyc itd. nic pewnego, ale jak sie nie probuje, to sie nie ma...

niedlugo przesle jakies zdj i filmiki, tylko to wklejanie na forum jestr strasznie czasochlonne.....

Posted

czerda napisał(a):
ta mała paczka pewnie już nie dojdzie bo była wysłana priorytetem, napisz listę leków i poprostu wyślę na zapas teraz

Na poczatek zeby w Lutym jakos doszly:
B1 TEVA - duzo bo ona je 6 tabl / dzien
Nootropil lub podobne bo teraz dostaje 3/dzien
Tegretol - 1 pudelko min (podaje 2,5/dzien)
Galomega bo schodzi szybko (3-6/dzien zaleznie od dawki)
Wit E
--------------
A na Marzec (wole napisac wczesniej bo moze znow bedzie szlo 2 m-ace...) to co sie da z calej listy lekow:

Codzienne dawkowanie:
MILGAMMA 100 (100mg + 100mg) (podaje 1/4 tabl/dzien - rano)
TEGRETOL CL 200mg - (podaje 2,5tabl / dzien - 1 rano, 1/2 po poludniu, 1 wieczorem)
GALOMEGA 700mg lub 575mg zaleznie od dostepnosci (podaje 6 tabl / dzien - 2 rano, 2 po poludniu, 2 wieczorem)
SPAMILAM 10mg (podaje 1,5 tabl / dzien - 1rano - 1/2 po poludniu)
KOENZYM Q10 30mg + WIT E (podaje 1 tabl / dzien - rano)
WIT B1 TEVA 25mg (podaje 6 tabl / dzien - 3 rano, 3 wieczorem)
WIT B6 50mg - (podaje 1 tabl / dzien - rano)
WIT B12 VEGEVIT 5microgram (podaje 2 tabl / dzien - 1 rano, 1 wieczorem) -
ewentualnie w zamian WIT B12 10microgram (podaje 1 tabl / dzien - rano)
WIT A - (podaje 1 tabl / dzien - rano)
WIT E - [podaje 400mg/dzien, rano lub rano i wieczorem przy tabl 100(2x2) i 200mg(2x1), rano przy tabl 400mg(1x1)]
NOOTROPIL = Piracetam 1200mg, (podaje 3 tabl / dzien - 2 rano, 1 po poludniu do 16h

Doraznie:
RELANIUM 5mg - w razie niespokojnosci, 1/2 - 1tabl/dzien - to akurat JESZCZE MAM a podaje rzadko wiec na razie nie wysylaj
Na miesnie:
Tetrazepam, (= Clinoxan, Epsipam, Myolastan, Musaril, Relaxam and Spasmorelax)

Dzieki!!!!

Posted

docha napisał(a):
matko, tyle leków? jej wątroba siądzie.

wiekszosc to sa witaminy :) ona bez lekow niestety nie dziala...

czerda, poki co musialam odstawic Flnarizinum czy cos takiego co to bylo na noc na 'glowe'... bo nam Lenka zaczela wpadac w pol sen/pol spiaczkowaty sen z ktorego ja trzeba bylo budzic. na razie lek jest 'out', ewent sprobuje za miasiac raz jeszcze.

Posted

moze sie Lenka nie obrazi jak zrobie O/T:

jaky ktos mial cos do dania (kasa ale przede wszystkim karma, ryz, makaron, moga byc te 'nie za drogie' lub tez inne rzeczy) to Harbutowice niedaleko Krakowa przyjma dary. Radio Krakow pomaga w zbiorce darow - mozna wiec przywiezc / doslac na adres podany w wydarzeniu na FB:

https://www.facebook.com/#!/events/334887926544804/

lub tutaj:

http://psilos.org/

Pieski czekaja :)

• 2 weeks later...
Posted (edited)

A Clifford z mojego podpisu sie nie doczekal :(

wklejam watek do Olkusza z kto ostatnio uratowano od smierci chyba 17 psow... teraz szukaja domkow..

http://www.dogomania.pl/threads/223045-Pieski-wyci%C4%85gni%C4%99te-z-olkuskiej-mordowni-pod-moj%C4%85-opiek%C4%85-pilnie-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w

przyda sie kazda pomoc - rozglaszanie, adopcje, karma.... cokolwiek!

Edited by krakowianka.fr
Posted

krakowianka.fr napisał(a):
Na poczatek zeby w Lutym jakos doszly:
B1 TEVA - duzo bo ona je 6 tabl / dzien
Nootropil lub podobne bo teraz dostaje 3/dzien
Tegretol - 1 pudelko min (podaje 2,5/dzien)
Galomega bo schodzi szybko (3-6/dzien zaleznie od dawki)
Wit E
--------------
A na Marzec (wole napisac wczesniej bo moze znow bedzie szlo 2 m-ace...) to co sie da z calej listy lekow:

Codzienne dawkowanie:
MILGAMMA 100 (100mg + 100mg) (podaje 1/4 tabl/dzien - rano)
TEGRETOL CL 200mg - (podaje 2,5tabl / dzien - 1 rano, 1/2 po poludniu, 1 wieczorem)
GALOMEGA 700mg lub 575mg zaleznie od dostepnosci (podaje 6 tabl / dzien - 2 rano, 2 po poludniu, 2 wieczorem)
SPAMILAM 10mg (podaje 1,5 tabl / dzien - 1rano - 1/2 po poludniu)
KOENZYM Q10 30mg + WIT E (podaje 1 tabl / dzien - rano)
WIT B1 TEVA 25mg (podaje 6 tabl / dzien - 3 rano, 3 wieczorem)
WIT B6 50mg - (podaje 1 tabl / dzien - rano)
WIT B12 VEGEVIT 5microgram (podaje 2 tabl / dzien - 1 rano, 1 wieczorem) -
ewentualnie w zamian WIT B12 10microgram (podaje 1 tabl / dzien - rano)
WIT A - (podaje 1 tabl / dzien - rano)
WIT E - [podaje 400mg/dzien, rano lub rano i wieczorem przy tabl 100(2x2) i 200mg(2x1), rano przy tabl 400mg(1x1)]
NOOTROPIL = Piracetam 1200mg, (podaje 3 tabl / dzien - 2 rano, 1 po poludniu do 16h

Doraznie:
RELANIUM 5mg - w razie niespokojnosci, 1/2 - 1tabl/dzien - to akurat JESZCZE MAM a podaje rzadko wiec na razie nie wysylaj
Na miesnie:
Tetrazepam, (= Clinoxan, Epsipam, Myolastan, Musaril, Relaxam and Spasmorelax)

Dzieki!!!!

kopiuję, drukuję i przekażę czerdzie, bo nie ma internetu :(

buziaczki dla Lenki i jej wspaniałej Pani!!!

Posted

mari23 napisał(a):
kopiuję, drukuję i przekażę czerdzie, bo nie ma internetu :(

buziaczki dla Lenki i jej wspaniałej Pani!!!

hej, bardzo prosze o pilne wyslanie tych pierwszych 5, myslalam ze juz sa w drodze (with b1 juz nie mam, wit e i galomege mam na 7 dni, nootropil na 2 tyg, tegrettol tak samo)
i reszte tez predko aby nie bylo przerwy
dziekujemy!

Posted

[quote name='krakowianka.fr']hej, bardzo prosze o pilne wyslanie tych pierwszych 5, myslalam ze juz sa w drodze (with b1 juz nie mam, wit e i galomege mam na 7 dni, nootropil na 2 tyg, tegrettol tak samo)
i reszte tez predko aby nie bylo przerwy
dziekujemy![/QUOTE]

wydrukowaną listę przekazałam czerdzie
czerda ostatnio chorowała ( jeszcze jest chora, zapalenie oskrzeli), ale mówiła, że postara się jak najszybciej wysłać te leki

• 2 weeks later...
Posted

witajcie, czy leki moze poszly?
Jak sie ma czerda, zdrowa juz?

Nie chce nikogo martwic, ale napisze pare slow.
Lenka sie czuje coraz gorzej, tzn chodzi (nadaj jak pijana) ale strasznie upada i sie obija
Duzo (bardzo duzo) spi
Jakbysmy jej nie budzili i z kanapy nie sciagali, to ona by tam najchetniej caly dzien spedzila
Ostatnio musielismy ja nawet motywowac do zabawy
Ja wiem, ze ona tez roznie reaguje na temperature na zewnatrz, choc u nas w domu jest zawsze min 20st C, wiec cieplo, wieczorem 22-23C.

Lenka caly czas dostaje leki od czerdy, bez nich to w ogole nia rzuca, staram sie ja wciagnac do badan nad Ataxia, ale Pani kt sie tym zajmuje w UK w cambridge byla na macierzynskim, musze sie znow skontaktowac i dopytac czy wrocila.
Z wetami gadalam, podpisza bez problemu zeby ja tam wyslac.
mamy sie tylk o pokazac z papierami u nich i oni wystawia potzrebne podpisy i pieczatki.

Co moge wiecej napisac, moze obiecane zdj wkleje w kolejnym poscie. Ide zaladowac na hosting plikow...
Pozdrwaiamy.

• 3 weeks later...