Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mamy na dzien dzisiejszy:
beataczl - 30zl
fioneczka (Azyrkowe pozostalosci) - 88,30zl
cos bedzie z bazarku, ale nie wiem jeszcze ile, bo sie konczy 18 IX.

hotelik kosztuje 13zl/dzien => 390zl we Wrzesniu

A wlasnie ad tego, to przypominam, ze jest BAZAREK m.in dla LENKI:

http://www.dogomania.pl/threads/2137...inne-drobiazgi...

Goraco ZAPRASZAMY!!!

Prosze tez o rozglaszanie, wrzucanie linku do podpisu itd... :-)

Posted

czerda/mari23 - czy mozemy prosic o wyslanie podwojnej ilosci lekow na hotel (bo ja ze soba bede musiala je zabrac z Polski do UK, ale pzresylanie trwa...)

Zeby bylo latwiej, wklejam calosc co jest potrzebne:

Ostateczna lista lekow (na 2 miesiace leczenia):

1. Milgamma N - 0.5mL / dzien (inj) potrzeba w sumie 15mL/m-ac wiec 30mL/2 m'ace (lub tabletki 1tabl/dzien ? - dawkowanie do potwierdzenia)

2. Tegretol 200 - 3x/dzien w dawkowaniu jak ponizej:
1tabl - 1/2 tabl - 1tabl, potrzeba w sumie 2 i 1/2tabl/dzien = 75tabl/m'ac =150tabl na 2m'ace

3. Buspiron - 10mg rano - 1x/dzien rano, potrzeba 1tabl/dzien = 30tabl/m'ac = 60tabl/2 m'ace

4. amantydyna - 1x/dzien rano, potrzeba 1tabl/dzien = 30tabl/m'ac = 60tabl/2 m'ace

5. wit. E - 1tabl, 1x/dzien rano, potrzeba 1tabl/dzien = 30tabl/m'ac = 60tabl/2 m'ace

6. koenzym Q - 1tabl, 1x/dzien rano, potrzeba 1tabl/dzien = 30tabl/m'ac = 60tabl/2 m'ace

7. Witaminy grupy B:

- B1 forte - 3tabl, 2x/dzien, potrzeba w sumie 6tabl/dzien = 180tabl/m'ac = 360tabl/2m'ace

- B12 Vegevit - 1tabl, 1x/dzien wieczorem, potrzeba 1tabl/dzien = 30tabl/m'ac = 60tabl/2 m'ace

PROSZE DOLOZCIE WIECEJ wit B BO JUZ SIE SKONCZYLY

8. Galomega 100 kapsulek - 2tabl, 3x/dzien potrzeba w sumie 6tabl/dzien = 180tabl/m'ac = 360tabl/2m'ace

9. Cavinton Forte 10mg - 1tabl, 2x/dzien, potrzeba w sumie 2tabl/dzien = 60tabl/m'ac = 120tabl/2m'ace

widzialam tez info takie w ostatniej wiad od czerdy:
spamilam 10mg 1 tabl.rano, nie wiem czy Lenka juz to dostaje..

Przydaloby sie aby ta lista zostala sprawdzona i potwierdzona, m.in. ad lekow ktorych dawkowanie jest do potwierdzenia.

z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam,

Posted

Lenka codziennie dostaje

rano:
Milligamma 0,5ml
tegretol 1tab.
wit.B 3tab.
B12 vegevit 1 tab.
galomega 2tab.
cavinton forte 1tab.
koenzymQ 1tab.
spamilan 1tab.

po południu:
galomega 2 tab.
cavinton forte 1tab
B1 forte 3 tab.
tegretol 1/2 tab.

wieczór:
galomega 2tab.
tegretol 1tab.

Witaminy E nie podaje bo jej nie dostałam. Została przysłana witamina C (nie podaje jej)
Dostaje zawsze 2 opakowania B1 Forte tj. 120 tab. dlatego nie wystarcza ich do końca miesiąca

Posted

Mam kilka sztuk milgammy po mojej suni - umarła dziś :-(
zawiozę Ci Iwonko do hotelu jak będę jechać, ale to kropla w morzu

Jak coś innego zdobędę to też Ci przywiozę.
Trzeba ją szybko brać z hotelu, pogoda się robi jesienna...

Posted

sprawdziłam - wit.ę była zawarta w coenzymie Q więc osobno jej nie było
buspiron -tak , 10mg. rano
amantadyna 1 tabl. rano
reszta jak dotychczas jeśli nie jest gorzej , proszę o info, jak Lenka się czuje- potrzebne mi jaknajwięcej informacjii

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
to chyba nie o Lence pisze hotelamok? ufff

czerda napisał(a):
budrysek- z Lenką wszystko dobrze

BUDRYSEK napisał(a):
nie zyje? :(

Z Lenka jest w porzadku (no poza cala ta jej choroba...)
Umarla sunia - Tara - mojej siostry iwonim.

Zaraz poprawie te leki, ja sobie tez to musze juz zapisac na zapas...

czerda - z Lenka nie jest ani gorzej, ani Lepiej. hotlamok nam (mi i iwoniam) potwierdzila, ze zla pogoda na nia wplywa zdecydowanie zle... gorzej wstaje, gorzej sie czuje, skuczy.
jak jest slonce, to jest jako tako.

patrzac na te kilka miesiecy w hoteliku, to teraz ogolnie chodzi gorzej, ale mniej ja na boki przekreca, mniej nia rzuca, jak pogoda jest ok, to Lena sama moze jesc/pic. tylko czasem trzeba jej pomoc. jak pada, to jest gorzej...

Posted

[quote name='czerda']sprawdziłam - wit.ę była zawarta w coenzymie Q więc osobno jej nie było
buspiron -tak , 10mg. rano
amantadyna 1 tabl. rano
reszta jak dotychczas jeśli nie jest gorzej , proszę o info, jak Lenka się czuje- potrzebne mi jaknajwięcej informacjii

poprawilam dawkowanie wyzej w liscie.
czy mozesz potw czy: spamilam 10mg 1 tabl.rano, to nazwa jakiegos innego leku czy to ma byc dolozone?

Posted

czerda napisał(a):
sprawdziłam - wit.ę była zawarta w coenzymie Q więc osobno jej nie było

Nie, nie. Witamina E faktycznie jest połączona z coenzymem Q ale poza tym osobno dostałam 2 opakowania wit.E. Mam nadzieję że nie można jej przedawkować?

Posted

[QUOTE=czerda;1761253

Lena nadal potrafi sama sobie radzić z jedzeniem i piciem, ma dni że lepiej chodzi i dni że gorzej tzn. często się przewraca, podrzuca nią, to najczęściej w emocjach, jak jest spokojna i nic ją nie rozprasza to dość duży kawałek drogi potrafi ładnie przejść, oczywiście cały czas podtrzymywana. Ogólnie to wydaje mi się że jednak nią bardziej "rzuca"niż 2m-c temu