hotelamok Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Stale brakuje mi witaminkiB. Lenka dostaje ją 2Xdziennie po 3 tab. więc 2 opakowania jakie dostaje starcza na 20dni. Jak bym mogła prosić o większą ilość będę wdzięczna. Quote
fizia Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Dzisiaj brzydka pogoda, to Lence się pewnie nie spodoba... Quote
krakowianka.fr Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 przesylam usciski dla Lenki... Quote
fizia Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Jak z finansami Lenki? dużo brakuje? Quote
krakowianka.fr Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Mamy na dzien dzisiejszy: beataczl - 30zl fioneczka (Azyrkowe pozostalosci) - 88,30zl cos bedzie z bazarku, ale nie wiem jeszcze ile, bo sie konczy 18 IX. hotelik kosztuje 13zl/dzien => 390zl we Wrzesniu A wlasnie ad tego, to przypominam, ze jest BAZAREK m.in dla LENKI: http://www.dogomania.pl/threads/2137...inne-drobiazgi... Goraco ZAPRASZAMY!!! Prosze tez o rozglaszanie, wrzucanie linku do podpisu itd... :-) Quote
krakowianka.fr Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 czerda/mari23 - czy mozemy prosic o wyslanie podwojnej ilosci lekow na hotel (bo ja ze soba bede musiala je zabrac z Polski do UK, ale pzresylanie trwa...) Zeby bylo latwiej, wklejam calosc co jest potrzebne: Ostateczna lista lekow (na 2 miesiace leczenia): 1. Milgamma N - 0.5mL / dzien (inj) potrzeba w sumie 15mL/m-ac wiec 30mL/2 m'ace (lub tabletki 1tabl/dzien ? - dawkowanie do potwierdzenia) 2. Tegretol 200 - 3x/dzien w dawkowaniu jak ponizej: 1tabl - 1/2 tabl - 1tabl, potrzeba w sumie 2 i 1/2tabl/dzien = 75tabl/m'ac =150tabl na 2m'ace 3. Buspiron - 10mg rano - 1x/dzien rano, potrzeba 1tabl/dzien = 30tabl/m'ac = 60tabl/2 m'ace 4. amantydyna - 1x/dzien rano, potrzeba 1tabl/dzien = 30tabl/m'ac = 60tabl/2 m'ace 5. wit. E - 1tabl, 1x/dzien rano, potrzeba 1tabl/dzien = 30tabl/m'ac = 60tabl/2 m'ace 6. koenzym Q - 1tabl, 1x/dzien rano, potrzeba 1tabl/dzien = 30tabl/m'ac = 60tabl/2 m'ace 7. Witaminy grupy B: - B1 forte - 3tabl, 2x/dzien, potrzeba w sumie 6tabl/dzien = 180tabl/m'ac = 360tabl/2m'ace - B12 Vegevit - 1tabl, 1x/dzien wieczorem, potrzeba 1tabl/dzien = 30tabl/m'ac = 60tabl/2 m'ace PROSZE DOLOZCIE WIECEJ wit B BO JUZ SIE SKONCZYLY 8. Galomega 100 kapsulek - 2tabl, 3x/dzien potrzeba w sumie 6tabl/dzien = 180tabl/m'ac = 360tabl/2m'ace 9. Cavinton Forte 10mg - 1tabl, 2x/dzien, potrzeba w sumie 2tabl/dzien = 60tabl/m'ac = 120tabl/2m'ace widzialam tez info takie w ostatniej wiad od czerdy: spamilam 10mg 1 tabl.rano, nie wiem czy Lenka juz to dostaje.. Przydaloby sie aby ta lista zostala sprawdzona i potwierdzona, m.in. ad lekow ktorych dawkowanie jest do potwierdzenia. z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam, Quote
hotelamok Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Lenka codziennie dostaje rano: Milligamma 0,5ml tegretol 1tab. wit.B 3tab. B12 vegevit 1 tab. galomega 2tab. cavinton forte 1tab. koenzymQ 1tab. spamilan 1tab. po południu: galomega 2 tab. cavinton forte 1tab B1 forte 3 tab. tegretol 1/2 tab. wieczór: galomega 2tab. tegretol 1tab. Witaminy E nie podaje bo jej nie dostałam. Została przysłana witamina C (nie podaje jej) Dostaje zawsze 2 opakowania B1 Forte tj. 120 tab. dlatego nie wystarcza ich do końca miesiąca Quote
iwoniam Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Mam kilka sztuk milgammy po mojej suni - umarła dziś :-( zawiozę Ci Iwonko do hotelu jak będę jechać, ale to kropla w morzu Jak coś innego zdobędę to też Ci przywiozę. Trzeba ją szybko brać z hotelu, pogoda się robi jesienna... Quote
hotelamok Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Kurcze przepraszam pomyliłam psiaki. Lenka oczywiście ma wit.E i dostaje ją. Tylko B1 forte brakuje Quote
hotelamok Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Strasznie mi przykro:(. Pomyśl, że teraz już nic ją nie boli a ona wesoła biega z innymi towarzyszami... Quote
BUDRYSEK Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 hotelamok napisał(a):Strasznie mi przykro:(. Pomyśl, że teraz już nic ją nie boli a ona wesoła biega z innymi towarzyszami... nie zyje? :( Quote
czerda Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 postaram się jutro wysłac leki dal Lenki Quote
BUDRYSEK Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 czerda napisał(a):postaram się jutro wysłac leki dal Lenki to chyba nie o Lence pisze hotelamok? ufff Quote
czerda Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 sprawdziłam - wit.ę była zawarta w coenzymie Q więc osobno jej nie było buspiron -tak , 10mg. rano amantadyna 1 tabl. rano reszta jak dotychczas jeśli nie jest gorzej , proszę o info, jak Lenka się czuje- potrzebne mi jaknajwięcej informacjii Quote
krakowianka.fr Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 BUDRYSEK napisał(a):to chyba nie o Lence pisze hotelamok? ufff czerda napisał(a):budrysek- z Lenką wszystko dobrze BUDRYSEK napisał(a):nie zyje? :( Z Lenka jest w porzadku (no poza cala ta jej choroba...) Umarla sunia - Tara - mojej siostry iwonim. Zaraz poprawie te leki, ja sobie tez to musze juz zapisac na zapas... czerda - z Lenka nie jest ani gorzej, ani Lepiej. hotlamok nam (mi i iwoniam) potwierdzila, ze zla pogoda na nia wplywa zdecydowanie zle... gorzej wstaje, gorzej sie czuje, skuczy. jak jest slonce, to jest jako tako. patrzac na te kilka miesiecy w hoteliku, to teraz ogolnie chodzi gorzej, ale mniej ja na boki przekreca, mniej nia rzuca, jak pogoda jest ok, to Lena sama moze jesc/pic. tylko czasem trzeba jej pomoc. jak pada, to jest gorzej... Quote
krakowianka.fr Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 [quote name='czerda']sprawdziłam - wit.ę była zawarta w coenzymie Q więc osobno jej nie było buspiron -tak , 10mg. rano amantadyna 1 tabl. rano reszta jak dotychczas jeśli nie jest gorzej , proszę o info, jak Lenka się czuje- potrzebne mi jaknajwięcej informacjii poprawilam dawkowanie wyzej w liscie. czy mozesz potw czy: spamilam 10mg 1 tabl.rano, to nazwa jakiegos innego leku czy to ma byc dolozone? Quote
krakowianka.fr Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 hotelamok napisał(a):Kurcze przepraszam pomyliłam psiaki. Lenka oczywiście ma wit.E i dostaje ją. Tylko B1 forte brakuje dasz mi znac czy kupowalas wit B i ile jestem Ci winna... ;-) Quote
czerda Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 buspiron to to samo lek. co spamilan Quote
hotelamok Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 czerda napisał(a):sprawdziłam - wit.ę była zawarta w coenzymie Q więc osobno jej nie było Nie, nie. Witamina E faktycznie jest połączona z coenzymem Q ale poza tym osobno dostałam 2 opakowania wit.E. Mam nadzieję że nie można jej przedawkować? Quote
hotelamok Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 krakowianka.fr napisał(a):dasz mi znac czy kupowalas wit B i ile jestem Ci winna... ;-) Nic Krakowianko to dla Lenki:) Quote
hotelamok Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 BUDRYSEK napisał(a):nie zyje? :( Tak jakoś z pośpiechu nie zacytowałam. Z Lenką wszystko w porządku. Iwoniam pisała o swojej suczce, która była u niej na tymczasie dożywotnim Quote
hotelamok Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [QUOTE=czerda;1761253 reszta jak dotychczas jeśli nie jest gorzej , proszę o info, jak Lenka się czuje- potrzebne mi jaknajwięcej informacjii Lena nadal potrafi sama sobie radzić z jedzeniem i piciem, ma dni że lepiej chodzi i dni że gorzej tzn. często się przewraca, podrzuca nią, to najczęściej w emocjach, jak jest spokojna i nic ją nie rozprasza to dość duży kawałek drogi potrafi ładnie przejść, oczywiście cały czas podtrzymywana. Ogólnie to wydaje mi się że jednak nią bardziej "rzuca"niż 2m-c temu Quote
fizia Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Wplacilam dzisiaj 50 zł - w tym 30 zł od mamy i 20 zł od Kingi i Piotrka Quote
krakowianka.fr Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 hotelamok napisał(a):Nic Krakowianko to dla Lenki:) dziekuje :0) Quote
Recommended Posts