Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fiziu - zabijesz mnie zapomnialam sie zapytac o kase (wysle meila) ;-)

Lenka lepiej, tzn sie juz pod siebie nie zalatwia. Dr Gut przypuszcza, ze to moglo byc od zwiekszonego jedzenia. Dawka jej zostanie troche zmniejszoba, takze na wadze bedzie dziewczyna przybierac powoli ale przynajmniej bedzie czysta.

Ze zlych wiesci, to Lenka gorzej chodzi na spacerach... jak sie ucieszy to sie wywraca... Dr Gut i opiekunowie u niego beda sie starac do niej podchodzic teraz 'stoicznie' aby sie troche uspokoila dziewczyna (tak to jest jak sie jest zbyt radosna, to sie potem czlek ze smiechu wywraca...)

A oprocz tego, to krew niedlugo zostanie wyslana do badania p/surowicowego.

pozdr,

Posted

Teraz juz sa lepsze wiesci od Pana Guta:

No wczoraj wybrałem się z Nią na długi spacer wieczorem, zaczepiała mojego przygarnietego Kufla i latała za nim - oczywiście na smyczy - że Hej.....owszem kilka razy z emocji bo chciała podskoczyć - wywróciła się ale całkiem sobie dobrze radzi jeśli idzie w miarę spokojnie.

[...]

Rana po zabiegu prawie bez śladu-super to wyszło we współpracy z Nia że tego nie rozwaliła w trakcie gojenia sie rany.
Oj bidna była przed zabiegiem-powiem szczerze że tak żle wygladała iz nie dawałem jej zbyt wiele szans - ale dobrze znosiła narkoze i wybudzanie. Kolejne dni były zdecydowanie lepsze z dnia na dzień. [...] - ona super reaguje na swoje imię Lenka.....

[...]

Pozdrawiamy:vetoborniki.pl

Takze spoko na razie.

bardzo mi sie podoba ten kawalek: "ona super reaguje na swoje imię Lenka" ;-)

Fiziu - z kasa jest ok.

:-)

Posted

Szczerze mówiąc właśnie wróciłam z weekendu poza domem, nie zdążyłam jeszcze podliczyć finansów Lenki - ale wydaje mi się, że powinno być ok

Napisze jutro dokładnie.

Posted

Wpłaciłam wczoraj 300 zł - więc do 18 listopada mamy opłacony hotelik
Były wpłaty na łączną sumę 125 zł

Maruda - 60
Beataczl - 10
Amazonka - 35
MakS - 20

plus moja mama 30

plus Kinga i Piotrek - 100
plus od Szaroki - 45

w sumie 300

Posted

Oj to prawda..
Ale obiecuję się poprawić

Na usprawiedliwienie mam tylko to, że dużo się działo w sprawie Żabki, która od kwietnia mieszkała pod balkonem na Fr. Nullo - wczoraj wreszcie udało się Ją złapać :)

Mam nadzieję, że u Lenki OK

Posted

hej, przypuszczam,z e Zabka to piesek ? ;-)

Dostalam takiego meila na odp na moj e-mail do Pana dr Guta.

Prosze o reakcje:

"O ile dobrze pamiętam to w poniedziałek pobralismy jej krew i poszła na badania.

Lenka spędza dużo czasu u mnie w ogrodzie, wybrała sobie legowisko i w miarę się porusza, ale w mojej ocenie "żle" wygląda, tzn. mimo dobrego jedzenia jest bardzo wychudzona i odnoszę wrażenie że może to byc powodem wtórnym - pierwotnego schorzenia. Ostanio dostaliśmy całą zgrzewkę puszek Hills -dieta p/d z krótkim terminem ważności za połowę ceny więc dla niej wziąłem - zjada po 2 puszki dziennie oraz suchą karme Łososia+jagnięcina-Purina Proplan - uważam ze złego jedzenia nie dostaje???.

(moj komentarz - oczywiscie ze nie...)

Oczywiście koszty jej utrzymania są duże bo 2 puszki to 5 zł oraz ok. 3 złote dziennie za sucha karmę - tak więc na jej utrzymanie zostaje niewiele - ale trudno skoro tyle "zachodów" poczyniono wokół niej więc robimy co możemy w miare naszych możliwośći?

Jest bardzo kontaktowa, reaguje na swoje imię i w sumie najlepiej by było gdyby Ktoś mógł być z nią jaknajwięcej godzin razem w kontakcie wzrokowo-słownym - nie wiem, ale może jej byłoby lepiej?.

(moj komentarz - oczywiscie tak, tylko u kogo?)

Wcześniej była u nas w szpitaliku w Gabinecie, ale jak zauważyłem że coraz lepiej znosi dłuższe spacery, więc postanowiłem ją zabrać do domu, gdzie w ogrodzie ma pełno swobody z innymi psami-?-sam nie wiem co robić by jej było lepiej-bo realny czas oczekiwania na wyjazd jest jeszcze odległy?-

(moj komentarz - tak, 6 miesiecy od wyniku badania krwi i wystawienia paszportu)

oczywiście można by jej zafundować tzw. dietę skórną na dłuższy czas, ale jest to koszt dzienny ok. 20 zł-a w miesiącu robi się duża suma-?

(moj komentarz - myslicie ze to jest realne? 600zl ekstra to duzo pieniazkow)

Prosze o swoje przemyślenia i będziemy w kontakcie.
Pozdrawiamy:vetoborniki.pl"

(moj komentarz - prosze o wasze przemyslenia, dziekuje)

Posted

Hmm wielki plus jest taki, że Lenka jest u dr. Guta w domu, ma ogród, ludzi koło siebie.

Tylko faktycznie bardzo martwi to, że wygląda źle

600 zł dodatkowo to nie wiem czy jest realne...
w tej chwili - np. w poprzednim miesiącu wpłynęło na moje konto 125 zł
plus jeszcze deklaracje mojej mamy, szwagierki, moje - jakoś do tych 300 dobijamy do tej pory, bez większych problemów
ale więcej to nie mam pojęcia skąd wziąć

Może jakis bazarek?
np. cegiełkowy?

a wiesz co to jest dieta skórna?

Posted

fizia napisał(a):
Hmm wielki plus jest taki, że Lenka jest u dr. Guta w domu, ma ogród, ludzi koło siebie.

Tylko faktycznie bardzo martwi to, że wygląda źle

600 zł dodatkowo to nie wiem czy jest realne...
w tej chwili - np. w poprzednim miesiącu wpłynęło na moje konto 125 zł
plus jeszcze deklaracje mojej mamy, szwagierki, moje - jakoś do tych 300 dobijamy do tej pory, bez większych problemów
ale więcej to nie mam pojęcia skąd wziąć

Może jakis bazarek?
np. cegiełkowy?

a wiesz co to jest dieta skórna?

dzieki Fiziu za odp,
pomysle nad tym wszystkim przez noc.
jutro sie dopytam tez co to dokl. jest dieta skorna, bo sie moge tylko domyslac.
jakby nie te dok to bym ja juz wziela do siebie...
:-(

Posted

nie słyszałam o diecie skórnej...ale na co ta dieta skórna - czy ona ma coś ze skórą? bo nie zauważyłam...

skoro je, a nie tyje...może jej jeszcze zbadać trzustkę...biedna Lenka - nie ma psina szcześcia w życiu:(

Posted

No właśnie nie przypominam sobie, żeby coś się Lence działo ze skórą.
Wpisywałam w google i tez nic mi nie wyskoczyło
Może to jakis skrót myślowy?