mari23 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 fizia napisał(a):Pewnie, że jest za co :) Ja też się bardzo cieszę. Nie wiem co pomaga Lence, nie spodziewałam się prawdę mówiąc, ale oby tak dalej. a ja się spodziewałam, wiedziałam o jej leczeniu, ale po ostatniej "nagonce" na doktora Guta nie chciałam się wtrącać, czekałam, aż on sam o tym napisze Quote
fizia Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 Wiem, ze przyszłe nowe wpłaty na Lenkę - w tym od Borysa napewno i od Irenaki 150 zł!! Podliczę wszystko i napisze dokładnie W neidzielę minął miesiąc pobytu Leny w hotelu, muszę zapłacić za kolejne dni i za odrobaczanie Quote
irenaka Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 [quote name='fizia']Wiem, ze przyszłe nowe wpłaty na Lenkę - w tym od Borysa napewno i od Irenaki 150 zł!! Podliczę wszystko i napisze dokładnie W neidzielę minął miesiąc pobytu Leny w hotelu, muszę zapłacić za kolejne dni i za odrobaczanie Fiziu:loveu:, bardzo proszę małe sprostowanie. Na przelewie powinnaś mieć zaznaczone, że są to pieniądze od Pani Ewy M. Ja jestem tylko pośrednikiem. Bardzo bym Cię też prosiła o przeznaczenie części z tej wpłaty na opłacenie allegro dla Lenki. A może już ma? I jeszcze jedno, czy mogę Cię prosić o zrobienie (choć w zarysie) planu wydatków jakie czekają nas w najbliższym czasie? Na co potrzebujemy, ile mamy i ile brakuje:shake:. Quote
fizia Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 oj tak, przepraszam, jest to faktycznie na przelewie... ale bardzo dziękujemy i Pani Ewie i Tobie, bo pewnie bez Twojego wstawiennictwa, Pani Ewa by się o Lence nie dowiedziała :) Jeśli chodzi o allegro, to chyba robiła je Majqa - jeśli dobrze pamiętam, nie wiem czy jest jeszcze aktualne Jeśli chodzi o wydatki, to z pewnością będzie potrzeba na transport do Zuzy nie wiem nadal co z badaniami i ewentualnym leczeniem ROZLICZENIA 21.06 - wpłata od Borysa - min. dzięki Marudzie! - 170 zł Amazonka71 - 50 zł Lu_Gosiak - 30 zł 22.06 Beataczl - 10 zl 23.06 - Agnieszka32 - 30 zl 28.06 - Borys - 10 zł w sumie 300 zł 30 czerwca wplaciłam do hotelu - 300 zł więc zrobiło się pusto w skarbonce 05.07 - Beataczl - 10 zł 06.07 - Borys - bazarek - 25 zł Maruda - 40 zł Borys bazarek - 42 zł w sumie 117 zł plus pieniążki od Gufiaczka 320 zł w sumie na dzien 7.07- 437 zł 8.07 - Amazonka71 - 50 zł 9.07 - IlonaS - 20 zł 12.07 - Borys 25 zł 19.07 - Borys - 50 zł 19.07 Irenaka w imieniu Pani Ewy M. - 150 zł razem 732 zł minus 300 zł hotel 18.07 - 18.08 60 zł odrobaczanie - najpierw podwójna dawka 48 zł plus powtórnie po 3 tygodniach 12 zl 732 - 360 = 372 zl na dzień 27.07 372 zl Quote
irenaka Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 To z kasą kiepsko, jak opłacisz hotel do 18.09 to praktycznie kasy Lenka nie ma. A możesz zacząć załatwiać jakieś terminy na badania dla Lenki + zorientować się ile będą kosztować? Zuza musi wiedzieć na czym stoi, jeżeli będzie brała Lenkę. To samo z transportem, nawet nie wiem, ile jest kilometrów do Zuzy, to trzeba też zaplanować. A co do allegro, to nie będę głowy nadstawiać, ale jestem prawie na 100% pewna, że Majqa allegra nie robiła. Napisała tekst + zrobiła ogłoszenia. Zapytam Majqi, aby ewentualnie mnie skorygowała. Edit: Majqa potwierdza, to co napisałam, allegra nie robiła. Quote
zuza911 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Z Oborników do Białegostoku to z 600km:roll: Fizia pisała, że dałoby te badania zrobić w Wawie (dobrze pamiętam?), ale dla mnie teraz takie wycieczki to niezbyt pasują. Raz, że z Leną pociągiem może być ciężko, a dwa, że mam wyjącą sunię w domu i zostawić ją na cały dzień samą... strach myśleć. Quote
fizia Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 Czekamy jeszcze na opinię lekarzy z Cambridge - mieli problemy z odtworzeniem filmików. Wiem, że Oni tez sugerują badania krwi - podobnie jak dr Wrzosek Quote
fonia123 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 zapraszamy na allegro pomocowe dla Lenki: http://allegro.pl/item1171826942_amstaff_ka_lenka_blaga_o_panstwa_pomoc_kubki.html Quote
borysus Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Zuza kiedy Lena może do Ciebie przyjechać? Może jeśli sie sprężymy uda sie zrobić chociaz badanie z krwi we Wrocku zanim pojedzie do Zuzy To samo z transportem, nawet nie wiem, ile jest kilometrów do Zuzy, to trzeba też zaplanować. Z wrocka do białego jest ok. 530 km Quote
zuza911 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Może przyjechać we wrześniu. Ale przed przyjazdem MUSI być zdiagnozowana, bo ja nie mam możliwości skakania z nią potem po Polsce. A bez badań szukanie jej domu jest prawie niemożliwe. Dlatego lepiej, żeby dłużej posiedziała w hotelu, ale została zbadana Quote
andzia69 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 [quote name='fonia123']zapraszamy na allegro pomocowe dla Lenki: http://allegro.pl/item1171826942_amstaff_ka_lenka_blaga_o_panstwa_pomoc_kubki.html jakie fajowe kubeczki:lol::lol::lol: Dzięki śliczne!:loveu::loveu::loveu: Quote
andzia69 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 co tu taka cisza???? co słychać u Lenki?:( Quote
fizia Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Czekam cały czas na wiadomośc, jakie trzeba zrobić Lence te badania krwi... Z tego, co wiem, wszystko u Niej ok Kubeczki śliczne - serdeczne dzięki Quote
fizia Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Mam juz wiadomosc, jakie badania krwi zrobic Lenie - przeslalam do dr. Guta Nie będzie mnie przez kilka najbliższych dni Quote
andzia69 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Zapraszam do głosowania na bazarku wstawiałam tam moje zdjęcia plus zdjęcia od Mrski - nr. 90,91,92,97,98 http://www.dogomania.pl/threads/190271-Bazarek-fotograficzny-na-pomoc-psiakom-%29/page43 Quote
Maruda666 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 A jakie badania ma mieć Lenka? Czy na podstawie filmiku postawiono jakąś wstępną diagnozę? Quote
agaga21 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 ciotki, zajrzyjcie do psiaka z radomia...odgryzione uszy, jedna wielka rana...ból i cierpienie:-(:-( http://www.dogomania.pl/threads/190008-Pogryziona-Su%C5%84ka-niesamowite-cierpienie.Potrzebny-DS-lub-hotel-POM%C3%93%C5%BBCIE!!!!!!!!!!!!!?p=15151007&viewfull=1#post15151007 Quote
zuza911 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Fizi nie ma, to ja się trochę porządzę:evil_lol: Rozmawiałyśmy troszkę na temat Lenki i doszłyśmt do wniosku, że trzeba się zastanowić czy powinna teraz jechać do mnie, czy czekać na zrobienie wszystkich badań w hoteliku. Może to potrwać nawet kilka miesięcy. Za hotelikiem przemawia to, że blisko do weta, u którego po prostu jest możliwość badania. I dla Leny mniej stresu, bo w sobie znanym miejscu itd. Poza tym, mówiąc szczerze, jeśli Lenka nie zostanie zbadana to na tym dt utkwi na całe lata. Dobrze by było, żeby przyjechała do mnie z kompletem badań i jakimś konretnym planem. I dzięki temu szansami na ds. Co przemawia za tymczasem to wiadomo;) Nie ukrywam, że wolałabym coś w najbliższym czasie wspólnie ustalić. W tym momencie jeszcze nic dorosłego wziąć nie mogę, ale powiedzmy za 3-4 tygodnie już tak. Jak będziemy tak przesuwać wyjazd Leny z tygodnia na tydzień, to u mnie będzie puste miejsce. A jeśli zapadnie decyzja, że powiedzmy przyjedzie do mnie za kilka miesięcy, to w tym czasie przetymczasuje się spokojnie jakaś inna bida. Podsumowując wywód, jeśli Lena miałaby jeszcze jakiś czas spędzić w hoteliku, potrzebne są deklaracje stałe, bo Fizia długo tak jej nie utrzyma. Ja mogę od września dorzucić 50zł/miesięcznie. Ktoś jeszcze? Quote
lady10 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Czy moze mi ktos podac informacje gdzie mozna wplacac pieniadze dla lenki, ja nie mieszkam w polsce ale nie dawno za adpotowalam Popka zed schroniska w Bugoszycach, bardzo bym prosila o informacje. Quote
irenaka Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 lady10 napisał(a):Czy moze mi ktos podac informacje gdzie mozna wplacac pieniadze dla lenki, ja nie mieszkam w polsce ale nie dawno za adpotowalam Popka zed schroniska w Bugoszycach, bardzo bym prosila o informacje. Pieniądze zbiera Fizia i jutro mogę odszukać konto ( o ile ktoś wcześniej go nie poda). Czy to ma być przelew zagraniczny? Bo może bardziej opłacalny byłby przelew przez PayPal? Quote
Uru Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Witajcie bylismy dzisiaj z Borysem u Lenki w odwiedziny. obejrzeliśmy małą, wygląda bardzo dobrze. porozmawialiśmy z weterynarzem.zabralismy psinke na spacer. niedlugi,bo zaczelo sie robić burzowo. natomiast na tym spacerku mała mimo wielu wywrotek szła samodzielnie, samodzielnie bez podtrzymywania sie załatwiła itd. chociaz nie zmienia to faktu ze jest to piesek ktory w takim stanie zdrowia potrzebuje opieki non stop. w zwiazku z tym moje pytanie to tymczasu do zuzy. czy istnieje mozliwosc abyś zanim wezmiesz(lub nie) ją do siebie przyjechała do nas i poznałam Lenke? zobaczyła dokladnie z czym masz do czynienia itd. psinka jest kochana, przecudowna ale na prawde bardzo wymagająca jak to pan Gut powiedział, opieki non stop. rozmawiając z Borysem pomyslelismy ze skoro jest obecnie jakaś kaska na nią przeznaczona (podobno 500zl?) to aby te pieniądze przeznaczyc na rezonans. porozmawiam z dr niedzielskim na dniach czy mógłby obniżyc koszty badania.co jeszcze? lenka ma obecnie dobrą opieke itd i faktycznie dobrze gdyby pozostala w hotelu do czasu badan natomiast te trzeba zrobić jak najszybciej. zaangazowałam sie w losy lenki i jej dobro lezy mi bardzo na sercu. w przyszlym tygodniu pojade do niej z borysem na jakies 4 h. wezmiemy ja na łaki by sobie wylezała sie na trawie i powywracała bezpiecznie. zakochałam sie w niej. jest niasamowita. ale zaznacze jeszcze raz ,zuza, czy zdajesz sobie sprawe z tego jak taki tymczas byłby dla ciebie wymagającym zadaniem? uwazam,ze przyjazd Twój do lenki zanim ją wezmiesz jest konieczny, napiszcie co o tym wszystkim sądzicie. Quote
zuza911 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Niestety nie mogę przyjechać wcześniej do Lenki- po pierwsze ze względu na odległość, po drugie dlatego, że mam obecnie sunię na tymczasie, z którą nie mam co zrobić, a podróż z nią jest koszmarem. Zgadzam się w 100% co do tego, że byłoby najlepiej, gdybym ją wcześniej poznała. Ale naprawdę nic na to nie poradzę... Co więcej, powtarzam się po raz kolejny, że nie mam doświadczenia z "takimi" psami. Mogę sobie co najwyżej wyobrazić z opowiadań, jak wygląda opieka nad nią. Zaproponowałam dla niej miejsce, ale podkreślam, że nie będę mogła opiekować się nią 24 na dobę. Na kilka godzin na pewno musiałaby zostawać sama. A poza tym, tak czy siak będzie oprócz niej inny pies, który też jakiejś jednak opieki wymaga. Także stawiam sprawę jasno, żeby nie było potem do mnie pretensji, że Lena zostaje w domu sama czy coś w ten deseń. Bardzo mnie poruszyła historia Lenki i chcę dla niej jak najlepiej. I dlatego nadal uważam, że byłoby super, gdyby znalazł się dla niej tymczas bardziej doświadczony, przede wszystkim. Quote
Recommended Posts