Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zapisuję wątek, myślę jak można pomóc ..
.. DT który przyszedł mi na myśl, byłby dla Lenki świetny, ale właśnie co zajął w nim miejsce starszy Rambuś i czeka w nim na adopcję .. a to może potrwać ..
A czy macie jakieś info z hoteliku UMilki??

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ilon_n napisał(a):
zapisuję wątek, myślę jak można pomóc ..
.. DT który przyszedł mi na myśl, byłby dla Lenki świetny, ale właśnie co zajął w nim miejsce starszy Rambuś i czeka w nim na adopcję .. a to może potrwać ..
A czy macie jakieś info z hoteliku UMilki??

Ja nawet nie znam hotelu UMilki:shake:.
Czy to hotel prowadzony na poziomie domowego DT? Bo takiego szukamy.
W tej chwili mam tylko odmowę od Ronji, nie ma miejsc:shake:.

Posted

fizia napisał(a):
Dzięi Poker, że jesteś.

Chociaz podobno jest jeden piesek - malutki rozmiarowo - prywatny piesek opiekuna Leny z hotelu, do którego Lena jest w porządku i go nie atakuje.
To ciekawe, bo na inne psy i koty się rzuca...

no wlasnie, one nawet na spacer potrafia razem wyjsc i nic :crazyeye:

Posted

Podczytuję sobie wątek od dawna i myślę, jak by tu Lence pomóc... Jak to jest z tym rezonansem? Kwestia "tylko" kosztów czy jakieś inne przeszkody też są?
Generalnie od września najprawdopodobniej mogłabym ją wziąć na dt, ale wiadomo... jeszcze 2 miesiące:roll: Wspominam o tym już teraz, bo może łatwiej będzie jej coś znaleźć z tą perspektywą. Na dniach, tak max do połowy lipca będę już mogła powiedzieć na 100%. U mnie co prawda zanosi się na inne zwierzęta w domu, ale w razie czego nie będzie żadnego problemu z izolowaniem.
Tak czy inaczej, koniecznie trzeba te badania... W tym momencie finansowo nie pomogę, ale w przeciągu 2 tygodni postaram się na Lenę coś wpłacić.

Posted

zuza911 napisał(a):
Podczytuję sobie wątek od dawna i myślę, jak by tu Lence pomóc... Jak to jest z tym rezonansem? Kwestia "tylko" kosztów czy jakieś inne przeszkody też są?
Generalnie od września najprawdopodobniej mogłabym ją wziąć na dt, ale wiadomo... jeszcze 2 miesiące:roll: Wspominam o tym już teraz, bo może łatwiej będzie jej coś znaleźć z tą perspektywą. Na dniach, tak max do połowy lipca będę już mogła powiedzieć na 100%. U mnie co prawda zanosi się na inne zwierzęta w domu, ale w razie czego nie będzie żadnego problemu z izolowaniem.
Tak czy inaczej, koniecznie trzeba te badania... W tym momencie finansowo nie pomogę, ale w przeciągu 2 tygodni postaram się na Lenę coś wpłacić.

Zuza, byłoby super gdyby miała szansę na DT u Ciebie.
Wybacz, że pytam, ale w dzisiejszych czasach, to nawet samego Papieża bym zapytała:oops: o warunki jakie proponuje dla psa.
Możesz coś napisać? Jak u Ciebie wyglądałaby opieka i warunki dla Lenki?
Sprawy finansowe też są ważne i oczywiście pytanie, czy jesteś przygotowana na kłopoty, ta sunia wymaga naprawdę dużo serca i czasu.
Napiszę szczerze, boję się, żeby nie było sytuacji, że Lenka jedzie do Ciebie, a za dwa tygodnie zrezygnujesz i od nowa trzeba szukać DT.
Nie gniewaj się za szczerość:loveu:.

Posted

Absolutnie się nie gniewam- nie tak dawno temu wysyłałam psa na drugi koniec Polski, więc dobrze to rozumiem. Dla mnie to był chyba większy stres niż dla psa:cool3:
Jeśli chodzi o warunki to dwupokojowe mieszkanie na parterze (nie wiem jak Lena radzi sobie ze schodami, ale w razie czego nie ma problemu z noszeniem). Na kilka godzin musiałaby zostawać sama, na ile dokładnie nie mogę teraz powiedzieć, ale na pewno nie dłużej niż 5-6. Nie mam w tym momencie 100% pewności, bo nie wiem czy się dostanę na studia...:diabloti: Jeśli tak, to będę mieszkać sama i wtedy będę mogła ją wziąć. Na różne "ewentualności" jestem gotowa. Przyznaję bez bicia, że nigdy nawet nie widziałam psa z takimi dolegliwościami jak Lena, ale myślę, że jestem w stanie się nią zaopiekować, jeśli tylko mnie ktoś poinstruuje:cool3:
Tak naprawdę to nastawiam się na astkę lub pitkę z adopcji tak na ds. Napisałam o dt, bo zależy mi, żeby pies jednak dogadywał się z innymi zwierzętami... Natomiast jeśli agresja Lenki okazałaby się do opanowania, jest spora szansa, że ten dt zmieniłby się w ds.
Tylko bardzo mi zależy, żeby do tego czasu Lenka była zdiagnozowana. Jestem z Białegostoku, więc byłoby wygodniej, gdybym nie musiała już z nią jeździć po wetach na drugi koniec Polski...
Co do finansów... Takie podstawowe "rzeczy" sama mogę jej zapewnić, natomiast jeśli chodzi o weta- wszystko zależy od tego jak ewentualne leczenie będzie wyglądać.
Na pewno nie będzie sytuacji, że w razie problemów chcę się pozbyć Leny z dnia na dzień. Tak jak mówię- dt bez względu na ewentualne problemy, a jeśli się jakoś "dogadamy" to możliwe, że ds.

Posted

Mam swojego osobistego:cool3: ale suni nie było na dogo, jest z naszego białostockiego schroniska. Żadnego tymczasu do tej pory mieć nie mogłam, psy się przewijały jedynie przez hotelowanie.

Posted

irenaka napisał(a):
Ja nawet nie znam hotelu UMilki:shake:.
Czy to hotel prowadzony na poziomie domowego DT? Bo takiego szukamy.
W tej chwili mam tylko odmowę od Ronji, nie ma miejsc:shake:.

wydaje mi się, że przystaje do pojęcia domowe DT, ale nie znam dokładniej szczegółów.
Hotel U Milki położony jest ok. 10km od Skierniewic i dziewczyny na innym wątku są bardzo zadowolone .. ulokowały tam Labka.

Tu namiar na Milkę
Innego niestety nie posiadam :/

Posted

Oj cudnie by było, gdyby się udało z tym domowym DT u Zuzy

Jeśli chodzi o rezonans - jest Osoba - która chce zostać anonimowa - która może najprawdopodobniej opłacić to badanie, ale prosiła właśnie, żeby przed nim zrobić te filmiki, które Ona potem pokaże lekarzom w Cambridge.
prosiłam dr.Guta - powiedział, że zrobi te filmy, mówił, że postara się dzisiaj po 19

Z takich domowych hotelików - ja znam i bardzo cenię i polecam hotelik u KasiPrzystał - pytałam Kasi, ale tam są psy razem mieszkające w domu, małe dziecko, kiepsko z izolowaniem.
U Renaty w Sochaczewie - też moim zdaniem super DT - ale jest pełno malusich staruszków, równiż psy razem.
Inne hoteliki to już boksy, a jak nie tylko boksy - np, u Astaroth - to psy w domu tez są wszystkie razem i muszą być łagodne, do tego nie ma miejsc.
Pytaliśmy też u Donki, ale tez nie da rady

Posted

Zuza - a czy razem z Lenką i Toba w mieszkaniu byłby jeszcze jakiś psiak?

Bo nie wiem czy w takiej sytuacji byłoby łatwe izolowanie ich...

Musisz tez wiedzieć, że Lena jest dość ciężka, pewnie ze schodów trzeba by było Ja nosić...

Posted

Co do noszenia- nie ma sprawy, mam wprawę;) Zresztą, to tylko parter.
Natomiast jeśli chodzi o psy- na dzień dzisiejszy nie. Moja sucz zostaje z rodzicami. Planuję szczeniaka, ale dopiero w okolicy świąt. Izolowanie przerabiam od dwóch lat w domu- pies i kot jakoś nie mogą się dogadać. Tak więc wiem, z czym to się je. Oczywiście byłoby super, gdyby Lena się z psami dogadywała, bo nie wykluczam innych zwierzów- głównie chodzi tu o tymczas. Myślę, że z czasem Lenka przyzwyczai się do ewentualnego współlokatora. A nawet jeśli tak nie będzie, też jakoś sobie poradzimy.

Posted

Do połowy lipca napiszę już konkretnie. Mam tylko nadzieję, że uda się zorganizować badania Leny i wyniki wyjdą pozytywne (a przynajmniej nie bardzo negatywne)... To w końcu najważniejsze.

Posted

Jak świetnie, że u Lenki taki ruch :). Może wreszcie coś sie zacznie dziewczynie układać :thumbs::thumbs:
Deklarowałam się na wpłaty comiesięczne, ale nie mam nr konta ( chyba że wyczyściłam przy okazji?) Bardzo proszę o konto :)

Posted

Zamiast filmiku dostałam maila, że mamy sobie natychmiast zabrać Lenę i dr Gut zrywa współpracę w związku z zaistniałą na dogo sytuacją...

Posted

Cudownie... Fiziu, jest jakikolwiek hotelik, który przyjąłby Lenkę? Ja wiem, że to nie jest dobre wyjście... Ale chociaż coś na 'przeczekanie'... Szkoda, żeby Mała wracała do schroniska:-(