ewaal1982 Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 Kosmita dorobił się dwóch Taksówek :loveu: Są mega super fajne. Polecam :D Niebieściutka :D I truskawkowa ;) Quote
Saththa Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Te ekoskórkowe sa genialne :loveu: Fajny model :loveu: Quote
Cockermaniaczka Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 a jakie wytrzymale :razz::loveu: Ja jestem ich fanka i mam ochote na kolejne :cool3: Quote
Saththa Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Cockermaniaczka napisał(a):a jakie wytrzymale :razz::loveu: Ja jestem ich fanka i mam ochote na kolejne :cool3: ekoskórki? no... Mam w domu 7 sztuk ... 3 sztuki na jednego i 4 na drugiego psa... są cudowne! i wystarczy przetrzec na mokro i znowu sa jak nówki sztuki ;) Zreszta brud tez sie jakos ich mocno nie trzyma bo wracam z ubłoconymi psami do domu z lasu a obróżki czyste :razz: Quote
justa003 Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 My również dziękujemy. Mam 2 obróżki od taks i na prawdę goraco polecam- sa super i mega wytrzymałe W załączniku jeden z użytkowników obróżek, jak odszukam zdjęcia zamieszcze i drugiego.:p Ostatnio niestety mnie nie było troche na dogo, i dopiero co sie zorientowałam, ze 1 bazarek przeoczyłam..:-( Ale nadrobię na kolejnym i mam nadzieje, że uda Nam sie dorwać coś wreszcie w owocowe motywy np truskawki, o które dzialo się na bazarku w lutym :shiny: Pozdrawiam i dziękujemy za rewelacyjne obroże Quote
ewunian Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Mam 4 obróżki od Taks, i miałam smycz... smycz niestety poległa przy wyprowadzaniu dziesiątek psów ze schroniska, ale wcześniej była tysiące razy memłana, przygryzana etc. Za którymś razem musiała puścić :/ Za to obroże sprawują się znakomicie. Mam jeszcze z pierwszego bazarku, w którym brałam udział ze 2 lata temu jedną, brązową w kratkę. Tylko nitki trochę się poprzecierały. Tu obroża "w babeczki" sprzed pół roku na bezdomniaku: Biały nadal jest Biały :P Quote
Leokadia Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Potwierdzam, ekoskórki są świetne:loveu: Na pierwszym spacerze byłao perfumowanie koopą i wystarczyło spłukać, zero śladu, gorzej z zapachem, ale wystrarczyła odrobina pachnącego mydła i obróżka jak nowa:p Quote
Cockermaniaczka Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Na koopy polecam pranie w pralce...Nic sie nie stanie a zapach schodzi :lol: Quote
pinczerek2803 Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 (edited) Kiedy można się spodziewać kolejnego bazarku, bo jak zwykle się spóźniłam na ostatnia :( Taks szyjesz szelki norweskie? Edited July 2, 2014 by pinczerek2803 błąd Quote
taks Posted July 2, 2014 Author Posted July 2, 2014 kolejny bazarek będzie dopiero po wakacjach ( wrzesień?) teraz jestem dopiero na etapie szycia a w sierpniu wyjeżdżam wiec wcześniej się nie da Szelki norweskie szyję ale bardzo niechętnie , zwłaszcza na małe psy. To szelki praktycznie bez regulacji a źle dobrane mogą psu wyrządzić sporą krzywdę. Prawidłowe zmierzenie długości a zwłaszcza wysokości paska piersiowego to na prawdę sztuka i wymaga doświadczenia. Nawet 2-3 cm to w tym wypadku spora różnica. Niestety jak widzę na dogo zdjęcia psiaków z paskiem opierającym się na tchawicy albo opadającym na łapy to po prostu mi żal . Rozumiem że teraz panuje moda na ten typ szelek ale przecież o wygodę i bezpieczeństwo psa powinno przede wszystkim chodzić w doborze uprzęży. Quote
pinczerek2803 Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Będę czekała i pilnowała września żeby mnie nie ominął tym razem Twój bazarek. Co do szelek to już jedne zamówiłam dla mojego psa na zamówienie ale źle zmierzyłam pasek piersiowy i jest 2 cm za luźny, dlatego też w nich nie spaceruje :( sprzedaję je ale nie ma chętnych. Quote
Leokadia Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 I nasza Rikula pięknie dziękuje za prześliczne szelki i smycz:loveu: Quote
wykrywka Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Piękna galeria "taksówek" :lol:. Każda obróżka, szelki czy smyczka są niezwykłą ozdobą naszych pupili a do tego są bardzo wygodne i trwałe. Quote
Majkowska Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Monia, jak się prowadzi dwa psy na takiej rączce? Wygodnie czy za duża odległośc między smyczami?? ( bo w standardowym rozdzielniku jednak psy są bliżej) Quote
*Monia* Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Smycz szyta była wg mojego pomysłu na ułatwienie sobie życia, jest na spacery z psami i z wózkiem. Moim zdaniem super, dokładnie o takie coś mi chodziło, długość taks też dobrze dobrała. Do tej pory używałam dwóch smyczy i bałam się że jak coś w nas wbiegnie i zacznie się szamotanina to któraś rączka mi się wyślizgnie, od razu oczywiście czarny scenariusz więc poszukałam i wykombinowałam że takie coś się może sprawdzić. Dodatkowo zwykle wchodząc na pola jedną puszczam a drugą muszę mieć na smyczy większość czasu i w takim wypadku łatwiej kawałek odpiąć a drugi zostawić. No i jak jedna chce siuśnąć to nie ciągnie za sobą drugiej ;). Quote
Majkowska Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Chodzisz z takimi dwoma smyczami i wózkiem?Wow. Znaczy od rączki się też odpina poszczególną smycz tak? Quote
*Monia* Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Psy wiedzą że przy wózku trzeba iść grzecznie więc nie ma problemu z nimi, nie plączą się. W razie puszczania ze smyczy którejś suczy jedną część odpinam i wrzucam do wózka a druga zostaje. Ta rączka wygląda dokładnie tak: Jest wielofunkcyjna w sumie :). Mam do niej 2 komplety smyczy żeby nam kolorystycznie pasowało do obroży ;). Jedyne czym się różni od dwóch oddzielnych smyczy to tym że jest jedna rączka i nie ma możliwości żeby przez przypadek jednego psa puścić. Jak puszczę to obydwa razem i w razie czego zawisną na jakimś słupie :evil_lol:. Quote
*Monia* Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Fajny dzięki taks która mi podsunęła lżejsze rozwiązanie tej smyczy :). Jak się dorobisz drugiego psa podobnych do Waldkowych gabarytów to polecam takie cudo ;) Quote
Majkowska Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 *Monia* napisał(a):Fajny dzięki taks która mi podsunęła lżejsze rozwiązanie tej smyczy :). Jak się dorobisz drugiego psa podobnych do Waldkowych gabarytów to polecam takie cudo ;) Nie nie nie nie nie... nie mam zamiaru się niczego dorabiać . Jeszcze:diabloti: Quote
PaulinaT Posted July 10, 2014 Posted July 10, 2014 Fajny pomysł. Ja w sumie mam podobnie - po prostu przypinam dwie sucze po dwóch stronach długiej przepinanej smyczy i trzymam ją w środku. I jak jedną odpinam to druga zyskuje podwójną długość smyczy ale patent z rączką też super. Tylko, żeby się sprawdziła to muszą być psy podobnych gabarytów i podobnie się zachowywać na spacerze bo gdy miałam jeszcze moje moloski to On zawsze chciał być z przodu a Ona z tyłu... nijak nie szło ich na jednej smyczy czy rozdzielniku prowadzić... ;-) Quote
Recommended Posts