Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pestkaa napisał(a):
Jest jakiś bazarek z obróżkami? Lub gdzie i za ile można kupić? :) Coś nie mogę ogarnąć tego gdzie i czy się zamawia.

wszyscy czekamy na bazarek
Taks podała wstępny termin na 10-15 września
więc musisz pilnować,ktoś poda link do bazarku
wtedy szybko,nie ma czasu na zwłokę,wybierasz coś dla siebie;)

Posted

[quote name='Victoria']evel na jakiej szerokości chodzicie??
pytam bo chce wiedziec czy jestem jedyna prowadzająca 10 kilo psa na 2,5 cm :lol:

2cm, bardzo wygodne :)

Posted

Bgra napisał(a):
wszyscy czekamy na bazarek
Taks podała wstępny termin na 10-15 września
więc musisz pilnować,ktoś poda link do bazarku
wtedy szybko,nie ma czasu na zwłokę,wybierasz coś dla siebie;)

jak to przeczytałam, to od razu skojarzyły mi się babcie stojącę pod lumpeksem, które od razu kiedy drzwi z rana sięotworzą, pchają sięi wybierają co najlepsze :D

Posted

Lucky. napisał(a):
od razu kiedy drzwi z rana się otworzą, pchają się i wybierają co najlepsze :D

Hahaha, to BAZARek przecież, więc pchanie się i łapanie tego co najlepsze jest jak najbardziej wskazane ;) :D
Już też czekam z niecierpliwością :D

Posted

OO! ja też juz czekam na kolejny bazarek
a tu moja sunia w taksóweczce. Taks, uratowałaś mi życie obróżkami z jedwabnym podkładem! Kołtuny z kryzy poszły w koncu w cholerę~! :)

Posted

Maalwi napisał(a):
Taks, uratowałaś mi życie obróżkami z jedwabnym podkładem! Kołtuny z kryzy poszły w koncu w cholerę~! :)

O, tak, potwierdzam! Satynowe podszycie jest boskie dla włochatych grzywek :D
Maalwi, Bibianka ma obróżkę szer. 2cm?

Posted

amanda-1a napisał(a):
O, tak, potwierdzam! Satynowe podszycie jest boskie dla włochatych grzywek :D
Maalwi, Bibianka ma obróżkę szer. 2cm?

Tak, ma 2cm ale tym razem kupię jej 2,5cm bo się na tej poddusza z tą jej wręcz delikatną,charcią szyjką. :)

Posted

evel napisał(a):
My mamy smycz z taśmy rurowej, trochę szeroka jak na nas, bo zwykle mieliśmy węziutką, ale niepotrzebnie się obawiałam. Jest absolutnie, totalnie cudowna! :loveu:

ja swoje laby i ogra na rurowych od Taks prowadzam. i wszyscy mamy sie świetnie - psy, smycze jak i moje łapki :) a smycze mają już lekki przebieg i nadal na chodzie :)

Posted

panbazyl napisał(a):
ja swoje laby i ogra na rurowych od Taks prowadzam. i wszyscy mamy sie świetnie - psy, smycze jak i moje łapki :) a smycze mają już lekki przebieg i nadal na chodzie :)

Ja jedną smycz rurową czarną 2,5 cm mam chyba już 3 lata i nadal się super trzyma, ale kolor już zbladł :eviltong: drugą 2 cm mam od niedawna z polarową rączką i jest super wygodna :-) A obroże mam z podszyciem satynowym i też bardzo polecam :-)

Posted

UWAGA
w związku z szeregiem pytań na pw o ew. doszycie obrozy w innym rozmiarze niz te pokazane na bazarku
zaznaczyłam (
*)przy numerze pozycji te naszycia których juz nie mam, czyli są dostępne tylko na modelach wystawionych na bazarku.
Pozostałe mam w mniejszej lub większej ilości i tu trzeba będzie juz uzgodnić indywidualnie czy wystarczy

Posted

Super! :multi: Już sobie przejrzałam i coś mi się wydaje, że będę na coś polować :evil_lol:
Tylko mam pytanie. Te małe obróżki (półzacisk) które mają max 28 lub 30 cm, to ile mniej więcej mają minimalnie? ;)

Posted

maryg22 napisał(a):
Super! :multi: Już sobie przejrzałam i coś mi się wydaje, że będę na coś polować :evil_lol:
Tylko mam pytanie. Te małe obróżki (półzacisk) które mają max 28 lub 30 cm, to ile mniej więcej mają minimalnie? ;)

Minimalny obwód to zazwyczaj jest połowa, czyli jak obroża ma max 28 cm to na minimalnym będzie mieć 14 cm + zacisk ;-) Ale nie mówię na 100%, ale w moich obrożach tak było ;-)

Posted

no prawie połowa bo trzeba jeszcze odliczyc jakieś 2-3 cm na okucie ( regulator) gdzie tasma się nie dubluje więc przy max 28 cm to min. będzie jakies 16 cm

Posted

vege* napisał(a):
Minimalny obwód to zazwyczaj jest połowa, czyli jak obroża ma max 28 cm to na minimalnym będzie mieć 14 cm + zacisk ;-) Ale nie mówię na 100%, ale w moich obrożach tak było ;-)

taks napisał(a):
no prawie połowa bo trzeba jeszcze odliczyc jakieś 2-3 cm na okucie ( regulator) gdzie tasma się nie dubluje więc przy max 28 cm to min. będzie jakies 16 cm

Dziękuje za odpowiedzi ;) To znacznie zwiększa zakres obróżek do wyboru :diabloti:

Posted

Czy obroże z zaciskiem można przerobić na zatrzaskowe? Czy to by je skróciło, czy nie (bo interesuję się małymi obróżkami i jeśli przeróbka je skróci, to nie ma sensu)? :)