Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lidan']Pies to czy kot??? A może jakaś śliczna hybryda? ;-) Obróżka cudnie odblaskowa na tym brązowym futerku wygląda wspaniale.[/QUOTE]
To Kelpie ;-) i fakt, obróżka pieknie się odznacza od futerka :loveu:

Posted

norwegi szyję ale tylko jak jest mozliwosc na prawdę dobrego i dokładnego zmierzenia psa. Wbrew pozorom nie jest to takie proste i nie kazdy sobie z tym jest w stanie poradzić. Czyli tylko na zamówienie i dla osób które radzą sobie z centymetrem;)
Guardy da się dopasować na regulacji nawet jak zmierzenie psa było takie sobie ale w norwegach juz niestety niewiele da się skorygować. Najważniejsze wymiary czyli długość i wysokość mocowania paska piersiowego jest stała. A źle dopasowane norwegi to dla psa i niewygodne i wręcz szkodliwe. Serce mnie boli jak widzę na dogo zdjęcia psiaków w norwegach - bardzo wiele ma je źle dopasowane:shake: Niestety moda na ten model robi swoje...

Biorę się juz na ostro za szycie na kolejny bazarek. Wstępnie przymierzam się do terminu otwarcia na 10-15 września:lol:

Posted

[quote name='taks']

Biorę się juz na ostro za szycie na kolejny bazarek. Wstępnie przymierzam się do terminu otwarcia na 10-15 września:lol:[/QUOTE]

Hurra :multi:

Posted

[quote name='taks']norwegi szyję ale tylko jak jest mozliwosc na prawdę dobrego i dokładnego zmierzenia psa. Wbrew pozorom nie jest to takie proste i nie kazdy sobie z tym jest w stanie poradzić. Czyli tylko na zamówienie i dla osób które radzą sobie z centymetrem;)
Guardy da się dopasować na regulacji nawet jak zmierzenie psa było takie sobie ale w norwegach juz niestety niewiele da się skorygować. Najważniejsze wymiary czyli długość i wysokość mocowania paska piersiowego jest stała. A źle dopasowane norwegi to dla psa i niewygodne i wręcz szkodliwe. Serce mnie boli jak widzę na dogo zdjęcia psiaków w norwegach - bardzo wiele ma je źle dopasowane:shake: Niestety moda na ten model robi swoje...

Biorę się juz na ostro za szycie na kolejny bazarek. Wstępnie przymierzam się do terminu otwarcia na 10-15 września:lol:[/QUOTE]
Łe,akurat wtedy kiedy wyjeżdżam,mam nadzieje,że da rade 10.09 wystawić bazarek,może zdąże coś kupić.

Posted

[quote name='taks']
Oby ani dnia później, bo jadę na zlot dogo. A aż wstyd się przyznać, ale nie mam już żadnej taksówki... :oops:

Posted

To i my się pochwalimy, chociaż zamówienie było realizowane w czerwcu ;-)

Moreno w kratce :-)
[IMG]http://i47.tinypic.com/2n87k3b.jpg[/IMG]

Moren w 4 cm- obroża ostatecznie poszła do starszego kolegi, który prezentował się w niej znacznie lepiej :p[IMG]http://i47.tinypic.com/ama175.jpg[/IMG]

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='taks']norwegi szyję ale tylko jak jest mozliwosc na prawdę dobrego i dokładnego zmierzenia psa. Wbrew pozorom nie jest to takie proste i nie kazdy sobie z tym jest w stanie poradzić. Czyli tylko na zamówienie i dla osób które radzą sobie z centymetrem;)

Super nie możemy się już doczekać!!!!

Posted

Almathea, Twoje zdjęcia są ogromne, możesz zamienić je na mniejsze? Strasznie długo się to ładuje, rozjeżdża i może się jakiś moderator przyczepić ;)

Posted

No fakt, są wielkie i długo się ładują. Jedno ma 98, a drugie 131 KB i ponad 1500 szerokości.
W regulaminie chyba jest, że max to 640x640, bo przy wolniejszych połączeniach ładowanie takich wielkich zdjęć to masakra. ;)

Posted

[quote name='taks']Czyli tylko na zamówienie i dla osób które radzą sobie z centymetrem;)
[/QUOTE]

a jest opcja w Krakowie sie umowic, zebys psa wymierzyla? O ile jest mozliwosc zamowienia u Ciebie norwegow na maltanczyka ;-) i to za jakis jeszcze czas, jak mi mala rosnac przestanie (niby przestala narazie, ale ma jeszcze czas), a wole zapytac wczesniej ;-)

Posted

a to nasze taksówki:

Leon w obroży (w szelkach sesji nie miał jeszcze ;-) )

i Wegetka:

czerwone kwiatki:

i żółte kwiatki:

stwierdzam, że wybrać obroże dla chłopaka jest o wiele trudniej ;-)

Posted (edited)

taks napisał(a):

Biorę się juz na ostro za szycie na kolejny bazarek. Wstępnie przymierzam się do terminu otwarcia na 10-15 września:lol:

Ojej! :multi: Szkoda tylko, że wypada mniej więcej w ciągu tygodnia, bo ja niestety w roku szkolnym do komputera dopadam tylko w weekendy :-(

Edit:
Taks, czy na bazarku będą obróżki ze śliskim podszyciem?

Edited by Whatever
Posted

dziś jakaś para pochwaliła nasz taksowy komplet, nie korzystają z forum ale im powiedziałam co i jak, więc taks- jak się ktoś do Ciebie odezwie z posokowcem bawarskim, to możesz mu zaufać :lol:

Posted

My mamy smycz z taśmy rurowej, trochę szeroka jak na nas, bo zwykle mieliśmy węziutką, ale niepotrzebnie się obawiałam. Jest absolutnie, totalnie cudowna! :loveu: