Jump to content
Dogomania

PILNIE POTRZEBNE DEKLARACJIE! HOTEL=330 ZŁ./ DEKLARACJI - 125! DORA-3 latat tułaczki.

Recommended Posts

Posted

DORCIA NIE MA PRAWIE ŻADNYCH DEKLARACJI, BŁAGAMY O WSPARCIE ABY NIE TRAFIŁA NA ULICĘ!

DORA

Tak naprawdę nie trudno mi o tej suce napisać opowiadanie wielkości na kilkanaście stron, ale oszczędzę tego.

Losy moje i Doris splotły się 3 lata temu. Dokładnie 7 listopada 2007 roku.
Zdarzyło się to dość przypadkiem, byłam wtedy początkującą dogomaniaczką, bez doświadczenia jako dom tymczasowy...

Pewnego wieczoru szlajając się po dragomani, w nieznanych mi przyczynach - chyba z nudów, przeglądałam psiaczki z pewnego śląskiego schroniska i trafiłam na wychudłego, pogryzionego owczarka niemieckiego - Dżeka.
Szybka decyzja...
Koleżanka wezmie go do siebie... ufff...
odbiór - 7 listopada...
No i pojechałyśmy po kawalera do schroniska, a gdy wchodziłyśmy... została przywieziona DORIS + 7 ;) Liczba 7 oznaczała jej liczny przychówek...

Szybka decyzja...
Wszystkie 9 jadą z nami...

No i tak trafił do nas na DT.

DORCIA szybko trafiła do DS w Bytomiu.
Została jednak oddana 'bo się znudziła', czego nikt nie mógł przewidzieć, bo byli to ZAUFANI LUDZIE, a okazali się być takimi niedouczonymi tępakami.

Następnie trafiła do adopcji (w Kaliszu!) z której wróciła 20.09.2008 roku, bo ponoć agresywna do dziecka....

I kolejna adopcja 30.05.2009 roku i teraz po roku się jej pozbywają ....

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Deklaracje;
10 zł. - ATLANTYDA
100 zł. - Katowickie schronisko
5 zł. - Ewa K.
10 zł. - grzenka
---------------------
125 zł.

Rozliczenia:

Wpłaty:

50 zł - Raina03
100 zł. - po psach Pana B.
200 zł. - konto katowickie
5 zł. - Ewa K
10 zł. - grzenka
111,70 zł. - spadek Tinki
100 zł. - konto katowickie
10 zł. - grzenka
10 zł. - Ewa K.
15 zl. - migama

Wypłaty:
- 40 zł. - transport z Gliwic do Katowic
- 330 zł. - hotelowanie maj-czerwiec
- 70 zł. - weterynarz
- 45 zł. - obroża

SALDO KOŃCOWE: 126,7 zł.

Posted

Ważne, ze jesteś!
Prosze pomóż w rozgłaszaniu wątku.
\Dora nie ma gdzie sie podziać, a bez deklaracji ani rusz :(
Ja zaczynam nową prace i niestety nie bede mogła jej wziąć do siebie :(

Posted

Jasza napisał(a):
Tinka czy Dora??
Ja tak skaczę po wątkach dzisiaj, że mi się wszystko pomieszało...

Dora, Dora! Mój błąd - tak to jest jak się skacze po wątkach i jednoczesnie odpisuje na posty i aktualizuje rozliczenia ;)

Posted

Ale jest zakładka "adopcje zewnętrzne" - a ona jest znana w kręgach fundacyjnych - była kilka razy na akcji jako właśnie ta z zewnątrz

Posted

Pamiętam historię Dory jeszcze z czasów Dżekiego:shake:, co za smutny ten jej los, że też takich obrzydliwych ludzi spotyka na swojej drodze.Gdzie Dorcia jest w tym momencie?

Posted

Jeszcze u tych ludzi, dopóki nie znajde DT :(
Mój się wycofał, a bez deklaracji nie mam czego szukać... :(
Szkoda tej suki, jak nic się nie znajdzie to trafi do schroniska albo w Gliwicach, albo w Katowicach... :(

Posted

BoUnTy napisał(a):

Szkoda tej suki, jak nic się nie znajdzie to trafi do schroniska albo w Gliwicach, albo w Katowicach... :(

To straszne:-( Kolejny raz schron? To chyba najgorsze co może ją spotkać:shake:

Posted

Dora oficjalnie staje sie psiakiem fundacji S.O.S dla zwierząt, niemniej prosimy o pomoc - na Maciejach full, kasy 0 - wszytsko idzie na remont :( Trzeba umieścić ją w hotelu, z fundacji nie wezmę na nią ani grosza.

Posted

Myslę, że 100 zł. wystarczy, a to 'wiecej' to w dobie kryzysu jak zabraknie.
Dorcia ma miejsce w hotelu tam gdzie Tinka...

Posted

BoUnTy napisał(a):
Dorcia ma miejsce w hotelu tam gdzie Tinka...
Czyli pod Warszawą?

Podrzuć mi jeszcze kilka info o niej - wiek, stosunek do psów/kotów/dzieci/dorosłych, itd., itp.

Posted

Tak, nie chce jej tak daleko wysyłać, ale ufam temu hotelowi, a z tutejszymi nie mam dobrych doświadczeń, chyba, że ktoś może 'coś' polecić?

stosunek do psów: pozytywny/neutralny
stosunek do kotów: pozytywny
stosunek do dzieci: niemowlaki - zaborczy, warczy, gdy ktoś podchodzi do łóżeczka. Do starszych dzieci [2 i więcej lat] pozytywny

A przynajmniej tak bylo u nas...

Posted

BoUnTy napisał(a):
Tak, nie chce jej tak daleko wysyłać, ale ufam temu hotelowi, a z tutejszymi nie mam dobrych doświadczeń, chyba, że ktoś może 'coś' polecić?
Na pewno mogę polecić hotelik u Agi Czarkowianki pod Tarnowskimi Górami. Jeśli chodzi cenę to dokładnie powie Ci Kisiaraf, bo ona prowadziła finanse Estera :).

Znalazłam 2 zdjęcia Dory.

Robione w momencie zabierania jej ze schroniska:

I chyba z kaliskiego ds: