BoUnTy Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 DORCIA NIE MA PRAWIE ŻADNYCH DEKLARACJI, BŁAGAMY O WSPARCIE ABY NIE TRAFIŁA NA ULICĘ! DORA Tak naprawdę nie trudno mi o tej suce napisać opowiadanie wielkości na kilkanaście stron, ale oszczędzę tego. Losy moje i Doris splotły się 3 lata temu. Dokładnie 7 listopada 2007 roku. Zdarzyło się to dość przypadkiem, byłam wtedy początkującą dogomaniaczką, bez doświadczenia jako dom tymczasowy... Pewnego wieczoru szlajając się po dragomani, w nieznanych mi przyczynach - chyba z nudów, przeglądałam psiaczki z pewnego śląskiego schroniska i trafiłam na wychudłego, pogryzionego owczarka niemieckiego - Dżeka. Szybka decyzja... Koleżanka wezmie go do siebie... ufff... odbiór - 7 listopada... No i pojechałyśmy po kawalera do schroniska, a gdy wchodziłyśmy... została przywieziona DORIS + 7 ;) Liczba 7 oznaczała jej liczny przychówek... Szybka decyzja... Wszystkie 9 jadą z nami... No i tak trafił do nas na DT. DORCIA szybko trafiła do DS w Bytomiu. Została jednak oddana 'bo się znudziła', czego nikt nie mógł przewidzieć, bo byli to ZAUFANI LUDZIE, a okazali się być takimi niedouczonymi tępakami. Następnie trafiła do adopcji (w Kaliszu!) z której wróciła 20.09.2008 roku, bo ponoć agresywna do dziecka.... I kolejna adopcja 30.05.2009 roku i teraz po roku się jej pozbywają .... Quote
BoUnTy Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Deklaracje; 10 zł. - ATLANTYDA 100 zł. - Katowickie schronisko 5 zł. - Ewa K. 10 zł. - grzenka --------------------- 125 zł. Rozliczenia: Wpłaty: 50 zł - Raina03 100 zł. - po psach Pana B. 200 zł. - konto katowickie 5 zł. - Ewa K 10 zł. - grzenka 111,70 zł. - spadek Tinki 100 zł. - konto katowickie 10 zł. - grzenka 10 zł. - Ewa K. 15 zl. - migama Wypłaty: - 40 zł. - transport z Gliwic do Katowic - 330 zł. - hotelowanie maj-czerwiec - 70 zł. - weterynarz - 45 zł. - obroża SALDO KOŃCOWE: 126,7 zł. Quote
Jasza Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Jestem. Pieniędzy nie mam, ale jakoś pomogę może w inny sposób.. Quote
BoUnTy Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Ważne, ze jesteś! Prosze pomóż w rozgłaszaniu wątku. \Dora nie ma gdzie sie podziać, a bez deklaracji ani rusz :( Ja zaczynam nową prace i niestety nie bede mogła jej wziąć do siebie :( Quote
JOMA Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Dorcia :placz: - co się dzieje :shake: - pamiętam ją jako spokojną zrównoważoną suczkę :roll: Quote
Jasza Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Tinka czy Dora?? Ja tak skaczę po wątkach dzisiaj, że mi się wszystko pomieszało... Quote
BoUnTy Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Jasza napisał(a):Tinka czy Dora?? Ja tak skaczę po wątkach dzisiaj, że mi się wszystko pomieszało... Dora, Dora! Mój błąd - tak to jest jak się skacze po wątkach i jednoczesnie odpisuje na posty i aktualizuje rozliczenia ;) Quote
JOMA Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 To wątek Dorci ! Na stronkę fundacyjną z nią ! - ona jest za grzeczna po prostu ! Czasy Dorci to też moje początki :p Quote
JOMA Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Ale jest zakładka "adopcje zewnętrzne" - a ona jest znana w kręgach fundacyjnych - była kilka razy na akcji jako właśnie ta z zewnątrz Quote
grzenka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Pamiętam historię Dory jeszcze z czasów Dżekiego:shake:, co za smutny ten jej los, że też takich obrzydliwych ludzi spotyka na swojej drodze.Gdzie Dorcia jest w tym momencie? Quote
BoUnTy Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Jeszcze u tych ludzi, dopóki nie znajde DT :( Mój się wycofał, a bez deklaracji nie mam czego szukać... :( Szkoda tej suki, jak nic się nie znajdzie to trafi do schroniska albo w Gliwicach, albo w Katowicach... :( Quote
grzenka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 BoUnTy napisał(a): Szkoda tej suki, jak nic się nie znajdzie to trafi do schroniska albo w Gliwicach, albo w Katowicach... :( To straszne:-( Kolejny raz schron? To chyba najgorsze co może ją spotkać:shake: Quote
BoUnTy Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Grzenko uwierz, że robię co mogę :( Tutaj bazarek na Dore - zajmuje się nim, mimo iż mam teraz maturę i egzaminy... :( http://www.dogomania.pl/threads/184852-OG%C5%81OSZENIOWY-MEGA-BAZAR!-80-oglosze%C5%84-za-grosze!-%29-Daj-szanse-pupilowi-%29-do-22.05! Prosze reklamujcie bazarek! To będzie ogromna pomoc! Quote
BoUnTy Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Dora oficjalnie staje sie psiakiem fundacji S.O.S dla zwierząt, niemniej prosimy o pomoc - na Maciejach full, kasy 0 - wszytsko idzie na remont :( Trzeba umieścić ją w hotelu, z fundacji nie wezmę na nią ani grosza. Quote
jusstyna85 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Biedna Dora...tyle tułaczki i jeszcze niepewny los... Quote
grzenka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 BoUnTy napisał(a):Grzenko uwierz, że robię co mogę :( Bounty, wierzę, tylko tak mi jej okropnie żal... Quote
jusstyna85 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Dżek doczekał sie stałego domu,a ona biedna, niczemu nie winna,wciąż oddawana :( Quote
BoUnTy Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Dżek grzeje doopsko w super domu, a kiedyś spodziewałam się, że to Dora szybciej znajdzie swój kąt na ziemi... Quote
maciaszek Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Jestem i ja. Myślę, że spokojnie możemy zadeklarować 100 zł miesięcznie z katowickiego konta. A może nawet więcej? Jak się ludziska zgodzą. Quote
BoUnTy Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Myslę, że 100 zł. wystarczy, a to 'wiecej' to w dobie kryzysu jak zabraknie. Dorcia ma miejsce w hotelu tam gdzie Tinka... Quote
maciaszek Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 BoUnTy napisał(a):Dorcia ma miejsce w hotelu tam gdzie Tinka...Czyli pod Warszawą? Podrzuć mi jeszcze kilka info o niej - wiek, stosunek do psów/kotów/dzieci/dorosłych, itd., itp. Quote
BoUnTy Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 Tak, nie chce jej tak daleko wysyłać, ale ufam temu hotelowi, a z tutejszymi nie mam dobrych doświadczeń, chyba, że ktoś może 'coś' polecić? wiek: 5 lat stosunek do psów: pozytywny/neutralny stosunek do kotów: pozytywny stosunek do dzieci: niemowlaki - zaborczy, warczy, gdy ktoś podchodzi do łóżeczka. Do starszych dzieci [2 i więcej lat] pozytywny A przynajmniej tak bylo u nas... Quote
maciaszek Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 BoUnTy napisał(a):Tak, nie chce jej tak daleko wysyłać, ale ufam temu hotelowi, a z tutejszymi nie mam dobrych doświadczeń, chyba, że ktoś może 'coś' polecić?Na pewno mogę polecić hotelik u Agi Czarkowianki pod Tarnowskimi Górami. Jeśli chodzi cenę to dokładnie powie Ci Kisiaraf, bo ona prowadziła finanse Estera :). Znalazłam 2 zdjęcia Dory. Robione w momencie zabierania jej ze schroniska: I chyba z kaliskiego ds: Quote
Recommended Posts