izusia Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Właśnie wróciłam od wet - pytałam się dokładnie o przypadek Lati. Wet powiedział, że zdecydowanie trzeba robić sterylkę aborcyjną. Podanie hormonu daje duże prawdopodobieństwo wystąpienia ropomacicza ( a tego nie chcemy!!). Powiedział także, że będzie można ją zrobić w dwa tygodnie po ustąpieniu krwawienia. Sterylka tutaj kosztuje 400zł - łącznie ze wszystkimi lekami po itp. - z Izą 4 dni po operacji chodziłam na jakieś zastrzyki wzmacniające, antybiotyki - to było w cenie). Co do narkozy - zdaje sobie sprawę, że collie mają uczulenie na różne leki jako rasa. (Iza ładnie została wybudzona z narkozy - do dziś mam wyrzuty sumienia, że po obudzeniu się jakieś 15-20 min. czekała na mnie aż przyjdę i płakała ze strachu - bo ona sama nigdzie nie chce zostawać..). Sterylka trwała 3,5 godz.- skończyła się o 17-stej, a już kolejnego dnia spryciula wieczorkiem kombinowała z fartuszkiem, który dostała w klinice - skubana kolejnego dnia już zdjęła go - nawet nie wiedzielismy kiedy) Quote
izusia Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 izusia napisał(a):Właśnie wróciłam od wet - pytałam się dokładnie o przypadek Lati. Wet powiedział, że zdecydowanie trzeba robić sterylkę aborcyjną. Podanie hormonu daje duże prawdopodobieństwo wystąpienia ropomacicza ( a tego nie chcemy!!). Powiedział także, że będzie można ją zrobić w dwa tygodnie po ustąpieniu krwawienia. Sterylka tutaj kosztuje 400zł - łącznie ze wszystkimi lekami po itp. - z Izą 4 dni po operacji chodziłam na jakieś zastrzyki wzmacniające, antybiotyki - to było w cenie). Co do narkozy - zdaje sobie sprawę, że collie mają uczulenie na różne leki jako rasa. (Iza ładnie została wybudzona z narkozy - do dziś mam wyrzuty sumienia, że po obudzeniu się jakieś 15-20 min. czekała na mnie aż przyjdę i płakała ze strachu - bo ona sama nigdzie nie chce zostawać..). Sterylka trwała 3,5 godz.- skończyła się o 17-stej, a już kolejnego dnia spryciula wieczorkiem kombinowała z fartuszkiem, który dostała w klinice - skubana kolejnego dnia już zdjęła go - nawet nie wiedzielismy kiedy) Aha, to właśnie ta klinika, tel. 22 716 44 16, tel. 0 605 256 582 (dr Piechocka) a ja mam jeszcze kom vet.Nakoniecznego - ulubieńca mojej psicy - jedyny lekarz z którym wita się jak z dobrym znajomym i nie boi się do niego wejść sama do gabinetu...:evil_lol: Quote
anita_happy Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 nie ma wyjscia...sterylka murowana ...skonczymy cieke i sie tniemy :/ mamy 2 tygodnie na uzbieranie 400 złociszy!!!!heh... dobre sobie... Atos dzis jedzie do domu Wiec nasza skarbona nie bedzie ogalana ze złociszy Quote
Aimez_moi Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Sterylka jak nic..... Latika szykuj sie panna....:) Quote
anita_happy Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 w drodze:) Lubie sie wylegiwać na organtynie... Quote
Aimez_moi Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 O Boziu mam cos z oczami..... To ksero.....?? Quote
izusia Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 :loveu:Boskie fotki - one są faktycznie jak mama z córką :iloveyou: - tylko w ramki wrzucić... Quote
izusia Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 izusia napisał(a)::loveu:Boskie fotki - one są faktycznie jak mama z córką :iloveyou: - tylko w ramki wrzucić... Anita, pliss fotkę w dobrej rozdzielczości - wydrukuję je sobie bo one są jak miodek słodkie! Quote
anita_happy Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 emila mam do Ciebie :) bo nie pamiętam :/ chyba nie mam Quote
izusia Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 [quote name='anita_happy']emila mam do Ciebie :) bo nie pamiętam :/ chyba nie mam magiaslonca@gmail.com - to mój :-D Quote
Aimez_moi Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Latika jest slicznościowa i .....kochliwa...:):) Quote
Monika.D Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Ale Latisia jest szczęśliwa! Ale przy takiej Pańci to nie dziwne. Z Izunią wyglądają super! Quote
Aimez_moi Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Ta...... dwie slodkie z wygladu niewiniatka......:) Quote
izusia Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Aimez_moi napisał(a):Ta...... dwie slodkie z wygladu niewiniatka......:) To niewiniątko ze zdjęcia (od lewej) właśnie zrobiło mi porządek na łóżku - zabrała całą poduszkę.... A oba niewiniątka :-))) sprzedały się za smakołyki...:thumbs: Quote
Aimez_moi Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Spojrzenie niewiniatka..... a pod skórką.....:):) Quote
anita_happy Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 TO nasze niewiątko musi miec jeszcze raz badanie krwi przed sterylką!!! dostaje tran esenciale forte gammolen /na zmiane z tranem/ siemie lniane/wołowinka/błonnik dług u weta mi rosnie...az wstyd... a po czerwcowym weekendzie wyniki i kolejne badania I KOLEJNE - 80zł!!! KTO wpomoze ? Quote
koosiek Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 A zgłaszaliście ją do Dr Lucy? Może fundacja by Was wspomogła? Quote
Soema Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 koosiek napisał(a):A zgłaszaliście ją do Dr Lucy? Może fundacja by Was wspomogła? Właśnie, czy Fundacja się odezwała? Może warto zadzwonić. Quote
anita_happy Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 nikt sie nei odezwał z tej Fundacji...:/ yumanji zalałtwia mi zabieg u swojego weta, kt robi sterylki.kastracje - w ilosciach hurtowych jak yuma zapytała sie go o problemy colie z narkoza powiedział,z e collie maja problemy z innymi lekami..ale nie narkoza.. wet ma tez wziewną narkoze - wiec zoabczymy co zaleci... generalnie - mimo, ze wet wsiowy :P ale edukowany i to bardzo...bo specjalizuje sie w psach i kotach jakos wzbudza zaufanie po tym co robi dla zwierzat na wsi!!! ma wyposazone w pełni ambulatorium i strylka ok 250/300 z lekami bedzie kosztowała... i jakos mam zaufanie do niego..chociaz nie gadałm z nim..ale sie nasłuchałam opini :) pojade z obiema suczkami. Lati i Tula..hurtowo :) Quote
anita_happy Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Aimez_moi napisał(a):A kiedy chcesz Latikę zawiez na zabieg? za dwa tygodnie :) 12/13 czerwiec Quote
Aimez_moi Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Latika ..... wygrzewasz sie z Pancia na sloneczku?......:) Quote
izusia Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Zapewne Lati już ciałka nabrała... Jak tam, nadal ustawia do pionu całe towarzystwo?:evil_lol: Quote
anita_happy Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 wieczorem BEDA FOTY!!!!!!!!!!!!!!!!!! eh...babol jeden.... odpoczywamy po słonecznych kąpielach.... po biegach za aSTIM... ech..co to byl za weekend! Quote
Recommended Posts