Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie wróciłam od wet - pytałam się dokładnie o przypadek Lati.

Wet powiedział, że zdecydowanie trzeba robić sterylkę aborcyjną. Podanie hormonu daje duże prawdopodobieństwo wystąpienia ropomacicza ( a tego nie chcemy!!). Powiedział także, że będzie można ją zrobić w dwa tygodnie po ustąpieniu krwawienia. Sterylka tutaj kosztuje 400zł - łącznie ze wszystkimi lekami po itp. - z Izą 4 dni po operacji chodziłam na jakieś zastrzyki wzmacniające, antybiotyki - to było w cenie). Co do narkozy - zdaje sobie sprawę, że collie mają uczulenie na różne leki jako rasa. (Iza ładnie została wybudzona z narkozy - do dziś mam wyrzuty sumienia, że po obudzeniu się jakieś 15-20 min. czekała na mnie aż przyjdę i płakała ze strachu - bo ona sama nigdzie nie chce zostawać..). Sterylka trwała 3,5 godz.- skończyła się o 17-stej, a już kolejnego dnia spryciula wieczorkiem kombinowała z fartuszkiem, który dostała w klinice - skubana kolejnego dnia już zdjęła go - nawet nie wiedzielismy kiedy)

• Replies 395
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

izusia napisał(a):
Właśnie wróciłam od wet - pytałam się dokładnie o przypadek Lati.

Wet powiedział, że zdecydowanie trzeba robić sterylkę aborcyjną. Podanie hormonu daje duże prawdopodobieństwo wystąpienia ropomacicza ( a tego nie chcemy!!). Powiedział także, że będzie można ją zrobić w dwa tygodnie po ustąpieniu krwawienia. Sterylka tutaj kosztuje 400zł - łącznie ze wszystkimi lekami po itp. - z Izą 4 dni po operacji chodziłam na jakieś zastrzyki wzmacniające, antybiotyki - to było w cenie). Co do narkozy - zdaje sobie sprawę, że collie mają uczulenie na różne leki jako rasa. (Iza ładnie została wybudzona z narkozy - do dziś mam wyrzuty sumienia, że po obudzeniu się jakieś 15-20 min. czekała na mnie aż przyjdę i płakała ze strachu - bo ona sama nigdzie nie chce zostawać..). Sterylka trwała 3,5 godz.- skończyła się o 17-stej, a już kolejnego dnia spryciula wieczorkiem kombinowała z fartuszkiem, który dostała w klinice - skubana kolejnego dnia już zdjęła go - nawet nie wiedzielismy kiedy)

Aha, to właśnie ta klinika, tel. 22 716 44 16, tel. 0 605 256 582 (dr Piechocka) a ja mam jeszcze kom vet.Nakoniecznego - ulubieńca mojej psicy - jedyny lekarz z którym wita się jak z dobrym znajomym i nie boi się do niego wejść sama do gabinetu...:evil_lol:

Posted

nie ma wyjscia...sterylka murowana ...skonczymy cieke i sie tniemy :/

mamy 2 tygodnie na uzbieranie 400 złociszy!!!!heh...
dobre sobie...
Atos dzis jedzie do domu Wiec nasza skarbona nie bedzie ogalana ze złociszy

Posted

izusia napisał(a):
:loveu:Boskie fotki - one są faktycznie jak mama z córką :iloveyou: - tylko w ramki wrzucić...

Anita, pliss fotkę w dobrej rozdzielczości - wydrukuję je sobie bo one są jak miodek słodkie!

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Ta...... dwie slodkie z wygladu niewiniatka......:)

To niewiniątko ze zdjęcia (od lewej) właśnie zrobiło mi porządek na łóżku - zabrała całą poduszkę.... A oba niewiniątka :-))) sprzedały się za smakołyki...:thumbs:

Posted

TO nasze niewiątko musi miec jeszcze raz badanie krwi przed sterylką!!!
dostaje tran
esenciale forte
gammolen /na zmiane z tranem/
siemie lniane/wołowinka/błonnik

dług u weta mi rosnie...az wstyd...
a po czerwcowym weekendzie wyniki i kolejne badania I KOLEJNE - 80zł!!!

KTO wpomoze ?

Posted

koosiek napisał(a):
A zgłaszaliście ją do Dr Lucy? Może fundacja by Was wspomogła?

Właśnie, czy Fundacja się odezwała? Może warto zadzwonić.

Posted

nikt sie nei odezwał z tej Fundacji...:/

yumanji zalałtwia mi zabieg u swojego weta, kt robi sterylki.kastracje - w ilosciach hurtowych
jak yuma zapytała sie go o problemy colie z narkoza powiedział,z e collie maja problemy z innymi lekami..ale nie narkoza..
wet ma tez wziewną narkoze - wiec zoabczymy co zaleci...
generalnie - mimo, ze wet wsiowy :P ale edukowany i to bardzo...bo specjalizuje sie w psach i kotach

jakos wzbudza zaufanie po tym co robi dla zwierzat na wsi!!!
ma wyposazone w pełni ambulatorium i strylka ok 250/300 z lekami bedzie kosztowała...
i jakos mam zaufanie do niego..chociaz nie gadałm z nim..ale sie nasłuchałam opini :)
pojade z obiema suczkami.
Lati i Tula..hurtowo :)