anita_happy Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 koosiek napisał(a):Anita, a możesz pokazać im tą sunię: http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-liczna-mloda-owczarkowata-sunia-szuka-domu-W0QQAdIdZ203718738 ? Może ona też się spodoba, skoro Latika tam nie pójdzie. ok..ok...podesle im Quote
natalie1988 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Dzień dobry Latiko, śliczna psino! Oj, w sekrecie wam powiem, że zawsze marzyłam o takim psie... :) Quote
Monika.D Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Anitko nie mówiłam, że sunia troszkę u Ciebie pomieszka i będzie całkiem innym psiaczkiem :) Teraz widać szczęście w jej oczętach! Quote
Aimez_moi Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Cudne jest to nasze "znalezisko"......:):) Naprawdę przepiękna..... Quote
anita_happy Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 śliczna - mądra - domowa odrobaczona i zaszczepiona chyba musze pospamować...juz wydaliśmy 75 zł., kolejny dług u weta :/ bazarkowa cos umilkła...kamaaaa :) bo sie kasiora konczy :/ Jak ktoś ma zbedny kilogram jakiejs wysokoenergetycznej karmy to zbiermy nawet po kilogramie... ja swoje karmie karmą FIT..a kasy na kolejny wór nie za bardzo mam... i tak nasza chudzina pałaszuje przy swojej chudowsci karme FIT + gotowane gotowane: - ryz plus serduszka z wątróbką - makaronik z kurakiem dostaje tran 2 x 3tablety, gamolen, olej lniany, kostke słoninyy... kto ma pomysły jak ja podtuczyc bo on jje jak wróbelek...dostaje male porcje, a często...z tego i tak zje 1/3 !!! potem reszte..jje powoli... rzuca sie na jedzienie, ale jak weźmie kes - odchodzi i powoli jje (to plus) mądra bestia... duzo pije zieje i szybko oddycha - wety powiedziały po osłuchaniu, ze to stres (Asti też tak miał) jak bedzie ejszcze ziała to dam jej Kalm Aid - 2 dawki na dzien p.s. przepieknie jedzie w aucie na przednim fotelu!!!! Tak towarzyskiego psa zgarnietego z ulicy nie widziałam :/ Quote
edigan Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Witam wszystkich serdecznie. Jestem zainteresowana adopcją tej pięknej colusi . Proszę mi dać namiary na opiekunów psinki. Quote
anita_happy Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 anita happy80@wp.pl 0 692 407 681 czy ty "edigan" to ta sama osoba co na NK?? :) Quote
Panca Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 zjwaiskow sliczna usmiechnieta mordeczka :) i prosze juz sa chetni na nia:) Quote
Panca Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 zjawiskowo sliczny usmiechniety pysio:) i juz sa chetni na nia - rasowe psy maja latwiej Quote
Panca Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 co to dogo wyprawia...pisze posty one znikaja i sa znowu ...kurcze..juz nie wiem co teraz sie wyswietli Quote
koosiek Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Panca napisał(a):rasowe psy maja latwiej A te zwyczajne latami czekają na domy, a na ich wątki wchodzi jedna, dwie osoby... No, chyba, że zacznie się jakaś afera. Ale to tak BTW. Quote
Aimez_moi Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Oj ja juz sama nie wiem...... Koosiek a popatrz na Krowke.... tyle czasu juz czeka...... Ta sunia faktycznie jest przepiekna.... a jak sobie ja przypomne w momencie znalezienia....... Ciotka Anita ..... lekuchna sie zalamala jej wygladem... o sobie nie wspomne. Quote
Monika.D Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Niestety musze się z Wami zgodzić... Rasowe pieski uchodzą za ładniejsze i mają łatwiej. Cieszę się, że mała ma już domek! Quote
anita_happy Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 Panca napisał(a):zjawiskowo sliczny usmiechniety pysio:) i juz sa chetni na nia - rasowe psy maja latwiej wiesz co....powiem tak... jak chodzę z nią po mieście SZYDLOWCU - gdzie bezpański problem to temat tabu....ludzie mnie mijaja i z zachwytem mówia... "jejku jaki piekny pies...pewnie rasowy" a ja im odpowiadam... dwa dni temu byl do wziecia spod urzedu pracy...umierał tam na schodkach!!!byl do wziecia za darmo... mówie, ze rasowy, ze ma takie specjalne oznaczenie jakie sie daje psom rasowym /sciema/ i ze szukamy wlasciciela...bo to bardzo drogi pies.... Latika robi za edukatora!!!specjalnie z nia chodze po miescie i pokazuje ją...jak sie pytaja mówie o bezdomnosci itp... Latika zwraca uwage!!! Moze ludziom w głowach sie przewróci i zaczna sie rozgladac wokół..dokarmiac....zwracac uwage na bezdomne, kt nie daja ssobie rady w bezdomnosci... moze wtedy takie historie jak tej pani co leciala obejrzec latike z mysla ze to jej owczarek bedą mialy swoj happy end!!! ludzie widzieli owczarka, szczylka jak biegał jak chodził..przymilał sie do dzieci..ale nikt sie nie zainteresował!!! zgroza! Quote
anita_happy Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 Monika.D napisał(a):Niestety musze się z Wami zgodzić... Rasowe pieski uchodzą za ładniejsze i mają łatwiej. Cieszę się, że mała ma już domek! narazie ma domek tymczasowy Moniczko :) ja sie nie zgodze, ze rasowe maja lepiej :) zobacz na Dyzia... to kwestia przypadku :) i chęci... ja lubie miec orgyginalne psy..takie jakich nikt nie ma :) chcesz wyrózniać się na ulicy - adoptuj kundla... zobacz np. HAIDI... to jest wysokiej klasy kundel, a jaki uroczy :) Quote
koosiek Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Och, ja też przecież mam kundle, najcudniejsze pod słońcem. I żadnego papierowego psa nie planuję :) Ale faktem jest, że dla psa w typie prędzej znajdzie się DT - i to nie jeden - na wątek można ściągnąć miłośników rasy, są specjalnie fora dla rasowych w potrzebie i fundacje, domy też pojawiaja się szybciej - zwykle po psy w typie mam kilka zapytań już w dniu zamieszczenia ogłoszeń, rzadko się tak zdarza, gdy ogłaszam kundelki. Zresztą, nawet na dogo te "rasowe" wątki mają większe wzięcie. Aimez, jak by nie patrzeć, Ozi to też kundel bury ;) Quote
Monika.D Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Ale ludzie wybierając psa patrzą bardzo na jego wygląd :( Biorąc pod uwagę chociażby mojego męża... Chciał koniecznie pieska typu sznaucerek lub cocker spaniel. Jak wzięłam Dyzia nie był zachwycony - poprostu go tolerował, czasami pogłaskał, dał coś dobrego. Ale od kiedy psinka jest obcięta... szaleje za nim strasznie! Quote
edigan Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='anita_happy']anita happy80@wp.pl 0 692 407 681 czy ty "edigan" to ta sama osoba co na NK?? :) Tak ta sama. Na NK jestem jako ''Edyta- szanujmy zwierzęta one cierpią tak samo jak ludzie'' Także w sprawie kolaka wolę się kontaktować właśnie na NK . Będę cierpliwie czekać na dalsze wieści o psince:) Quote
izusia Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Bardzo proszę o kontakt - zabiorę ją do siebie - mam już jedną suczkę i uwielbiam psiaki - proszę o pilny kontakt 502 093 432 lub maila dom_maklerski@gazeta.pl. Ewa Quote
izusia Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='izusia']Bardzo proszę o kontakt - zabiorę ją do siebie - mam już jedną suczkę i uwielbiam psiaki - proszę o pilny kontakt 502 093 432 lub maila dom_maklerski@gazeta.pl. Ewa Aha - dodam do powyższego - że sunia wygląda jak moja obecna Izusia i jak przeczytałam ma taki sam charakter więc chętnie ją wezmę - byłaby drugim oczkiem w głowie mojej rodziny bo nasza Izusia nim jest. Więc jesli będzie trzeba będziemy kontynuować ewentualne leczenie. Quote
Recommended Posts