elzunia Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Pomóżcie z dogo daliśmy dziewczynie sunię jamnisię ok roku i jest problem od pierwszej nocy jest siku i kupa w jednym miejscu już próbowaliśmy różnie i z gazetą no nic nie daje nawet wychodzi o2w nocy a mąż wstaje o5i już kupa jest pomóżcie błagam bo mąż już nie chce psa musimy cos poradzic dziewczyna płacze dzieci też i sunia ona tak ich kocha pomóżcie błagam ja będę odpisywać na pyt w jwj imieniu a ona cały link bedzie uważnie obserwować pomóżcie nie możemy jej zostawić bez pomocy Quote
*Monia* Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Przede wszystkim trzeba dokładnie wyczyścić to miejsce, żeby suczka nie czuła zapachu moczu/odchodów. Gdzieś czytałam o położeniu grubej folii na miejscu gdzie psiak się najczęściej załatwia - szelest może odstraszyć. No i jeszcze pozostaje klatka na noc, tylko najpierw trzeba będzie ją nauczyć że to miejsce odpoczynku i tam jest przyjemnie. Quote
wire fox Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 elzunia napisał(a):Pomóżcie z dogo daliśmy dziewczynie sunię jamnisię ok roku i jest problem od pierwszej nocy jest siku i kupa w jednym miejscu już próbowaliśmy różnie i z gazetą no nic nie daje nawet wychodzi o2w nocy a mąż wstaje o5i już kupa jest pomóżcie błagam bo mąż już nie chce psa musimy cos poradzic dziewczyna płacze dzieci też i sunia ona tak ich kocha pomóżcie błagam ja będę odpisywać na pyt w jwj imieniu a ona cały link bedzie uważnie obserwować pomóżcie nie możemy jej zostawić bez pomocy Po pierwsze trzeba zrobić dokładny wywiad: - jaką karmę i w jakiej ilości suczka dostaje, - ile razy dziennie i o której godzinie jest karmiona i czy nie jest dokarmiana, - chwalenie i nagradzanie na spacerze za każde siusiu itp. - spokój w rodzinie i akceptacja b. ważne !!! Miałam podobny problem - z tą różnicą, że sunia sygnalizowała potrzebę wyjścia np. o 2-3 nad ranem. Pomogło przesunięcie karmienia na godz. 16.00 i malutkie co nieco o 7.00. Teraz ma 3 lata i ostatni spacerek higieniczny - tylko na siusiu ok. 21.00 wystarcza do rana. Quote
Recommended Posts