Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

missy87 napisał(a):
Niestety nie. Lora siedzi w schronisku. Jedna osoba dzwoniła się o nią pytać. Ale pracownicy powiedzieli, że jej nie wydadzą, bo ktoś chciał ją na dwór.
Suczka nie jest sterylizowana, ale przed adopcja zostanie.

Ale ona chyba była już w adopcji?

Posted

była, była ... niestety nie wszystkie psy od nas są sterylizowane ... Lora była krótko poprzednim razem więc nie zdążyła być wysterylizowana.

Posted

Byłam dzisiaj u Lory, wydaje mi się ze suczka schudła co prawda nie wygląda tragicznie, ale jeżeli nie znajdzie DS jej stan może się pogorszyć. Dobrze by było gdyby Lora trafiła do domu w którym nie zostawała by sama całymi dniami.

Posted

Z psami bywa rożnie. Na spacerze nie zwracała zbytniej uwagi na moja suczkę(biegały razem po polu), ale już np. nie pozwalała jej się zbliżyć do mnie czy miski. Jest agresywna w stosunku do psów zza płotu(inaczej może reagować na psy które nie bronią swojego terenu).
Agresja wobec psów to (wg. mnie) jej jedyny problem z którym z pewnością można sobie poradzić. Najlepiej żeby była w domu jednym pupilem.
Jeśli w pon nie będzie padać to przejadę się do schroniska i sprawdzę jak zachowuje się w mieszkaniu i w mieście

• 3 weeks later...
Posted

I powtórka z rozrywki. Lora poraz kolejny wróciła z adopcji! Właścicielka oddała ją bo zaczęła jej wypadać sierść i weterynarz nie wiedział co jej jest więc kobieta odwiozła Lorę do schroniska. Ogólnie Lora wygląda gorzej niż przed adopcją :( chudzinka z niej straszna. Dzisiaj ma przyjechać wet schroniskowy i ją obejrzy, ale pewnie trzebaby jej pobrać zeskrobinę i zobaczyć czy faktycznie jest coś nie tak ze skórą.

Posted

Dokładnie jej nie oglądałam więc nie wiem na ile to faktycznie jakaś choroba skóry, teraz też psy np mocno linieją bo upały są, Brok z naszego schroniska, który jest u Akrum też mocno gubi sierść a nie ma żadnych zmian skórnych. W ogóle jeszcze się chwalili ci ludzie, że poprzedni właściciele ją oddali bo uciekała a oni mieli otwarte uliczki i nie uciekała.

Posted

Jak mnie takie coś wkur...!!! :[ Jak można adoptować psa, a potem go oddać...Cokolwiek by się nie działo, za psa trzeba wziąć całkowitą odpowiedzialność i zapewnić mu należytą opiekę. Co to ma być...psu coś się dzieje, to a tam, to oddamy go z powrotem :[ Lora dobrze wyglądała zanim została przez nich adoptowana, czyli oni musieli czegoś niedopatrzyć, no albo źle zrobić jak u nich była