Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

muszę napisać kilka słów,na temat tego s...... na :diabloti: wcześniej tylko śledziłam wątek,ale dzisiaj miarka sie przebrała w tym jego ogłoszenie o czarych długowłosych owczarkach,wstawił fotkę czarnego długowłosego reproduktora, mojej koleżanki,ona dowiedziała się o tym że, jej pies jest w ogłoszeniu na alegro,zadzwonili do niej ze związku w którym jej hodowla jest zarejestrowana!! dzisiaj ona dzwoniła do tego handlrza, to jej powiedział że, przecież nie napisał że,to ojciec szczeniąt!!!!:angryy: więc o co jej chodzi!! a zdjęcie nie było zastrzeżone!!!!

tutaj była ta fotka teraz została usunięta :shake:
http://www.allegro.pl/item104614019_owczarek_niemiecki_owczarki_niemieckie_czarne.html

Posted

[quote name='barbara.h']muszę napisać kilka słów,na temat tego s...... na :diabloti: wcześniej tylko śledziłam wątek,ale dzisiaj miarka sie przebrała w tym jego ogłoszenie o czarych długowłosych owczarkach,wstawił fotkę czarnego długowłosego reproduktora, mojej koleżanki,ona dowiedziała się o tym że, jej pies jest w ogłoszeniu na alegro,zadzwonili do niej ze związku w którym jej hodowla jest zarejestrowana!! dzisiaj ona dzwoniła do tego handlrza, to jej powiedział że, przecież nie napisał że,to ojciec szczeniąt!!!!:angryy: więc o co jej chodzi!! a zdjęcie nie było zastrzeżone!!!!

tutaj była ta fotka teraz została usunięta :shake:
http://www.allegro.pl/item104614019_owczarek_niemiecki_owczarki_niemieckie_czarne.html

Nie trzeba było dzwonić do faceta, tylko wysłać maila do Allegro - zwiesiliby mu konto. Trzeba było to przedstawić jako oszukiwanie nabywców i naruszenie praw autorskich (bo rozumiem, że zdjęcie on skądś ściągnął - nie był jego autorem).
Jak widzicie naruszenie zasad, zawiadamiajcie Allegro, a nie właściciela konta - jak bedzie dużo skarg, to jest nadzieja, że konto zawieszą.

Czy ta hodowla jest zarejestrowana jako działalność gospodarcza, czy ten facet płaci podatki?
Może zainteresować sprawą izbę skarbową? W końcu wszystko jedno kto go zalatwi, a skarbówka bywa baaaardzo skuteczna.

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

Norbitka napisał(a):
W okolicy jest o wiele wieksza "hodowla" jednak na ogólnym nie moge o niej pisac.....

A moglabys napisac na pw?

Bylam u tego faceta w sobote. Mieszka w Abramowicach Prywatnych. Nagralam rozmowe z nim na dyktafon. Proponowal mi wydanie szczeniaka 4-tygodniowego, bez szczepien. Powiedzial, ze kwarantanna nie bedzie potrzebna. Przyznal sie, ze hodowla jest dochodowa (nie sadze aby mial to zgloszone w US, trzeba bedzie to sprawdzic). Na pytanie o cechy psa klamal informujac, ze nie musi miec duzo ruchu jak sie go tego nie nauczy, ze husky mozna oduczyc ganiac kury itd. (zgodnie z KC ma obowiazek informowac uczciwie o wszelkich cechach produktu). Suki ze szczenietami trzyma w jakiejsc komorce, do ktorej nas nie wpuscil. Psy maja zdecydowanie za male klatki, szczegolnie kaukazy. Stwierdzil, ze obecnie ma w hodowli husky, kaukazy i ONki. Mial ponoc jeszcze rottki, ale hodowla tej rasy przestala sie oplacac. Co zrobil z reszta psow - nie wiem. Szczeniaki sprzedaje glownie na gieldzie, na necie od niedawna. Uwaza sie za doskonalego hodowce, bo psy hoduje juz od 10 lat. A moje pytania uznal za wymadrzanie sie.

Ja uwazam, ze przede wszystkim Urzad Skarbowy - najszybciej oni sie tym zajma. Pozniej TOZ i prokurator, nastepnie media. Jak sie zrobi szum, to polowa sukcesu. Na kare dla niego bym nie liczyla, no chyba ze US...

Samej mi bedzie ciezko, bo jednej osoby nikt powaznie nie potraktuje w sprawie dotyczacej psow. Juz raz probowalam sama zainteresowac Kurier Lubelski sprawa porzucania psow i adopcji. Pani redaktor olala mnie, nie przychodzac na spotkanie. Szukam wiec chetnych do pomocy - moze ktos z Was sie przylaczy?

Posted

ReiMar jestes wielka!
Moze ktos z Lublina podjalby sie podobnej "akcji"? Rowniez z nagraniem rozmowy itd. Gdyby bylo kilka takich zglaszajacych osob to moze cos by sie ruszylo. Narobic gnojowi kolo d...y
"husky nie potrzebuje ruchu jak sie go tego nie nauczy" no fajnie... :/

Posted

masienka napisał(a):

Moze ktos z Lublina podjalby sie podobnej "akcji"? Rowniez z nagraniem rozmowy itd. Gdyby bylo kilka takich zglaszajacych osob to moze cos by sie ruszylo. Narobic gnojowi kolo d...y

Swietny pomysl! Wrazie czego sluze dyktafonem.