Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='idusiek']

Co sądzicie o jego wyglądzie? Moze on normalny jest tylko tak kątowany, jak pisała andzia?

to jest mój onek - bez dysplazji - zdjecie moze nie najlepsze, tak na szybko znalezione, ale widać jego tył:

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Różnie bywa z dysplazją. Ja mam kundla pospolitego z wysokim tyłkiem i jak miał rok, to na prześwietleniu wyszłą dysplazja. W życiu bym nie powiedziała.
Ale dziwny chod Portosa jakąś przyczynę ma.

Posted

beataczl napisał(a):
Faktycznie doopcia nisko , to może i Portos tak ma... To Twoje 3 ?

nio - tu tylko moje 2, a labka siostry - ale w sumie to mam 4:)

Ludwa - dziwny chód może mieć 1001 przyczyn...niekoniecznie dysplazja...bez rtg to sobie możemy pogdybać - ja tylko chciałam dać do zrozumienia, że jeśli pies ma tak kątowany tył to nie znaczy, ze ma dysplazję...

Posted

ludwa napisał(a):
ale toć na prześwietleniu wyszła. I moje zdziwienie było ogromne:)

ale ja mówię teraz o rtg onka z wątku:eviltong: ze go nie było i dopiero po nim cokolwiek będzie wiadomo na 100%:lol:

Posted

idusiek napisał(a):
Bardzo się cieszę Fela,że i Ty jestes.
Super, ze i na Twoją pomoc będę mogla liczyć w kwestii tego psa !:)

Ida, Ty sobie żartujesz?? W kulki leciesz? Ja rozumiem, że całe schronisko w Ostrowi wyłącznie na Twojej głowie, ale przypomnij sobie czasem, że pomagamy tym psom wspólnie. Nie mówię, że masz o tym pamiętać non stop i bez przerwy. Ale wiesz, tak od czasu do czasu chociaż.
Bo potem, jak jest jakaś gardłowa sytuacja, to i tak Ciotka Felka ma załatwiać.

Posted

Moge dac tylko 5 euro miesiecznie (nie wiem jaki teraz przelicznik).Drugie 5 na Carmen.Za trzy miesiace z gory.Przepraszam,ze na razie tylko tyle,moze pozniej uda sie wiecej.
bardzo prosze o nr konta na przelewy zagraniczne.
Sama mam dwa schroniskowe owczarki i krew mnie zalewa jak widze te cuda za kratami.Potwornie mi przykro,ze nie moge wiecej pomoc.
Pozwalam sobie sledzic watek

Posted

beataczl napisał(a):
Cytuję Natalisko : ,,Drugie 5 na Carmen" - pewnie chodzi o Charlie (dobka) z mojego podpisu. ( zapraszalam na PW na dwa pieski z mojego podpisu)

Nie sądze, aby chodziło o dobka. Natalisko pisze, że ma 2 schroniskowe owczarki i dlatego wzrusza ją ich los.

Posted

[quote name='beataczl']Cytuję Natalisko : ,,Drugie 5 na Carmen" - pewnie chodzi o Charlie (dobka) z mojego podpisu. ( zapraszalam na PW na dwa pieski z mojego podpisu)

[quote name='bela51']Nie sądze, aby chodziło o dobka. Natalisko pisze, że ma 2 schroniskowe owczarki i dlatego wzrusza ją ich los.

To chyba o tą Carmen chodzi:
http://www.dogomania.pl/threads/183880-Carmen-sam-strach-i-brak-nadziei-powoli-gaśnie-w-schronisku-proszę-pomóźcie!!!?p=14514502#post14514502

Posted

Natalisko napisał(a):
Moge dac tylko 5 euro miesiecznie (nie wiem jaki teraz przelicznik).Drugie 5 na Carmen.Za trzy miesiace z gory.Przepraszam,ze na razie tylko tyle,moze pozniej uda sie wiecej.
bardzo prosze o nr konta na przelewy zagraniczne.
Sama mam dwa schroniskowe owczarki i krew mnie zalewa jak widze te cuda za kratami.Potwornie mi przykro,ze nie moge wiecej pomoc.
Pozwalam sobie sledzic watek

Ostatnio weszły nam pieniądze z przelewu zagranicznego. Nie opłaca się, bo po przeliczeniu było 55 złotych a prowizję wzięli 50. Lepiej uzbierac i wpłacić za jakiś czas albo przekazać przez kogoś, bo szkoda pieniędzy dla banku:)

Posted

ok, czyli chodzi rzeczywiscie o Carmen, sory.

A jeśli o przelewy zagraniczne to jest wyjscie, napisała IVV - cyt: mozna przeciez do Was wyslac przez PayPal .. moze podajcie Natalisko taka opcje,ja tak wysylalam

Posted

Zapisuje sobie, będę psiaka ogłaszać gdzie tylko się da, mam nadzieję, ze się uda kogoś zwerbować na deklaracje stałe albo chociaż jednorazowe.
Ja nie dam niestety rady :(

Posted

beataczl napisał(a):
ok, czyli chodzi rzeczywiscie o Carmen, sory.

A jeśli o przelewy zagraniczne to jest wyjscie, napisała IVV - cyt: mozna przeciez do Was wyslac przez PayPal .. moze podajcie Natalisko taka opcje,ja tak wysylalam

Przez PayPal wysyłka jest łatwa, IVV z tego korzysta i tak mi przysyłała pieniądze. Nie wiem, ile ją to kosztowało. Potrzebny jest tylko adres e-mail i osoba otrzymująca pieniądze musi sobie też założyć konto PayPal, co chwilę trwa i trzeba dobrze poczytać instrukcje :roll:

Posted

[quote name='Fela']Ida, Ty sobie żartujesz?? W kulki leciesz? Ja rozumiem, że całe schronisko w Ostrowi wyłącznie na Twojej głowie, ale przypomnij sobie czasem, że pomagamy tym psom wspólnie. Nie mówię, że masz o tym pamiętać non stop i bez przerwy. Ale wiesz, tak od czasu do czasu chociaż.
Bo potem, jak jest jakaś gardłowa sytuacja, to i tak Ciotka Felka ma załatwiać.

Ela, wcale nie żartuję, jak rozmawiałam z Tobą i powiedzialam, że mamy juz 300 zł i trzeba go wyciągac to odpowiedziałas, że trzeba jeszcze 10 razy więcej i że pies będzie na Twojej głowie - odebrałam to jako brak Twojej zgody/akceptacji na to, zebyś się zaangażowała w pomoc i wyciągniecie ze schronu.

Ponieważ ani samochodu nie mam ani kasy - próbuję tą pomoc zorganizować tutaj, a z Tobą uzgodniłam, że pies nie jest na Twojej głowie, bo masz tego za duzo prawda?

Cały schron nie jest na mojej głowie, psy które przebywają pod opieką PsyNiczyje - tez nie są tylko na mojej glowie, ale tylko ladybell, koosiek,mariola i ja robimy im ogłoszenia ( ponieważ nie mam auta, chociażą w ten sposob mogę pomóc). Znajomości w mediach nie mam, ale naprawdę staram sie jak mogę,żeby cokowiek znalazało dom.

Posted

Tak, powiedziałam że potrzeba 10 razy tyle, bo to prawda. Zwłaszcza, ze nie wiedziałam że Beka oferuje bezpłatny dt. Tylko co, jak się okaże, że np. po operacji on nie może być w kojcu? Płynnie trafi do hotoelu i wówczas koszty będą wiadome. Zresztą, co się będę mądrzyć, same się przekonacie, że tak będzie.

No i niestety, w schronisku jest kilka innychktóre również potrzebują pilnej pomocy. Nie wiem, czy nie pilniejszej. Na przykład suka, która miała powikłany (bardzo!) poród i zapewne teraz rozwinął jej się stan zapalny. Dziwne, że jeszcze nie zeszła. Nikt jej wątku nie założył... Może dlatego, że nie przypomina żadnej rasy. Jest zwykłą kundlicą, a nie owczarkiem albo terierem.

Posted

[quote name='Fela']Tak, powiedziałam że potrzeba 10 razy tyle, bo to prawda. Zwłaszcza, ze nie wiedziałam że Beka oferuje bezpłatny dt. Tylko co, jak się okaże, że np. po operacji on nie może być w kojcu? Płynnie trafi do hotoelu i wówczas koszty będą wiadome. Zresztą, co się będę mądrzyć, same się przekonacie, że tak będzie.

No i niestety, w schronisku jest kilka innychktóre również potrzebują pilnej pomocy. Nie wiem, czy nie pilniejszej. Na przykład suka, która miała powikłany (bardzo!) poród i zapewne teraz rozwinął jej się stan zapalny. Dziwne, że jeszcze nie zeszła. Nikt jej wątku nie założył... Może dlatego, że nie przypomina żadnej rasy. Jest zwykłą kundlicą, a nie owczarkiem albo terierem.
Macie zdjęcia? Mogę załozyć wątek i postaram się pomóc ściągnąc ludzi.

Posted

Niestety, ona zaczęła rodzić przy nas, w boksie, gdzie było dużo innych psów. Bardzo to nieładnie wyglądało. Zajęłam się przeniesieniem jej do tzw. szpitalika (czyli pojedynczej klatki), nie było możliwości robić zdjęcia. :-(

Posted

tak, mamz, ale nie jak juz była w ciazy.

To Fida

O tej suce pisałam wiele razy prywatnie, tak juz z rok temu- tylko jakoś wtedy nikt nie chciał jej pomagać.
W schronie są również pogryzione psy któym potrzebna jest pomoc.
Są też psy które widzę od 3 lat przez kraty i widzę jak marnieją z dnia na dzień- i tym tez trzeba pomóc.

ale nie ogarne 50 wątków na dogo to raz ( ale przecież na dogo jest jeszcze ludwa i Fela i mariolka) , a po drugie nie mamy pieniędzy, zeby się nimi zając
po trzecie - jak sama twierdzisz- nie mamy czasu żeby się nimi zająć a na koniec i tak wszystko będzie na Twojej głowie a Ty nie masz czasu.
Więc po co to gadanie?
Żeby awanturę wywołać i się skłocic?
Ja osobiście pomagam jak umiem i jak mogę.