idusiek Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 a właśnie ludzi na watku jak na lekarstwo....:( Quote
idusiek Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 tak napisałam : [FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/threads/185347-ALARM-brak-WPŁAT!-Onek-z-dysplazją-cierpi-w-schronie-!-mY-NIE-DAMY-RADY-[/FONT][FONT=Times New Roman]([/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Zapraszam na wątek onka z Ostrowi Mazowieckiej.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Młody pies, prawdopodobnie z dysplazją albo z jakimś urazem.[/FONT] [FONT=Times New Roman]W schronie nie ma szans na leczenie ani zdrowienie….[/FONT] [FONT=Times New Roman]My za to nie mamy ani miejsca ani kasy na jego leczenie.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Proszę, pomóż nam go stamtąd zabrać ! [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Mamy obecnie pod opieką 25 psów- nie możemy wziąć żadnego kolejnego na swój wikt i opierunek, adopcje stoją i kwiczą i jeżeli obecna tendencja się utrzyma- to za miesiąc zostaniemy z nimi wszystkimi pod pachą i nie wiem co zrobimy dalej [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]L[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Proszę, pomóż- dla niego liczy się obecnie każdy dzień i każdy grosz…[/FONT] Quote
beka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Idusiek, a ta bude i kojec to bezpłatny czy płatny ?? Quote
idusiek Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 no płatny przeciez :( nic za darmo nie ma..... a nie, przerpaszam- jest: mam 2 kg karmy i smycz o obrożę dla niego ... Quote
kmurdz Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 dorzucam 15 miesiecznie. dajcie prosze numer konta Quote
mysza 1 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 [quote name='mariolka']to za malo deklaracji, zeby decydowac sie zabrac psa. Na prawde jestesmy w takiej sytuacji, ze nie podzwigniemy nawet kosztów hotelu dla nastepnego. Tych obecnych teraz nie mozemy podzwignąć. A bez sensu jest zabierac psa, a potem nie miec za co go utrzymac. Ciotki, wujkowie, pomóżcie. Jak uzbieramy troche wiecej wpłat, to psa sie zabierze i zrobi allegro cegielkowe. A na ta chwile jest niestety, tak jak pisze Idusiek. Nie wiadomo czy psa zastaniemy jak się pojedzie do schronu... Help....................... Quote
beka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Kto może pojechac i go zabrac? dziś? jutro?? dopóki nie znajdzie sie lepsze rozwiązanie może posiedziec w kojcu tam gdzie miałam onki z Nowegodworu. mam nadzie ze Golf pomoze ze spacerami :). Potrzebna bedzie pomoc w wizytach u weta bo czas mam ograniczony... Ale to oznacza Idusiek, ze nie wezmę Myszki :(:( a tak mi jej szkoda.... Quote
mysza 1 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 beka napisał(a):Kto może pojechac i go zabrac? dziś? jutro?? dopóki nie znajdzie sie lepsze rozwiązanie może posiedziec w kojcu tam gdzie miałam onki z Nowegodworu. mam nadzie ze Golf pomoze ze spacerami :). Potrzebna bedzie pomoc w wizytach u weta bo czas mam ograniczony... Ale to oznacza Idusiek, ze nie wezmę Myszki :(:( a tak mi jej szkoda.... Ja jestem uziemiona w robocie. Po pachy zakopana nawet. Quote
idusiek Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 ja nie mam auta a do autobusu mnie nikt z nim nie wpuści :( Quote
idusiek Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 a jutro się tez nie uda :( albowiem mamy dzien SGGW i wszystkie 2 auta które mamy wsród naszych wolontaiurszy będą zapchane tym co mamy, zeby je zawieżć a potem ew odwieżć do hoteliku... Quote
*Gajowa* Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Jestem u piesia... czy on ma jakieś imię ? Jeśli nie to koniecznie trzeba mu nadać... Deklaruję jednorazowo 50 zł na weta. W transporcie nie pomogę bo to jest wyprawa co najmniej na pół dnia - nie mogę zostawić psiurów na tak długo bez opieki. A może pan S. mógłby pomóc i przywieźć psiaka ? Quote
Lu_Gosiak Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 jestem na zaproszenie idusiek....jednorazowo 100zł, wiem, ze zalezy Wam na stałych ale juz nie dam rady kolejnej miesiecznej Quote
Bjuta Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Stałą to 5 zł... Ale jednorazowo - jak już będzie konto to pchnę jakąś porządniejszą... Quote
idusiek Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 konto będzie jak pies będzie, nie chcę Wam mówić zebyście juz wpłacały a potem się okaże, ze go nie ma Dzwoniłam dzisiaj do schronu. Jest nadal. Możliwy transport w przyszłym tyogndiu. Beka- znajdzie się u ciebie miejsce w kojcu i pomoc? Bo nie wiem na kogo mogę liczyc :( Quote
andzia69 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 pomijając kwestie wyciągnięcia go na cito...skąd wiadomo, ze on ma dysplazję? Quote
idusiek Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 nie wiem ,ja tak zakładam, bo cos jest nie halo z tyłem a nie wyglada na potrąconego. a tak naprawdę okaze się, jak pojdzie do weta Quote
marzenawtf Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 jestem i ja.. :) dziękuję za zaproszenie. postaram się wesprzeć psinkę jakimś groszem, myślę, że 30 zł na pewno, może uda się 50.. to zależy od stanu mojego konta, do którego boję się zajrzeć w obawie przed atakiem złości.. :P podajcie nr konta jak będzie czas. Quote
idusiek Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 dziekuje za przybycie. dziękuje zakażdy grosik dla Portosa- tak roboczo go nazwalam. Quote
idusiek Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 andzia ja bym go z chęcią wyciągneła, ale grozi nam a właściwie juz nawet nie grozi tylko realnie się pojawia po mału- dług za psy i w tej sytuacji nie mozemy wziać nic, bo go to tylko powiększy - a mamy jeszcze 25 innych na utrzymaniu :( Quote
pumcia02 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 niestety, tym razem musimy miec pewność, że jak go wyciągniemy, nie zostaniemy z nim same. Co do dysplazji. tył ma straszliwie nisko i tymi lapinami ledwo rusza. odciaga je do tyłu. Pies jest zaniedbany i ma mało ruchu, co tylko pogarsza sprawę. Quote
bela51 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 A co z tym allegrem cegiełkowym? Prosiłyscie kogos o wystawienie? Quote
beka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='mariolka']niestety, tym razem musimy miec pewność, że jak go wyciągniemy, nie zostaniemy z nim same. QUOTE] Na dzień dobry daje kojec i moj czas, jak pojedzie Agis to przeniose go na działkę. Warunki może nie super ale bedzie bezpieczny. Jeśli nawet od początku nie bedzie leczony to w schronisku też nie jest. Jego sytuacja się nie zmieni. Czego potrzeba? Worka karmy co miesiąc, myślicie że to się uda?? Jeśli z czasem znajdzie się dla niego inne lepsze miejsce można go ode mnie zabrac. Quote
mysza 1 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 beka napisał(a):[quote name='mariolka']niestety, tym razem musimy miec pewność, że jak go wyciągniemy, nie zostaniemy z nim same. QUOTE] Na dzień dobry daje kojec i moj czas, jak pojedzie Agis to przeniose go na działkę. Warunki może nie super ale bedzie bezpieczny. Jeśli nawet od początku nie bedzie leczony to w schronisku też nie jest. Jego sytuacja się nie zmieni. Czego potrzeba? Worka karmy co miesiąc, myślicie że to się uda?? Jeśli z czasem znajdzie się dla niego inne lepsze miejsce można go ode mnie zabrac. Wg mnie to bardzo dużo, zostaje leczenie i diagnostyka, a na to można zrobić allegro plus deklaracje. Quote
Recommended Posts