Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ale jak go nazwiemy berek, to ludzie pomysla ze jakis z adhd i gania non stop albo za kims gania i dobry do pilnowania ...
beka, wz cos wymysl.

Baster jest fajnie, ale z kolei drań ;)

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Draks, Bim (BAM, BOM:)) i Edek po raz drugi:), może Pin (krótko i treściwie) Wezyr (albo wizir;)) Plus, (tudzież pluszzzz) A moze pimpuś po prostu;) albo Bum

Posted

andzia69 napisał(a):
Aron - Aronek był u nas - mix astka i znalazł superaśny domek!:lol:

Cieszę się, że ma imię :multi: Teraz już nie jest taki............. bezimienny i bezdomny......
I oby było dla niego tak samo szczęśliwe, jak dla astka :lol:

Posted

I jak tam czuje się Aaaronek?

Kurde od 4 miesięcy szukamy odpowiedniego domku tzn blisko Wawy ( okolice Serocka lub Radzymina) i jak do tej pory nic odpowiedniego nie znaleźliśmy i coraz bardziej zastanawiamy się co do mieszkania jednak :(.
Wolałabym domek no bo wogle to nasze marzenie i lepsze warunki dla naszych zwierzaków no i że już Tż był nakręcany na drugiego psiaka no i w sumie się zgodził ( no bo nasz labek nie nadawałby się do pilnowania więc onek byłby najlepszy no i nie szczeniak bo taki by zamęczył naszego laba który wściekać się przecież nie może bo ma dysplazję - wersja dla męża :)), ale nic z tego nie wyjdzie jak zamiast domku zamieszkamy w mieszkaniu :( .
Może macie jakieś namiary na jakiś fajny domek ??

Posted

moja mama chce sprzedać dom w Broku ;) ale to 100 km od wawy :P

a oto nowe zdjecia Aronka, od cioci beki, wyczesany Aronek :)

on to strzela te miny...

oj weż, juz dosyć tych zdjęc !

Posted

no właśnie beka mówi, ze z obserwacji wynika, ze on kuleje coraz mniej. moze on był po prostu pobity?

Pies przyjechał do Ostrowi jako worek wypełniony kościami.....
Moze to wszyystko plus trachnięte ucho plus prawa łapa- to jakis uraz ktory powoli się goi?

potrzebna jest konsultacja- ktora odbędzie sie w przyszłym tyogdniu.

Na razie potrzebujemy pilnie bayera advocate - bo Aron ma ewientnie cos w uszach....

Posted

Idusiek - jeśli ma coś w uszach to raczej advocate nic nie zdziała - potrzebne są krople do uszu rozpuszczające i krople z antybiotykiem..

co do chodzenia, kulenia...może on był np. potrącony...

Posted

Przepraszam, ze jeszcze nie wplacilam stalej deklaracji, ale ostatnio mi sie wszystko wymknelo spod kontroli przez chorobe i stresy (powodz). Dawno tez nie rozmawialam z siostra w Polsce. Postaram sie w czasie weekendu nadrobic zaleglosci. Namiary z pierwszego posta mam, powinien w poniedzialek wyjsc przelew.

Aaron to piekny pies. Widac, jak po wyczesaniu staje sie coraz bardziej owczarkiem niemieckim i jak inaczej, dumniej sie trzyma. Niedola i zle warunki zabijaja w zwierzetach godnosc osobista tak jak w ludziach, a jak wyjda na wolnosc to doslownie sie odradzaja i kwitna. Jak ja kocham wielkie psy!
Beka, dziekuje Cie za opieke nad Aaronem!

Posted

Diegula napisał(a):

40 km od W-wy, w okolicach Żabiej Woli...... Koło mnie jest piękny, nowy dom do sprzedania.....

Posted

Diegula napisał(a):
I jak tam czuje się Aaaronek?

Kurde od 4 miesięcy szukamy odpowiedniego domku tzn blisko Wawy ( okolice Serocka lub Radzymina)

Pogadaj z Megii1 ona jest z Serocka może poleci Ci jakąś agencję? ALbo wie kto chce sprzedac?

Aron nie zaciaga łapani, lekko kuleje na tylna lewą łapę. Mniej niz jak przyjechał , ale on nie biega, nie puszczam go luzem bo nie mam do niego zaufania. Moze gdyby intynsywnie pobiegał to kulawizna by sie bardziej ujawniła, nie wiem.

A co do uszu to myslałam o Advokate bo i tak potzreba go zabezpieczyc od kleszcy , był raz odrobaczony trza powtórzyc i zdaje się te ktople na świerzba usznego działaja to by było 3 w jednym. Uszami nie trzepie nie drapie daje się dotknąć. Brudne były, podczyściłam, ranki zostały.

Posted

Idusiek Brok niestety za daleko :( ale dziękuję.
Anawa możesz na Pw podać link albo więcej napisać o tym domku - aby tu nie zaśmiecać wątku Aronka!
Do Megii odezwę się w najbliższym czasie.

Aronek śliczny na tych fotach :):)